- Poruka
- 1.538
Ima li u islamu prastanja i milosti za ucinjeni grijeh?
Naravno da ima.
Kakvo je ovo pitanje ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima li u islamu prastanja i milosti za ucinjeni grijeh?
Naravno da ima.
Kakvo je ovo pitanje ?
Specijalno za tebe :
'Njega veličaju sedmera nebesa, i zemlja, i oni koji su na njima; i ne postoji ništa što Ga ne veliča, hvaleći ga; ali vi ne razumijete veličanje njihovo. On je doista blag i mnogo prašta. '' (El-Isra, 44).
Каква би тишина овде била да нема видео-клипова.....

Slika govori više od hiljadu reči,sad ću i ja dati svoj doprinos.Каква би тишина овде била да нема видео-клипова.....
Zanimljivo zapažanje.Postoji čovek koje se zove Walid Shoebat.On je bio palestinski terorista...musliman.Postao je hrišćanin.Na yutubetu sam pogledao sva njegova predavanja.Ko želi može pogledati.A u vezi tvog pitanja,da li se Mr.A.lažno predstavio evo šta kaže ovaj gospodin bivši musliman:mozda, al ZutiCar jest otvorio zanimljivo pitanje;
da li je moguce da se Mr A. lazno predstavio?
za pocetak on...nema sina, a onaj drugi...ima...![]()
Šta je Islam?
http://www.****************/religio...s-quran-the-son-of-man-is-a-worm-2312225.htmlJos samo da nadjes glistu koja koja rice alah

