Sta je šarm?

Šarmantan čovek osvaja na drugi pogled. Rekla bih da oni lepi, zgodni koji osvajaju na prvi pogled uglavnom nisu šarmantni. Šarm je jedna osobina koja jednostavno osvaja, spontana reakcija , osmeh, nacin zezanja, opuštenost , pristupacnost. Al ja volEm šarmere.

Pitajte dežurnu mandovku ispred SANU
Ona svakome kaže "Daj unako, bre.... neku paru, mnoogoooo si šarAmantan"
:lol:
Na drugom mestu i od drugih, to je neka tunjava kategorija.
Ne znam da li je gore nego kad žene ispale "Mnogo si sladak"... ja to odma' pošaljem na optrčavanje.

tacno je da je sharm kao fluid koji
svakom imponuje i izaziva osecaj
prijatnosti i zadovoljstva ali opet
samo ako je spontan i prirodan
kod potencijalnih partnera izazove
povecanju zainteresovanost i zelju i ...
dok namesteni moze da skriva
podmuklost neiskrene namere
i bolesne frustracije...
ovakav tip sharma uglavnom
pojavljuje se ciljano u intervalima
ovisno o licnosti i njenim
problemima za koje se trudi
da okolina ne sazna...

"MNOGO SI SLADAK" JE PRIZNANJE S DOZOM REZERVE (nastavak je: ali ne bih ja baš smela s tobom)
To je kad te mami, a nisi sigurna da li nešto treba ili ne treba :)
A možda je to i ženski način da se kaže "Jel ti se sviđam?" :P ( i tako krene udvaranje, mislim ko to ne bi vol'o :P )

marlon:
Drage dame, da li mozete odgovoriti na ovo pitanje? Zahvaljujem.

Šarm je sposobnost jedne osobe da za vrlo kratko vreme ostavi veoma dobar utisak o sebi osobi ili osobama sa strane ili kada je prvi utisak o nekoj osobi dobar - osoba koja ostavlja takav utisak je šarmantna.

I apsolutno se slažem sa sobom :D

NatasaNatasa:
Harizma kojom neko zrači ... način na koji se smeje ... način na koji govori .... način na koji se ponaša ....
time vas sigurno takova osoba zaintrigira
i proizvede kod vas slicne reakcije gde
vi pocinjete da uzvracate na isti nacin
i kod normalnih osoba to vodi u
nekakov odnos i komunikaciju
ali ipak ako se to zloupotrebi
onda ispada bedno i zalosno
pogotovo ako partner prihvati
te akrobacije pa se sve
pretvori u sazaljenje ali
to je vec pitanje ljudskih
vrlina

marlon:
Calimero, jos jedno pitanje. Da li sarm jedne osobe podjednako deluje na sve ostale ili ne?
8-) This one is easy.
Definitivno ne.
Znam nekoliko "šarmera", čiji šarm na mene recimo ne deluje.
Mislim da je dejstvo šarma (njegov intenzitet, kao i tip onoga što na nekog deluje) određeno šarmiranom individuom.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neko je pomenuo želju za dopadanjem svima kao izvor šarma. Za mene je to defekt ličnosti i izuzetno odbojno i kod muškaraca i žena. I nikada me nije šarmiralo.
Međutim diskretna prijatnost, blagost i dobronamernost jeste.

Mislim i da harizma nije šarm. Mislim, harizmatična osoba ostavlja jak utisak na svoju okolinu, ali ne mora nužno da je šarmira.

A ko ne ume ima tebe da ga ispraviš i nazoveš disleksičarem. :D
Ništa zato.
Gotivim ja tebe ko da nisi segamega sujetan.
I hvala za ispravku, ali mi je neodgovarajuća nekako...
Ti misliš da je khm... recepcija šarma samo ESTETIČKA?
Ja stvarno mislim da nije.

Zadovoljstvo je biti muškarac. Zvuči prilično neverovatno :-) , ali želim da razbuktim vatru u ovoj devojci. Počeću da koristim svoj šš...
Dvokoličari, baba-devojko.
Množina je to 8-)

Ne!!
to se zove recepcionistička teorija u UMETNOSTI - to da delo menja čitaoca! Pa čak i esktremno, da on menja dato DELO :P (povratno, menja sliku o njemu u istoriji, svojim iskazom, znači menja njegovu budućnost kao dela-u-pokretu)
recepciaj postoji svuda gde neko gleda a neko (ili nešto) je gledano :wink:
btw. HeBe nije TEBI rekao disleks. to je sa neke druge teme :D
HeBe, obrati pažnju, druge teme, drugi ljudi . Kiss

Uh, okej. Ja sam samo htela da kažem da svaki čovek različito doživljava nečiji eventualni šarm... to je sve. :grin:
Mnogo ste advanced za mene u ovim pričama.:wink:

Može da bude i auditivna, to je stvar tvoje percepcije, a od nje zavisi recepcija istovetnog sadržaja. Percepciju, recepciju i retoriku sam davno savladao..
I nisam toliko dokon da džim kurseve na netu. Može, može, za 300 orja..8)
Nemoj da mi daješ kvalifikacije :!:

Betty:
Ne!!
to se zove recepcionistička teorija u UMETNOSTI - to da delo menja čitaoca! Pa čak i esktremno, da on menja dato DELO :P (povratno, menja sliku o njemu u istoriji, svojim iskazom, znači menja njegovu budućnost kao dela-u-pokretu)
recepciaj postoji svuda gde neko gleda a neko (ili nešto) je gledano :wink:
btw. HeBe nije TEBI rekao disleks. to je sa neke druge teme :D
HeBe, obrati pažnju, druge teme, drugi ljudi . Kiss

Nisam ni mislio na knj, nego na vizuelnu percepciju tj. percepciju uopšte. Obrati pažnju i ti.

Back