Šta je vama bolje?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja zaplačem kad ih vidim da kopaju po kontejneru za ručak a ti koji sa 70 imaju za poršea i putovanja imali su i sa 40 sigurna sam.
tesko. Pratio sam razvoj jednog mog saradnika u nemackoj...........poceo je kao posten i prijatan decko, ne bi muvu zgazio, ali sa platom od 1500 evra. Zgodinama se kvario , postajao zao, poceo da ekstremno laze, bio zavidljiv.............sto se naravno i na plati odslikavalo. Plata mu je rasla sa pogorsavanjem njegovog karaktera. Postao je rukovodilac odseka ali je tek na vrhuncu svoje iskvarenosti, posle 20 godina, stekao platu od 8000 evra. Ali je pogubio prave prijatelje, zenu decu........sve sto je stvorio u vremenu dok je bio pozitivna licnost.............za neku godinu ce u penziju , naravno, ima jahtu, nekoliko stanova, super automobile, imace super penziju a stime i buljuk ku.rvi oko sebe, putovace po svetu, deca, unuci, koje vidi samo za Weichnachten kada im daje skupe poklone, ostavice svoje bogatstvo i to ne zato sto je zeleo vec zato sto ga ima toliko da nije stigao da ga potrosi ...............................................
Mi ga posmatarmo i divimo mu se. Postigao je sve u zivotu ........u profesiji,...........a privatno je na nuli. Sve sto je mogao imati pogubio je u suludoj trci za parama .......i on najbolje zna kako mu je. Zato mu krstarenje po juznim morima dodje kao uteha za sve sto je izgubio u zivotu.

Truo sistem do dna.

tesko. Pratio sam razvoj jednog mog saradnika u nemackoj...........poceo je kao posten i prijatan decko, ne bi muvu zgazio, ali sa platom od 1500 evra. Zgodinama se kvario , postajao zao, poceo da ekstremno laze, bio zavidljiv.............sto se naravno i na plati odslikavalo. Plata mu je rasla sa pogorsavanjem njegovog karaktera. Postao je rukovodilac odseka ali je tek na vrhuncu svoje iskvarenosti, posle 20 godina, stekao platu od 8000 evra. Ali je pogubio prave prijatelje, zenu decu........sve sto je stvorio u vremenu dok je bio pozitivna licnost.............za neku godinu ce u penziju , naravno, ima jahtu, nekoliko stanova, super automobile, imace super penziju a stime i buljuk ku.rvi oko sebe, putovace po svetu, deca, unuci, koje vidi samo za Weichnachten kada im daje skupe poklone, ostavice svoje bogatstvo i to ne zato sto je zeleo vec zato sto ga ima toliko da nije stigao da ga potrosi ...............................................
Mi ga posmatarmo i divimo mu se. Postigao je sve u zivotu ........u profesiji,...........a privatno je na nuli. Sve sto je mogao imati pogubio je u suludoj trci za parama .......i on najbolje zna kako mu je. Zato mu krstarenje po juznim morima dodje kao uteha za sve sto je izgubio u zivotu.

Truo sistem do dna.
Sta ti sve naprica??
Evo mene bas u Nemackoj. Nikad se dole ne bih vratila koliko mi je dole lose bilo.
Zelim ti da zivis zivot po sopstvenom ukusu i da manje gledas sta drugi rade, takodje po sopstvenom ukusu.

Sta ti sve naprica??
Evo mene bas u Nemackoj. Nikad se dole ne bih vratila koliko mi je dole lose bilo.
Zelim ti da zivis zivot po sopstvenom ukusu i da manje gledas sta drugi rade, takodje po sopstvenom ukusu.
sta cu kad sam znatizeljan i uvek me interesuje kako drugi zive. To mi je valjda neki "Sucht".
A to sto sam napricao rezultat je moje posvecenosti tom "Suchtu". U svakom slucaju samo "vrh ledenog brega" .......ono "ispod vode" je mnogo gore.

Truo sistem do dna.
Praviti paralele može samo onaj ko je živi i gore i dole, što bi rekli.
8000 € je plata koja većini ljudi nije cilj. Taj je extrem. Nije uopšte dobar primjer.

