STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Каква би тишина овде била да нема видео-клипова.....
Slika govori više od hiljadu reči,sad ću i ja dati svoj doprinos.

mozda, al ZutiCar jest otvorio zanimljivo pitanje;
da li je moguce da se Mr A. lazno predstavio? :zper:
za pocetak on...nema sina, a onaj drugi...ima...:manikir:
Zanimljivo zapažanje.Postoji čovek koje se zove Walid Shoebat.On je bio palestinski terorista...musliman.Postao je hrišćanin.Na yutubetu sam pogledao sva njegova predavanja.Ko želi može pogledati.A u vezi tvog pitanja,da li se Mr.A.lažno predstavio evo šta kaže ovaj gospodin bivši musliman:

Jos jedan mali detalj koji ukazuje da je Islam u stvari satanizam . U Judaizmu a posebno Hriscanstvu bavljenje magijom i cak posecivanje i trazenje usluga od onih koji se bave magijom se smatra velikim grehom . Bilo koja vrsta magije je demonska rabota , a moc koju navodno imaju oni koji se njome bave je u stvari moc dobijena od demona . U islamu vernici dobijaju osnovnu obuku iz magije ,najcesce kako se odbraniti od iste, a islamski svestenici se obavezno bave magijom.

Nema nestrpljivosti kod Allaha. Allah svakoga čeka do određenog roka a taj rok je smrt.
Ok bi bilo da je to do prirodne smrti čoveka.Ali našao ajet koji govori suprotno tvojoj izjavi i govori u prilog nestrpljivosti Allaha,što mi nikako nije jasno.
"Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je".ajet 9:5 "

uh (71) - Nuh
Mekka – 28 ajeta

26. I Nuh reče: "Gospodaru moj, ne ostavi na Zemlji nijednog nevjernika,

27. jer, ako ih ostaviš, oni će robove Tvoje u zabludu zavoditi i samo će grešnika i nevjernika rađati!

Razumeo bi da to šejtan govori jer to je način kako se šejtan obračunava,ali jeli moguće da to Bog govori??? Jeli to ljubav i mudrost???

Da. Uzmi sebe za primjer. Ne vjeruješ u Allaha a On te još uvijek drži u životu i hrani te. Čeka te do određenog roka a dao ti je razum koji je dovoljan da shvatiš Njegovu objavu Kur'an. Šta ćeš Mu reći kad te bude pitao zašto si odbio da povjeruješ u Njega i prihvatiš islam ?
Ja verujem u Boga,bilo kako da se zove.Mene Bog drži u životu jer pokušavam da živim samo ono pozitivno od Boga,bez onih negativnih dela koje neki vernici Bogu pripisuju kao što je mržnja,osveta i ubijanje.

Nije niko osuđen na smrt samim tim što ne vjeruje u Allaha.
Ne ubija ni islamska država nevjernike ni njihove porodice samo zato što ne vjeruju u Allaha.
Kuran govori suprotno.
Ovaj ajet smo već pomenuli .ajet 9:5
Zatim tu je stih:
uh (71) - Nuh
Mekka – 28 ajeta

26. I Nuh reče: "Gospodaru moj, ne ostavi na Zemlji nijednog nevjernika,

27. jer, ako ih ostaviš, oni će robove Tvoje u zabludu zavoditi i samo će grešnika i nevjernika rađati!

47. Poglavlje - Muhammed
Objavljeno u Medini, 4 dijela, 38 ajeta
4. Pa kad sretnete nevjernike, udrite (ih) po sijama (ratujte s njima), a kad ih pritijesnite (onda) pritegnite sveze, (zarobite ih)......

