Šta je sreća?

Sreca jeste srazmera u delanju. Koja sfera zivora vam je primarnija, Takva vam sreca biva. zivot zadovoljstva, zivot u korist drustva (zivit u politici, ali ne u kolokvijalnom znacenju) i zivot za theoriju. Ovako izgleda moja gradacija, od nizeg ka najvisem. Da li se slazete?:D

Sreca jeste srazmera u delanju. Koja sfera zivora vam je primarnija, Takva vam sreca biva. zivot zadovoljstva, zivot u korist drustva (zivit u politici, ali ne u kolokvijalnom znacenju) i zivot za theoriju. Ovako izgleda moja gradacija, od nizeg ka najvisem. Da li se slazete?:D

Nešto pronađoh... mada to nije ta tema na koju sam mislila . http://forum.krstarica.com/threads/133368&page=9

Rekla bih: Gradacija, tj. poimanje sreće u mnogome zavisi od psihološke i socijalne konstitucije pojedinca (nivoa obrazovanja, npr).
Neko će reći da je sreća relativna... što je donekle i tačno, imajući u vidu različitost ljudskih "potreba".

Ja vidim svoju srecu u spiritualnom uzdizanju (ne mislim ovde za dosezanjem boga, vec vise na spoznavanju samoga sebe, okoline koja te okruzuje, smplifikovano receno ivim zemaljskim, jer to je pocetak, a pitanje se postavlja , ge je kraj), koje nije ispunjeno samo njim samim, vec se ogleda primarno u njemu sa premisama drugih (zadovoljstvo i delanje u drustvu). Svako ko cini ono sto ja cinim shvatice, razumece i mislice tako.:)

Na kratke staze obicno budem srecan kad sretnem drustvo iz osnovne skole, i onda ne mozemo bez 3-4 sata price, i secanja na ta druzenja....
Ili kad mi komsinica uputi kompliment...
Priznajem, bio sam srecan i kad mi je skolski psiholog rekao da sam jako zreo za svoje godine....

Na neke druze staze, zdravlje mi je jako bitno, ulaganje u porodicu, ljubav, prijateljstva i karijera.
To su neke konstante, i kada bih sa 60 godina sve odozgo mogao da stikliram, znao bih da zivot nisam proziveo uzalud, i da sam srecan.
Iz vizure jednog osamnaestogodisnjaka, cenim i trudicu se da tako i bude :)

sreca je realizacija sebe...kada bezkonacno volis sebe kao sto te voli bog jer si napravljen u njegovoj slici i kada razumes da citav tvoj zivot i sve sto vidis ispred sebe sva stvarnost je usvari ti unutra a samo ispred ociju ti je reflekcija tebe sto ti mislis da je vani a ustvari je unutra e kad volis sebe samo moze dobro da ti se desava u zivotu i to onda bude prevedeno kao "sreca"

sreca je realizacija sebe...kada bezkonacno volis sebe kao sto te voli bog jer si napravljen u njegovoj slici i kada razumes da citav tvoj zivot i sve sto vidis ispred sebe sva stvarnost je usvari ti unutra a samo ispred ociju ti je reflekcija tebe sto ti mislis da je vani a ustvari je unutra e kad volis sebe samo moze dobro da ti se desava u zivotu i to onda bude prevedeno kao "sreca"
Važi samo kad je ljubav nesebična i nezlobiva.

bolje i to nego laganje bliznjih,saradnika :)

:lol: sreca je biti svoj ne pokleknuti za mat. vrednostima ,ne predstavljati se lazno ne lagati iz neznanja ..zato sto mislis a nisi sigurna osoba i uopste u ono sto radis....i ko imas nekog stalno da ti gleda kroz prste (bilo rodjaci,4um,drugaritze s neta )

Back