Шта је то национализам?

Nisam pisao o nekom posebnom nacionalizmu.Pisao sam uopste o nacionalizmu. O muslimanskom,o hrvatskom ,o srpskom , o crnogorskom ,o makedonskom i o bilo kojem nacionalizmu.Nacionalizam je po meni zlo koje moze samo da unazadi nas narod kao i bilo koji drugi narod, iako nacionalisti misle verovatno suprotno.Sto se tice buljasa mislim da su vecina nacionalista pritajeni buljasi i da sa nacionalizmom lece svoju impotenciju bilo koje vrste.To je moje misljenje bez namere nekoga da uvredim ili omalovazim.

Ти, кад год кажеш нешто паметно,
пролети Халејева комета.
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Nisam pisao o nekom posebnom nacionalizmu.Pisao sam uopste o nacionalizmu. O muslimanskom,o hrvatskom ,o srpskom , o crnogorskom ,o makedonskom i o bilo kojem nacionalizmu.Nacionalizam je po meni zlo koje moze samo da unazadi nas narod kao i bilo koji drugi narod, iako nacionalisti misle verovatno suprotno.Sto se tice buljasa mislim da su vecina nacionalista pritajeni buljasi i da sa nacionalizmom lece svoju impotenciju bilo koje vrste.To je moje misljenje bez namere nekoga da uvredim ili omalovazim.

jasno mi je "tvoje misljenje"....nego jesi li ti pogledao onaj link?....:think:...uzgred,buljizam znaci kontru nacionalizmu gde neprijatelju svog naroda okreces bulju da ovaj slucajno ne pomisli da si se naljutio na njega sto je klao tebe i tvoj narod...odomaceno danas iskljucivo u Srbiji..:ok:..to je moje misljenje,bez namere da nekog omalovazim i uvredim,naravno...:D

jasno mi je "tvoje misljenje"....nego jesi li ti pogledao onaj link?....:think:...uzgred,buljizam znaci kontru nacionalizmu gde neprijatelju svog naroda okreces bulju da ovaj slucajno ne pomisli da si se naljutio na njega sto je klao tebe i tvoj narod...odomaceno danas iskljucivo u Srbiji..:ok:..to je moje misljenje,bez namere da nekog omalovazim i uvredim,naravno...:D

Nisam pogledao ceo link ali predpostavljam da su na njima zlocini nad srpskim narodom koji su ucinjeni u Srebrenici.I sta ti mislis da ja to podrzavam?I sta ti mislis da bi ja okrenuo ledja tim muslimanskim nacionalistima?Varas se.Ali mislim da je gledanje kroz prste nacionalistima sa svih strana upravo dovelo do toga.Zato mislim da je nacionalizam jako losa stvar.

Nisam pogledao ceo link ali predpostavljam da su na njima zlocini nad srpskim narodom koji su ucinjeni u Srebrenici.I sta ti mislis da ja to podrzavam?I sta ti mislis da bi ja okrenuo ledja tim muslimanskim nacionalistima?Varas se.Ali mislim da je gledanje kroz prste nacionalistima sa svih strana upravo dovelo do toga.Zato mislim da je nacionalizam jako losa stvar.

Иди у апотеку...и попи нешто на мој рачун... :hahaha: :hahaha: :hahaha:

e vidis tu gresis...da smo bili nacionalisti 1945te nikad ne bi presli preko OGROMNIH zrtava sopstvenog naroda u NDH i Bosni....niti bi sa svojim neprijateljima pravili nekakva lazna "bratsva i jedinstva"....1991-1995 smo platili cenu za to...jer ko ne nauci istoriju-ponovi mu se....takodje nam se ne bi desila ni 1999ta....jer smo opet zarad "bratstva i jedinstva" precutali naseljavanje Kosova od strane siptara koji su pravili za vreme WW2 nevidjene klanice i progone Srba odatle...vidis kakvu cenu platis kad NISI nacionalista...i kad dozvolis da ti uniste svest o veri i naciji i sve to bacis zarad utopije koja se tada zvala komunizam...a danas se zove demokratija....a kad se sutra opet ponovi istorija,neces moci na brzinu svojoj deci da objasnis zasto im se desava to sto im se desava....kao sto nisu ni onim nesrecnicima sa tog snimka..

