Anketa: Koja je vlast u Srbiji gora: prethodna "žuta" ili Vučićeva vlast?

Anketa: Koja je vlast u Srbiji gora: "žuta" ili Vučićeva?

• Ukupno glasova
    84
Pa da i tako u nedogled.

Па, шта је ту проблем?

Тако ће стварно институције да раде оно што им је посао, кад знају да је власт смењива.

Овако, док пире у дупе сваком аутократи (а то се у Србији лако постаје) леба нема.

Bez obzira na blokade državnih fakulteta zbog kojih je budućnost 230.000 studenata neizvesna, svi profesori redovno dobijaju lične dohotke, uz povećanja od 16 odsto od 1. marta i dodatnih 11 odsto koje su dobili od 1. januara

Najlicemernije od svega je što dok traju blokade profesori ne drže ni nastavu ni ispite, ali održavaju sednice veća na kojima odlučuju o izborima u zvanje

* Za vreme obustave Beogradski univerzitet izglasao izbore u zvanja za 132 zaposlenih u nastavi, a novosadski 112

Dok studenti u Srbiji već mesecima gube nastavu na fakultetima, a na korak su i da izgube celu akademsku godinu, njihovi profesori ne samo da su preko njihovih leđa izdejstvovali povećanje svojih plata već i napreduju u svojim karijerama!

Naime, iako je prošlo više od 10 dana od kada je Vlada Srbije postigla dogovor sa univerzitetima o povećanju izdvajanja za visoko školstvo, i time ispunila četvrti zahtev studenata u blokadi, nastave i dalje nema. Bez obzira na blokade fakulteta, zbog kojih je za 230.000 studenata državnih fakulteta budućnost neizvesna, svi profesori redovno dobijaju plate, i to s dogovorenim uvećanjem od 16 odsto od 1. marta, uz dodatnih 11 odsto od 1. januara.

Novi profesori
Ali najlicemernije od svega je što, iako ne drže ni nastavu ni ispite, profesori redovno održavaju nastavna veća na kojima odlučuju o izborima u zvanja! Tako je samo na Beogradskom univerzitetu u toku trajanja blokada u zvanja izglasano 132 zaposlenih, od čega njih 25 u zvanja redovnih profesora, u Novom Sadu njih 112, a u Kragujevcu je bilo osam izbora u zvanja.

Pretpostavlja se da od ovakvih silnih veća rektori, dekani i profesori nisu stigli da pozovu studente da se vrate u klupe i tako spasu akademsku godinu!

U Skupštini Srbije danas su na redu izmene Zakona o visokom obrazovanju, koje podrazumevaju smanjenje školarina studentima za 50 odsto, povećanje plata zaposlenih u prosveti za 16 odsto. Važno je objasniti da nisu fakulteti ti koji su smanjili školarinu ili se odrekli dela svojih "samostalnih" prihoda, kako ih nazivaju, već je država ta koja je na sebe preuzela da studentima iz budžeta vrati 50 odsto školarine koje su uplatili fakultetima. Pun iznos fakulteti zadržavaju za sebe. Pa ipak, dekani koji su sve vreme zdušno podržavali studentske proteste naglo su zaćutali nakon što su 23. februara šturo obavestili javnost o dogovoru s Vladom.

Kurir je stoga uputio pitanja univerzitetima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Univerzitetu umetnosti zbog čega i dalje ćute i da li su pozvali svoje studente na povratak u klupe, ali odgovore nismo dobili.

Profesor Petrov: Fakulteti nisu spremni da pokažu dobru volju i pozovu studente da se polako bar pripremaju za nastavak školske godine

Ako budu kažnjeni sa po 10-20 godina svi koji su učestvovali u ovom 12 godina smradu onda će biti bolje.

A to znači da će stotine hiljada biti konfiskovano a desetine hiljada po zatvorima na robiji.
Nemamo toliko kazneno popravnih ustanova za toliko broj osudjenika + ko ce bre to da hrani 3* na dan svaki dan mnogo godina..

Nemaš ti te nadležnosti.Ne znam ko si,ni odakle si,ali niko nije jači od države,to je dokazano mnogo puta kroz istoriju.Nego,šta su to i na koji način švabe skupo platile na kraju ww2? Ovo boldovano opisuje upravo tebe i to dokazuješ svakom porukom ovde.
A ti meni reci ko ce da hapsi drzavne organe kada oni nece da rade svoj posao i hapse kriminalce, tacnije kada su sami drzavni organi kriminalci? Jer to je slucaj kod nas.

Odakle si ti?Kako se to radi u tvojoj državi?
Ja sam iz Srbije, i kazem ti kako cemo to da uradimo.

SNS i svi prilepci plus mnogi pojedinci, kao i prakticno sva zvanicna opozicija, i neki od onih koji vise nisu vidljivo politicki angazovani (recimo Mladjan Dinkic, a ima ih jos mnogo) cine TERORISTICKO-KRIMINALNU ORGANIZOVANU GRUPU koja radi na nasilnom urusavanju ustavnog uredjenja Republike Srbije.

U tu grupu spada i dobar deo, ako ne i svi, tuzioca i sudija, kao i policajaca i sluzbenika BIA. Tu je i vojska, ali oni su donekle periferni za ovaj problem, mada i oni imaju odgovornost da reaguju radi zastite ustavnog uredjenja Srbije (a to, vidimo, ne rade).

Zbog toga sto je prakticno tuzilastvo paralisano zbog kriminalaca u njemu - a svi koji ne rade svoj posao "jer im Vucic nije to dozvolio" saucesnici su u tom teroristicko-kriminalnom delovanju posto im je OBAVEZA da reaguju citaj HAPSE TE koji im tako kazu, i naravno da hapse sve koji rade na pomenutom urusavanju ustavnog poretka, jedini ko je ostao da ih SVE HAPSI je NAROD koji i jeste zapravo OSNOVNI NOSIOC SUVERENITETA.

Pisao sam ranije negde sta je to zapravo drzava, ti o tome ocigledno nemas pojma, pa idi potrazi i obrazuj se malo.

Stoga cemo mi, GRADJANI, sve da ih hapsimo jer nema ko drugi. Ovo, naravno, nije normalno stanje, ali ne postoji normalno stanje gde same drzavne sluzbe rade na unistenju sopstvene drzave.

Da skratim, svi drzavni organi, ukljucujuci sudije, odgovorni su NARODU (zbog gore napisanog) i narod ima puno pravo da ih hapsi kada krse Ustav i zakone.

Ne znam sta ti tu nije jasno. Necu da hapsim JA sam nikoga, hapsice ih onih pola miliona ljudi koji ce doci 15. marta u Beograd.

Back