STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj problem je Rimljanima, vremenom, rešio jedan veoma učen i pisanju sklon čovek koji se rodio u Alžiru 354. godine od majke katolkinje i nazvan je Avgustin. Postao je vladika (biskup) rimske Afrike i kasnije dobio zvanje sveca. Njegov posao bio je da prevede što više Arapa pod okrilje rimokatoličke crkve. U tome je bio veoma uspešan. Njegovo učenje upravo je zansivano na ideji da će bog biti milostiv samo prema onima kod kojih ljubav prema carstvu nebeskom nadjača ljubav prema carstvu zemaljskom. Tako, dok su Rimljani orgijali i uživali u carstvu zemaljskom, narod je strpljivo učen da je grešan i da mora svoje grehe strpljivo iskajavati da bi tek na nebu uživao. Upravo ovi Arapi koje je Avgustin preveo u katoličanstvo, zaključili su da je arapskom narodu potreban živ čovek od krvi i mesa, kao Isus, koji će biti arapskog porekla i postati njihov živi prorok.

Dakle, trebalo je izmisliti neku ideologiju, neku veru koja bi njima bila prihvatljiva i koja bi ih sve povezala, dok bi ih istovremeno konfrontirala sa Jevrejima (kako bi se ostvario princip - divide et impera). Pisanje ove religije trajalo je preko dvesta godina, baš kao i traženje pogodnog živog proroka.

Pronadjen je tek u 6 veku kada je u Meki rodjen dečak po imenu Muhamed. On će uz adekvatnog savetnika i adekvatnu priču uspeti da postane idol čitavog arapskog naroda.

Muhamed je rodjen oko 570. godine u Meki. Ono što o njegovom životu beleže islamski izvori i ono što je Albertu Riveri u jezuitskoj školi otkrio kardinal Bea jedan od vodećih kardinala u Ekumenskom pokretu , daju nam zaista šokantnu sliku o tome da je idolatrija strahovoto oružije kojim se stotinama miliona ljudi može upravljati zarad interesa vlastele.

Muhamed je imao 25 godina kada se oženio udovicom od 40 godina Kadidžom (Kadijom) . Imali su dva sina, koji su rano umrli i četiri ćerke. Najpoznatija je svakako Fatima.

Kadidža je poticala iz bogate arapske porodice koja je prihvatila rimokatoličku veru. Ona je svu svoju imovinu zaveštala crkvi i postala kaludjerica kada je dobila od crkve specijalni zadatak - trebalo je da nadje podobnog mladog čoveka koji bi širio novu veru medju Arapima.

Oko 610. Muhamed je počeo da tvrdi kako ima vizije od boga (koga je nazvao Alah), preko njegovog glavnog čoveka Gavrila... Sam se tada prozvao prorokom. Kadidžin rodjak Vorakva, veoma blizak rimokatoličkoj crkvi, postao je Muhamedov savetnik i pomoćnik u tumačenju božijih prikazivanja

Muhamed je tako tvrdio kako je noću po njega dolazio krilati andjeo sa svojom krilatom životinjom, Burakom,, i on bi sedao na nju i leteli su u Jerusalim na mesto ruševina jevrejskog hrama. Tu bi mu se pridružili drugi proroci božiji - Avram, Isus, Mojsije koji su se molili pred njim. Nakon toga bi opet uzjahao Buraka i išao u nebesa kod samog Alaha. Od njega je primio instrukcije za 5 dnevnih molitvi, post, obavezan hadžiluk i danak za sirorinju.

He,he ovo me podseca na onu temu koju su zakljucali o Jehovinim svedocima.
"Zutu car"daje linkove,a u ovom slucaju"Monoteizam"pise clanke iz novina.Na temi o J.svedocima takva je bila rasprava izmedju "zutog"i svedoka,nesto slicno sad izmedju njega i muslimana.Pitanje za zutog,koju religiju prihvatas.A za "Monoteizam",koliko znam muslimani priznaju Bibliju kao svetu knjigu,a ti kazes da je falsifikat,kako se moze nesto sto priznajete od Boga reci da je falsifikat?