e vidis tu gresis...da smo bili nacionalisti 1945te nikad ne bi presli preko OGROMNIH zrtava sopstvenog naroda u NDH i Bosni....niti bi sa svojim neprijateljima pravili nekakva lazna "bratsva i jedinstva"....1991-1995 smo platili cenu za to...jer ko ne nauci istoriju-ponovi mu se....takodje nam se ne bi desila ni 1999ta....jer smo opet zarad "bratstva i jedinstva" precutali naseljavanje Kosova od strane siptara koji su pravili za vreme WW2 nevidjene klanice i progone Srba odatle...vidis kakvu cenu platis kad NISI nacionalista...i kad dozvolis da ti uniste svest o veri i naciji i sve to bacis zarad utopije koja se tada zvala komunizam...a danas se zove demokratija....a kad se sutra opet ponovi istorija,neces moci na brzinu svojoj deci da objasnis zasto im se desava to sto im se desava....kao sto nisu ni onim nesrecnicima sa tog snimka..

Ali covece opet cemo biti sa njima u EU.I sta smo uradili?

Ali covece opet cemo biti sa njima u EU.I sta smo uradili?

pa smeskaj mu se ali znaj sta ti misli..i ne zaboravljaj...ne da bi se svetio sutra nego da ti se ne bi desilo isto...pa kad opet krene u novu klanicu da ga bar ceka vojska a ne OPET zene i deca.....ne daj da ti prosipaju gluposti da si jos i kriv sto su te klali......a ako Bog da da nikad i ne udjemo u EU....

Poslednja izmena:
pa smeskaj mu se ali znaj sta ti misli..i ne zaboravljaj...ne da bi se svetio sutra nego da ti se ne bi desilo isto...pa kad opet krene u novu klanicu da ga bar ceka vojnik a ne zene i deca.....ne daj da ti prosipaju gluposti da si jos i kriv sto su te klali......a ako Bog da da nikad i ne udjemo u EU....

Nisam ja bitan u celoj prici.Bitna su deca kojoj treba da ostavimo ovu zemlju.Da li mislis da treba da se zakrvimo sa svima i da zatvorimo granice ko sto je Albanija nekad radila.Da li bi to donelo bolju buducnost nasoj deci?Ja ti kazem da treba da cenimo sebe i da nedamo na sebe ali nemozemo ocekivati od drugih da nas cene ako ih budemo mrzeli.Taj zlocin je stravican,kao i svi zlocini.I sa takvim zlocincima se zna kako treba.Ali sa mrznjom necemo nista postici.Stvara se krug mrznje iz koga se javljaju ovakvi zlocini.Ne treba da dodjemo u situaciju gde takvi zlocinci isplivaju na povrsinu.Da pitas nekog od tih zlocinaca zasto su to uradili oni bi se verovatno pravdali sa time da ih mi mrzimo i da bi mi njima isto to uradili.Da li je moguc uopste zivot na Balkanu sa takvim razmisljanjem.Nije.

Poslednja izmena:
Nisam ja bitan u celoj prici.Bitna su deca kojoj treba da ostavimo ovu zemlju.Da li mislis da treba da se zakrvimo sa svima i da zatvorimo granice ko sto je Albanija nekad radila.Da li bi to donelo bolju buducnost nasoj deci?Ja ti kazem da treba da cenimo sebe i da nedamo na sebe ali nemozemo ocekivati od drugih da nas cene ako ih budemo mrzeli.Taj zlocin je stravican,kao i svi zlocini.I sa takvim zlocincima se zna kako treba.Ali sa mrznjom necemo nista postici.Ne treba da dodjemo u situaciju gde takvi zlocinci isplivaju na povrsinu.Da pitas nekog od tih zlocinaca zasto su to uradili oni bi se verovatno pravdali sa time da ih mi mrzimo i da bi mi njima isto to uradili.Da li je moguc uopste zivot na Balkanu sa takvim razmisljanjem.Nije.

