Šta je pošlo po ''zlu'' kada su Vučićeva vlast i sistem u pitanju?

Meliot

Elita
Poruka
23.246
Šta je pošlo po ''zlu'' kada su Vučićeva vlast i sistem u pitanju? Medijska mašinerija (Pink, TV Informer, Happy, Prva, B92, tabloidi, Novosti, Politika, televizije na Telekomovoj kablovskoj) na kojoj bi i Gebels u nekim momentima pozavideo i sistem je na kraju zakazao, odnosno na protestu 15.03. je bilo mnogo više ljudi nego na Vučićevom mitingu 12.04. Da li je moć društvenih mreža postala veća nego moć tradicionalnih medija (televizije, portali i štamapani mediji)? Ja sam prvi mislio da je Vučić tako postavio stvari (kontrola gotovo svih medija i nepopularna opozicija za samo poželeti) da je njegova vlast neupitna ali sam se prevario. Mislim da je praveći Dragana J. Vuićevića za medijskog maga pridobio ektremni deo populacije (rusofili, nacionalisti, pa i prostiji deo populacije, deo populacije koji voli vulgaran i prost rečnik) ali je mnogo više izgubio jer se pristojna i normalna Srbija udaljila od njega i SNS-a.

Poslednja izmena:
Šta je pošlo po ''zlu'' kada su Vučićeva vlast i sistem u pitanju? Medijska mašinerija (Pink, TV Informer, Happy, Prva, B92, tabloidi, Novosti, Politika, televizije na Telekomovoj kablovskoj) na kojoj bi i Gebels u nekim momentima pozavideo i sistem je na kraju zakazao, odnosno na protestu 15.03. je bilo mnogo više ljudi nego na Vučićevom mitingu 12.04. Da li je moć društvenih mreža postala veća nego moć tradicionalnih medija (televizije, portali i štamapani mediji)? Ja sam prvi mislio da je Vučić tako postavio stvari (kontrola gotovo svih medija i nepopularna opozicija za samo poželeti) da je njegova vlast neupitna ali sam se prevario. Mislim da je praveći Dragana J. Vuićevića za medijskog maga pridobio ektremni deo populacije (rusofili, nacionalisti, pa i prostiji deo populacije, deo populacije koji voli vulgaran i prost rečnik) ali je mnogo više izgubio jer se pristojna i normalna Srbija udaljila od njega i SNS-a.

Па број 'наше деце' је порастао

1 000 000 лојалних има привилегују трошкарења од 100 милијарди евра кредита и самзадовољно тврди како све остале 'хлебом рани'

Економија незна са овакве манијачке самодопадне конструкције

1 000 000 је непродуктивно

1 000 000 би по економским стандардима технологије могло и морало и требало да 'храни' 100 000 000 које/који би 'смислили' нови техно 'корак'

Нема ово данас у Србији благе везе са башАВом као прмеромили било чим

Питање је просто економскога модела одрживости и развоја заједнице

krenuli nasi srbi da tripuju da su nemacka pa ocekuju da tako budu placeni.

a zaboravili su kako je bio u post petooktobarkom svetu

izgleda da treba Srbiji da se slomi kicma pa posle daplacu za vucicem u fazonu: i nije bio tako los. da smo znali da ce ga smeniti jos gori sljam..blabla

Јако си наиван или неинтелигентан или злонамеран, када тако олако делиш људе по идеолошким основама. Рећи да су националисти и традиционалисти толико глупи да један згужвани примитивац Вучићевић може да им испере мозак и да их контролише, то је заиста глупо.
Они владају 13 година, да ли ти схваташ колико људи су запослили по државним фирмама, на постојећим или непостојећим местима, да ли ти знаш да су ти људи уцењени, да морају не само они да гласају, већ и њихове породице, да је дозвољено дописивати било шта на гласачки листић, па тако они по наредби уписују ознаке које добију од СНС филијале, као би партија била сигурна да су уцењени гласали за њих.
Затим се купују гласови као на пијаци испред самог бирачког места, чак и у Београду, а сад замисли размере те преваре у малим местима.

Мени се чини да би њему било паметније да је смирио своје керове, а не да доводи нове још екстремније, али ваљда га тако саветују или то ради на своју руку као и сваки тиранин који је одсечен од стварности.