Zar moguće tako nešto Bog da kaže preko proroka,čije osobine su suprotni delima koje ovaj stih govori?Jeli to rečnik Božji koji treba da bude pun mudrosti,milosti i tolerancije?Ovaj stih je u suprotnosti sa tvojim izjavom kako nevernici nisu osuđeni na smrt.Da stih govori o nevernicima koji vas napadaju,još bi razumeo,ali se ovde govori o nevinom susretu sa nevernikom,gde jasno kršite princip da prvi ne započnete rat.Ovde se govori da vi morate ratovati sa nevernicima čim ih sretnete,a ne kada vas napadnu.
Razdvoji Allaha i šejtana jer takav dualizam ne postoji.
Allah ima vlast a šejtan nema. Ni šejtan ne može ništa bez Allahove dozvole. Šejtan vjeruje u Allaha ali mu oholost ne dozvoljava da se pokori i postane musliman.
Ako Allah ima vlast zašto ne kažnjava sam svoje vernike koji pogrešno veruju? Zašto ne šalje svoje prave vernike da spreče sukob i ubijanje među braćom u veri? Zar sukob između braća u veri nije napad na Islam i na samog Boga Allaha? Vi tražite ko će vas napasti izvan vere,a napadaju vas lažni vernici među vas.Zar ne biste trebali prvo napraviti red i da se obračunate sa napadačima na vašu veru unutar vaše zajednice? Šta ako muslimane vodi šejtan u ratove protiv nevernika pošto kako kažeš šejtan ne dozvoljava da budu pravi muslimani?
Zar nevernici onda nisu u pravu ako se bore protiv šejtana preko muslimana? I šta ako Allah upravo koristi svoju moć da šejtana sa njegovim vernicima kod muslimana uništi preko nevernika? Zar nije cilj Islamskog sveta pa i ostalih vernika i nevernika u svetu da pobede lažnu veru i u Islamu koja je u službi šejtana,i da religija Islama bude miroljubiva religija?
Zar ne bi Islam trebao da podrži borbu protiv šejtana u redovima muslimana?
Da. Ne koriste iste principe niti su isti.
Kako se ne koriste kada po Kuranu osveta,kazna smrćom,mržnja prisutno i kod Boga i kod šejtana?

Ako je Allah za nešto odredio smrtnu kaznu onda nema rasprave oko toga.
A koji su to gresi za smrtnu kaznu za koji Allah govori?

Neće Bog doći da sudi nama na zemlji ako neko ukrade mobitel nekome. Zato nam je dao Kur'an koji je ujedno i zakonik. Na nama je da zbog vjere u Njega dosljedno provodimo Njegove zakone inače ćemo i mi i lopov odgovarati pred Allahom.
Ti možeš biti nevjernik i to je između tebe i Allaha. Njemu ćeš se pravdati a muslimanima ne moraš i ne trebaš.
Muslimani nemaju ništa sa tim.
Naravno da neće da nam sudi za zemaljske grehe,ali za duhovne grehe bi trebao da sudi Bog,a ne čovek.Šta će čoveku sudnji dan kada već dobiva sud i kaznu smrćom na zemlji od strane ljudi?

I to je objašnjeno u Kur'anu. Oni koji neće da vjeruju neće biti vjernici kad bi i hiljadu godina živjeli. Čak i kad bi okusili smrt pa ih Allah ponovo vratio na zemlju oni opet ne bi bili vjernici. Allah zna svakog čovjeka... .
Allah zna čoveka svakog posebno,ali ga ne zna čovek.Jer na zemlji čovek može suditi i osuditi čoveka iz neznanja jer ne znamo kada će se čovek preobratiti.A otkud čovek zna kada će nevernik početi verovati i otkud čoveku pravo da sudi dali će neko ikada verovati ili ne?Bezbroj primera ima da ljudi u kasnijim godinama shvaćaju kako su zgrešili u životu pa se okrenu Bogu.I kome je u interesu da tu mogućnost spreči? Bogu ili šejtanu? Naravno da šejtanu odgovara da nevernika što pre ubije,ne omogućivši mu da se jednom preobrati u vernika.Upravo zato je ubistvo u interesu šejtana,a ne Bogu Allahu.Jer kaznom čoveka možemo dovesti do spoznaje,ali ubistvom mi ćemo ga samo osloboditi odgovornosti za njegove grehe.Zar samoubice pod teretom zemaljskih problema ne beže u smrt kako bi se olakšali?Smrt je milost,a ne kazna,stoga nije u interesu Boga Allaha.Kazna je ta koja tera čoveka da pati i kroz patnju spozna i otplati svoje grehe.