Ok bi bilo da je to do prirodne smrti čoveka.Ali našao ajet koji govori suprotno tvojoj izjavi i govori u prilog nestrpljivosti Allaha,što mi nikako nije jasno.Nema nestrpljivosti kod Allaha. Allah svakoga čeka do određenog roka a taj rok je smrt.
Ja verujem u Boga,bilo kako da se zove.Mene Bog drži u životu jer pokušavam da živim samo ono pozitivno od Boga,bez onih negativnih dela koje neki vernici Bogu pripisuju kao što je mržnja,osveta i ubijanje.Da. Uzmi sebe za primjer. Ne vjeruješ u Allaha a On te još uvijek drži u životu i hrani te. Čeka te do određenog roka a dao ti je razum koji je dovoljan da shvatiš Njegovu objavu Kur'an. Šta ćeš Mu reći kad te bude pitao zašto si odbio da povjeruješ u Njega i prihvatiš islam ?
Nije niko osuđen na smrt samim tim što ne vjeruje u Allaha.
Kuran govori suprotno.Ne ubija ni islamska država nevjernike ni njihove porodice samo zato što ne vjeruju u Allaha.
Ako Allah ima vlast zašto ne kažnjava sam svoje vernike koji pogrešno veruju? Zašto ne šalje svoje prave vernike da spreče sukob i ubijanje među braćom u veri? Zar sukob između braća u veri nije napad na Islam i na samog Boga Allaha? Vi tražite ko će vas napasti izvan vere,a napadaju vas lažni vernici među vas.Zar ne biste trebali prvo napraviti red i da se obračunate sa napadačima na vašu veru unutar vaše zajednice? Šta ako muslimane vodi šejtan u ratove protiv nevernika pošto kako kažeš šejtan ne dozvoljava da budu pravi muslimani?Razdvoji Allaha i šejtana jer takav dualizam ne postoji.
Allah ima vlast a šejtan nema. Ni šejtan ne može ništa bez Allahove dozvole. Šejtan vjeruje u Allaha ali mu oholost ne dozvoljava da se pokori i postane musliman.
Kako se ne koriste kada po Kuranu osveta,kazna smrćom,mržnja prisutno i kod Boga i kod šejtana?Da. Ne koriste iste principe niti su isti.
A koji su to gresi za smrtnu kaznu za koji Allah govori?Ako je Allah za nešto odredio smrtnu kaznu onda nema rasprave oko toga.
Naravno da neće da nam sudi za zemaljske grehe,ali za duhovne grehe bi trebao da sudi Bog,a ne čovek.Šta će čoveku sudnji dan kada već dobiva sud i kaznu smrćom na zemlji od strane ljudi?Neće Bog doći da sudi nama na zemlji ako neko ukrade mobitel nekome. Zato nam je dao Kur'an koji je ujedno i zakonik. Na nama je da zbog vjere u Njega dosljedno provodimo Njegove zakone inače ćemo i mi i lopov odgovarati pred Allahom.
Ti možeš biti nevjernik i to je između tebe i Allaha. Njemu ćeš se pravdati a muslimanima ne moraš i ne trebaš.
Muslimani nemaju ništa sa tim.
Allah zna čoveka svakog posebno,ali ga ne zna čovek.Jer na zemlji čovek može suditi i osuditi čoveka iz neznanja jer ne znamo kada će se čovek preobratiti.A otkud čovek zna kada će nevernik početi verovati i otkud čoveku pravo da sudi dali će neko ikada verovati ili ne?Bezbroj primera ima da ljudi u kasnijim godinama shvaćaju kako su zgrešili u životu pa se okrenu Bogu.I kome je u interesu da tu mogućnost spreči? Bogu ili šejtanu? Naravno da šejtanu odgovara da nevernika što pre ubije,ne omogućivši mu da se jednom preobrati u vernika.Upravo zato je ubistvo u interesu šejtana,a ne Bogu Allahu.Jer kaznom čoveka možemo dovesti do spoznaje,ali ubistvom mi ćemo ga samo osloboditi odgovornosti za njegove grehe.Zar samoubice pod teretom zemaljskih problema ne beže u smrt kako bi se olakšali?Smrt je milost,a ne kazna,stoga nije u interesu Boga Allaha.Kazna je ta koja tera čoveka da pati i kroz patnju spozna i otplati svoje grehe.I to je objašnjeno u Kur'anu. Oni koji neće da vjeruju neće biti vjernici kad bi i hiljadu godina živjeli. Čak i kad bi okusili smrt pa ih Allah ponovo vratio na zemlju oni opet ne bi bili vjernici. Allah zna svakog čovjeka... .
Stih u Nuh (71) – Nuh, Mekka – 28 ajeta govori suprotno.Tebe kao nevjernika nema niko pravo ubiti niti je cilj da muslimani ubijaju nevjernike osim ako ih nevjernici napadnu.
Allah daje smrt a ne ljudi. Ne umiru svi ljudi prirodnom smrću. I onom ubijenom je rok bio do trenutka ubistva. Možda tvoj rok ističe sutra pa ćeš možda umrijeti sutra. Ne mora te niko ubiti. Možda ti padne klavir na glavu.
Pardon ispravka.Ja verujem i živ sam.Ja jesam probuđen i vidim da mnogi govore reči Božji,ali ga ne ostvaruju.Sam si rekao,Islam je dobar,ali ne i muslimani.Da, Njegova ljubav i milost su osnova svega.
Ti si primjer za to. Ne vjeruješ a živ si i zdrav i svaki dan te On hrani čekajući da se probudiš.
Zašto želi da se probudiš ?
Zato jer ne želi da te kazni nego da te nagradi dženetom. Do tebe je znači.
Šejtan će u džehennem i on to zna. Zato te obmanjuje došaptavanjima samo da bi i tebe povukao sa sobom u vatru. .
Ukratko ću ti ispričati slučaj kamenovane žene.