У суштини кренуло је по зло, оног тренутка када је ЕУ пристала да подржава диктатуру у Србији, зарад својих политичких (подизање Косова и уништење РС) и економских интереса (литијум), чиме су и оно мало српских ЕУропејаца сахранили и отерали од себе.
Путин је као Додик, они су се лизали са жутим шљамом, тако ће сутра наставити и са било којом другом влашћу која дође после Вучића.
Они ће увек имати исти изговор ''то је била обојена револуција, али ипак се српска политичка елита изборила на крају и у парламент су ушле све саме српске патриоте, које су отерале обојене револуционаре''.
Управо за Путина најбоља власт је била обојена жута, која му је поклонила НИС, док Вучић је купио оне авионе, покушавајући да буде важнији фактор, али то није.

Šta je pošlo po ''zlu'' kada su Vučićeva vlast i sistem u pitanju?

Неуки не умеју да читају његове текстове
и слушају његове говоре - па се нервирајууу ... Онолико !

Ми искусни знамо да сваком човеку смрди из дуппета
тј сваки човек има неку ману.

Е ту ману треба заобилазити,
и све ће бити у реду.

Рецимо код њега не треба читати сваки други ред:

Изграђено је 1000 км путева
ја сам ту себе дао,
па је обновљено 500 школа
будио сам се сат раније да бих то организовао,
незапосленост нам је сад око 7%
а за време жутих је било 27%

Ето,
коме ни сад није јасно шта да ради па да му буде леп живот,
ја му не могу помоћи.

krenuli nasi srbi da tripuju da su nemacka pa ocekuju da tako budu placeni.

a zaboravili su kako je bio u post petooktobarkom svetu

izgleda da treba Srbiji da se slomi kicma pa posle daplacu za vucicem u fazonu: i nije bio tako los. da smo znali da ce ga smeniti jos gori sljam..blabla
Није уопште први проблем у економској политици, како ви напредњаци не схватате то. Заправо, некима јесу проблем финансије, то су људи који лоше живе, док им Вучић соли памет и гради непотребне пројекте, док они гладују и немају основну инфраструктуру чак и у градовима, а други немају тај проблем, али не могу да поднесу тај примитивизам и рушење институција и државе.
Народу се згадио тај напредњачки примитивизам, говор мржње, та дубока подела коју форсира режим, то је пре свега највећи проблем.
А то да напредњаци краду, да су довукли сав жути шљам, док прозивају те исте жуте или док жути прозивају жуте, као да су заборавили ко су били, да криминал је достигао ниво из 90их, да корупција цвета на сваком кораку, па то је нешто што просечан Србина нажалост прихвата мање више као нормално.

Вучић би изгубио изборе, ако би склонио из медија напредњачки примитивизам и екстремизам, ако би почео да ствара правну државу са јаким институцијама, државни сектор који је ушао у 21. век и који је дигитализован, а не да му се руске избеглице смеју да кажу да чак и Дагестан боље стоји по том питању.

и све ће бити у реду.

ја сам ту себе дао,

Ето,
ја му не могу помоћи.
A jer sme se usporediti sa Brozom pa nije uspio ni zakrpit sve sto Broz napravio

и све ће бити у реду.

ја сам ту себе дао,

Ето,
ја му не могу помоћи.
Potemkine, ti li si...? :cool: :lol:

Pravi rusofili znaju da je Vučićević običan fejk, da rečju nije zucnio kada je Vučić slao oružje nacistima u Ukrajini , kada je njegova žena orgijala sa ženom onog Iznoguda , kada je Vučić uveo sankcije Belorusiji , kada je Srbija u Generalnoj skupštini glasala protiv Rusije (prvi , drugi, treći put), kada se Vučić brecao protiv protesta Zaharove u vezi slanja oružja , kada je Vučićev režim slao emisare da torpeduje spontani odlazak i formiranje srpskog dobrovoljačkog korpusa u Ukrajini gde bi njihovo iskustvo bilo neprocenjivo za nas čega se Vučić naročito plašio.
Vučićević je rusofilstvo koristio kao instrument pridobijanja podrške Vučiću pošto je srpski narod ubedjivom većinom sam po sebi rusofilan On bi koristio germanofilstvo ili albanofilstvo da postoji bar 10 posto Srba koji poseduje taj sentiment.
Prema tome samo teška budala poput postavljala teme može pisati kako su rusofili ekstremni deo naroda.

