Sta kada podstanari nece da napuste stan?

Kada se sudom rešavaju glupa pitanja, sudu se daje suviše na značaju, pa i oni pomisle da je u redu da zezaju stranke.
Čitao sam najgluplja rešenja ikad....za mnoga ne bih rekao da su plod znanja, često mislim da je zajebancija...
Neretko napišu potpuno pogrešno rešenje, dobiješ iz nekog levog rešenja prepisano i overeno. Pogrešna imena, parcele, adrese itd.

Je l se osećate ko gazde prema stanarima?
Je l stavite ručice na guzu i šetate po svom stanu za koji neko plaća?
Je l mu osmatrate ženicu ko svoj plen?
I sve to jer možete da ga s decom izbacite na ulicu iako zakonom nije dozvoljeno, ali eto, niste napisali ugovor?

ni na vrata ulaza ne bi ušao takav...
Apsolutno. Moja majka je davala stan za neke smesne pare od 60 evra. Svi zivi su se krstili. Nikada u stan niko nije ulazio da kontrolise i da uznemirava stanare a kamoli izbacivanje sa decom pogotovo kada je zima. Ovo za zenu kao plen necu ni da komentarisem.

Apsolutno. Moja majka je davala stan za neke smesne pare od 60 evra. Svi zivi su se krstili. Nikada u stan niko nije ulazio da kontrolise i da uznemirava stanare a kamoli izbacivanje sa decom pogotovo kada je zima. Ovo za zenu kao plen necu ni da komentarisem.
Tvoja majka je pristojna žena i zna šta je muka stanara....Je l bi ti otpao jezik da pristojno sedneš i dogovoriš kako da se isele?
ako treba i da im pomogneš, jer si već ugovorio 3X veću cenu, gde nećeš moći stanaru da kažeš ni šta ni kada...da ti ne bi zapalio stan...

Tvoj problem konkretno nisu zakoni, već insolventnost dužnika. To ti je kao da ti duguje pravno lice koje posle ode u stečaj. Ili npr. kupiš stan u izgradnji pa investitor zapali sa tvojim parama u Australiju.

Da, insolventnost dužnika koji vozi Posche Macan. Naravno, ne na svoje ime.

Inače, to da je ova država Meka za prevarante je on sam izgovorio… pre nego što je skinuo masku i sam se identifikovao kao jedan od njih. Dakle to dolazi od čoveka koji direktno uživa plodove takvog stanja, pa mislim da mu se može verovati.

Imam i ja poznanike koji su tako slično davali stan prijateljima, kada su ušli posle 10 godina nije bilo nijednog prekidača i utikača, kuhinja se dezintegrisala, boja oljuštila. Ostao je dug infostan od 10 god da se plati. Davno beše nije bilo izvršitelja tada pa na rate, pola oprosti povuci potegni.

Kažem davali stan u beogradu jer za 100 evra je to poklon.

Nema države u kojoj možeš da naplatiš od dužnika koji nema ništa na sebi. Ne znam kako misliš da to funkcioniše.
Tako što mora da ima račun na koji prima platu i koji je pod prismotrom, čim nešto legne na njega prebaci se poveriocu... a kako su počeli ovi kriminalci izvršitelji naplaćivaće i prodajom nepokretnosti i stvari roditelja i rodjaka, pa i dece za dug...

Pošto komore samo služe da brane kriminalne članove, sasvim komotno se može reći za sve advokate sudije, tužioce i izvršitelje da su krimosi, pa ako te tuže moraju da dokažu da su kaznili bar jednog člana koji je prekršio zakon, a tebi dovoljno da nadješ jednog koga nisu kaznili...

Tvoja majka je pristojna žena i zna šta je muka stanara....Je l bi ti otpao jezik da pristojno sedneš i dogovoriš kako da se isele?
ako treba i da im pomogneš, jer si već ugovorio 3X veću cenu, gde nećeš moći stanaru da kažeš ni šta ni kada...da ti ne bi zapalio stan...
Ne, moji stanari su izlazili iz stana sami kada bi kupili kucu. Ovde je samo rec o tome da stanari mogu da ti okupiraju imovinu i ponasaju se kao da je to njihovo. Ti treba da ih tuzis i cekas 5 godina sudsku presudu. Za to vreme ti da im placas dugove.

