Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice istorije Deretic je do nekle u pravu. Citava Anticka istorija mora da pocne da se pise od nule i da se revidira. To ne kaze samo Deretic nego i mnogi svetski autoriteti iz oblasti istorije. Danasnju istoriju su pisali poluprofesionalci iz 18. go vijeka. Medjutim uznapredovale su mnoge nauke i oblasti (arheologija, genetika...) tako da neke price jednostavno vise ne drze vodu. Isto je i sa izmisljenim doseljavanjem Srba.

A sto se tice politike ja cu da ga glasam samo zato sto je izricito rekao NE evropskoj uniji. I stvarno, ja nzm zasto mi zelimo tamo. Tamo nema nista dorbo za nas, ozbiljno pricam. To je unija od koje korist imaju 3-4 drzave, ostalo su sitna riba. DS ne podnosim, SNS mi se ne svidja, radikali propali, tako da ja nemam koga drugog da glasam.

Imas i DSS. Ako das glas Dereticu, dao si glas DS jer on nece preci cenzus tako da se njegovi glasovi ne racunaju.

Varas se. Puno autoriteta pisu slicne stvari kao deretic. Mada ne pominju Srbe vec neke "Slovene", al po meni to je to. Sto se tice Deretica otkud ti to znas da nije istoricar, i kako mozes to da tvrdis? Zavrsio je istoriju u Francuskoj, doktorirao u USA. A clan je ruske carske akademije nauka i umjetnosti.
Covek je bre tipčan šarlatan , po njegovoj sopstvenoj biografiji ispade da je diplomirao tehnologiju , magistrirao pravo , a doktorirao filozofiju , a bavi se istorijom , :lol: mislim nemojmo se zayebavati , gde je to moguće još?
Ko kad bi ja ko pravnik, upisao sutra master iz konstruktivnog mašinstva i magistriran , a onda odem da doktoriram iz abdomanlne hirurgije z:D

Poslednja izmena:
Meni su uvek mnogo vise smetali Mieljanko Dereta, Vojin Dimitrijevic, Biljana Srbljanovic, Sonja Biserko, Zene u Crnom, Teofil Pancic, Ramus Haradinaj, i ostali od Deretica. Pre svega, nema ga u mredijima, za razliku od ovih gorre navedenih. Nije ni vazno dali je ista tacno ili nije bas nista , od onog sto on govori. On ne prljuje po srpskom narodu.

Covek je bre tipčan šarlatan , po njegovoj sopstvenoj biografiji ispade da je diplomirao tehnologiju , magistrirao pravo , a doktorirao filozofiju , a bavi se istorijom , :lol: mislim nemojmo se zayebavati , gde je to moguće još?
Ko kad bi ja ko pravnik, upisao sutra magistarske iz konstruktivnog mašinstva i završio , a onda odem da pišem doktorat iz abdomanlne hirurgije z:D

ne, i ti lazes. Rekao je da je stud PMF u BG-u, koji je napustio i otisao za francusku. Tamo je zavrsio najprije tehniku pa poslije istoriju u lionu.

Ko kad bi ja ko pravnik, upisao sutra master iz konstruktivnog mašinstva i magistriran , a onda odem da doktoriram iz abdomanlne hirurgije z:D

Nemoj bre da zafrkavas, znamo svi dobro da si ti Nenad Canak a on je zavrsio ekonomiju a ne pravo.

ne, i ti lazes. Rekao je da je stud PMF u BG-u, koji je napustio i otisao za francusku. Tamo je zavrsio najprije tehniku pa poslije istoriju u lionu.

Биографија

Студирао је на Природно-математичком факултету 1961-62. године, а 1963. године је напустио Југославију и отишао прво у Француску где је студирао 1964-66. године на Техничком колеџу у Паризу, а потом је 1967-70. године студирао историју у Лиону[1]. Стекао је докторат права (ЛЛД) у САД[1].
Čovek je stvarno suvi genije , tehnologija , istorija , pravo ... svega ima z:D

u ozbiljnim naucnim krugovima koji se opijaju po kafanama i prepisuju jedni od drugih. Komunisticki doktoranti. Sta ima da se raspravljamo sa komunistickim istoricarima kad je dekretom o obrazovanju 45. godine pod tackom 3 stojalo: "Istorija ima da se prilagodi marksistickom pogledu na svijet, do tada istorijska nauka ce se baviti iskljucivo istorijom od 41. do 45. godine" I kako djeca ovog obrazovanja mogu da napreduju? Ko da im vjeruje?

Dante ti si na istoriji pokazao da o njoj nemaš pojma tako da je najbolje da ćutiš i pokriješ se ušima. Koliko se sećam tvrdio si ponavljajući stav tvog idola Deretića da je Porfirogenitov Spis o narodima falsifikat iz 17 veka , zatim si tvrdio da se Spis o narodima naknadno tako nazvao a da mu je pravi naziv „De administrando imperio“ , zatim si tvrdio da je pisan na latinskom umesto na grčom (opet slušajući tvog idola).
U sva tri slučaja tvoje slepo poverenje prema Deretiću se pokazalo budalasto.

Meni su uvek mnogo vise smetali Mieljanko Dereta, Vojin Dimitrijevic, Biljana Srbljanovic, Sonja Biserko, Zene u Crnom, Teofil Pancic, Ramus Haradinaj, i ostali od Deretica. Pre svega, nema ga u mredijima, za razliku od ovih gorre navedenih. Nije ni vazno dali je ista tacno ili nije bas nista , od onog sto on govori. On ne prljuje po srpskom narodu.
Pa upravo u tom je stvar, on pljuje na gori nacin, pod maskom patriote, pa se upecaju i neki ozbiljni ljudi a za ove i svaka budala vidi ko su iz aviona.

