sta kad on nece da zivimo zajedno?!

• Začetnik teme Začetnik teme peach
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene jako nervira sto se ljudi u startu ogradjuju od nekih stvari i sole pamet... sve dok se njima nesto ne desi! Mozete vi da verujete u sta hocete, uostalom, imate prava na to, ali ne vredi suditi o drugim ljudima. Znaci, vodu u usta i jezik za zube! I kao sto vec gore pise- "opusteno"... za promenu.
Muka mi je od tih kalkulisanja i gluposti, pa zar vise niko nikome ne veruje?!

PS Nikome konkretno se ne obracam

gigule:
i Nadya sačuvaj ovaj post i ako ne promeniš mišljenje kroz 5 ili 8 ili 10 godina nemoj se ni udavati...
...to mi je inače OK ... mislim da se žena ne uda ako se ne nalazi u tome...
pa, naravno... uradicu onako kako osecam, za sada mi brak ne deluje ok, tako da nemam zelju da se upustam u tako nesto.

gigule:
"yebes ti ljubav gde je neophodan papir da te podseca da volis nekoga..."mislim, ovo je tako bezveze...podseća te milion drugih stvari a papir najmanje ali to to ne shvataš, očigledno...

uzgred, gde ti to živiš i kakve ti to ljude poznaješ kada ti je nepojmljivo da ljubav i brak idu zajedno????

hm, radi se o tome da nemam lepo misljenje o braku, da nisam svedok nijednog uspesnog braka, kada kazem "uspesan" mislim na to da i posle jako puno godina postoji ljubav i postovanje i poverenje... vec je sve izigrano od navedenog...
Otud moja odbojnost. Ne plasim se da to kazem zato sto je to nesto sta sam gledala svuda oko sebe celog zivota. Meni je jako, neopisivo drago ako ti imas drugacije iskustvo, shodno kome se i ti drugacije postavljas. Svako ima slobodu da cini sta zeli i ja samo iznosim svoje misljenje...

gigule:
mene najviše nervira kad se priča o braku ono kao e sad će biti sve drugačije...zatvor...umire ljubav...romantika...ma da se ubiješ oma...
jednom me je oduševila izjava Olivere Ježine da odkad je u braku izlazi više nego ikada u životu...i stiže i da opere sudove he he...e to je po meni pozitvan primer...ono kao zašto mora biti- on sa stomačinom od piva a ona sa viklerima i isfrustrirana...radiš kako oćeš a ne kako svet nalaže ili misli da treba:on u kladionicu a ona na trač pariji ogovara muža ...bla bla bla...
mi smo pre braka živeli zajedno pa se venčali i ništa nije išlo na silu nego onako laganica...ej 10 godina je odkad smo se smuvali a 4 u braku...
a najviše me je nerviralo posle venčanja pitanja kako je u braku mladenci...mislim, posle dve godine zajed. života bolidi pitaju kako je...pa normalno!!! kao i pre!!!
i još ono nađem se sama negde i kao svi pitaju a gde ti je muž? pa kod kuće mrzelo ga da ide...šta treba da se smara na nekoj izložbi samo zato što mi je muž???
tako ni ja nisam išla na Exit svaki dan..onomad kada je bilo 9 dana..smara me pa je išao sam...i tako...opušteno ljudi bre...
brak je mora samo ako ga takvim napravite...i ne vredi se nervirati šta će biti sutra...biće šta bude...mislim tu i na razvod...
neka je OK dok traje makar se sutra završio...i neću da se neviram unapred.Mislim, šta dobijam time?

Jeeeee... Hocu i ja ovako... jednog dana. mislim da sav taj strah potice iz psihicke nezrelosti ljudi da se vezu, sto nema veze sa godinama.
I ne mora da nestane ni ljubav ni postovanje, moji roditelji se jos uvek ljubakaju kao tinejdzeri a u braku su 26 godina.
Zasto se ne bi ugledali na lepe primere, umesto na one lose tipa ona sedi kuci sa decom, on izlazi sa drugovima svako vece? Mozda bi se manje grozili te "zlokobne" institucije.

