Šta je to klasični liberalizam?

Нисам.

Шта је тамо написано што би допринело мом схватању нископрофилне интелигенције?

И да ли је то заиста мањак индивидуалности? Кина није богзна коликоиндивидуална, али умеју да резоноју.

Описан је занимљив контраст западне индивидуалности и источног колективизма. Два енглеска хомосексуалца одлазе у Југославију на одмор, да не знам, сисају балканску киту. И тамо присуствују чудном ритуалу у којем становници два града, Подујева и фиктивног Подолца, уједњују своја тела и повезују се у два огромна џина, сваки од којих је сачињен од десетина хиљада тела. Али нешто пође по злу, и Подујево џин се сруши, а од тог призора становници Подолца полуде и њихов распомамљени џин добија сопствени ум и гази све пред собом.

Савршено ухваћен подсвесни енглески страх од "дивљих људи са истока који у хордама газе све пред собом". Контраст између индивидуалности, коју представља нешто "најдекадентније" на свету, дакле педери, и још енглески, а с друге стране, десетина хиљада источњака који буквално постају једно тело.

Елиту у западном смислу чине само људи са веома јаким концептом индивидуалности, који цео живот раде на конкретном и константом усавршавању себе. Ако неко очекује да се племе усаврши или "држава д`уради нешто" од њега никад неће постати елита.

Кина, за разлику од Балканаца или Арапа, има цивилизацију стару много хиљада година. Ипак, потпуна колективизација кинеског духа, да се тако изразимо, се догодила у време династије Ћинг, дакле последњих пар векова кинеске историје, када је Кина иначе и постала прћија.

Сада се угледају на запад, и цветају. Хонг Конг и Шангај штанцују успешне јединке, не масе и племена.

Poslednja izmena:
Наравно не ради се само о пукој индивидуалности.

Битно је и имати дугу традицију доброг образовања као и одговарајући новац.

Универзитети у Западној Европи потичу из 11. века.

Описан је занимљив контраст западне индивидуалности и источног колективизма. Два енглеска хомосексуалца одлазе у Југославију на одмор, да не знам, сисају балканску киту. И тамо присуствују чудном ритуалу у којем становници два града, Подујева и фиктивног Подолца, уједњују своја тела и повезују се у два огромна џина, сваки од којих је сачињен од десетина хиљада тела. Али нешто пође по злу, и Подујево џин се сруши, а од тог призора становници Подолца полуде и њихов распомамљени џин добија сопствени ум и гази све пред собом.

Савршено ухваћен подсвесни енглески страх од "дивљих људи са истока који у хордама газе све пред собом". Контраст између индивидуалности, коју представља нешто "најдекадентније" на свету, дакле педери, и још енглески, а с друге стране, десетина хиљада источњака који буквално постају једно тело.

Елиту у западном смислу чине само људи са веома јаким концептом индивидуалности, који цео живот раде на конкретном и константом усавршавању себе. Ако неко очекује да се племе усаврши или "држава д`уради нешто" од њега никад неће постати елита.

Кина, за разлику од Балканаца или Арапа, има цивилизацију стару много хиљада година. Ипак, потпуна колективизација кинеског духа, да се тако изразимо, се догодила у време династије Ћинг, дакле последњих пар векова кинеске историје, када је Кина иначе и постала прћија.

Сада се угледају на запад, и цветају. Хонг Конг и Шангај штанцују успешне јединке, не масе и племена.

Креативна метафора о џину. Паде ми напамет наш стварни џин по имену - српски народ. Вероватно најистрошенија фраза у српском политичком животу од 1804. наовамо.

Да, јасно, али Кинези немају тај блок у глави упркос колективизацији. Они су се прошетали до пакла и назад. Уз велике губитке, али ипак прошетали.

Ми не шетамо, не помишљамо на шетњу, можда чак и не умемо да ходамо. И то је кључна ствар коју не разумем.

Није. У томе је "фора".