Tebe kao nevjernika nema niko pravo ubiti niti je cilj da muslimani ubijaju nevjernike osim ako ih nevjernici napadnu.
Allah daje smrt a ne ljudi. Ne umiru svi ljudi prirodnom smrću. I onom ubijenom je rok bio do trenutka ubistva. Možda tvoj rok ističe sutra pa ćeš možda umrijeti sutra. Ne mora te niko ubiti. Možda ti padne klavir na glavu.
Stih u Nuh (71) – Nuh, Mekka – 28 ajeta govori suprotno.
Mene kao nevernika ni ne mogu da me ubiju pošto sam vernik u Boga.A mogu da me ubiju jer ne verujem onako kako neki očekivaju.Prirodnom smrću umiru samo oni koji poštuju Boga i žive njegove zapovesti,a oni koji ga krše zapovesti Božje,stalno su u sukobu sa bližnjima,stalno su u nemiru i umiru od nasilne smrti.Tako ja verujem.Takođe verujem da meni rok ističe kada to Bog bude želeo,a ne čovek.Verujem da niko ne strada nasilno ko jednom nekada u ovom ili prošlom životu nekom nije oduzeo život nasilno.I naravno bolje pustiti da čoveku padne klavir na glavu nego da neko misli da ga treba ubiti.Samo ovako možemo biti sigurni da je to Božja volja,a ne ljudka greška.

Da, Njegova ljubav i milost su osnova svega.
Ti si primjer za to. Ne vjeruješ a živ si i zdrav i svaki dan te On hrani čekajući da se probudiš.
Zašto želi da se probudiš ?
Zato jer ne želi da te kazni nego da te nagradi dženetom. Do tebe je znači.
Šejtan će u džehennem i on to zna. Zato te obmanjuje došaptavanjima samo da bi i tebe povukao sa sobom u vatru. .
Pardon ispravka.Ja verujem i živ sam.Ja jesam probuđen i vidim da mnogi govore reči Božji,ali ga ne ostvaruju.Sam si rekao,Islam je dobar,ali ne i muslimani.
Ja sam se probudio kako ne bi pogrešno verovao i prihvatio nešto pogrešno jer u džehenenu neće biti isprika,ja to nisam znao ili tako su i drugi radili i verovali i slično.Obmanjivanje se jasno raspoznaje kada neko živi jedno,a propoveda drugo.Lepim rečima šejtan hoće da čoveka povuče u vatru,dak su mu dela suprotna,jer može da propoveda ljubav i mir,a da širi mržnju u sukobe.