Svaku koja ljude ne uci mrznji i ne nagoni ih na nasilje prema drugima , i naravno gade mi se sekte koje iskoristavaju svoje clanove na nebrojeno nacina , a pri tome ih i psihicki i u svakom drugom pogledu unistavaju

Pa nije bas tako .Gomila protestanta ne poziva na nasilje , pravoslavna crkva takodje
A odakle su nastale ove religije?Svima je osnova,kao i islamu tzv."Stari Zavet."Mada mi nije jasno zasto se zove stari.Kao zakoni Boga su zastareli?
Pa i islam priznaje zakone date Mojsiju,priznaje sve sto tamo pise,a kad im ponudis nesto iz onoga sto sami kazu da priznaju,kazu da je to falsifikovano.Cudno totalno.Ono sto im odgovara priznaju,ono sto im ne odgovara,ne priznaju.
Kako je tema ipak o islami ja bih zamolio nekog muslimana koji bi stvarno zeleo da dokazima obrazlozi,a ne kao"Monoteizam",samo protrci kroz temu,napise,Biblija je falsifikat,pozdrav,da se javi i da lepo obrazlozi koji su to dokazi da je Biblija falsifikat,zasto oni to veruju,i da pruzi neki dokaz.Mislim mogu i ja kazati Kuran je falsifikat,pozdrav.A gde su mi dokazi za to?

A odakle su nastale ove religije?Svima je osnova,kao i islamu tzv."Stari Zavet."Mada mi nije jasno zasto se zove stari.Kao zakoni Boga su zastareli?
Pa i islam priznaje zakone date Mojsiju,priznaje sve sto tamo pise,a kad im ponudis nesto iz onoga sto sami kazu da priznaju,kazu da je to falsifikovano.Cudno totalno.Ono sto im odgovara priznaju,ono sto im ne odgovara,ne priznaju.
Kako je tema ipak o islami ja bih zamolio nekog muslimana koji bi stvarno zeleo da dokazima obrazlozi,a ne kao"Monoteizam",samo protrci kroz temu,napise,Biblija je falsifikat,pozdrav,da se javi i da lepo obrazlozi koji su to dokazi da je Biblija falsifikat,zasto oni to veruju,i da pruzi neki dokaz.Mislim mogu i ja kazati Kuran je falsifikat,pozdrav.A gde su mi dokazi za to?

To sto ti pricas je kao kad kazes da je noz po prorodi zlo koje ubija ljude ,sto naravno nije tacno ,bitno ja ko kako taj noz koristi, i za sta , on sam po sebi nema nikakvu prirodu i zavisi od coveka koji ga drzi u ruci sta ce taj noz raditi, mozda sece hleb , mozda sece ljude.

Kovac06,

Monoteizam ti je dao dokaze..Monoteizam ti je postavio pitanja,ali ti nisi odgovorio...evo ponovo...

Od koliko jevandjelja je odabrano 4 jevandjelja i kada??

Zasto bas 4 jevandjelja?

Sta je sa Barnabinim jevandjeljem?

Na kom jeziku je orginalno jevandjelje?

Gde je sada?

Prevod je delo prevodioca.

Svako dobro i sve najbolje!

Ne stvarno ima takav jedan stih u Bibliji,gde neka deca zezaju proroka mislim Jeremiju,a on se okrene prokune ih u ime Gospodnje ,i iz sume izadje medved i pokolje tacno 43.dece.
Taj stih me bas zacudio.

Monoteizam za tvoju informaciju Biblija nije samo 4 jevandjelja.Ima tu mnogo vise.Npr,Mojsijeve knjige,jer su i one falsifikovane?

Biblija se sastoji iz dve knjige,Starog i Novog zaveta.Stari zavet je objavljen Mojsiju,Novi Isusu.Vremenska razlika izmedju njih je nekoliko hiljada godina..

Jevreji ne priznaju i ne veruju u Novi zavet.

Sada pricamo o Novom zavetu i molim te odgovori na pitanja.neka pitanja vaze i za Stari zavet.

Jel to potrvrdjujes da jevendjelja nisu orginalna?

Sve novozavetne svestene knjige napisane su na grckom jeziku, ali ne na klasicnom grckom , nego na aleksandriskom narodnom nareciju grckog jezika , takozvanom ,kini'
kojim su govorili ili koji su makar razumeli svi kulturni zitelji ne samo istocnog nego i zapadne polovine Rimskog carstva.To je bio jezik svih obrazovanih ljudi onog vremena.Apostoli su zato pisali na tom jeziku, da bi novozavetne knjige ucinili dostupnim svim obrazovanim gradjanima.
Ove knjige su napisali ili njihovi autori svojerucno Gal.6;11 ili su ih diktirali prepisivacima Rim.16;22 i to na papirusu koji je spravljen od egipadske trske,perom i mastilom 3.Jn.13, nesto redjepisano je na pergamentu, koji je pravljen od zivotinjske koze i bio veoma skup.