Ердоган би те буквално прегазио. Пустио би на тебе Курде и Туркмене, који би те пребили и/или силовали ако им се допаднеш, а онда би ти отимали из кућа фрижидере и шпорете. Био би ти уведен додатан порез само због чињенице да ниси муслиман. Претворили би ти цркву у џамију. Твоје њиве би дали Туркменима и Анадолцима. Бичевали би те што пушиш цигарете. Морао би да им градиш бесплатно аутопутеве за њихове тенкове. Одводили би децу у ропство у Анадолију. Не би више било пива испред задруге. Јер би пиво било илегално.

То се није десило јер те штити светски поредак којим руководи светски полицајац.

Размисли мало о томе.

Razmislio sam.

Umesto Turkmena i Kurda, prebile su nas komšije i otele imovinu.
Umesto biča, dobili smo kasetne bombe.
Umesto džizje, plaćamo subvencije "stranim investitorima", a njive dajemo "strateškim partnerima".
Deca umesto u Anadoliju odlaze u Nemačku i Austriju.

Ali hej, ima pive i pljugi.

Hvala svetskom policajcu.

Не разумеш америчку спољну политику.

Њих ништа не занима осим претње по капиталистички поредак. Како код куће, тако код партнерских држава.

E sad si i sam priznao. Dakle boli njih briga za demokratiju i ljudska prava. Boli njih briga i za režim. Dok sa njima sarađuješ možeš biti i komunista i diktator baš ih briga. Možeš svaki dan ubijati desetine ljudi neće trepnuti. E ali kada jednom kažeš ne nađeš se na njihovoj meti. Naravno tebi je to normalno. Što je u redu.Imaš svoj stav. Ali nam onda nemoj prodavati priču da SADbilo šta rade da bi obezbjedile mir, demokratiju ili sigurnost. Kao i svi rade zbog svojih interesa.

- - - - - - - - - -

Не, без светског полицајца би те прегазио Ердоган док си рекао "пиксла".

Ma nije tačno,

- - - - - - - - - -

Није. У томе је "фора".

Ердоган би те буквално прегазио. Пустио би на тебе Курде и Туркмене, који би те пребили и/или силовали ако им се допаднеш, а онда би ти отимали из кућа фрижидере и шпорете. Био би ти уведен додатан порез само због чињенице да ниси муслиман. Претворили би ти цркву у џамију. Твоје њиве би дали Туркменима и Анадолцима. Бичевали би те што пушиш цигарете. Морао би да им градиш бесплатно аутопутеве за њихове тенкове. Одводили би децу у ропство у Анадолију. Не би више било пива испред задруге. Јер би пиво било илегално.

То се није десило јер те штити светски поредак којим руководи светски полицајац.

Размисли мало о томе.

Štiti nas tako što je bombardovao i pobio pola svijeta. Tako što je podržao najgori šljam spram u svemu umjerenog Asada. Štiti nas tako što podržava najgore diktatore u vidu nekakvih šeika i emira. Eto baš nas štite.

Poslednja izmena:
Razmislio sam.

Umesto džizje, plaćamo subvencije "stranim investitorima", a njive dajemo "strateškim partnerima".

Видиш како је лако, чим искључиш мозак и савест.
Да се захвалиш Носфију, очи ти човек отворио...:lol:

Све је ово могуће, значајно смањење ПДВ, акциза и других пореза, укидање ПИО и јавног здравства и школства.

Међутим, има један проблем који срећу квари.Држава би морала да пронађе неки начин да опстане и преживи једно 20-30 година, од момента увођења ових мера па до момента када би ове мере почеле да дају неке позитивне ефекте.Та ситница клвари читав овај концепт.

Снижавање ПДВ-а на 7-10%.

С обзиром да ПДВ чини 50 % буџета, то би довело до тренутног слома државних финансија.

