Šta je to klasični liberalizam?

Od svega što si napisao, u dobrom slučaju, ovo je prosečan korisnik internet foruma pročitao. :hahaha:

A meni je najupečatljivija ova reč napisana svetim ćiriličnim pismom - респектабилних.

A jel možeš da mi pojasniš tu reč. Šta znači респектабилних? Mora da je srpska reč čim je napisana ćiriličnim pismom.

Pravoverni i pravi Srbi pušu samo ćirilicom, a izdajnici i strani plaćenici pišu latinicom.

Čoveče, da ti kažem, ovo je forum za budale. A budale ne umeju ni da čitaju ni da pišu. Ozbiljno ti kažem. Ovde ako nađeš čoveka da ume da sastavi dve složene povezane rečenice, ti si srećnik. To su uglavnom do dve proste rečenice, i najčešće nepovezane. A to često bude, tako ćirilicom pisano, ali potpuno gramatički neispravno. Fale zapete, fale tačke, znakovi interpunkcije. Katastrofa.

Sve veliki Srbi, a ne znaju ni srpski jezik.

Da si nešto napisao protiv Amerike i zapada, pa da te razumem. Trebo si samo na kraju da podbljaš slova i da napišeš "Smrt NATO zlikovcima" i svi bi te razumeli. Neki bi te duboko zavoleli.

Желим да верујем да на форуму бивствују људи жедни информација и знања. Дакле, да нису сви совјетски и антинапредњачки активисти.

Ja sam sa Smedlijem saglasan u potpunosti. A to je koliko vidim bio čovek konzervativac, ćale kongresmen republikanac, verovao je u postojeće američko uređenje i institucije.

Tako i ja nemam problem s ovím što se naziva klasičnim liberalizmom, ideološki mi je čak i blizak. Imam problem sa ovim džihadom Amerikanaca od Manifest destinija do danas.

Ево, да поставим и овде.

Снижавање ПДВ-а на 7-10%.

Снижавање пореза на добит, приходе на 10%, враћање старих пореза на непокретну имовину, укидање пореза на наследство, снижавање акциза на гориво и цигарете за макар 30%. Новоотворена фирма не плаћа порезе прве године, друге 50%, треће 75%, а тек од четврте 100% предвиђених давања.

Приватизација здравства. Укидање РФЗО, увођење система приватних кранкенкаса. Укидање Домова Здравља, пребацивање давања упута на изабраног лекара који ради у приватној ординацији. Продаја великих клиничких центара и болница ланцима болница.

Изједначавање приватног и државног школства, давање родитељима ваучера који ће покрити део трошкова школовања њиховог детета у приватној или државној школи, па нека бирају. Дозвола школовања код куће.

Приватизација последњих државних фирми- Телекома, железнице, Рудника, ЕПС-а, Поште. Гашење нефункционалних фирми, на пример железаре или ер србије. Укидање субвенција за нова радна места, укидање субвенција фирмама као што је Застава.

Реформа судства. Отпуштање масе досадашњих корумпираних, спорих и неефикасних кадрова, пооштравање кривичног законика. Дугорочно прешалтавањe на принцип англосаконског права, краткорочно интеграција принципа англосаксонског права у наш правни систем.

Реформа државне управе. Дигитализација. Дерегулација. Отпуштање гомиле државних службеника.

Укидање ПИО Фонда, људима са испод 20 година радног стажа ставити до знања да од државе могу очекивати универзалну социјалну помоћ од 100 евра месечно, за све преко тога морају да уплаћују приватно пензионо.

Реформа полиције. Повећавање плате полицајцима, куповина нове опреме.

Реформа војске. Враћање служења војног рока од 6 месеци под оружјем и за жене и мушкарце, прошињере професионалног кадра на 70ак до 100 000 људи под оружјем, удаљавање од ЈНА доктрина.

Јасно усклађивање спољне политике са ЕУ и САД.

Ja sam sa Smedlijem saglasan u potpunosti. A to je koliko vidim bio čovek konzervativac, ćale kongresmen republikanac, verovao je u postojeće američko uređenje i institucije.

Tako i ja nemam problem s ovím što se naziva klasičnim liberalizmom, ideološki mi je čak i blizak. Imam problem sa ovim džihadom Amerikanaca od Manifest destinija do danas.

A... sto vi to stalno prebacujete Amerikancima.. Zar nebi trebali da se okrenemo onome što možemo a ne da se non stop kuka kako se ništa ne može promeniti ... Ja mislim i ubedjen sam da moze ali sam postao skeptik da umete.. ..

Ево, да поставим и овде.

Снижавање ПДВ-а на 7-10%.

Снижавање пореза на добит, приходе на 10%, враћање старих пореза на непокретну имовину, укидање пореза на наследство, снижавање акциза на гориво и цигарете за макар 30%. Новоотворена фирма не плаћа порезе прве године, друге 50%, треће 75%, а тек од четврте 100% предвиђених давања.

