Šta je problem sa kondomima?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pričam sa drugaricom, velika većina muškaraca koje srećemo ima odbojnost prema korišćenju kondoma.

Hajde kada se radi o dugim ili stalnim vezama, pa su ljudi pouzdani, nego govorim o onim muškarcima koji su u opticaju, koji generalno menjaju partnerke.

Oni jdnostavno imaju stav tipa hajde da vidimo da li će sve biti ok.. ja verujem da hoće, nemam nikakvih promena na penisu, ja sam čist, pregledam se kod urologa jednom godišnje i slično.. Ili neki kažu dezinfikujem ga alkoholom ;).. ili kažu najčešće "pazim sa kim se seksam", a ono seksaju se sa ne znam kim sve.. Njima to pazim sa kim se seksam uglavnom znači da se ne jebbu sa prostitutkama, ili da se viđaju sa udatima, kao da to što je žena lepa, čista i uredna ne znači da nema HPV ili herpes ili vaginozu i slično.

Zašto tako odbojan stav prema kondomima i da li je to red flag ako muškarac kojeg upoznajete ne želi da ga koristi?
Нађи једног човека и нећеш размишљати о томе.

Realno, ne znam koliko tacno inas godina ali si dosta starija od mene, ako je neni sa 34 vreme da se skrasim, i tebi je

Poštovani kolega, 🙃
Ja sam brak već imala i decu napravila,
A šta mi je sledeće to ja odlučujem

Ne znam kakav si dojam stekao ali ja sam ceo život štreber i uopšte ne izlazim niti imam šta da skrasim 😊,
Cilj je imati jednu osobu ali vrednu.

Poštovani kolega, 🙃
Ja sam brak već imala i decu napravila,
A šta mi je sledeće to ja odlučujem

Ne znam kakav si dojam stekao ali ja sam ceo život štreber i uopšte ne izlazim niti imam šta da skrasim 😊,
Cilj je imati jednu osobu ali vrednu.
Poštovana koleginice 🙃 svidja mi se ovo, mozemo se tako zvati u buduce.

Nisam stekao nikakv dijam, ti si kul lik

Poštovana koleginice 🙃 svidja mi se ovo, mozemo se tako zvati u buduce.

Nisam stekao nikakv dijam, ti si kul lik

Pa š to me onda javno savetuješ da se skrasim?
..a ja ono ne izlazim iz kuće. Uopšte ne poznaješ osobu a savetuješ 😀

Vidiš, kad ljudi imaju previše privatnih i poslovnih obaveza, onda im znači da se opuste malo.. što se vrlo retko dešava kad živiš sa decom i imaš gomile obaveza

A ti pišeš da se skrasim 😂

Pa š to me onda javno savetuješ da se skrasim?
..a ja ono ne izlazim iz kuće. Uopšte ne poznaješ osobu a savetuješ 😀

Vidiš, kad ljudi imaju previše privatnih i poslovnih obaveza, onda im znači da se opuste malo.. što se vrlo retko dešava kad živiš sa decom i imaš gomile obaveza

A ti pišeš da se skrasim 😂
Ma savetujem sebe preko tebe 🤷

Tebe ja neizmerno postujem, ti svoju seksualnost ne krijes, nisi od onih zena sto glume dame

Ma savetujem sebe preko tebe 🤷

Tebe ja neizmerno postujem, ti svoju seksualnost ne krijes, nisi od onih zena sto glume dame

Okej
Nego ... ne bih se obazirala na to šta drugi rade i zašto, šta ženu čini damom ili ne.. šta ko glumi ili ne. Savetuj sebe, no ja sam u sasvim drugačijoj životnoj situaciji, a ne bih ni tebe niti bilo koga savetovala bilo šta, radite šta hoćete

Ma, tako ja zovem Vaseg malog, kao i sve sposobnije na polju seksualnih odnosa.

Zanimalo me kako su mladi, narocito devojke, tada gledale na to,
kako su devojke gledale na kondome nekada ?
pa nekada eto recimo krajem osamdesetih ili samim pocetkom devedesetih kada sam i sam stupio u seksualne odnose situaicja je bila neuproediva sa danasnjom.
oko puno toga u odnosu momaka i devojaka .
razliek su velike pocevsi od empatije, cednosti, emocija, postovanja...
sve to danas u vezama nedostaje a ono sto danas prednjaci a pre toga nije bilo je i interes licni, materijalizam ili ekonomski faktor ubacen u veze...

danas se mnogo cesce menjaju partneri, lakse se zamenjuje devojka ili momak, sto je pokazatelj slabije ili skoro nikakve crvstine u tovj veyi koja ocito i nije postojala prilikom sklapanja te ''veze''...
danas se u to ulazi radi kresanja, da se ne bude sam...
dok su devojke u ono doba drugacije u veze ulazile...
da ne govorimo o brkaovima koji posle dve tri godine pucaju kao sav na carapi...

pa tako i o kondomima. onda se nisu partneri toliko cesto menjali ni blizu kao danas. (uvek si imao ''radodajke'' ali to je nebitno i neuproedivo sa danasnjim odnosima kod mladih)
ulazilo se u veze najvise iz emocija, empatije, ljubavi, iskrenosti mnogo vise nego danas i samim tim su tada i partneri takvim odabriom bili mnogo ''pouzdaniji'' Nije bilo ni blizu toliko menjaze partnera kao danas.

pa su kondomi bili retkost.

danas su u mladim generacijama neophodni. glavu cuvaju. ne mislim samo na aids, vec na mnogo toga sto se prenosi...
lakse se upustaju u seksualne kontakte, samim tim lako i dosta brzo menjaju partnere...