...a sta ti mislis,da smo sada okruzeni prijateljima?/pa vidis da su nam rasturili i drzavu i naciju i sto je najgore Veru pa nam rade kako hoce...pa nije 800000 Srba samo sebe zaklalo u NDH niti je samo 45 godina posle toga u novoj NDH samo sebe proteralo i ubijalo novih 500000...Nismo sami sebe proterivali i ubijali sa Kosova ni u drugom svetskom ni 99te od kad su dosle te usrtane medjunarodne snage....pa samo od tad je pobijeno po raznim zutim kucama ko zna koliko i proterano 250000 Srba sa Kosova..pa nismo mi to sve njima radili nego ONI NAMA!!!.kakvu buducnost im nosi to sto ces ih sad ubedjivati kako su svi ti NEPRIJATELJI(sto se bojis da ih nazoves pravim imenom?) dobri i lepi a mi smo kao nekakvi zlikovci....osim sto ces ih ostaviti i napraviti nesposobnim i nespremnim za ono sto ce se neminovno ponoviti.?...:think: nemoj biti za buljizam...nego za nacionalizam...ali oblikovan istinitom pravoslavnom verom....neka bar znaju ko su i sta su...i neka znaju i ko su im i prijatelji a pogotovo ko su im neprijatelji...a oni ce onda znati sta ce raditi...

Poslednja izmena:
Nisam ja bitan u celoj prici.Bitna su deca kojoj treba da ostavimo ovu zemlju.Da li mislis da treba da se zakrvimo sa svima i da zatvorimo granice ko sto je Albanija nekad radila.Da li bi to donelo bolju buducnost nasoj deci?Ja ti kazem da treba da cenimo sebe i da nedamo na sebe ali nemozemo ocekivati od drugih da nas cene ako ih budemo mrzeli.Taj zlocin je stravican,kao i svi zlocini.I sa takvim zlocincima se zna kako treba.Ali sa mrznjom necemo nista postici.Stvara se krug mrznje iz koga se javljaju ovakvi zlocini.Ne treba da dodjemo u situaciju gde takvi zlocinci isplivaju na povrsinu.Da pitas nekog od tih zlocinaca zasto su to uradili oni bi se verovatno pravdali sa time da ih mi mrzimo i da bi mi njima isto to uradili.Da li je moguc uopste zivot na Balkanu sa takvim razmisljanjem.Nije.

bash zato shto su srbi koji su odluchoivali tako razmishljali i radili istorija se ponovila...triput
da smo gajili mrznju mozda bi smo mi pobedili a meni je pobeda lichno draza od moralnih dilema
ako ti zelish svojoj deci da usadjujesh neki novi duh prijateljstvva sa hrvatima koji rastu slaveci"dan domovinske zahvalnosti" podjednako si odgovoran ko i oni koji nas budu sledeci put trebili...ako ne i vishe

...a sta ti mislis,da smo sada okruzeni prijateljima?/pa vidis da su nam rasturili i drzavu i naciju i sto je najgore Veru pa nam rade kako hoce...pa nije 800000 Srba samo sebe zaklalo u NDH niti je samo 45 godina posle toga u novoj NDH samo sebe proteralo i ubijalo novih 500000...Nismo sami sebe proterivali i ubijali sa Kosova ni u drugom svetskom ni 99te od kad su dosle te usrtane medjunarodne snage....pa samo od tad je pobijeno po raznim zutim kucama ko zna koliko i proterano 250000 Srba sa Kosova..pa nismo mi to sve njima radili nego ONI NAMA!!!.kakvu buducnost im nosi to sto ces ih sad ubedjivati kako su svi ti NEPRIJATELJI(sto se bojis da ih nazoves pravim imenom?) dobri i lepi a mi smo kao nekakvi zlikovci....osim sto ces ih ostaviti i napraviti nesposobnim i nespremnim za ono sto ce se neminovno ponoviti.?...:think: nemoj biti za buljizam...nego za nacionalizam....neka bar znaju ko su i sta su...i neka znaju i ko su im i prijatelji a pogotovo ko su im neprijatelji...a oni ce onda znati sta ce raditi...