Приватизација здравства. Укидање РФЗО, увођење система приватних кранкенкаса. Укидање Домова Здравља, пребацивање давања упута на изабраног лекара који ради у приватној ординацији. Продаја великих клиничких центара и болница ланцима болница.

Изједначавање приватног и државног школства, давање родитељима ваучера који ће покрити део трошкова школовања њиховог детета у приватној или државној школи, па нека бирају. Дозвола школовања код куће.

Приватизација последњих државних фирми- Телекома, железнице, Рудника, ЕПС-а, Поште. Гашење нефункционалних фирми, на пример железаре или ер србије. Укидање субвенција за нова радна места, укидање субвенција фирмама као што је Застава.

Реформа судства. Отпуштање масе досадашњих корумпираних, спорих и неефикасних кадрова, пооштравање кривичног законика. Дугорочно прешалтавањe на принцип англосаконског права, краткорочно интеграција принципа англосаксонског права у наш правни систем.

Реформа државне управе. Дигитализација. Дерегулација. Отпуштање гомиле државних службеника.

Укидање ПИО Фонда, људима са испод 20 година радног стажа ставити до знања да од државе могу очекивати универзалну социјалну помоћ од 100 евра месечно, за све преко тога морају да уплаћују приватно пензионо.

Реформа полиције. Повећавање плате полицајцима, куповина нове опреме.

Реформа војске. Враћање служења војног рока од 6 месеци под оружјем и за жене и мушкарце, прошињере професионалног кадра на 70ак до 100 000 људи под оружјем, удаљавање од ЈНА доктрина.

Јасно усклађивање спољне политике са ЕУ и САД.

A sta ce ti PDV.. Sta je u stvari PDV.. PDV, kaci svaku stvar koja nema veze sa državom i njenim uslugama .. Znaci svi koji ne mogu da ga vade plaćaju 10-25% veće cene proizvoda a i oni koju mogu da vade ca 1/2 opet plaćaju djelomično veće cene roba i usluga .. Sto privredu stavlja u lošiji položaj u odnosu na one koji ga nemaju.. I sad zamisli koja sad pometnja nastaje kad neko ko je oslobođen PDV iz zemalja kao npr Sviss nastupa i konkuriše onim koji moraju da ga plaćaju..

A sta ce ti PDV.. Sta je u stvari PDV.. PDV, kaci svaku stvar koja nema veze sa državom i njenim uslugama .. Znaci svi koji ne mogu da ga vade plaćaju 10-25% veće cene proizvoda a i oni koju mogu da vade ca 1/2 opet plaćaju djelomično veće cene roba i usluga .. Sto privredu stavlja u lošiji položaj u odnosu na one koji ga nemaju.. I sad zamisli koja sad pometnja nastaje kad neko ko je oslobođen PDV iz zemalja kao npr Sviss nastupa i konkuriše onim koji moraju da ga plaćaju..

Тачно.

ПДВ је обична пљачка.

Треба то у канту за смеће.

Шта? Да се концентришемо на изучавање национализма и социјализма??? То је најузвишенији савет који имаш на понуди?

Сачувај и саклони. У шта си упрдио 50 година.
Tvoji ljubljeni Ameri su prvi veliki nacionalisti.

Морам да реагујем на најтежу од изговорених неистина.

Окачи ово негде да имаш при руци.

Нису сви угрожени, само једна врло специфична сорта човека.

Комуниста и националсоцијалиста.

329736_1.jpg

Ugroženi su oni koji su "prijetnja nacionalnim interesima". To zvanično. Nezvanično svi oni koji ne rade po američkim željama. I to nema ama baš nikakve veze sa demokratijom ili kakav je režim u nekoj državi. Ako to ne uviđaš vrlo si naivan.

Дефинитивно легитиман став. Али ја се не бих упуштао у доктрину одбране граница. Не само да је САД сигурнија, него је и свет много боље место откад је Америка преузела главну реч на светској бини.

Довољно је да се одокативно анализира карта света из 1947. и 2017. Обрати пажњу на оно чега више нема па се запитај:

1) Кад је постојао свет без светског полицајца

2) Да ли постоји бољи светски полицајац од САД

Одговор је дефинитивно - никад и не.

Ugroženi su oni koji su "prijetnja nacionalnim interesima". To zvanično. Nezvanično svi oni koji ne rade po američkim željama. I to nema ama baš nikakve veze sa demokratijom ili kakav je režim u nekoj državi. Ako to ne uviđaš vrlo si naivan.

Не разумеш америчку спољну политику.

Њих ништа не занима осим претње по капиталистички поредак. Како код куће, тако код партнерских држава.

Pa ja ne pokušavam da promenim tu ništa, tolike zablude baš i nemam. Prihvatam stanje kao činjenično, konstatujem šta je to i kažem da mi se ne sviđa.

- - - - - - - - - -

Дефинитивно легитиман став. Али ја се не бих упуштао у доктрину одбране граница. Не само да је САД сигурнија, него је и свет много боље место откад је Америка преузела главну реч на светској бини.