Ukratko ću ti ispričati slučaj kamenovane žene.
Bila je muslimanka. Učinila je blud (nedozvoljen sex), zatrudnila je i shvatila grešku. Otišla je Muhamedu a.s. i rekla da je učinila blud i da traži kaznu. Muhamed a.s. je pitao da li je trudna i ona je rekla da jeste. On joj je rekao da se porodi i kad se porodi da dođe da se izvrši kazna. Ona se porodila i došla opet. Poslanik je upitao doji li dijete i ona je rekla da doji. On je rekao da ide i da se vrati kad prestane dojiti dijete. Kada je prestala dojiti opet je došla. oslanik a.s. ju je upitao tvrdi li ona i dalje da je učinila blud. Ona je rekla da tvrdi i priznaje i onda su je kamenovali.
U čemu je poenta ?
Da je žena u bilo kojem trenutku povukla svoju izjavu i rekla da nije učinila blud Muhamed a.s. ne bi imao pravo da je osudi na kamenovanje i ne bi ni bila kamenovana. Zato ju je vraćao dva puta ne bi li se predomislila. Na kraju i treći put kad ju je upitao ona je ostala pri svojoj izjavi.
Zašto joj Muhamed a.s. otvoreno nije rekao da povuče izjavu ?
Zato jer bi to bilo poigravanje sa Allahovim propisima.
Primjećuješ li da u ovoj priči nema muškarca s kojim je počinila blud ?
Zašto ga nema ?
Jer nije došao i sam priznao niti su došla 4 sjedoka da ga prijave.
Vjerovatno su znali ko je taj muškarac ali ga nisu tražili. Taj grijeh je tom muškarcu ostao za budući svijet. .

Znači Muhamed bez razmišljanja ubijao bludnike?
Na ovo imam samo jedno pitanje.
Dali je Muhamedu bili poznati zakoni?
Kuran kao kaznu za preljubu propisuje 100 udaraca bičem i godinu dana izgnanstva (sura 24:1). Međutim, Muhamed je preljubnike ipak osudio na kamenovanje.
Jeli ti pravda Božja?

Znam za Mariju Magdalenu.
Ondak sigurno znaš i to da je bila najvernija i najponiznija sluga Božja.Bezbroj primera ima kako grešnici budu mnogo bolji vernici od onih koji sebe smatraju bezgrešnima.

Zločin u ime Allaha odbacuje i Allah i svi muslimani i onaj ko to radi će biti kažnjen.
Allah je pravedan i voli pravedne.
Zločini u ime Allaha jeste odbacujete,ali ih ne osuđujete,ne preduzimate ništa da do toga ne dođe.Zbog toga iznova i iznova čine iste grehe iako neki zločini mogu da se svrstaju u najveći greh pred Bogom.Zašto je odsutna borba među vama muslimanima protiv ovakvih teških grešnika? Recimo musliman ubije nedužnu ženu ili dete u ratu.Dali se takav vernik musliman kažnjava,ili se takav greh ignoriše?

Muslimanima ti nisi kriv što ne vjeruješ u Allaha. To je tvoje pravo i mi nemamo ništa sa tim. Ukoliko se raspituješ za islam dužni smo da ti odgovorimo na blag i lijep način uz kafu i kolač. Kada dobiješ odgovore slobodan si da prihvatiš ili da odbaciš.
Muhamed a.s. je ugostio jevreja i cijeli dan mu pričao o islamu i na kraju je jevrej ustao i otišao. Ostao je jevrej i dalje.
Ne može svako biti musliman.

Ali sam kriv što postojim za njih kao nevernik jer i drugačije verovanje u Boga za njih je nevernik.Čak prema nekim hrišćanima Kuran podstiče mržnju sa izjavom da ni jedan musliman ne sme da ima hrišćanina za prijatelja.Srećom ja ne mislim tako,jer je bitno ko je kakav čovek,a ne ko je koje vere.

Ni to nema opravdanja u islamu.
Odvoji vjeru i odvoji postuopke muslimana.
Islam je dobar ali muslimani nisu.
To je najpogrešnije što možeš tražiti.Vera ne može da bude bez dela i postupka vernika muslimana,takođe postupke vernika muslimana ne mogu da se odvoje od vere,jer su upravo postupci i dela pokazatelji vere.Vera bez dela i postupaka nije vera.Šejtan ima veru ali dela su mu suprotni.Kod šejtana su postupci i dela odvojene od vere,a ti tražiš da isto tako gledam na muslimane.Zar takav zahtev ne liči više na obmanu šejtana,da neko može biti vernik Islama a da sa svojim postupcima i delim koji su suprotni veri ne odgovaraju?
Ako je Islam dobar a muslimani nisu,znači da sva dela koje čine,jesu od šejtana.I zašto ne preduzimate nešto povodom toga? Zar nisu i nevernici i vernici drugačiji vere protiv toga da se pogrešno živi Islam? Što se ne udružite sa ovima pa se izborite da muslimani budu dobri ako je Islam dobar?