Praviti paralele može samo onaj ko je živi i gore i dole, što bi rekli.
8000 € je plata koja većini ljudi nije cilj. Taj je extrem. Nije uopšte dobar primjer.

izgleda da postoji neka granica, naprimer 2-2500 dok su zapadnjaci kako-tako zadovljni, predju li tu granicu postaju toliko alavi da im je i 20 000 evra malo.
Imam poznanika u BGD, programer, pre naku godinu startovao sa 600 evra a danas uzima 3000 evra. U medjuvremenu je promenio bar 6 firmi, i cim cuje da negde moze uvatiti 100 evra vise, daje otkaz i odlazi, bez obzira na uslove rada u buducoj firmi. Reko bi da on to radi da bi se u drustvu reklo kako ima ogromnu platu..........MAKAR RADIO 80 SATI NEDELJNO.........znas kakav je nas narod, dokazuju se preko pare.

izgleda da postoji neka granica, naprimer 2-2500 dok su zapadnjaci kako-tako zadovljni, predju li tu granicu postaju toliko alavi da im je i 20 000 evra malo.
Imam poznanika u BGD, programer, pre naku godinu startovao sa 600 evra a danas uzima 3000 evra. U medjuvremenu je promenio bar 6 firmi, i cim cuje da negde moze uvatiti 100 evra vise, daje otkaz i odlazi, bez obzira na uslove rada u buducoj firmi. Reko bi da on to radi da bi se u drustvu reklo kako ima ogromnu platu..........MAKAR RADIO 80 SATI NEDELJNO.........znas kakav je nas narod, dokazuju se preko pare.
Svako prema svojim potrebama. Na sreću nismo svi isti.

sta cu kad sam znatizeljan i uvek me interesuje kako drugi zive. To mi je valjda neki "Sucht".
A to sto sam napricao rezultat je moje posvecenosti tom "Suchtu". U svakom slucaju samo "vrh ledenog brega" .......ono "ispod vode" je mnogo gore.
Sto je najzalije, mnogi ljudi upropaste zdravlje radeci malo placene poslove. Ljudi mogu psihicki da obole kad su nezaposleni. Znam negovatelje, koji rade po domovima, prevrcu teske pacijente, pa nemaju diskus. Sa druge strane, postoje ljudi, kao moja koleginica iz biroa, koji rade sedece poslove, pa ipak imaju gadnih problema sa vratom, artrozu kukova i bolove u lumbalnoj kicmi.
Kao sto vidis, da li ce ti rad upropastiti zdravlje, zavisi od tvog tela.
Zato se pitam otkud tebi to da bogatiji/dobrostojeci ljudi obole u starosti.
Drugo, otkud tebi da su se oni mucili u mladosti i ziveli lose? Zapravo je vecina njih zivela vise nego pristojno. Moj sef ima mali stan i kucu, ali drzi firmu, u koju ulaze, i skoluje dva sina. Ovde su skolovanja preskupa. Nije uvek steceni novac vidljiv ljudima, koji posmatraju sa strane.
To da novac kvari ljude, kao u primeru, koji si naveo, je teska predrasuda ljudi, koji nisu puno stekli, pa se nesvesno tese kako rad unistava zdravlje, a novac kvari karakter. Toliki ljudi su uspesni, pa nisu postali losi ljudi ili oboleli.
Novac nije najbitniji, ali omogucava ti opcije u zivotu.
Pun si predubedjenja. Tako ti je lakse i lepse.
Pogledaj YT kanal Biznis price.

Poslednja izmena:
A ti uhvatis jedan primer, pa odmah izvlacis opste zakljucke.
Bas volis da mudrujes i sudis. Ego je cudo. Voli da se brani.

A ti uhvatis jedan primer, pa odmah izvlacis opste zakljucke.
Bas volis da mudrujes i sudis. Ego je cudo. Voli da se brani.
ma jok. ja sam statisticar i sve stavljam na vagu, pa sta pretegne.
Necu se mucim sa sopstveno misljenje kad mogu lepo da sortiram 10 osoba i vidim koliki procenat su ovi a koliki procenat oni........pa to onda objavim.
Pre bi reko da ti na par primera donosis zakljucke. I bez mog i tvog misljenja, i mi i ostali znamo u kakvom svetu zivimo.
Isto je fakat da samo nasi ne vide taj svet...............cela evropa u krizi, strajkovi, inflacije, poskupljenja, nezaposlenost, plate na dnu, .................samo nasi govore da su super zadovoljni, da imaju ogromne plate, ogroman standard, zive nikad bolje i sve bolje i bolje.......................pa ti sama zakljuci o kakim se osobama radi.

Back