:lol: ja imam normalnog muža? e ne smem to da mu kažem...uobraziće se :lol: e pa posle godina i godina traženja bila sam grozna, užasno nepoverljiva i tako...on je slučajno naišao i iskreno, mislila sam da će trajti kratko...ali eto...ma nemam pojma iskreno, imala sam sreću :wink:

e a moram da napomenem da nije uvek sve sjajno...ima trenutaka kada se prepiremo, posvađamo i to kapiram da je normalno...
i još nešto ja ne znam dokle će ovo trajati, mislim, udalasam se da traje ali ko ga zna šta će biti...mi smo obični ljudi, imao običan život i moguće je da jednom skontamo da naš brak nije to to i raziđemo se... i to mi je OK...
ma reko,važno je da nam je lepo dok traje!

uzgred, ovo je suviše već...tema nije brak a još manje moj brak pa...dosta bre!

UFff..pa imas vise dijagnoza.Mozda se nije nadao tvojoj ponudi,u sustini samo ti znas da li je tvoja veza vodila u brak ili ne?To ti je cela jedna nauka.Moj drug je bio u vezi oko 5 god,i nije krio da je sa tom ribom samo privremeno-dok ne naidje ona prava.Jedina uteha joj je bila to sto ce biti prva zamena ukoliko on ne nadje tu ljubav svog zivota :?:
Najzad ako se ne javi posle nekog vremena,a nisi sigurna da je to kraj-kraj,nazovi ga i bez puno objasnjavanja i razglabanja pitaj-da li je siguran da zeli da zavrsite.Ako dobijes jasan odrican odgovor,zahvali se na vremenu i pozeli mu sve najlepse u zivotu.U svakom drugom slucaju znaj da ako nista drugo zasluzujete makar jedan posten razgovor da se objasnite jedno drugom.Srecno.......

Nadya:
Hellen:
Шта значи ''веровати у брак''?
Слажем се да је ''папир'' формалност, али ме интересује зашто он толико плаши ''противнике брака''. Шта ће веза изгубити тим папиром ако се волите, ако сте већ решили да живите заједно, да имате децу,заједнички стичете имовину, заједнички располажете финансијама, заједно остарите...Која је разлика између ''брака са папиром'' и ''брака без папира''?

pa nije tacno da recimo, konkretno mene, papir plasi. Jednostavno ga smatram nepotrebnim, znaci nije strah, nego nezainteresovanost za nesto za sta se ljudi bukvalno "lepe" zato sto crkva tako nalaze(ovde nema papira, ali...) ili tata i mama ili baba, sto u stvari predstavlja jednu tradiciju koja se po meni pokazala krajnje neuspeshna. Ljudi kada svojevoljno udju u brak, dobar deo njih to shvata kao sigurnost, uljuljkaju se i zakopaju tamo, bez ikakvog rizika... u monotoniju, zato sto se plase da pogledaju u sebe i iznesu najiskrenija osecanja, koja se mooozda kose sa velikim brojem ljudi koji ih okruzuju.....dodje "vreme" za brak, pa ko veli ajde...ekstremno neiskreno... ili to sto je najveci broj brakova zasnovan na trudnoci... znaci, jbga sto se ne slazemo, doslo dete pa cemo MORATI da se vencamo, da ne rodis "kopile" (odvratne li reci) i tako ostanu zajedno, traumirajuci i prljajuci jedno cisto i predivno malo zivo bice......

A ne pise mi se vise, imam sve negativno vezano za pojam braka, pa ne bih da me neki shvate kao da provociram, jednostavno - ja ne verujem u tu instituciju (sto odgovori jedna neuka cistacita na pitanje sta je to brak?: "paaaa, brak je prostitucija muza i zene" :lol: )... 8)

Да ли бисмо могле да се сложимо да све међусобне односе уређују ЉУДИ, а не закон, папир, Бог...или шта већ? Значи, какав однос изградиш са вољеном особом, тако ће ти бити, имао папир или не!
Чак и ако реше да се венчају или да остану у лошем браку само због детета, ТО ЈЕ ОПЕТ ЊИХОВА ОДЛУКА! И не треба их ни сажаљевати ни презирати због тога. Ако су они изабрали да лоше живе то је њихов проблем.
Не знам зашто осуђивати брак као нешто лоше и негативно, и зашто бежати од саме институције брака, кад сама форма нема никакве везе са тиме да ли ћеш ти добро живети са неким или не! ТО ЗАВИСИ САМО ОД НАС И НИ ОД КОГА ВИШЕ!
Вероватно имаш неко лоше искуство, али свугде има и лепих и ружних примера. Обрати пажњу на све добре, дуготрајне и успешне бракове око себе па ћеш видети да је то једна природна заједница која чини човека потпуним.

Back