Sta je bolje, logičnije kupiti

Bilo šta može beskrajno da se vozi i popravlja samo to posle pola miliona postaje nerentabilno prosečnom korisnku. Nekom majstoru da i taksisti pa dobro iskoristi garanciju naročito ako je firma pa se vozači smenjuju a auto nikada ne gasi. Onda je i 30 kkm mesečno i više pa pomnoži. Plaćaš samo kočnice, mali i veliki servis iz svog džepa.
Onim autima koji pređu preko 1.000.000km su sigurno menjali nekoliko puta menjač.
Za motor ne znan sa sigurnošću da kažem jer su motori Wolksvagena najizdržljiviji pa verovatno ređe ih menjaju.

Na oglasima kad sam tražio A6 da kupim, tražio sam samo kupljen nov u Srbiji i od prvog vlasnika eventualno.

Čim vidim da je uvoz ne zanima me. Znam ja da su tamo putevi ovo i ono, znam sve... Ali imam ekipu koja uvozi kola, na granici ih čeka bata menja se kilometraža, a što se tiče enterijera za par stotina evra kupe sve novo, od presvlake za volan, menjač itd, ti misliš nov, a ono voziš auto sa 600.000 na satu lagano.
Putevi u inostranstvu su bolji nego naši
Takođe njihova auta mogu biti bolje održavana od naših
Tako da ne mora da znaci da su loša

Putevi u inostranstvu su bolji nego naši
Takođe njihova auta mogu biti bolje održavana od naših
Tako da ne mora da znaci da su loša

Već sam rekao da me zaobiđu komentari "njihovi putevi su..", jer može da bude avio pista, automobil koji ima na satu 600.000 prosto ima dotrajale delove kojima je neophodna zamena. To što tebi na Horgošu stave na 180.000 famoznih i napišu NOV NOV, to mačku o rep.

I što se tiče održavanja, to zavisi od čoveka do čoveka, čak i ovde ljudi koji kupuju nova ili bolja vozila bolje održavaju. Neće niko kupiti lupam A6 i održavati kod Miće bravara... Evo, ja već preko 7 godina vozim nova vozila i normalno da održavam o ovlašćenom servisu. Koja je tačno razlika onda?

I naravno da ne znači da su loša, samo meni nema logike da Nemci, Švajcarci i slično daju tebi auto koji nov košta 50.000 za 15.000 sa stavom NOV NOV i to kod preprodavca u čiju cenu se i on ugradio. Kao, kupiš BMW 5 za 25.000, pa šta je Nemac budaletina da tebi daje nešto dobro ispod cene? Da ne voli Srbe možda pa zato?

Ono što valja koštaće i tamo i ovde.

Taksisti na Zapadu moraju da odrzavaju auta iz razloga sto im posao zavisi od toga a i imaju duplo češći tehnicki pregled .Znas li da privatno auto ide prvi put na tehnicki posle 4g za to vreme taksija su pregledali 4 puta .. Generalno taxi vozilo sa 250k km vs prvi vlasnik sa 250k km uvek vi izabrao taxi od nekog kome je stand bio u nekom manjem gradicu. Znam da to vama izgleda čudno ali je to tako u vecini slucajeva .

Taksisti na Zapadu moraju da odrzavaju auta iz razloga sto im posao zavisi od toga a i imaju duplo češći tehnicki pregled .Znas li da privatno auto ide prvi put na tehnicki posle 4g za to vreme taksija su pregledali 4 puta .. Generalno taxi vozilo sa 250k km vs prvi vlasnik sa 250k km uvek vi izabrao taxi od nekog kome je stand bio u nekom manjem gradicu. Znam da to vama izgleda čudno ali je to tako u vecini slucajeva .
Verovatno i taksisti u Evropi česce kontrolisu svoja auta
Tako da,iako ima puno predjenih km na Satu,pouzdanija su od ovih u "dobrom stanju sa 200.000k"

Pa trap 200€ komplet ocemo da subijmo zbog toga i dpf filtera,za svaku tu traumu moze da se spusti cena autu i da nije za zamenu
Kao što rekoh, prevrnut auto na oglasima je jeftiniji 100 evra od ispravnog registrovanog.
Naravno i na pola miliona ili milion odvezu auto u reciklažno dvorište odakle naši pokupe, skinu km, popune lažnu servisnu knjižicu, skinu dp filter, privare plivajući zamajac, remontuju trap i prodaju u srbiji nov auto. To može da popuшi samo neko ko se uopšte ne razume u automobile.