Bila je muslimanka. Učinila je blud (nedozvoljen sex), zatrudnila je i shvatila grešku. Otišla je Muhamedu a.s. i rekla da je učinila blud i da traži kaznu. Muhamed a.s. je pitao da li je trudna i ona je rekla da jeste. On joj je rekao da se porodi i kad se porodi da dođe da se izvrši kazna. Ona se porodila i došla opet. Poslanik je upitao doji li dijete i ona je rekla da doji. On je rekao da ide i da se vrati kad prestane dojiti dijete. Kada je prestala dojiti opet je došla. oslanik a.s. ju je upitao tvrdi li ona i dalje da je učinila blud. Ona je rekla da tvrdi i priznaje i onda su je kamenovali.
U čemu je poenta ?
Da je žena u bilo kojem trenutku povukla svoju izjavu i rekla da nije učinila blud Muhamed a.s. ne bi imao pravo da je osudi na kamenovanje i ne bi ni bila kamenovana. Zato ju je vraćao dva puta ne bi li se predomislila. Na kraju i treći put kad ju je upitao ona je ostala pri svojoj izjavi.
Zašto joj Muhamed a.s. otvoreno nije rekao da povuče izjavu ?
Zato jer bi to bilo poigravanje sa Allahovim propisima.
Primjećuješ li da u ovoj priči nema muškarca s kojim je počinila blud ?
Zašto ga nema ?
Jer nije došao i sam priznao niti su došla 4 sjedoka da ga prijave.
Vjerovatno su znali ko je taj muškarac ali ga nisu tražili. Taj grijeh je tom muškarcu ostao za budući svijet. .
Ondak sigurno znaš i to da je bila najvernija i najponiznija sluga Božja.Bezbroj primera ima kako grešnici budu mnogo bolji vernici od onih koji sebe smatraju bezgrešnima.Znam za Mariju Magdalenu.
Zločini u ime Allaha jeste odbacujete,ali ih ne osuđujete,ne preduzimate ništa da do toga ne dođe.Zbog toga iznova i iznova čine iste grehe iako neki zločini mogu da se svrstaju u najveći greh pred Bogom.Zašto je odsutna borba među vama muslimanima protiv ovakvih teških grešnika? Recimo musliman ubije nedužnu ženu ili dete u ratu.Dali se takav vernik musliman kažnjava,ili se takav greh ignoriše?Zločin u ime Allaha odbacuje i Allah i svi muslimani i onaj ko to radi će biti kažnjen.
Allah je pravedan i voli pravedne.
Muslimanima ti nisi kriv što ne vjeruješ u Allaha. To je tvoje pravo i mi nemamo ništa sa tim. Ukoliko se raspituješ za islam dužni smo da ti odgovorimo na blag i lijep način uz kafu i kolač. Kada dobiješ odgovore slobodan si da prihvatiš ili da odbaciš.
Muhamed a.s. je ugostio jevreja i cijeli dan mu pričao o islamu i na kraju je jevrej ustao i otišao. Ostao je jevrej i dalje.
Ne može svako biti musliman.
To je najpogrešnije što možeš tražiti.Vera ne može da bude bez dela i postupka vernika muslimana,takođe postupke vernika muslimana ne mogu da se odvoje od vere,jer su upravo postupci i dela pokazatelji vere.Vera bez dela i postupaka nije vera.Šejtan ima veru ali dela su mu suprotni.Kod šejtana su postupci i dela odvojene od vere,a ti tražiš da isto tako gledam na muslimane.Zar takav zahtev ne liči više na obmanu šejtana,da neko može biti vernik Islama a da sa svojim postupcima i delim koji su suprotni veri ne odgovaraju?Ni to nema opravdanja u islamu.
Odvoji vjeru i odvoji postuopke muslimana.
Islam je dobar ali muslimani nisu.
Pa zar nisu ondak ratovi pod pobudom šejtana a ne Allaha? Zar šejtan ne odvraća od Islama upravo muslimane tako što ih tera da svojim delima i postupcima čine grehe.Ne, nego šejtan između njih unese prvo sumnju, zatim netrpeljivost, zatim razdor i na kraju sukob.
Lukav je šejtan. Uvijek ide korak po korak.
Isto tako odvraća i ljude od islama. step by step.
Šejtan je na zemlji od postanka svijeta. Proučio je svaku ljudsku slabost u tančine i svakom čovjeku prilazi na najefikasniji način.
Jeste zabranjeno,ali kako si rekao muslimani nisu dobri pošto kao vernici ignorišu reči Božje pa u delima pokazuju suprotno,a još gore ne budu ni kažnjeni za to.Vi ljude kažnjavate za mnogo manje stvari,a za mnogo veće grehe protiv ljudi i Boga ignorište.Muslimanima je zabranjeno da prvi napadnu. Čak je zabranjeno i da priželjkuju rat.
Ako su muslimani i islam napadnuti onda je ta borba (odbrana) u ime Allaha.

јудео-Хришћанска секта коју је основао мухамед...
Kako onda Hriscanstvo nije takodje nastalo kao sekta?????[/B]
Da se dogodi zlo, na kojoj strani bi bili? Na strani Allahovog puta ili na strani Sejtanovog puta?![]()
Jos jedan mali detalj koji ukazuje da je Islam u stvari satanizam ..

zuti car![]()
I drugo , ono vaznije, ovde svako ima pravo da svoje misljenje javno iskaze , svidelo se nekom ili ne .
Postoje neke stvari koje , ako ne mozes da shvatis ,moras da makar prihvatis .

Niko ne spori pravo na mišljenje ali uvrede koje ti konstantno iznosiš nije niko dužan da trpi.
Ja sam nevjernik za tebe i ti za mene, ali ja tebe ne nazivam satanistom.
U tome je razlika...
Pa eto, ne moraš da shvatiš ali prihvati![]()
Svaka stvar koja se tebi ne svidja je uvreda, pa makar bila i istina . .