Dante ti si na istoriji pokazao da o njoj nemaš pojma tako da je najbolje da ćutiš i pokriješ se ušima. Koliko se sećam tvrdio si ponavljajući stav tvog idola Deretića da je Porfirogenitov Spis o narodima falsifikat iz 17 veka , zatim si tvrdio da se Spis o narodima naknadno tako nazvao a da mu je pravi naziv „De administrando imperio“ , zatim si tvrdio da je pisan na latinskom umesto na grčom (opet slušajući tvog idola).

Samo lazi i prevare. Cime se ti sve sluzis. "Koliko se sjecas", znaci da se ne sjecas dobro, a to je tvoj problem, to sto ti mene nisi dobro shvatio. DAI je napisao porfirogenet, ali na to je nakacen dodatak "O narodima". Sve se to odigralo u 16 ili 17 vijeku. Zamisli ej, jedan vizantijski car, kog niko, ama bas niko ne pominje kao nekog pisca ili istoricara, on 9. om vijeku pise o nekim Srbima i Hrvatima koji su tu dosli u 6. vijeku. Pise o dogadjajima od prije 300 godina. To ispada ko da su u carigradu svi redom, pa i sam car znali i bavili se nekim hordama Srba i Hrvata. Cak navodi i imena neke 5-oro brace i sestara koji su doveli hrvate. On im zna imena. Ja msm da 80% Hrvatskih istoricara sad da ih pitas ne bi znali da izgovore ta imena. Ali porfirogenet zna. Nemoj samo da izvrces moje rijeci, jer ako sta umijem to je da pamtim najsitnije detalje, kratkorocno i dugorocno. Imas i ti svojih kvaliteta, samo kad bi umio da ih iskoristis.

Da, sa Codex Parisinus-om gr. 2009. se nevidjeno obrukao sto znaci da nije kao "istoricar" ni otvorio Moravcsika i Jenkinsa, izdanje iz 1967. godine. To je dovoljno da dobije titilu diplomiranog kretena.

Samo lazi i prevare. Cime se ti sve sluzis. "Koliko se sjecas", znaci da se ne sjecas dobro, a to je tvoj problem, to sto ti mene nisi dobro shvatio. DAI je napisao porfirogenet, ali na to je nakacen dodatak "O narodima". Sve se to odigralo u 16 ili 17 vijeku. Zamisli ej, jedan vizantijski car, kog niko, ama bas niko ne pominje kao nekog pisca ili istoricara, on 9. om vijeku pise o nekim Srbima i Hrvatima koji su tu dosli u 6. vijeku. Pise o dogadjajima od prije 300 godina. To ispada ko da su u carigradu svi redom, pa i sam car znali i bavili se nekim hordama Srba i Hrvata. Cak navodi i imena neke 5-oro brace i sestara koji su doveli hrvate. On im zna imena. Ja msm da 80% Hrvatskih istoricara sad da ih pitas ne bi znali da izgovore ta imena. Ali porfirogenet zna. Nemoj samo da izvrces moje rijeci, jer ako sta umijem to je da pamtim najsitnije detalje, kratkorocno i dugorocno. Imas i ti svojih kvaliteta, samo kad bi umio da ih iskoristis.

Mali, idi lezi i spavaj, sutre se ide u skolu...

Koje je kapitalno delo od Deretica, zeleo bih da procitam? Covek od kog sam cuo za Deretica me je zaprepastio, tvrdio je pozivajuci se na njega ne samo da u svi Sloveni Srbi vec da su svi narodi u Evropi poreklom Srbi ukljucujuci Turke, Grke, Nemce, Irce... Takodje mi je rekao da Kosovskog boja nije bilo, da je to izmisljotina i da samim tim nije tacno da smo robovali pod Turcima.

kakvi Sloveni,ni Srbi ni rvati pa i ostali u ex Yu ne lice na Slovene(kao npr. Rusi,Cesi,Slovaci,Poljaci itd..) to je neka podvala,u pitanju je starosedelacko stanovnistvo,uglavnom,prav za prav svi na podruciju ex yu vise lice na Skote,Irce,Velsane(Kelti),pa i Engleze,nego na Ruse i Ukrajince npr.

Njegove pristalice i njega i danas svi smatramo "posebnim". :mrgreen:

Ви усташе све људе који нису Хрвати сматрате "посебним" а поготово Србе... Срби ако не стоје мирну у раду за клање они су по вама злочиници... Ал проће и ваших 5 минута па ћемо средити рачуне....Нешто ми говори да ћеш ти тада да шмугнеш у Аргентину, Чиле или Аустралију.... Хрбар се да сереш по Србима само на форуму ај то реци Србима у фацу !

kakvi Sloveni,ni Srbi ni rvati pa i ostali u ex Yu ne lice na Slovene(kao npr. Rusi,Cesi,Slovaci,Poljaci itd..) to je neka podvala,u pitanju je starosedelacko stanovnistvo,uglavnom,prav za prav svi na podruciju ex yu vise lice na Skote,Irce,Velsane(Kelti),pa i Engleze,nego na Ruse i Ukrajince npr.

to su istrazivanja savremene genetike, ali ne, nase komunjare i dalje ponavljaju "Konstantin porfirogenet" "Doseljavanje slovena", da bog sacuvaj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back