Снижавање пореза на добит, приходе на 10%, враћање старих пореза на непокретну имовину, укидање пореза на наследство, снижавање акциза на гориво и цигарете за макар 30%. Новоотворена фирма не плаћа порезе прве године, друге 50%, треће 75%, а тек од четврте 100% предвиђених давања.

Порез на наслеђе се креће од 0%(за наследнике првог наследног реда), 1.5 % за наследнике другог наследног реда и 2.5% за наследнике даљих наследних редовас.У пракси преко 90 % наследника не плаћа никакав порез на наслеђе, јер преминуле углавном наслеђују деца и брачни друг који су ослобођени пореза.

Акцизе чине 25% буџета и значајно снижење акциза би довело до тренутног краха државних финансија.
Реформа судства. Отпуштање масе досадашњих корумпираних, спорих и неефикасних кадрова, пооштравање кривичног законика. Дугорочно прешалтавањe на принцип англосаконског права, краткорочно интеграција принципа англосаксонског права у наш правни систем..
Ја мислим да ти немаш благе везе шта значи англосаксонски прави систем.Ти би декретом да уводиш обичајно право, али заборављаш да када се то уведе декретом, то више није англосаксонско право, већ државно континентално право.

Реформа државне управе. Дигитализација. Дерегулација. Отпуштање гомиле државних службеника.
Да, дигитализација, дигитализација и само дигитализација као и увођење техничара за телепортовање.
Укидање ПИО Фонда, људима са испод 20 година радног стажа ставити до знања да од државе могу очекивати универзалну социјалну помоћ од 100 евра месечно, за све преко тога морају да уплаћују приватно пензионо..

Шта има да се ставља до знања.Ја уплаћујем доприносе ПИО 15 година, и то ме нико није питао да ли хоћу то да радим .Сада се појави неки паметњаковић и каже пуј пике не важи, нећеш имати пензију него социјалну помоћ од 100 евра.
Батице, то не иде тако.Укинеш ми пензијско и инвалидско осигурање али мораш да ми вратиш све доприносе које сам уплаћивао.Ја сам их уплаћивао са правним основом остварења пензије чија ће висина зависити од висине уплата, а не ради социјалне помоћи од 100 евра.Када тај правни основ отпадне, оно што је уплаћено мора да се врати, реч је о стицању без основа.За то ти не треба англосаксонско право, стечено без основа мора да се врати.

Наравно, уплаћени доприноси ПИО би морали да се врате са обрачунатом затезном каматом од момента сваке појединачне уплате.

Poslednja izmena:
Ја уплаћујем доприносе ПИО 15 година, и то ме нико није питао да ли хоћу да радиом .Сада се појави неки паметњаковић и каже пуј пике не важи, нећеш имати пензију него социјалну помоћ од 100 евра.
Батице, то не иде тако.Укинеш ми пензијско и инвалидско осигурање али мораш да ми вратиш све доприносе које сам уплаћивао..
Е, па јбг, ти 'оћеш да ти још и врати твоје паре?:lol:
Ти си, дакле, комуњара, титоиста, глуп-луд-блесав, све најгоре, нерадник и смрде ти ноге...:lol:

Е, па јбг, ти 'оћеш да ти још и врати твоје паре?:lol:
Ти си, дакле, комуњара, титоиста, глуп-луд-блесав, све најгоре, нерадник и смрде ти ноге...:lol:

Занимљиво је како су ови тзв."либерали" склони отимању туђе имовине, а као залажу се за поштовање приватне својине.

Занимљиво је како су ови тзв."либерали" склони отимању туђе имовине, а као залажу се за поштовање приватне својине.
Ма, пусти, и забављај се, :lol: мораш признати да има неког блесавог шарма у њиховом пренемагању...:mrgreen:
Напросто, они не смеју да још једном размисле о свему што су овде могли да прочитају а што оспорава ту њихову псеудо-идеологију, галиматијас погрешних концепата из комунизма, расизма и фашизма, јер инстинктивно осећају у коликом су офсајду.
Видиш и сам да се копрцају како знају и умеју, у том избегавању погледа истини у очи.:lol:

Razmislio sam.