Zakljucak, onda su mladi pa i devojke samim tim mnogo manje strhaovale jer se u vezu niej uskakalo kao u tramvaj a u seksualni odnos tako lako...

nekada je do seksusalnog odnosa postojao malo duzi putic...

ps

posto si u dva posta prikazao potcenjivanje, cinicnost, pokusavajuci biti duhovit, ne verujem ni da ces ovaj drugacije prihvatiti.
ali me za to zabole patka.

posto si u dva posta prikazao potcenjivanje, cinicnost,
Ako se misli na prethodna dva ovde...
Nisu podcenjivacki i cinicni, mozda sam samo napravio gresku sto sam tek kasnije procitao citirani post do kraja i video sta Ste rekli.
ali me za to zabole patka.
Saznah da ste starija osoba,
...ponasajtes se, bar priblizno, u skadu s godinama.

Ako se misli na prethodna dva ovde...
Nisu podcenjivacki i cinicni, mozda sam samo napravio gresku sto sam tek kasnije procitao citirani post do kraja i video sta Ste rekli.
eto opet

poceo si sa nazivima ''polu Bog'' laudirajuci na moj polni organ .
otkud tebi uopste ideja da ga ja tako smatram i dozivljavam ? a posle tvrdnej kako nisi krenuo cinicno ili s podsmehom ?

necu vise oko ovoga ni rec. sve sam fino rekao pai objansio razlike kako su na to nekada gledale i devojke.

porediti ono vrijeme idanasnje po upustnaju u seksualne odnose ili uopste porediti odnos prema vezi je kao porediti dupe i oko bez potreba da se kaze sta je u tom poredjenju dupe a sta oko... Dovoljno je pogledati kako danas brakovi pucjau kao carape... i veze uostalom.

Stoga kondom je danas u svetu mladih neophodan. Jer se danas ebavaju ko skim stigne da prostite. Lako se menjaju partneri. Ende.

poceo si sa nazivima ''polu Bog'' laudirajuci na moj polni organ .
A joj... Ne, ne... U pitanju je nesporazum.
Nisam pazio na igru reci...
Sa "Vasim malim" sam mislio na Vaseg sina, naslednika...
ja sam upao i zatekao sina na djevojci...
A ne na Vaseg vrsnjaka... On i njemu slicni su za mene kao pulu-Bogovi zbog onoga sto su ostvarili i uradili...
Definicija polu-Boga:

Jeb'o vec u srednjoj skoli
Jeb'o barem dve vec u srednjoj skoli
Je8ao dve u istom periodu vec u srednjoj skoli

Polu-Bog, lično!
...a možda i više...

I kako na to gledaju mladi danas, narocito devojke.
A ne kako je bilo pre 50 godina...

A joj, ne, ne... U pitanju je nesporazum.
Nisam pazio na igru reci...
Sa "Vasim malim" sam mislio na Vaseg sina, naslednika...
pa onda tako i recite. nema potrebe ni oko sina se tako cinicno izgovarati, niti ga smatram polu Bogom. Svako svoje dete najvie voli to je normalna stvar al ida ga sad tu nesto ...
A ne na Vaseg vrsnjaka... On i njemu slicni su za mene kao pulu-Bogovi zbog onoga sto su ostvarili i uradili...

I kako na to gledaju mladi danas, narocito devojke.
A ne kako je bilo pre 50 godina...
pitali ste me kako su NEKADA GLEDALE DEVOJKE , bar tako se moze izvuci po onom postu

rekoh za neporediti je moej doba i kada sam ja imao 20 godina sa danasnjim dobom. To je bilo pre 30 godina, par godina jace...

a ako ste mislili kako devojke , vrsnjakinje moga sina gledaju na to je pitanje za mog sina... ja ono sto vidim, je da on poseduje kondome. i da ih menja. tj nije jedna ista kutija od 10 il 12 kom kako vec...

dakle - pametan.

Danas je to kod mladih prosto moranje.

nema potrebe ni oko sina se tako cinicno izgovarati,
Nije nikakav cinizam, ja tako i to za sve govorim:
Osecao bih se kao polu-Bog,
Jedan polu-Bog sa druge platforme
Moze tričetvrt-Bog
...ne samo za Vaseg naslednika. I nista cinicno. Zaista tako i mislim.

niti ga smatram polu Bogom.
Ja tako gledam, smatram i kazem, naspram sebe, a ne kako Vi na njega gledate i vidite.

pitali ste me kako su NEKADA GLEDALE DEVOJKE , bar tako se moze izvuci po onom postu
Nisam.
Pitao sam:
A sta ima da kaze o ovome onaj Vas polu-Bog licno...
...kako je to izgledalo kod, u to vreme, mladih srednjoskolaca?
Kako su devojke tada gledale na to?
...misleci na naslednika i onu pricu do koje vodi citirani deo poruke.
Danas je to kod mladih prosto moranje.
Zato i pitam. Ne znam, pa pitam.
Vidim, gledam, citam... to su uporedo, isprepleteno, pomesano, sadasnja, bivsa, spontana, pa po vise njih u isto vreme...

Taman htedoh da napisem, drzeci dve kutije "Masculn"-a superthin i ribbed+dotted, da nigde ne pise nista za velicinu, kad, uz naprezanje i ckiljenje na dnevnom svetlu uocih malo, sitno, jedva vidno, na donjoj strani kutije - sirina: 53 +/-1mm.

U kom rasponu idu sirine?
Thin feel XL i Invisible XL od Durexa su 60mm, mislim da je to najšire od brendova dostupnih po apotekama, classic je 56mm čini mi se, a Romed 52mm

Back