Шта је то национализам?

pa ko tvrdi da rat ne donosi nesrecu....ali nespremnome za rat donosi mnogo vecu nego spremnom...i uspavanom mnogo vecu nego budnom....a ja i ne pominjem mrznju...vec samo svesnost....nacionalizam OBLIKOVAN pravoslavljem...a u pravoslavlju nema mrznje....

Nacionalizam oblikovan pravoslavljem.Kako si ovo lepo rekao.Znas li ti da nasa pravoslavna vera kao i vecina vera na svetu sve ljude smatra istim bez obzira na naciju.Pravoslavna vera pravi razliku samo izmedju losih i dobrih ljudi.Patriotizam da,nacionalizam ne, sto se mene tice.

Национализам је као појам везивно ткиво које чини државу хомогеном, феномен који спаја људе блиске по култури, историји, обичајима и који је изградио данашњи европу извукавши је из средњевековног мртвила.

Као осећења национализам је стављање своје нације и државе на прво место, увек и свуда. Или негативно речено, све оно што другасрбија и европејци и либерали нису.

Национализам је кад своју земљу волиш исто колико и себе
Кад свога брата волиш више од себе
Кад знаш историју свога народа и не предајеш је забораву
Кад без обзира на све волиш свој родни град
Кад се тресеш док слушаш химну
Кад пред спавање љубиш заставу
Кад волиш себе и поштујеш друге....

ее сад тај нацинализам не може да се увеже са шовинизмом .. јер су одвојене ствари .. Националиста може а и не мора да буде шовиниста .... али шовиниста мора да буде националиста ...

Nacionalizam oblikovan pravoslavljem.Kako si ovo lepo rekao.Znas li ti da nasa pravoslavna vera kao i vecina vera na svetu sve ljude smatra istim bez obzira na naciju.Pravoslavna vera pravi razliku samo izmedju losih i dobrih ljudi.Patriotizam da,nacionalizam ne, sto se mene tice.

Pravoslavna Vera je mnogo vise i ne treba se porediti sa raznim "religijama" na svetu...Pravoslavlje je neiskrivljeno ucenje Hristovo...I sto se mene tice,daleko je bitnije od pripadnosti naciji....takodje mislim da je srpstvo bez pravoslavlja-nakaza....i ne moze postojati odvojeno od toga...ali ne mozemo negirati ni vaznost nacije...jer ako je nekome bilo bitno dal sam Srbin pa me zato klao,onda to treba meni biti daleko bitnije....

Poslednja izmena:
Национализам је као појам везивно ткиво које чини државу хомогеном, феномен који спаја људе блиске по култури, историји, обичајима и који је изградио данашњи европу извукавши је из средњевековног мртвила.

Као осећења национализам је стављање своје нације и државе на прво место, увек и свуда. Или негативно речено, све оно што другасрбија и европејци и либерали нису.

A zašto misliš da mržnjom prema drugoj naciji stavljaš svoju naciju i državu na prvo mesto?

Uopste nije tacno to sto si napisao.

IMA drzava bez nacionalizma.

Nacionalizam je PREUVELICAVANJE vrednosti svoje nacije u odnosu na druge ("Niko nema sta Srbin imade!")

Sovinizam jer MRZNJA prema ostalim nacijama i uopste NIJE POVEZAN sa nacionalizmom, sve dok nacionalizam ne predje u BOLEST i pretvori se u mrznju prema drugima.

Patriotizam je ljubav prema svojoj drzavi, naciji, obicajima, veri i pozitivan je.

Ja recimo smatram da sam patriota, ali nisam nacionalista, jos manje sovinista.

to su sve jeftine i netachne parole raznog neokomunistichkog otpada
koje to drzave nisu nacionalistichke lol
nema toga sem u tvojoj glavi koja josh zali za jozom i nekim imaginarnim liliputancima,pardon shugoslovenima

A zašto misliš da mržnjom prema drugoj naciji stavljaš svoju naciju i državu na prvo mesto?

Више равнодушност него мржња као последица негативних историјских искустава. Но чини ми се да ниси скапирао, палатичани примери. Када бомбардују земљу и народ није крив зли српски лидер и његове присталице већ непријатељ који бомбардује. Када протерују Србе није крива ''српска хегемонистичка политика'', него они који протерују итд, итд.

То је услов опстанка, супротност води у поделе, слабљење и служи интересима душмана. Некима је то тешко да схвате.

Ако је шовинизам кад ми припадне мука при помисли на другарство са хрватима и шиптарима онда сам шовиниста можда и са елементима нацизма.

Ne znam koliko imas godina ali ako si stariji bio si drugar sa navedenima.Koliki si onda bio veliki komunista sada si toliki nacionalista.Uvek ekstremista.