Ne, nego šejtan između njih unese prvo sumnju, zatim netrpeljivost, zatim razdor i na kraju sukob.
Lukav je šejtan. Uvijek ide korak po korak.
Isto tako odvraća i ljude od islama. step by step.
Šejtan je na zemlji od postanka svijeta. Proučio je svaku ljudsku slabost u tančine i svakom čovjeku prilazi na najefikasniji način.
Pa zar nisu ondak ratovi pod pobudom šejtana a ne Allaha? Zar šejtan ne odvraća od Islama upravo muslimane tako što ih tera da svojim delima i postupcima čine grehe.
U hrišćanstvu upravo zbog toga Bog ne daje pravo čoveku da ubije,jer bi satana iskoristio da u ime Boga ubije.Koji mudar Bog bi dao vlast odizimanja života koje vrlo lako mogu zloupotrebiti na nedužne ljude?

Muslimanima je zabranjeno da prvi napadnu. Čak je zabranjeno i da priželjkuju rat.
Ako su muslimani i islam napadnuti onda je ta borba (odbrana) u ime Allaha.
Jeste zabranjeno,ali kako si rekao muslimani nisu dobri pošto kao vernici ignorišu reči Božje pa u delima pokazuju suprotno,a još gore ne budu ni kažnjeni za to.Vi ljude kažnjavate za mnogo manje stvari,a za mnogo veće grehe protiv ljudi i Boga ignorište.
Zar to nije dovoljno da odbijem Islam do vremena kada muslimani budu živeli svoju veru,a ne protiv svoje vere?

јудео-Хришћанска секта коју је основао мухамед...

Hrišćanstvo je jedna od monoteističkih (jednobožačkih) religija nastala na prostoru nekadašnjeg Rimskog carstva.Tokom prva tri veka razvijanja,bila je religija rimskih robova i najnižih društvenih slojeva zbog propovedanja jednakosti brzo je zavladala među siromašnima a bila odbačena od strane bogatih. U početku je smatrana sektom i u sebi je imala nebrojano sekti, ali se kasnije, uglavnom zaslugom helenističkog obrazovanog sveta i takodje zaslugom obrazovanog propovednika - Apostola Pavla, organizovala u jedinstvenu religioznu zajednicu, crkvu.
Danas, hrišćanstvo prestavlja jednu od najrasprostranjenijih svetskih religija, čiji broj vernika prelazi 2.200.000.000
Pod hrišćanstvom se podrazumevaju tri crkve: Pravoslavna(katolicka - rec katolik znaci pravoslavac, ali se zbog razlikovanja dveju crkava usvojila rec ortodoksna), Rimo-katolička i Protestantska.Simbol Hrišćanstva je Sveti Krst

Kako onda Hriscanstvo nije takodje nastalo kao sekta?????

@pirox

Nemam sad vremene da ti odgovorim stavku po stavku a i otišli smo preširoko u temu.
Uglavnom, sam si sebi dao neke odgovore u zadnja dva posta.

Muslimani se drže Allahovih zabrana i Allahovih naređenja.
Šejtan se trudi da zavede što više ljudi i povuče ih sa sobom u vatru.