Довољно је да се одокативно анализира карта света из 1947. и 2017. Обрати пажњу на оно чега више нема па се запитај:

1) Кад је постојао свет без светског полицајца

2) Да ли постоји бољи светски полицајац од САД

Одговор је дефинитивно - никад и не.

A evo da ja postavim tebi kontra pitanje... da li bi mogao da postoji svet bez "svetskog policajca"? Da li bi mogao da postoji svet zaista zasnovan na kodifikovanom međunarodnom pravu, sa međunarodnim institucijama?

Pa ja ne pokušavam da promenim tu ništa, tolike zablude baš i nemam. Prihvatam stanje kao činjenično, konstatujem šta je to i kažem da mi se ne sviđa.

- - - - - - - - - -

A evo da ja postavim tebi kontra pitanje... da li bi mogao da postoji svet bez "svetskog policajca"? Da li bi mogao da postoji svet zaista zasnovan na kodifikovanom međunarodnom pravu, sa međunarodnim institucijama?

Не, без светског полицајца би те прегазио Ердоган док си рекао "пиксла".

Не разумеш америчку спољну политику.

Њих ништа не занима осим претње по капиталистички поредак. Како код куће, тако код партнерских држава.

To ima i drugačiji oblik koji nas narod vidi.. Mesto za Američki kapital koje država USA pravi svojim... sto je normalna težnja svake normalne drzave .. Ja nemam ništa protiv ali kolege kad to čuju dobiju osip... Mada ih lokalni SNS wannabe privrednik placa duplo manje... ako ikad i dočekaju tu platiu..

Poslednja izmena:

Да. Апсолутно.

Само не бих знао да ти одговорим колико дуго би се такав свет одржао у животу.

Zato nas je umesto Erdogana pregazio svetski policajac.

Није. У томе је "фора".

Ердоган би те буквално прегазио. Пустио би на тебе Курде и Туркмене, који би те пребили и/или силовали ако им се допаднеш, а онда би ти отимали из кућа фрижидере и шпорете. Био би ти уведен додатан порез само због чињенице да ниси муслиман. Претворили би ти цркву у џамију. Твоје њиве би дали Туркменима и Анадолцима. Бичевали би те што пушиш цигарете. Морао би да им градиш бесплатно аутопутеве за њихове тенкове. Одводили би децу у ропство у Анадолију. Не би више било пива испред задруге. Јер би пиво било илегално.

То се није десило јер те штити светски поредак којим руководи светски полицајац.

Размисли мало о томе.

To ima i drugačiji oblik koji nas narod vidi.. Mesto za Američki kapital koje država USA pravi svojim sto je normalna težnja svake normalne drzave .. Ja nemam ništa protiv ali kolege kad to čuju dobiju osip... Mada ih lokalni SNS wannabe privrednik placa duplo manje ako ikad i dočekaju tu platiu..

Наш народ, стичем утисак, а и ја сам у крајњој линији његов изданак, није нарочито интелигентан и радознао.

Нисам се никад бавио формирањем интелигенције, шта тачно утиче на тај процес, елем овако из далека изгледа да ми имамо некакав блок у глави. Као да постоји неки зид који спречава даљи развој когнитивних могућности.

И онда се просте и лако доказиве ствари жустро оспоравају.

- - - - - - - - - -

Ti se fokusiras a i ističe to jer je to svakodnevna tema koju vlast šalje tj opravdanje ne uspeha svih vlasti do 2018..Vise fokusa na ono što oni rade i sto se tice tvog novčanika nebi bilo na odmet.

Poslednja izmena:
Наш народ, стичем утисак, а и ја сам у крајњој линији његов изданак, није нарочито интелигентан и радознао.

Нисам се никад бавио формирањем интелигенције, шта тачно утиче на тај процес, елем овако из далека изгледа да ми имамо некакав блок у глави. Као да постоји неки зид који спречава даљи развој когнитивних могућности.

И онда се просте и лако доказиве ствари жустро оспоравају.

Динарска је лобања тврда.

Шалу на страну, не знам, генерално људи јужно и источно од Беча немају концепт индивидуланости и развитика на нивоу особе, већ само на нивоу заједнице.

То постаје све јаче што више идеш ка истоку, и на крају стижеш до друштава која не познају концепт "особе".

Јеси читао од Клајв Баркера причу "In the hills, the cities?".

Динарска је лобања тврда.

Шалу на страну, не знам, генерално људи јужно и источно од Беча немају концепт индивидуланости и развитика на нивоу особе, већ само на нивоу заједнице.

То постаје све јаче што више идеш ка истоку, и на крају стижеш до друштава која не познају концепт "особе".

Јеси читао од Клајв Баркера причу "In the hills, the cities?".

Нисам.

Шта је тамо написано што би допринело мом схватању нископрофилне интелигенције?

И да ли је то заиста мањак индивидуалности? Кина није богзна колико индивидуална, али умеју да резоноју.

Back