Šta je sa odnosom poslodavaca prema radnicima?

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
Sve češće možemo čuti da radnici od poslodavaca trpe različite vrste nasilja. Kako posla nema, ljudi pristaju na sve samo da bi dobili posao. Za radnike nema dobre zaštite, i kada vam se i dogodi neprijatna siituacija, verovatno je da će vas nadležne službe šetati od šaltera do šaltera. Najnoviji je slučaj dva momka koji su kada su dali otkaz u prodavnici od gazde, umesto plate, dobili gajbu u leđa.
http://www.b92.net/video/bulevar.php?yyyy=2014&mm=09&dd=09&nav_id=897899
otkaz se ne daje tek tako,al se batine dobijaju lako:whistling:

Odnos poslodavaca ti je da gledaju samo sebe. Ja sam npr radio u Winer Štediše osiguranju.

Tamo se Regionalni menadžer Vukadinović na sastancima derao na sve zaposlene-nezanima ga ništa-hoće ugovore. A moj mentor Svrkota, umesto da pomogne da dodjemo do ugovora(pa da im i napravi jedan dva-ako treba da mi pokaže kako se to radi) me je svaki dan ubedjivao da ja, moj otac, brat, baba, deda... potpišemo ugovor u štednji. To nebi bio problem-da je meni neko garantovao da ću ostati duže od dva meseca u firmi...

Na kraju su mi dali 490.dinara za mesec jun u kojem sam radio:dash: Pa samo uverenja o nekažnjavanju od mupa i suda su me koštala oko dve hiljade, a gde su ostali troškovi...(izvod iz matične iz Zemuna, svakodnevni odlazak i povratak autobusom- obrok izmedju sastanaka)

Moja bruto plata je bila 3625.dinara za sat vremena dnevno. I oni su mi ostali dužni da mi plate još najmanje hiljadu dinara (kad se odbiju svi porezi, doprinosi)

Kad sam im se žalio (jedno 3-4.emeila tom Vukadinoviću) ni na jedan nije odgovorio

Ti iz Winera gledaju samo sebe, i ako su takvi prema bivšim sopstvenim zaposlenima-kako onda možeš očekivati da ispoštuju sve dogovoreno sa klijentima, tj kupcima osiguranja

Odnos poslodavaca ti je da gledaju samo sebe. Ja sam npr radio u Winer Štediše osiguranju.

Tamo se Regionalni menadžer Vukadinović na sastancima derao na sve zaposlene-nezanima ga ništa-hoće ugovore. A moj mentor Svrkota, umesto da pomogne da dodjemo do ugovora(pa da im i napravi jedan dva-ako treba da mi pokaže kako se to radi) me je svaki dan ubedjivao da ja, moj otac, brat, baba, deda... potpišemo ugovor u štednji. To nebi bio problem-da je meni neko garantovao da ću ostati duže od dva meseca u firmi...

Na kraju su mi dali 490.dinara za mesec jun u kojem sam radio:dash: Pa samo uverenja o nekažnjavanju od mupa i suda su me koštala oko dve hiljade, a gde su ostali troškovi...(izvod iz matične iz Zemuna, svakodnevni odlazak i povratak autobusom- obrok izmedju sastanaka)

Moja bruto plata je bila 3625.dinara za sat vremena dnevno. I oni su mi ostali dužni da mi plate još najmanje hiljadu dinara (kad se odbiju svi porezi, doprinosi)

Kad sam im se žalio (jedno 3-4.emeila tom Vukadinoviću) ni na jedan nije odgovorio

Ti iz Winera gledaju samo sebe, i ako su takvi prema bivšim sopstvenim zaposlenima-kako onda možeš očekivati da ispoštuju sve dogovoreno sa klijentima, tj kupcima osiguranja

A i nasao si gde ces da radis.............Sto si trazio to si i dobio.........

pa sad.......:kafa:
Nećemo pominjati konkretne poslodavce jer:
1. to nije tema
2. javno pljuvanje je uzgred i zabranjeno
3. popljuvani nisu tu da se i oni zapljunu :lol:
Молио бих све који имају по коме да распале, да ми имена пошаљу на ПМ. Можда је забрањена од стране модерације, али је јако корисна информација.

Молио бих све који имају по коме да распале, да ми имена пошаљу на ПМ. Можда је забрањена од стране модерације, али је јако корисна информација.

Ако ми не буду корисне пријављујем модерацији :Р

Ako budes imao problema s moderacijom salji meni u PM . Da zaokruzimo ceo poso ;) :lol:

A tok Vuka.. ipak da ne napisemo ime javno :lol: , mali samo reci de zivi tu sam vec danas :batina:

Naravno da nisu,dosli su jer radnika placaju bar sest puta manje nego kod svoje kuce a jos ako dobiju subvencije od drzave za svakog zaposlenog bingo.
Mada ja bih to drugacije uradio nema subvencija ali ce svako dobiti besplatnu lokaciju i infrastrukturu (vodu,telefon,internet,kanalizaciju,zemljiste..) a taj novac ulozio u poljoprivredu.

Back