Šta je sreća?

ovde se preplicu dva znacenja srece, jedni govore o osecanju koje prati odredjena desavanja....
a drugi govore o sreci u znacenju slicnom onoj definiciji iz vikipedije - Luck is a chance happening, or that which happens beyond a person's control.
ili malo poeticnije, sreca je verovatnoca shvacena licno...
ali dobro rece neko - sto vise vezbam sve srecniji bivam :)

Čista ljubav nije nešto što može da se nametne ili da se na silu otme od nekoga. Mora se manifestovati iznutra potpuno spontano. Ono što može da se postigne hrabrom odlukom, jeste eliminacija onih faktora koji sprečavaju da se ljubav manifestuje. Moglo bi se reći da je osvajanje altruizma istovremeno i lako i teško. Teško je za one koji nisu odlučili da izađu iz ograničenog sopstva i lako je za one koji su to odlučili. Bez čvrste odluke, vezanosti koje karakterišu ograničeno sopstvo previše su jake da bi mogle da se pobede, ali ako neka osoba odluči da eliminiše egoizam po svaku cenu, onda sa lakoćom ulazi u carstvo čiste ljubavi.

Sta to pises ? Jel to psihologija ili filozofija ili religija ili tvoje licno iskustvo. Meni se dopada u paketu sa slicicom mada , pre me podseca na naucnu fantastiku nego na realnost. Sta je to cvrsta odluka? Priznajem da mogu samo da meditiram na tu temu, a ti?

Cekaj malo. Meni nije jasno. Da li mislis ako prepoznas les ili bas samo prepoznas les. Da li lesevima reci ajte vi bez mene ili svima reci ajte vi bez mene. Znam da glupo zvuci ali ja bas nisam razumela.

"neka mrtvi sahranjuju mrtve"...

samo lesevi bez mene tj. ja bez njih jer tesko ih podnosim ustvari podnosim ih ako se uzivim u ulogu. u drustvu leseva sam strogo kontrolisani ludak, dok pricaju o svom izgledu , svojoj formi i svojim " ljubavima " koje su ustvari njihova samorefleksija i hrana za sujetu. znam da zvuci glupo ali tesko je razumeti

prava ljubav ne ocekuje ona je bezuslovna, kad svakog koga sretnem posmatram kao ucitelja i izazov. kad neko opali samarcinu, kazem bravo majstore, udri jace, da vidim da li ces slomiti moju samovaznost i ovu laz koju su mi imputirali u mozak. kad je sve izazov onda si neranjiv, kad si neranjiv onda nemas toliko straha a kad nemas toliko straha onda imas toliko Ljubavi

Za mene ce biti srecan dan kad se skinem sa kompjutera.Postao sam zavisnik od virtuelne stvarnosti dok mi zivot prolazi.Da su mi one godine a ova pamet nikad ne bi kupio kompjuter,dok ovako razmisljam o kupovini novog.Bas sam jadan...

Back