Ne znam sta da ti kazem.Ja sam ratni veteran iz poslednjih ratova i znam najbolje kakvu nesrecu rat donosi obicnom narodu.Nisam ni rekao da su ti neprijatelji dobri i lepi a da smo mi zlikovci.Samo kazem da nas mrznja izmedju nas nece nigde odvesti.A za buljizam nema potrebe da ti odgovaram ja koji sam ratovao pet godina po raznim ratistima.

Pa misliš da ću ja vjerovati propagandnim snimcima, a neću svjedocima i onima koji su priznali da su tamo ubijali civile. E, koliko si ti naivan.

a ono je tamo propagadni snimak???e nesrecnice...gledaj ovako....od 92-95 su Oriceve ubice klale majke/zene,decu,babe i dede..njih preko 3000...95te je ocevima,sinovima i muzevima dojadilo to i usli su da kazne zlikovce koji su to radili...i nisu stigli jer je Izetbegovic trazio da idu u samoubilacki proboj....pa su izginuli uglavnom u borbi...i od ukupno 2000 forenzickih izvestaja koji su tada napravljeni(jedan izvestaj-jedno lice) a od tog broja samo par stotina da se moze sumnjati u nekakvo streljanje jer su ili imali zicu oko ruku ili je nadjena u blizinio leseva,a od ukupnog broja samo jedna zrtva je bila zena,krece medijska kampanja o nekavih 8000?!? zrtava "genocida"....more,da imate obraza zastideli bi se licemeri..ali kakva vam vera,takav i moral...lazan....

nema ni jedne drzave sveta chiji gradjani nisu nacionalisti
a istinski izmedju nacionalizma i shovinizma i nema razlike niti je shovinizam losh,naprotiv,samo sinonim za puno znachenje nacionalizma kao jedinog pravog istinskog i zdravog odnosa pojedinca spram naroda iz kog potiche i kome pripada
to da su kao nacionalisti umereniji a neki tamo shovinisti iskvareni nacionalisti je marxistichko poimanje nacionalizma slichno kao i poimanje "nekadashnje crkve koja je bila dobra i bogobojazljiva a ova danas je uzas majku im bozju kapitalistichku gde popovi voze audije kamione,avione"
totalni debilizam,propagandzna zvaka i mazanje ochiju masi da se opravda borba i protiv crkve i protiv jedinog prirodnog odnosa u politici:
"interesuje me i volim samo moje i ne dam ga drugome a za tudje ako je na njegovu shtetu a moju korist me zabole"
a te mondijalistichke idiotarije se prosipaju samo kolonijama i slichnim porobljenim rezervatima da se narod uveri kako je moralno i ispravno shto ga robovlasnik satire
eto i odgovora zashto se kod nas od dela otpada koji vlada a koji bi voleo jako da ga zovu elita lol potura kako je nacionalizam prevazidjen lol

Uopste nije tacno to sto si napisao.

IMA drzava bez nacionalizma.

Nacionalizam je PREUVELICAVANJE vrednosti svoje nacije u odnosu na druge ("Niko nema sta Srbin imade!")

Sovinizam jer MRZNJA prema ostalim nacijama i uopste NIJE POVEZAN sa nacionalizmom, sve dok nacionalizam ne predje u BOLEST i pretvori se u mrznju prema drugima.

Patriotizam je ljubav prema svojoj drzavi, naciji, obicajima, veri i pozitivan je.

Ja recimo smatram da sam patriota, ali nisam nacionalista, jos manje sovinista.

Ne znam sta da ti kazem.Ja sam ratni veteran iz poslednjih ratova i znam najbolje kakvu nesrecu rat donosi obicnom narodu.Nisam ni rekao da su ti neprijatelji dobri i lepi a da smo mi zlikovci.Samo kazem da nas mrznja izmedju nas nece nigde odvesti.A za buljizam nema potrebe da ti odgovaram ja koji sam ratovao pet godina po raznim ratistima.

pa ko tvrdi da rat ne donosi nesrecu....ali nespremnome za rat donosi mnogo vecu nego spremnom...i uspavanom mnogo vecu nego budnom....a ja i ne pominjem mrznju...vec samo svesnost....nacionalizam OBLIKOVAN pravoslavljem...a u pravoslavlju nema mrznje....

Back