Релативизујеш само зато што си тврдоглав.

Србија у којој данас живиш је Лас Вегас у односу на оно што би се догодило да нестане тренутног светског поретка.

И сам то знаш, али су сујета и инат јачи од памети.

- - - - - - - - - -

Štiti nas tako što je bombardovao i pobio pola svijeta. Tako što je podržao najgori šljam spram u svemu umjerenog Asada. Štiti nas tako što podržava najgore diktatore u vidu nekakvih šeika i emira. Eto bašnas štite.

Јел баш пола свијета побио? Није 45% или 67%?

Свет у којем би се Америка вратила изолазионизму и оставила све да воде своје независне политике би се завршио са турском чизмом на твом врату.

1992-1995 би биле бајка у односу на то.

Ви би да укидате фонд ПИО, али нигде не помињете враћање новца

Јел жицнуло помињање ПИО Фонда? Боли, а?

ПИО Фонд мора да се укине јер ће довест до краха државних финансија.

Он је један од разлога због којих је ПДВ 20%, а гориво једно од најскупљих на свету. Јер се пола новца за пензије издваја од пореза а само пола од ваших вајних доприноса.

Дакле, лапотирамо ПИО Фонд, 700 000 паразита у јавном сектору и Икс Фирми Које раде са минусом, плус субвенције, и одједном, државне финансијe постају сенке онога што су биле.

Онда можемо да сведемо порезе на апсолутни минимум.

Проблем решен.

Шта ту није јасно?

Poslednja izmena:
Јел жицнуло помињање ПИО Фонда? Боли, а?

ПИО Фонд мора да се укине јер ће довест до краха државних финансија.

Он је један од разлога због којих је ПДВ 20%, а гориво једно од најскупљих на свету. Јер се пола новца за пензије издваја од пореза а само пола од ваших вајних доприноса.

Дакле, лапотирамо ПИО Фонд, 700 000 паразита у јавном сектору и Икс Фирми Које раде са минусом, плус сибвенције, и одједном, државне финансију постају сенке онога што су биле.

Онда можемо да сведемо порезе на апсолутни минимум.

Проблем решен.

Шта ту није јасно?

Хајде да кренемо са поступним објашњавањем јер је то очигледно неопходно.

Држава донесе закон о укидању досадашњег модела пензијског и инвалидског осигурања, укине се фонд ПИО.

Онда се поставља питање шта са садашњих милион и по пензионера?Ко ће њима исплаћивати пензије, јер се на њих не може применити нови модел ПИО.Ти људи су већ остварили право на пензију, и не могу поново уплаћивати ПИО у неком новом моделу приватног ПИО.
Која је сврха да укидамо Фонд ПИО, и да онда још 15-20 година пензионерима плаћамо пензије из буџета или из неких других јавних прихода?

Такође се поставља питање шта са уплатама доприноса ПИО пар милиона корисника, који су то морали да уплаћују 5,10, или 20 година а никада неће добити пензију.Тим људима се мора извршити повраћај новца који је уплаћиван, а реч је о милијардама евра.

То би водило стварању огромних обавеза на страни државе, много већих него по садашњем моделу ПИО.

Релативизујеш само зато што си тврдоглав.

Србија у којој данас живиш је Лас Вегас у односу на оно што би се догодило да нестане тренутног светског поретка.

И сам то знаш, али су сујета и инат јачи од памети.

Ne inatim se, predstavljam ti činjenice. Mi smo kmetovi. Tu ulogu nam je svetski policajac namenio. I sad mi ti kažeš bolje da budemo njihov nego turski kmet. Ali kako god okreneš, ti si kmet.

Ako si ti s tim zadovoljan, kul. Ja nisam.

Хајде да кренемо са поступним објашњавањем јер је то очигледно неопходно.