Karakteristicno je jos i to da su za pismaupotrebljavana samo velika slova grckog alfabeta, bez znakova interpunkcije i cak bez odvajanja reci jedne od druge, mala slova su usla u upotrebu tek u 9.veku kao i odvajanje reci , znaci interpunkcije uvedeni su tek nakon pronalaska stamparije od strane Aldusa Mapucija u sesnajstom veku.
Danasnju podelu na glave izvrsio je na zapadu kardinal Hugo u trinaestom veku, a podelu na stihove pariski stampar Robert Stefan u sesnajstom veku.
Da bi danas imali ovakvu kakvu je imamo, mnogo se trudila crkva preko ucenih episkopa i prezvetera koji su rucno prepisivali tekst sve do pronalaska stamparije.
Neki uceni ljudi su imali za uporedbu ipreko 900 rukopisa novog zaveta, tako da danas mozemo biti sigurnida citamo nepovredjeni tekst novozavetnih svestenih knjiga.

Sada pricamo o Novom zavetu i molim te odgovori na pitanja.neka pitanja vaze i za Stari zavet.[/QUOTE
Dobro,hajde i da kazemo,kako ti velis da nisu "originalna".Sta time dokazujes.Pa koliko sam upoznat muslimani priznaju i Stari i N.Zavet.Koliko znam vi kazete da je jedan Bog napisao i Kuran i Stari i Novi Zavet.Sta vam sad ne valja?

Da,muslimani priznaju orginalni Stari i Novi zavet,koji su objavljeni mojsiju i Isusu,a posto sada ne postoje ili su izmenjeni,onda je Bog poslao poslednji zavet,Qur'an.

Prihvatamo sve sto nije u suprotnosti sa Qur'anom.

Novi zavet je objavljen nakon sto je Stari zavet izmenjen,...Jevreji ne veruju u Novi zavet.

A sta je bilo pre grckog?Kojim jezikom je govorio Isus?Da li se taj jezik i dalje govori i gde?
Gospod Isus Hristos govorio je aramejskim jezikom, a verovatno i hebrejskim i latinskim jezikom.
Govori ga Hriscansko stanovnistvo u Mesopotamiji i drugim Hriscanskim oazama unutar islamske imperije.

Jezik postoji i danas u vise dijalekata. Najvise se koriste Asirski i Haldejski dijalekat. Liturgijski je jezik nekih Pravoslavnih crkava.

Znaci ne verujete u deset bozijih zapovesti,u Proroke Isaiju,Davida,ne verujete u Isusa,a koji su to originali koje priznajete?

Nabroji mi 10 Bozijih zapovesti,pa cu da ti kazem da li verujemo ili ne.U Isusa i u Davida verujemo,ali neverujemo u sve ono sto pise o njima u sadasnjem Novom i u Starom zavetu.

Priznajemo orginale koji su bii za vreme Isusa i Mojsija.

Poslednja izmena:
Gospod Isus Hristos govorio je aramejskim jezikom, a verovatno i hebrejskim i latinskim jezikom.
Govori ga Hriscansko stanovnistvo u Mesopotamiji i drugim Hriscanskim oazama unutar islamske imperije.

Jezik postoji i danas u vise dijalekata. Najvise se koriste Asirski i Haldejski dijalekat. Liturgijski je jezik nekih Pravoslavnih crkava.

Znaci nije grcki,a to mozda,znaci nije pouzdano ili je samo pretpostavka.Aramejskim jezikom se sada samo govori u jednom malom mestu koje se zove Maalula i koje se nalazi pored Damaska,Glavnog grada Sirije.

Nabroji mi 10 Bozijih zapovesti,pa cu da ti kazem da li verujemo ili ne.U Isusa i u Davida verujemo,ali neverujemo u sve ono sto pise o njima u sadasnjem Novom i u Starom zavetu.
Cudi me da ne znas ali evo,ti
1.Ja sam YHVH BOG nemojte imati drugih bogova osim mene(da li je Vas Bog YHVH)
2.Neces graditi sebi lika rezana niti slike od onoga sto je na nebu ili na zemlji
3.Neces uzimati uzalud ime Boga svoga
4.Secaces se dana odmora,jer je za sest dana Gospd stvorio svet a sedmi dan je pocinuo
5.Postuj roditelje
6.Ne ubi
7.Ne cini preljube
8.Ne kradi
9.Ne sverdoci lazno na bliznjega svoga
10.Ne pozeli bilo sto sto je bliznjega tvoga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back