Ti jesi nevjernik po našem shvatanju ali to nikome od nas ne daje pravo da te ubije osim ako nas napadneš.
Ovi ajeti koje si navodio se odnose na nevjernike s kojima je sklopljen sporazum o nenapadanju i koji su ga prekršili i napali muslimane.
Ajet koji si naveo za Nuha a.s.je ljutnja Nuha a.s. na ljude i on moli Allaha da uništi narod nevjernički.
Tvoja konstatacija da Muhamed a.s. bez razmišljanja ubija bludnike je više nego tendeciozna. Lijepo sam ti opisao kompletnu situaciju u kojoj je Muhamed a.s. indirektno izbjegavao da osudi ženu na kamenovanje a ti komentarišeš zlonamjerno.
Propisana kazna od 100 udaraca bičem je za neoženjene i neudate a kamenovanje je propisano za one koji su u braku a učine blud.
Izgleda da si zabororavio inkviziciju a kažeš da hrišćanstvo ne dozvoljava ubijanje u ime vjere...
Ono što sam ja primjetio jeste tvoja rečenica "u jednom od prošlih života".
Ja ne znam kojoj ti vjeri pripadaš.
Niti jedna od monoteističkih vjera ne podupire teoriju reinkarnacije.
Kojoj vjeri ti ustvari pripadaš ?

Da nisi ti nesto ljut na mene? Vidis ,ti sebi das za pravo da dodjes ovde i nazivas ljude nevernicima jer tebe tako uci tvoja vera , i uopste te ne interesuje da li to nekome smeta . Kad je tebi argumentovvano dokazem da je tvoja vera sa stanovista moje vere stanizam ti se onda ljutis Sad ja pitam tebe sa kojim pravom?Kao sto sam ja za tebe nevernik , tako si ti za mene satanista .Kad se ja ponasam prema tebi isto onako kako se ti ponasas prema meni ti se ljutis . Postoje neke stvari koje , ako ne mozes da shvatis ,moras da makar prihvatis . Prvo, ne zivimo u Iranu pa ovde nje serijatski zakon na snazi , i biti musliman ovde ne povalci nikakve privilegije . I drugo , ono vaznije, ovde svako ima pravo da svoje misljenje javno iskaze , svidelo se nekom ili ne .

I drugo , ono vaznije, ovde svako ima pravo da svoje misljenje javno iskaze , svidelo se nekom ili ne .

Niko ne spori pravo na mišljenje ali uvrede koje ti konstantno iznosiš nije niko dužan da trpi.
Ja sam nevjernik za tebe i ti za mene, ali ja tebe ne nazivam satanistom.
U tome je razlika...

Postoje neke stvari koje , ako ne mozes da shvatis ,moras da makar prihvatis .

Pa eto, ne moraš da shvatiš ali prihvati :cross:

Niko ne spori pravo na mišljenje ali uvrede koje ti konstantno iznosiš nije niko dužan da trpi.
Ja sam nevjernik za tebe i ti za mene, ali ja tebe ne nazivam satanistom.
U tome je razlika...

Pa eto, ne moraš da shvatiš ali prihvati :cross:

Svaka stvar koja se tebi ne svidja je uvreda, pa makar bila i istina .
Ako te vredja cinjenica da 99% teroristickih napada cine muslimani , sta sam ti ja za to kriv?
Ako te vredja cinjenica da serijatski zakon krsi osnovna ljudska prava , opet, sta sam ti ja za to kriv .
Ako te vredja cinjenica da se ljudi u civilizovanom svetu zgrazavaju nad fizickim kaznjavanjem koje se upraznjava u islamskim zemljama , opet te pitam, sta sam ti ja za to kriv?
Ti dodjes ovde i ocekujes da se ljudi prema tebi odnose onako kako ti nisi spreman da se odnosis prema njima. Bio sam par puta na nekim islamskim forumima, i tamo ne samo da "nevernici' ne mogu da kazu sta misle, vec se u startu blokira svaki pokusaj kritike islama, a sto je najgore od svega velicaju se zlocini protiv Srba i podstice se mrznja protiv svega sto nije muslimansko .(mislim da se najgori forum zove islam bosna ili tako nesto) . To je pravo lice islama ,lice koje si ti i tvoja braca u veri tako lepo pokazali ovde .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back