Sta je vaznije, ljubav ili brak?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...za plutarha posto voli poredjenja sa zivotinjama:

Sede bik i lav u kafani i zvoni lavu mobilni. On se javlja i kaze:

- Halo? Da draga. Vazi, dolazim odmah kuci.

Kaze njemu bik:

-Kako ti to, cim te je zena nazvala, odmah ides kuci, a ti si ko neki kralj zivotinja...Ja sam bik, pa nikad ne bih tako

A lav ce:

-E, ali tebi je zena krava a meni je lavica

:super::super:

( He don't understand ;) )

Da li vrijedi umrijeti za "kreativnost"(pod uslovom da se tu ne pravi fico od porsea)? Da li zenina "kreativnost" vrijedi vise od muskarceve?
I uopste koliko vrijedi sva danasnja umjetnost ako ona vuce nadole?

Npr. mozes napraviti film sa cistacima ulica u kojima oni pokazuju nadljudske sposobnosti, ali ako na taj nacin zavedes pola planete da cisti ulicu, koliko ce to da vrijedi za recimo milion godina?

Umjetnost nije, dakle, samo kreativnost, nego i destruktivnost.

Koliko ima onih koji "uce" djecu primjernih ljudi po skolama i na kraju ih isti ti uniste, pogresno usmjere, obmanu. Danas se toliko laze, krade i unistava, da se s pravom smije posumnjati u svakog ko tvrdi bilo sta o "kreativnosti", jer prava kreativnost je danas zabranjena.

U nauci, umjetnosti, politici, sve se svodi na izbjegavanje sposobnosti, i nista ne sluzi njihovom razvoju. Prije ce isti ti "prosvjetni radnici" prodavati drogu djeci, nego im ispricati nesto korisno. Danas se stvaraju samo korisni robovi, tj. idioti.

Zato sve te preljubnike i "stvaraoce" treba unaprijed prekriziti kao stetne.
Destruktivno danas je konstruktivno sutra.Svet i funkcioniše kroz destruktivnost koja rađa konstruktivnost i obrnuto.A tako je i u prirodi,da bi se nešto rodilo nešto drugo mora da umre.E,sad nije kod čoveka kriterijum samo sirova snaga,pa samo snažno preživljava.Ima i da nežno preživljava a snažno poklekne...Tako isto i brakovi koji su zanovani na strasnoj ljubavi,skoro slepj brzo propadnu,jer se često zbliže dve osobe koje vezuje ili fizička ili neka druga ''strast'' a u ostalom su potpuno različiti,a ima opet i situacija da neki brak relativno stabilan bude iako su dve osobe sušte suprotnosti,a drugi propadne iako su dve osobe iste u svemu.Takođe treba pomenuti i slučajeve da dve osobe ''spoji'' nevolja iako bez ljubavi pa se one posle i zaljube i pređu varijantu zaljubljenosti,počnu da se vole i to traje 50 godina...Ima i brakova koji su zatvori slažem se.Ima svega i tu jedna teorija ne može sve da definiše.

... bas je tuzno posle posla da se vratis u prazan stan... zar nije bolje kad te iznerviraju razni likovi na poslu, u skoli, gde god da kazes "bas me briga ja imam nekog ko me voli" i jedva cekas da dodjes kuci
.... ne mogu ljudi sa kojima radis da ti zamene porodicu a i ne mozes 24 sata da radis, umreces mlada

Ma ja to malo da unesem zabunu na temu :zper: :D

Pisala sam na pocetku i odustala.;)

1. Zene su malokrvnije, to se vidi po njihovoj svjetlijoj boji.
2. Ljubav je fikcija koja ima efekta samo dok smo staticni, cim se zahtijeva akcija, onda fikcije padaju u vodu i trazi se razumijevanje. U tom smislu i postoje institucije - da omoguce akciju. To sto se ljudi razvode je samo znak da im nedostaje znanje o akcijama unutar braka, i samim tim nisu sposobni za sa-radnju. Jer zivot je prije radnja nego fikcija, dakle, zivot je prije brak nego ljubav. Ljudi se dakle razvode zbog nesposobnosti za saradnju, za zajednicki zivot. Mozes se ti hiljadu puta zaljubiti kao dijete, ali ako tvoji roditelji ne ugovore tvoj brak sa njenim roditeljima, onda od toga nema nista.
Vi treba da se ozbiljno zabrinete nad ovim vasim izjavama, da niste vi zalutali u zivotu? Da niste vi zavedeni na umiranje radi fikcije?
3. Ledzer, tvoja zaboravnost je vec bolesna. Rekla si mi to privatno. Rekoh ti da jedes manje slatko.

1. Zene su malokrvnije, to se vidi po njihovoj svjetlijoj boji.
2. Ljubav je fikcija koja ima efekta samo dok smo staticni, cim se zahtijeva akcija, onda fikcije padaju u vodu i trazi se razumijevanje. U tom smislu i postoje institucije - da omoguce akciju. To sto se ljudi razvode je samo znak da im nedostaje znanje o akcijama unutar braka, i samim tim nisu sposobni za sa-radnju. Jer zivot je prije radnja nego fikcija, dakle, zivot je prije brak nego ljubav. Ljudi se dakle razvode zbog nesposobnosti za saradnju, za zajednicki zivot. Mozes se ti hiljadu puta zaljubiti kao dijete, ali ako tvoji roditelji ne ugovore tvoj brak sa njenim roditeljima, onda od toga nema nista.
Vi treba da se ozbiljno zabrinete nad ovim vasim izjavama, da niste vi zalutali u zivotu? Da niste vi zavedeni na umiranje radi fikcije?
3. Ledzer, tvoja zaboravnost je vec bolesna. Rekla si mi to privatno. Rekoh ti da jedes manje slatko.

:eek:
Plutarh drz' se istorije i politicke filozofije.

Ja nisam napisao nijedan "spam" a opet si mi obrisala postove. Ti sebi dajes pravo da ocijenis da sam ja besmisleniji od tebe! Sto ce reci da si ti pametnija od mene!

A sto se ne drznes pa objasnis sta je to bilo "spam" na konkretnim porukama koje si obrisala? (ako uopste znas znacenje te rijeci)
Zar ne bi bilo lakse da ljudima objasnis sta TI smatras pod tim pojmom, kako bi te oni umjeli slusati?

Pa meni je Ledzer zanimljiva upravo zbog toga sto je ona razapeta izmedju koncepta ljubavi i morala.

Njen pseudonim je bio "Romansa", a isla je u samostan.

Sad samo jos treba pokazati kako losa hrana utice na to da prevagne koncept ljubavi i time je sve rijeseno.

Isto tako kod zivotinja sa manjim volumenom (biljzderi) je vodljivo manje grubosti u medjusobnom ophodjenju, a i u cjelini, i svakako je i iz Andrejinog vica vidljivo da su mesozderi vise orjentisani na brak, nego biljozderi.

Jer nece svako da stvara sirocad i kopilad... A dijete razvedenog roditelja je vec upola to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back