Држава донесе закон о укидању досадашњем модела пензијског и инвалидског осигурања, укине се фонд ПИО.

Онда се поставља питање шта са садашњих милион и по пензионера?Ко ће њима исплаћивати пензије, јер се на њих не може применити нови модел ПИО.Ти људи су већ остварили право на пензију, и не могу поново уплаћивати ПИО у неком новом моделу приватног ПИО.
Која је сврха да укидамо Фонд ПИО, и да онда још 15-20 година пензионерима плаћамо пензије из буџета или из неких других јавних прихода.

Такође се поставља питање шта са уплатама доприноса ПИО пар милиона корисника, који су то морали да уплаћују 5,10, или 20 година а никада неће добити пензију.Тим људима се мора извршити повраћај новца који је уплаћиван, а реч је о милијардама евра.

То би водило стварању огромних обавеза на страни државе, много већих него по садашњем моделу ПИО.

Пензије се углавном већ финансирају из буџета и јавних прихода, допринос од дознака је нешто око 50% и мање.

Садашњим пензионерима се не може преко ноћи укинути пензија, али се генерацијама које имају испод 15-20 година радног стажа укида право на пензију.

Шта са уплатама пар милиона корисника ПИО Фонда? Исто што и са уплатама пар милиона корисника ПИО Фонда пре доласка Слобе на власт. Ништа.

На жалост, ПИО Фонд је, опет тековинама црвене револуције, тако устројен да у њему не постоји "ПИО Рачун Саве Савановића" на који лежу све твоје дознаке које си уплатио од првог дана радног стажа.

Он је устројен да функционише као проточни бојлер, који згрће паре од радника тј, послодаваца делимично а делимично из буџета.

Део тог новца ће ти се вратити у виду социјалне помоћи од 100 евра месечно када одеш у пензију.

Више од тога ниси ни уплатио, кад се урачуна инфлација. Реално.

Део ће просто пропасти као последица лоше државне политике.

Ne inatim se, predstavljam ti činjenice. Mi smo kmetovi. Tu ulogu nam je svetski policajac namenio. I sad mi ti kažeš bolje da budemo njihov nego turski kmet. Ali kako god okreneš, ti si kmet.

Али ниси кмет. Имаш право да радиш, живиш, дишеш, веселиш се, пушиш, пијеш, да ти нико не напаствује жену кад изађеш на улицу, да ти нико не отме фрижидер из куће само зато што ниси припадник његове нације и слично.

У било ком другом сценарију не би имао ништа од тога, него би био буквалан роб.

Дакле твоја увређеност што те је Бил Клинтон бомбардовао 2 месеца и што немаш паре за новог голфа него мораш да возиш голфа тројку, и то што мораш на сребрно језеро или Пефкохори уместо на Ибицу није кметство и окупација.

Неки Џихади Џон који ти набија ексере под нокте пре него што не набије на колац па одсече главу, то јесте право кметство и окупација.

- - - - - - - - - -

Жртве.

Све жртве јадне.

Decko, Amerika i Zapad su bukvalno doneli modernu civilizaciju do nas

Mi se dicimo Teslom, a on kod nas to nikad ne bi uspeo dok je "izmisljena struja" upravo americki produkt

Sve moderno je nastalo tamo, a pre Amerike smo se lecili kod vidara i travara i vracara i jeli pitu sa gownima ako bi to vracara rekla da trebamo da uradimo

Tako da ne znam sta da ti kazem osim da shvatis da bi bez SAD danas cena jednog matorog 386 PC-a bila 100.000 evra i da bi to bila realnost

liberalizam nije jos dorecen. on mora da vazi za sve. evo, cigani, upraznjavaju taj liberalizam, ne placaju kartu u bus plusu, voze neka cuda kojima skupljaju sekundarne sirovine... mene bez karte u busu i da sa tim st oni voze dobio bih zatvor.. Liberalizam prosto mora biti u paru sa jednakoscu. i to nema nigde.

Back