Више равнодушност него мржња као последица негативних историјских искустава. Но чини ми се да ниси скапирао, палатичани примери. Када бомбардују земљу и народ није крив зли српски лидер и његове присталице већ непријатељ који бомбардује. Када протерују Србе није крива ''српска хегемонистичка политика'', него они који протерују итд, итд.
То је услов опстанка, супротност води у поделе, слабљење и служи интересима душмана. Некима је то тешко да схвате.

Nije kriva "srpska hegemonisticka politika" vec hrvatski nacionalisti.Kao sto sam rekao nacionalizam je zlo.

Ne spominje mrznju ali spominje nacionalizam.A u opisu radnog mesta nacionaliste je i mrznja prema drugim nacijama.

nacionalizam u Srbiji danas je neophodnost....da ne bi zaboravili ili cak negirali da su nas ubijali i da nas ubijaju samo zbog nase pripadnosti srpskoj naciji....i moramo biti ZAISTA Pravoslavni...takodje i da ne bi zaboravili ili negirali da su nas ubijali i ubijaju i zbog toga sto smo Pravoslavci....iz istog razloga taj nacionalizam mora biti oblikovan pravoslavljem da ne bi postao sovinizam...dok cemo kao "demokrate"(ili sta vec) i dalje biti ubijani zbog toga sto smo,ipak,Srbi...iako smo se i pravoslavlja odrekli u medjuvremenu...zarad "demokratije"...

И онда си ставио прст на чело и видео да је хрватски национализам обезбедио њима другу државу у историји после ндх. Тако да није лоше за њих, већ за нас, ал' ко ће теби сад објашњавати. Максималан домет либералне мисли је ''национализам је зло''. Тужно.

Do 91 si ti bio veliki komunista vidim ja zato sto je to tada bilo isplativo.Sada si postao veliki nacionalista iz istog razloga.Da li sam pogodio?Sta ti je Balkan.

Невероватно, ко прстом у д.упе.

Иначе данас се исплати бити мондијалиста, борац за љубав и толеранцију, за педере и трансексулаце, за сарадњу са шиптарима и за осуђивање српских злочина. Њих финансирају и домаћа и страна влада, тако да опет испада да појма немаш.

nacionalizam u Srbiji danas je neophodnost....da ne bi zaboravili ili cak negirali da su nas ubijali i da nas ubijaju samo zbog nase pripadnosti srpskoj naciji....i moramo biti ZAISTA Pravoslavni...takodje i da ne bi zaboravili ili negirali da su nas ubijali i ubijaju i zbog toga sto smo Pravoslavci....iz istog razloga taj nacionalizam mora biti oblikovan pravoslavljem da ne bi postao sovinizam...dok cemo kao "demokrate"(ili sta vec) i dalje biti ubijani zbog toga sto smo,ipak,Srbi...iako smo se i pravoslavlja odrekli u medjuvremenu...zarad "demokratije"...

Cini mi se da ovde svaki sagovornik drugacije smatra rec nacionalizam.Mi moramo da se dogovorimo sta ta rec uopste predstavlja pa da onda raspravljamo o njoj.Ovako ova prica nigde ne vodi.

Иначе данас се исплати бити мондијалиста, борац за љубав и толеранцију, за педере и трансексулаце, за сарадњу са шиптарима и за осуђивање српских злочина. Њих финансирају и домаћа и страна влада, тако да опет испада да појма немаш.

To je tacno, ali zar se nisi zapitao da li se mozda ljudima smucio onaj "seljacki", "sirovi" nacionalizam jednostavno?

Nisi u pravu.To ce se isplatiti kada udjemo u EU,pa te vec vidim kao velikog mondijalistu,borca za ljubav i toleranciju,za pedere i transeksualce,a mozda budes i veliki prijatelj sa siptarima i hrvatima nikad se ne zna.Sta ces vremena se menjaju pa moramo i mi da se promenimo.Jel tako?

Poslednja izmena:
To je tacno, ali zar se nisi zapitao da li se mozda ljudima smucio onaj "seljacki", "sirovi" nacionalizam jednostavno?

Није се ником ништа смучило, него су такви времена дошла на леђима демократских промена. Медији, политичари, квазианалитичари, разне НВО бабе и пешчаници су прилично јаки и на све начине гледају да пљуну по свему што има везе са србијом, па својом пропагандом стварају гомилу либералних зомбија међу обичном рајом.

Nisi u pravu.To ce se isplatiti kada udjemo u EU,pa te vec vidim kao velikog mondijalistu,borca za ljubav i toleranciju,za pedere i transeksualce,a mozda budes i veliki prijatelj sa siptarima i hrvatima.Sta ces vremena se menjaju pa moramo i mi da se promenimo.Jel tako?

Ех чари интернета, кад нема шта паметно да се каже, онда се чита досије преко интернета. Али ипак опет погодак. Питам се дал си клеопатра ил' милан тарот?

Back