Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Marge Simpson sto su dobre pogacice,lepo izgledaju,po kom receptu ih radis?

Ja danas nista nisam kuvala,przila sam kupovne lignja stapice uz tartar sos,sad za veceru razmisljam da napravim prosenu kasu sa jabukama.

kazi mi kakav je ukus tih stapica?jel razlicit od ribljih.meni su ti riblji grozni,ali deca ih jedu/jel lici na lignju?
i da li bi mozda moglo da se stave na papir za pecenje,vrlo malo poulje,pa da se tako ispeku?

kazi mi kakav je ukus tih stapica?jel razlicit od ribljih.meni su ti riblji grozni,ali deca ih jedu/jel lici na lignju?
i da li bi mozda moglo da se stave na papir za pecenje,vrlo malo poulje,pa da se tako ispeku?

Ja te riblje ne volim,nekako ko da osecam da je ribe 20%,a brasna 80%.Ovi lignja su mi lepsi mnogo,nisu brasnjasti bas se oseca lignja.
Mozes ti i da ih peces jedno 10min,nisam probala al na pakovanju pise da moze,ja ih uvek przim.

ja ih uvek pecem u rerni na pak papiru..
a ukus zavisi od proizvodjaca i vrste ribe..
moj drug kad odemo negde na klopu, za lignju kaze - sta si to prucila?opet su negde muslime sunatili u blizini :malav:

Vecera-Prosena kasa(proso,jabuka,suvo grozdje,med,cimet)

attachment.php

attachment.php

Jeste zdravo i moze biti dijetalno.

1 casa prosa
3 case vode
1 jabuka
suvo grozdje(ili bilo koje suvo voce po zelji,moze brusnica...)
3-4 kasicice meda(ili po zelji ko koliko voli slatko)
1 kasicica cimeta

Proso oprati,pa staviti da provri,zatim smanjiti,dodati jabuke iseckane na male kockice ili rendane i grozdje,kuvati na laganoj vatri oko 20 min(dok proso ne omeksa).Pri kraju dodati 2 kasicice meda i cimet i kuvati jos 5 min,sva voda treba da ispari i da je proso upije.
Sipati u cinijice i preliti sa 1 kasicicom meda i malo cimeta.

...hvala ovo mi bas nekako deluje fino narocito za zimske dane....kad cela kuca zamirise na cimet, a opet
ne nesto previse jako....ja bi umesto meda dodala maltex.....ne bi pokvarilo nista, a bilo bi taman za dijetu
lep slatkis.....:)

Marge Simpson sto su dobre pogacice,lepo izgledaju,po kom receptu ih radis?

Ja danas nista nisam kuvala,przila sam kupovne lignja stapice uz tartar sos,sad za veceru razmisljam da napravim prosenu kasu sa jabukama.
Najobičnije kiselo testo od jednog kvasca, 3 čaše vode, malo mleka i nešto više od kile brašna. Umesiš, odstoji dok ne naraste, razviješ veliku kocku na stolu, namažeš sa mlevenim čvarcima (oko 300 gr), dodaš biber i vegetu, preklopiš kao knjigu i takvu kocku ubaciš na pek papir. Kad malo naraste, rukama razvučeš po celoj tepsiji u kvadrat, isečeš nožem na kocke i uključiš rernu. Dok se rerna zagreje, pogačice još malo narastu i pečeš na 250 stepeni. Posle pokriješ krpom i najedeš se ko prase da te boli stomak.

Pogačice sa čvarcima
5d9qvt.jpg
Ove pogacice fantasticno izledaju. Taman sam htjela da pitam za recept,ali vidim da si vec postavila... E sad,ja nemam domace cvarke.... Ovde ima da se kupi ali nisu ni upola masne kao sto su nase domace... A kako bi bilo da stavim i malo masti domace (to imam),jer mislim da je i ova masnoca u cvarcima presudna,da bi pogacice zgledale kao ove na tvojoj slici.....

Testo s kupusom, najzad najzad :zskace:

I grčku salatu al' sa srpskim sirom :D
Nema nigde da se kupi prava grčka feta, a pošto su mi ove naše bljaks koristim stari punomasni najobičniji sir u kriškama, super je slan i blago smrducka, skoro kao feta <3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back