- Poruka
- 5.440
U planu mi je da kupim novu grafičku,i zapala mi za oko jedna 2gb GDDR3,znam da G predstavlja graphic,ali ne znam njegovu razliku,u odnosu na ddr3,pretpostavljam da je bolje gddr3. Kako gddr funkcioniše drugačije od ddr? Unapred hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U planu mi je da kupim novu grafičku,i zapala mi za oko jedna 2gb GDDR3,znam da G predstavlja graphic,ali ne znam njegovu razliku,u odnosu na ddr3,pretpostavljam da je bolje gddr3. Kako gddr funkcioniše drugačije od ddr? Unapred hvala.
AMD Radeon ASUS 2GB GDDR3 128bit,košta blizu 9.000din.
![]()
Ne tražim ništa besno. Razlog zašto kupujem je,jer mi trenutna grafička počela da stvara probleme. Trenutno koristim ddr2 1GB grafičku,tako da,ova koju merkam je odlična u poredjenju. Ako već treba da kupim novu,neka bar bude bolja.
Kakva je konfiguracija koju imaš? Za što ti treba ta kartica? Koja je namjena kompa?
Evo za uspoređivanje grafičkih kartica
http://gpuboss.com/
Koja je to točno kartica? To je negdje oko 75€ ako sam dobro preračunao?
Procesor intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 2.40Ghz
Ram 4gb
Windows 7 64bit.
Namena kompa nije za nikakvo forsiranje besnim igricama,ponekad igram CS.GO (ponekad). Ali hoću da imam pc koji ne koči,ne seca,koji iznenada ne restartuje se. Što se dešava,zbog grafičke. Nije do sistema,jer sam instalirao nov,pre jedno 2 nedelje.
Napisao sam. AMD Radeon R7 240 ASUS 2GB GDDR3, VGA/DVI/HDMI/128bit/R7240-2GD3-L.
Ne znam kako preciznije da objasnim.
Mislim da je to sasvim OK još uvijek, pogotovo ako kao što ti kažeš ne treba ti za nikakve bijesne stvari...
Sad si napisao, znači R7 240...
Ti najbolje znaš što tebi paše... Ali eto možda da vidiš i ovu:
https://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-gt730sl2gd5brk/115545
Препоручио бих ти да додаш још 4 гига рама.Zanimljiva grafička,samo mi se ne svidja što joj memorijska magistrala 64bit-a,dok ova koju merkam ima 128bit-a.
Sad sam proverio na netu,nema je u mojoj blizini,da se kupi,takodje. Hvala na predlogu u svakom slučaju.
Препоручио бих ти да додаш још 4 гига рама.![]()
Slaba vajda board, sockel 775 star preko deset godina.
Ovako kako jeste sa novom geafičnom nek šljaka to mu je.
Мислим да би му помогло, зато што неке игрице захтевају капацитет меморије, а једна од тих игрица је и она коју је он навео да игра, ЦС-ГО.Slaba vajda board, sockel 775 star preko deset godina.
Ovako kako jeste sa novom geafičnom nek šljaka to mu je.
У сваком случају видечеш сам, кад будеш ставио ту нову графичку, и како се неке игрице понашају.Matična mi podržava 8gb. Tako da bih mogao da dodam još 4 preko.
Мислим да би му помогло, зато што неке игрице захтевају капацитет меморије, а једна од тих игрица је и она коју је он навео да игра, ЦС-ГО.
- - - - - - - - - -
У сваком случају видечеш сам, кад будеш ставио ту нову графичку, и како се неке игрице понашају.
Ја сам за ЦС-ГО морао додати меморију, тако да имам 8 гига, иако ми је конфигурација новије технологије.![]()
Ако си у могучности, није на одмет.Pročitao sam na netu (juče) da za tu grafičku,koju sam naveo treba da imaš 6gb ram najmanje,da bi pokazao dobre perfomanse. Gledao sam već neke polovne ram memorije 2x4gb,nije skupo,do 6.000din ima dobre ponude.
Pročitao sam na netu (juče) da za tu grafičku,koju sam naveo treba da imaš 6gb ram najmanje,da bi pokazao dobre perfomanse. Gledao sam već neke polovne ram memorije 2x4gb,nije skupo,do 6.000din ima dobre ponude.
Koji board imaš, da vidimo s`ram šta može, interesantno da ulažeš u tako star sistem.
Znam samo da je asus,detalje sam zaboravio,i znam da može do 8gb ddr2,i to znam jer sam je kupio pre dve godine polovnu,jer mi matična pre nje crkla,koja je isto bila asus,ali do 4gb ram,i tad sam hteo neku bolju,pa sam uzeo do 8. Veruj mi,da imam pare za bacanje,kupio bih sve novo. Voleo bih da mi život dozvoli da imam 500eura,koje mogu da puknem u PC,a da mi nigde ne zaškripi,za guranje para. Otkazuje mi trenutna grafička (stara 5 godine),i pošto kupujem već,rešio sam nešto bolje od onog što imam,a ram je u drugom planu,za sad.