Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Први крунисани, да. Михаило се прогласио за краља.
Da, ali je kasnije Mihailo dobio potvrdu od pape Grgura VII kao Rex. A posle su Nemanjici malo i korigovali istoriju, da bi sebe istakli, al dobro, sve je to jos i razumljivo, al vazno da je sve - nase. ;) Uglavnom, za sve ovo postoje istorijski izvori, jedino je pitanje kako se tumace, za razliku od Dereticevih tvrdnji, bez ikakvih osnova.

Nekad su ljudi ZNALI da je Zemlja ravna ploča koju nose na leđima 3 slona koji stoje na leđima kita. :lol:

Misliš da su bili u pravu? :think:

Наравно да не мислим, али ако ћемо искрено, можда Деретићеве тврдње нису доказане па ни тачне, али колико су веродостојне ове што нам причају?

Jedno je interes, a drugo je kad ti je netko drag.

Pa ljubav je ne razumem nikako drugacije nego kroz zajednicki interes. Majku volim zato sto me je prvo rodila, zatim odgajala, a sad je volim iz zahvalnosti zbog svega toga, dakle zbog zajednickog interesa. Ona mene voli verovatno zato sto sam njeno dete, sto je isto jedan vid interesa. Dakle ne okolisaj vec odgovori, ko ti je miliji slovenska braca Rusi, ili Nemci?

Па неки народ ако је пријатељски настројен према твојој земљи, зар није логично да ти је драг?

Ne može narod u cjelini (osim ako se radi o nekim Papuancima kojih ima 3 sela) biti prema nekom drugom narodu naklonjen u cjelini.

Uvijek se radi o pojedincima.

Misliš da su Rusi dragi svim Srbima? Nekima jesu, nekima nisu.

Ne može narod u cjelini (osim ako se radi o nekim Papuancima kojih ima 3 sela) biti prema nekom drugom narodu naklonjen u cjelini.

Не у целини наравно, нити сви Руси воле Србе, нити сви Срби воле Русе, али углавном се симпатишемо.
И то "волети" не мислим бити буквално заљубљен у неки народ.

Pa ljubav je ne razumem nikako drugacije nego kroz zajednicki interes. Majku volim zato sto me je prvo rodila, zatim odgajala, a sad je volim iz zahvalnosti zbog svega toga, dakle zbog zajednickog interesa. Ona mene voli verovatno zato sto sam njeno dete, sto je isto jedan vid interesa. Dakle ne okolisaj vec odgovori, ko ti je miliji slovenska braca Rusi, ili Nemci?

Pa nijedni mi nisu ni mili, ni dragi.

Volim kad mi dođu pripadnici bilo kojeg naroda, pa ostave pare na ljetovanju.

A ljubav prema drugom ljudskom biću, a naročito prema potomstvu, nema i nesmije imati nikakve veze sa interesom.

Zbog zajednickih interesa prema tvom narodu. Kad te neko pita da li vise volis ovaj ili onaj narod to je kao da te pita koji je od ta dva naroda u proslosti vise pomogao tvom narodu?

Govoriš o stvarima koje ne postoje.

Svaki narod uređen u neku državu vođen je nekom politikom i nekim političarima.

Dakle, dovoljno da se promjene 2-3 lika na vlasti koji će obrlatiti masu i hop! - od naklonosti eto ti belaja. :lol:

Наравно да не мислим, али ако ћемо искрено, можда Деретићеве тврдње нису доказане па ни тачне, али колико су веродостојне ове што нам причају?

E tu ima istine, pobednici istoriju pisu, ako ne bude smak sveta za 200 godina ce se uciti da su Srbi izvrsili genocid nad muslimanima u Bosni.

E tu ima istine, pobednici istoriju pisu, ako ne bude smak sveta za 200 godina ce se uciti da su Srbi izvrsili genocid nad muslimanima u Bosni.

Та небулоза, да је иком стало, могла би да се исправи и за мање од 200 година.
Уосталом, битно је да се у нашим школама то не учи, и Турци су извршили геноцид над Јерменима па ником ништа.

Izludjujes sa ovim diplomatskim odgovorima. Pa ne pitam te za stav hrvatskog naroda vec tvoj licni. Zasto ti je tako tesko reci da mrzis Ruse i obozavas Nemce?

Možeš, ali ne u smislu kugle, već više kao pizza. :hahaha:

У облику сфере, тј. кугле.

achangel-michael.jpg

Та небулоза, да је иком стало, могла би да се исправи и за мање од 200 година.
Уосталом, битно је да се у нашим школама то не учи, и Турци су извршили геноцид над Јерменима па ником ништа.

Ovo boldovano uopće nisi trebala napisati. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back