Šta je pouka pojedini biblijskih priča?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Na primer...

Kako shvatiti i šta treba naučiti iz ove priče?

23. Potom otide odande u Vetilj; i kad iđaše putem, izidoše mala djeca iz grada i rugahu mu se govoreći mu: hodi, ćelo! hodi, ćelo! 2.Dnev. 36, 16. Psal. 31, 17. Psal. 94, 4. Psal. 94, 21. Prič. 13, 13. Isa. 5, 24. Isa. 28, 22. Jer. 5, 10. Jer. 5, 13. Luka 1, 16. 1.Sol. 4, 8. 2.Tim. 3, 3. Juda 1, 14. Juda 1, 18.
24. A Jelisije obazre se i videći ih prokle ih imenom Gospodnjim. Tada izidoše dvije medvjedice iz šume, i rastrgoše četrdeset i dvoje djece. 5.Moj. 32, 35. 5.Moj. 32, 41. 5.Moj. 32, 43. Nem. 1, 2. Jov 31, 3. Luka 12, 5. Rim. 12, 19. Jevr. 10, 30.

Što si Jelisije prokleo decu?
Pa rugali su mi se...:(

Znači bukvalno ne treba shvatiti, jer ovaj izgovor ne pije vodu ni u vrtiću. Delo ne priliči svetom čoveku.

O čemu se onda tu zapravo radi?

Pa dogadjaj je bukvalan.

Problem je sto ljudi ne mogu da zamisle pravu situaciju ovde i teslo im je dati odgovor zbog toga.

Rec je o skroz beznadeznoj i zloj deci.

Mi nismo videli takvu decu tako da je tesko zamisliti situaciju nekima.

Dakle deca za koju nema popravka vise i koja kako rastu bivaju sve opasnija za okolinu.

Sada se rugaju a cim ojacaju ubice nekoga.

Ili su vec koga mogu
..

Bog nikada ne bi dozvolio tako nesto gde god jos ima trunke nade za nekiga.

Pa dogadjaj je bukvalan.

Problem je sto ljudi ne mogu da zamisle pravu situaciju ovde i teslo im je dati odgovor zbog toga.

Rec je o skroz beznadeznoj i zloj deci.

Mi nismo videli takvu decu tako da je tesko zamisliti situaciju nekima.

Dakle deca za koju nema popravka vise i koja kako rastu bivaju sve opasnija za okolinu.

Sada se rugaju a cim ojacaju ubice nekoga.

Ili su vec koga mogu
..

Bog nikada ne bi dozvolio tako nesto gde god jos ima trunke nade za nekiga.

Neverovatno...da, to su sigurno bila neka čudna deca, imala su rogove, repove...:lol:

ovde cak i ne traba pravoslavni odgovor vec ljudski....ako je tebi normalno da ubijas decu...zato sto su se smejala nekom coveku....meni nije..pa moz da pise u bibliji sta oce....za mene bog nije biblija....
i drugo tamo pise da recimo ko opsuje majku i oca da treba da bude pobugljen krv njihova na njih..a posto si ti taj bukvalista kazi mi....el bi ubio svoje dete ako te opsuje?

- - - - - - - - - -

Sta je neverovatno?

To nisu bila vise deca ,vec bica pretvorena u zlo.
Ovde je rec o tome zasti je Jelisije pistuio tako ne kako bi neko od nas.

Ja bih ih pozatvarao.

Ali gledati kroz danasnje vreme i tadasnje je nemoguce.

aha zato je bog ubio hitlera u jaslicama....:lol: ajde bre ne loopetaj.....

ma da ..cim ti demostriram da tvoja prica ne pije vodu...ta bukvalisticka ja sam odma zao i bezobrazan..pravoslavni odgovor je da covek nikad ne zna zasto da to zna samo bog.....a ti si klaischan licemer..pricas o bukvalnom tumachenju....a onda kad te pitam za zapovest o ubijanju dece koja opsuju roditelje ja sam kao bezobrazan.....ma kako da ne....

Stvarno si bezobrazan i zao.

Nigde nisam rekao sta je meni normalno niti opravdao dogadjaj.

Vec pousavam da nadjemo Biblijski odgovor vec svrsenog cina.

Nismo pred odlukom da li ih treba pobiti ili ne.

Vec su pobijena.

NE IZGOVARAJ SE VEC NAM DAJ PRAVOSLAVNI ODGOVOR ZASTO SE DESILO TAKO?

a kako moze dva medvedica da pobije toliko dece..jedino ako su deca bila u kavezu ..prica ima pouku kako decu ne treba vaspitavati jer to samo njima skodi..:)

Stvarno si bezobrazan i zao.

Nigde nisam rekao sta je meni normalno niti opravdao dogadjaj.

Vec pousavam da nadjemo Biblijski odgovor vec svrsenog cina.

Nismo pred odlukom da li ih treba pobiti ili ne.

Vec su pobijena.

NE IZGOVARAJ SE VEC NAM DAJ PRAVOSLAVNI ODGOVOR ZASTO SE DESILO TAKO?

Imam ja jedan moguć odgovor.

Negde u nekom selu, nestašna deca, ne slušajući savete roditelja udaljila su se od sela i medved ih je rastrgao.
Kako je to bio stravičan događaj - skandal.. ko sad kad bi Jeci puko silikon u sred koncerta, pa bi sve novine
pisale o tome danima.. Tako su i onda ljudi prepričavali i prepričavali, da bi se vremenom i broj dece i broj
medveda uvećao..
E onda se neko dosetio da u tom selu žive neki neznabožci, pa je sklepao priču o ruganju i božinoj kazni.
Vrlo poučna i zastrašujuća priča za nevernike. Da se uteraju u pamet i ne vređaju Jehovine ljude, jer kad
je dečicu tako surovo kaznio, šta bi tek mogao njima da uradi.

Reooh da vi ne razumete celi dogadjaj.

Tu decu ne bi bilo moguce ni pozatvarati.

A tvoju ljubav bi shvatili drugacije.

Ta deca su bila opasna i na sve spremna.

Da je bilo moguce pruziti im ljubav kuci, ona ne bi u ono vreme kada je poridica bila jaka i utucaj oca veliki a deca kuci, nebi bila na ulici.

A da se takva deca koja su opasnost za sebe i okolinu zatvore i tamo im se pruzi vaspitanje i ljubav to nisi mogla da se setis da mozda mislim na to?
.

Back