Šta je to okultizam i kako ga prepoznati?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rekoh sta je po sredi. Meni se desilo kad sam imao 38 godina… ne verujem da psihijatrija ima materijalisticko objasnjenje, kao ni za depersonalizaciju.
Oni sve sto umeju je da te nadrogiraju, pa kad si okamenjen od droge, ne pravis probleme…
edit:
no ako nisi dovoljno okamenjen, postoje i gori metodi, udarac palicom u glavu ili ubiatvo zabijanjem shila u ceoni rezanj, aka elektrokonvulzivna
terapija i lobotomija..
E sad i ti. Psihijatri gori od isterivaca djavola haha

Pa gde da ide po.pomoc ateista koji je zaglibio u neku na primer depresiju.U crkvu kod duhovnika haha
Fala bogu sto.ih ima.
Depresija se leci bustovanjem serotonina, zapravo vestacki dizes raspolozenje. Moze i bez toga da te neko
oraspolozi, zaljubis se uspesno, dodjes do nekih para, dobar seks i slicno, sve je bolje, ali psihijatri
ne mogu da ti srede zivot, nego ti daju drogu da bi bio srecan...

Depresija se leci bustovanjem serotonina, zapravo vestacki dizes raspolozenje. Moze i bez toga da te neko
oraspolozi, zaljubis se uspesno, dodjes do nekih para, dobar seks i slicno, sve je bolje, ali psihijatri
ne mogu da ti srede zivot, nego ti daju drogu da bi bio srecan...
Ti znas kako da se vadis ali vecina ne zna kako da se izvyce.Ima crkvu psihijatre i vrace gatare gde moze da se obrati za pomoc.Gatare ce ga zeznuti odma u startu.Psihijatrija i crkva ima dobre namere ali da li ce se covek izleciti to niko ne garantuje.Tajna je covek.

Ti znas kako da se vadis ali vecina ne zna kako da se izvyce.Ima crkvu psihijatre i vrace gatare gde moze da se obrati za pomoc.Gatare ce ga zeznuti odma u startu.Psihijatrija i crkva ima dobre namere ali da li ce se covek izleciti to niko ne garantuje.Tajna je covek.
Све је то у глави, и анђели и демони, и Бог, и Царство Небеско, све што замислиш. Ако не можеш да се средиш сам, нема ту неке
помоћи… но за месечарење, мислим да неки тако психички ефект може да произведе егзорцизам… za mesecarenje
ne postoji terapija, samo konstatuju da cak i seks moze da padne i voznja :P
No eto, kazem ti, to je kada duh udje u telo dok spavas. Naravno, materijalisticka vera, to nikad ne bi prihvatila kao objasnjenje :P

Za lažne slike nisu odgovorni samo oni koji ih podmeću, nego i oni na koje se lepe. Da bi neko prihvatio lažnu sliku, ne samo da mu informacije fale nego i negativne emocije spram nečega treba da gaji.
Eto mene je videla po nekoj slici koju su valjda sektolozi stručni il nestručni stvorili. Ja sam budista, pa to znači da se bavim otvaranjem trećeg oka, astralnom projekcijom i telekinezom. Kad sam ja o tome pisala? Nikad. Al njoj su tako rekli i ona veruje da je tako.

Budino učenje je svo izvan domena čuda. Buda nije oživljavao mrtve, lečio bolesne i slično. Niti je monasima dozvoljavao da se time bave.
Isus je lečio. I sad, ka Isus izleči ili pravoslavni monah, onda je to ok. Kada šaman neki to radi, onda je naopako. Pa kako? To je hula na Svetog Duha. Niko na Boga nema tapiju i ne odlučuje on o tome koga će Bog da pogleda.

Osoba koja prakticira astralnu projekciju ili pokusava postici izvantelesno iskustvo kako bi se povezala sa duhovnim svetom i zato.misli da je duhovna haha prakticira.okultno.. Postoje dva oblika ovoga. Prvi se zove model faziranja.u kojem osoba pokusava pronaci novu duhovnu istinu pristupajuci delu uma koji je iskljucen tokom svakodnevnog zivota. Ova praksa je povezana sa bydizmom ili postmodernizmom i veerovanjem da se prosvetljenje postize gledanjem u sebe. Drugi oblik naziva se mistican ukljucuje osobu koja pokusava u potpunosti napustiti telo, a njen i duh putuje na misticnu ravan koja nije povezana s fizickim svetom.
Kakvim crnim postmodernizmom :hahaha:

Budino učenje je svo izvan domena čuda. Buda nije oživljavao mrtve, lečio bolesne i slično. Niti je monasima dozvoljavao da se time bave.
Isus je lečio. I sad, ka Isus izleči ili pravoslavni monah, onda je to ok. Kada šaman neki to radi, onda je naopako. Pa kako? To je hula na Svetog Duha. Niko na Boga nema tapiju i ne odlučuje on o tome koga će Bog da pogleda.
Buda je smatrao da su psihičke moći u neku ruku prepreka ka prosvjetljenju, nije odobravao da se one demonstriraju. Ipak, jedan od tri njegova glavna učenika bio je čuven baš po njima. U kasnijem budizmu, posebno vađrajani okultne moći imaju veliku ulogu.

Buda je smatrao da su psihičke moći u neku ruku prepreka ka prosvjetljenju, nije odobravao da se one demonstriraju. Ipak, jedan od tri njegova glavna učenika bio je čuven baš po njima. U kasnijem budizmu, posebno vađrajani okultne moći imaju veliku ulogu.
Ovo, koliko znam, važi i za jogine. Da se ne vezuju za siddhi-je, moći koje stiču tokom duhovnog puta jer će one biti prepreka ka daljem razvoju. Mogu ih koristiti za dobrobit drugih, ali ne i za veličanje svog ega.

Ovo, koliko znam, važi i za jogine. Da se ne vezuju za siddhi-je, moći koje stiču tokom duhovnog puta jer će one biti prepreka ka daljem razvoju. Mogu ih koristiti za dobrobit drugih, ali ne i za veličanje svog ega.
Tačno, cilj je uvijek mokša (oslobođenje). Premda, ima nekih oblika joge koji su usmjereni isključivo na što duži život ili potpuno ovladavanje tijelom (hatha yoga).

Izvan telesno iskustvo je kada posmatras svoje telo, bilo u snu, bilo na javi. Cest fenomen, psihijatri kazu da svako bar jednom u zivotu to dozivi..
edit:
inace jednom sam doziveo vantelesno iskustvo u periodu kada sam mesecario, tj tad sam provalio da neki duh ulazi u mene
dok sam lutao van tela u snovima, i jednom sam se probudio dok je jos bio u mom telu, pa sam se probudio izvnan
tela i posmatrao moje telo kako govori zeni...
dobro da te žena nije prevarila sa duhom koji je koristio tvoje telo..:D

Back