Jedna od stvari koje sam naucio radeci kod privatnika je da je gazda zakon a ne drzava. Kada te on istera iz firme koju je on stvorio ne postoji sud koji moze drugacije da odluci.

Ne, moji stanari su izlazili iz stana sami kada bi kupili kucu. Ovde je samo rec o tome da stanari mogu da ti okupiraju imovinu i ponasaju se kao da je to njihovo. Ti treba da ih tuzis i cekas 5 godina sudsku presudu. Za to vreme ti da im placas dugove.

Jedna od stvari koje sam naucio radeci kod privatnika je da je gazda zakon a ne drzava. Kada te on istera iz firme koju je on stvorio ne postoji sud koji moze drugacije da odluci.
ja pričam o odnosu za koji nije potreban sud, jer ljudi mogu da se dogovore.
Imao sam i ja takav problem i rešen je bez svadje i sa mnogo manje para i nerviranja, nego na sudu, za dva meseca...svi se vataju za sud i pravo, a sudije nisu normalne, a advokati lopine...

Naši ljudi su večito u tripu da je sve kriminal i zavera usmerena protiv njih. Samo u Srbiji... nigde u svetu.. itd. Od kada je kroz istoriju ukinuto dužničko ropstvo, ne postoji mogućnost da naplatiš potraživanje od onog ko nema ništa na svoje ime, dok on to ne stekne. Tako je u svim državama, Srbija ni po čemu tu nije specifična. Ne znam kako ljudi zamišljaju da se potraživanja naplaćuju u Austriji, Nemačkoj.

A za ovo, istera te gazda koji je firmu stvorio.. Ako je otkaz nezakonit, svaki sud će presuditi u tvoju korist. Zapravo, kod nas uopšte nije jednostavno otpustiti radnika.

Konstatacija da su svi advokati, sudije i tužioci krimosi mi je pandan onoj sve su žene kurave. Neozbiljno.

Naši ljudi su večito u tripu da je sve kriminal i zavera usmerena protiv njih. Samo u Srbiji... nigde u svetu.. itd. Od kada je kroz istoriju ukinuto dužničko ropstvo, ne postoji mogućnost da naplatiš potraživanje od onog ko nema ništa na svoje ime, dok on to ne stekne. Tako je u svim državama, Srbija ni po čemu tu nije specifična. Ne znam kako ljudi zamišljaju da se potraživanja naplaćuju u Austriji, Nemačkoj.

A za ovo, istera te gazda koji je firmu stvorio.. Ako je otkaz nezakonit, svaki sud će presuditi u tvoju korist. Zapravo, kod nas uopšte nije jednostavno otpustiti radnika.

Konstatacija da su svi advokati, sudije i tužioci krimosi mi je pandan onoj sve su žene kurave. Neozbiljno.
Tamo gde sudije i tužioci ne odgovaraju za "slučajne" greške i oslobadjaju krivce, a zatvaraju nevine pri čemu ih , gle čuda. advokati podržavaju štrajkom ima zavere i to sasvim jasno vidljive...pri tome i država i svako posebno plaća tu zaveru...
Drugo, trip je kada nešto umisliš, ali ako to nedvosmisleno govore činjenice onda se zove zavera "moralnih" i zloupotreba poverenja od strane službenih lica, koje se kažnjava preko 5 godina i oduzimanjem licence, znači zove se kriminal....

Verovatno znaš i da je komora udruženje struke koje je zaduženo da vodi računa o struci i moralu i ako bilo koji član krši zakon ili moral jedino je komora odgovorna tako da ne govoriš o teoriji zavere koja ne da nije sakrivena nego je svakom normalnom čoveku vidljiva kao zavera...

Da je u pitanju neko s vlasti,dosla bi policija u najduzem roku od 48 sati i isterala podstanare.Zakon je donet,ne znam kada da podstanarska porodica,moze da se istera iz stana i u sred zime.Ranije to nije moglo.Medjutim za takve kao sto ti imas problem,treba da ih isteraju u sred noci.

Back