Ni u jednom momemtu postojanja te njegove vlasti nista dobro nije bilo.
Pitas, kad je krenulo po zlu?
Oduvek. Oni sve sto rade - rade “po zlu”.

Na pitanje šta je krenulo po zlu odgovor je da su oni procesi koji su početi pre Vučićevog dolaska na vlast ( a ovaj je samo to produžio i pojačao) doživeli kraj svoje kakve takve komforne faze i postepeno ušli u fazu kolapsa. O tome su još pre deset-petnest godina kazivali neki analitičari a ja bih naročito istakao gospodina Katića.
Nakon faze kolapsa pošto nemamo više rezerve za održavanje sistema u kojem god smeru da krenemo nastupiće faza brutalnosti, to je neizbežno. Nadam se da ta brutalnost ne ode u ekstrem.

Рећи да су националисти и традиционалисти толико глупи да један згужвани примитивац Вучићевић може да им испере мозак и да их контролише, то је заиста глупо.

Nije glupo pošto je tačno. Jedan od najbitnijih stubova napredne vlasti je medijska manipulacija.

Они владају 13 година, да ли ти схваташ колико људи су запослили по државним фирмама, на постојећим или непостојећим местима, да ли ти знаш да су ти људи уцењени, да морају не само они да гласају, већ и њихове породице, да је дозвољено дописивати било шта на гласачки листић, па тако они по наредби уписују ознаке које добију од СНС филијале, као би партија била сигурна да су уцењени гласали за њих.
Затим се купују гласови као на пијаци испред самог бирачког места, чак и у Београду, а сад замисли размере те преваре у малим местима.

I ovo je tačno ;)

У суштини кренуло је по зло, оног тренутка када је ЕУ пристала да подржава диктатуру у Србији, зарад својих политичких (подизање Косова и уништење РС) и економских интереса (литијум), чиме су и оно мало српских ЕУропејаца сахранили и отерали од себе.

EU prihvata model saradnje kakav neka država nudi. Ako su oni naišli na politiku "nećemo da budemo EU član, nego kolonija i deponija", naravno da će je prihvatiti. Očekivati da će oni da nas ispravljaju je fudamentalno pogrešno. U trenutnim geopolitičkim interesima, za EU je daleko važnije da ima koloniju i deponiju umesto punopravnog člana, to su prosto činjenice. Samo je problem što je Vučić vešt manipulator pa ni to neće da isporuči kako treba. Međutim, odsustvo bilo kakve ozbiljne alternative mu ide u prilog. Većeg saveznika od ovakve opozicije nema.

Nijedan djak , nijedan roditelj u ovoj zemlji neće u knjigama istorije oprostiti "glavno komandujućem upravitelju srbije" tako napisano jer ne znamo realno ni ko je , ne zbog troška što su imali za svoje djake ,to je posebna priča koja će imati epilog , nego zbog gubljenja poverenja u državu onih koji protestuju tražeći pravdu i gubljenja volje studenata za učenje u čekanju iste .
Zbog logičkog razmišljanja , zbog snimaka stanice pre i posle radova , zbog ( narod tako priča ) što je i ns policija treći dan videla o čemu se radi , studenti su došlu do zaključka da petšest nedodirljivih osoba ima svoje gnjezdo .

Sad , što neko volju studenata i naroda eventualno može da koristi za druge ciljeve , nije problem studenata i naroda , toga ne bi bilo da nije neko ismejavao studente i profesore , šetao ih po srbiji , mesecima pravio glupim i ostavio ih bez zaštite države .

Poslednja izmena:
Evo šta je krenulo po zlu:

Kad si lider neke usrane države sa primitivnim glupim krezubim i naivnim narodom, imaš dva puta:

1. Da uložiš nerazumno veliku količinu energije, znanja, truda i rada da bi ih izveo na pravi put. Da napraviš uređeno društvo, funkcionalne institucije, ništa ne pokrades i izgubiš na nekim poštenim izborima zbog neke sitnice.

2. Da ne uradiš ništa korisno, pretvoriš narod u sendvičare, uvedeš represiju i manipulaciju, satireš se od korupcije i uživaš kao car.

I verovatno će svaki sledeći lider uraditi isto.

Problem je u narodu. Sendvičarski narod će uvek birati lidera po svojoj meri. I svi će biti isti. Menja se samo sendvič.

Poslednja izmena:

Back