Brate kad selektujem auto po trazenim parametrima budu razlike po 5000€ i vise,sad naravno da ce taj skuplji da pravda cenu zvakama o vlasnistvu,servisima kod ovlascenih dilera i kao svaki ciga hvalice svog konja,znaci u ludilu nema sanse da je taj jeftiniji toliko sjeban da ce se ikad u njega uloziti ta razlika koju ce neko da popije kupujuci skupljeg

Kao što rekoh, prevrnut auto na oglasima je jeftiniji 100 evra od ispravnog registrovanog.

Naravno i na pola miliona ili milion odvezu auto u reciklažno dvorište odakle naši pokupe, skinu km, popune lažnu servisnu knjižicu, skinu dp filter, privare plivajući zamajac, remontuju trap i prodaju u srbiji nov auto. To može da popuшi samo neko ko se uopšte ne razume u automobile.
Broj šasije otkriva da li je vracana kilometraža ili nije,ako je odrzavan u ovlascenom servisu

Za ova auta se moze reci da su povoljne cene
Kilometraža je srednja,sa obzirom da su kvalitetne marke u pitanju

Prilozi

• IMG_20240918_152923_556.jpg
    IMG_20240918_152923_556.jpg
    65,6 KB · Pregleda: 2
  • IMG_20240918_152953_183.jpg
    IMG_20240918_152953_183.jpg
    56 KB · Pregleda: 2
  • IMG_20240918_152951_185.jpg
    IMG_20240918_152951_185.jpg
    65,9 KB · Pregleda: 1
  • IMG_20240918_153025_535.jpg
    IMG_20240918_153025_535.jpg
    54,6 KB · Pregleda: 0
  • IMG_20240918_153023_800.jpg
    IMG_20240918_153023_800.jpg
    80,9 KB · Pregleda: 0
  • IMG_20240918_152914_842.jpg
    IMG_20240918_152914_842.jpg
    53,1 KB · Pregleda: 1
  • IMG_20240918_152913_146.jpg
    IMG_20240918_152913_146.jpg
    72,2 KB · Pregleda: 1
  • IMG_20240918_152936_102.jpg
    IMG_20240918_152936_102.jpg
    52,7 KB · Pregleda: 1
  • IMG_20240918_152934_115.jpg
    IMG_20240918_152934_115.jpg
    66,6 KB · Pregleda: 1
  • IMG_20240918_152926_476.jpg
    IMG_20240918_152926_476.jpg
    56,5 KB · Pregleda: 2
Jedno vreme je kružila priča među glupima da taksisti održavaju auto pa je to odlična kupovina. U realnosti za šta god se uhvatiš ostane ti u ruci :hahaha:
Aha.
A još uvek kruži priča među još glupljima, da taksi vozila nisu bolji izbor.
Kao što (ne) znaš, taksi vozilo se u EU skida sa poreza tokom prvih 5 godina.
Svi servisi i popravke vozila takođe se odbijaju od poreza, tako da se
nikome ne isplati da drži vozilo koje je starije od 5 godina na taksiju.

Redovni servisi i zamena delova se podrazumevaju, kao i tehnički pregledi
dva puta češće nego kod privatnih vozila, to je obavezno, znači 5 tehničkih
pregleda za taksi vozilo, 2 tehnička za privatno vozilo.
Za tih 5 godina taksi vozilo pređe između 250.000 i 350.000km.
Postoje i specijalne verzije za taksi službe, ojačane.
I sad dođe neki pametnjaković i trtomudi o tome kako su taksi vozila gori izbor... :mazi:

Aha.

I sad dođe neki pametnjaković i trtomudi o tome kako su taksi vozila gori izbor... :mazi:
Objasnio i resio 👏👏👏👏👏

Aha.

Jeste dabome i da kreneš jedno jutro na posao a ono kurchina :sad2:

Screenshot_2024-09-18-15-49-38-275-edit_com.infostud.android.pa.jpg

Screenshot_2024-09-18-16-20-24-142-edit_com.infostud.android.pa.jpg

Jeste dabome i da kreneš jedno jutro na posao a ono kurchina :sad2:
Hbt, kupiš auto sa 250.000km od nekog penzosa i njegove babe i počneš
da ga voziš kako priliči.
Pa normalno je da će za 5.000km da ti pocrka sve živo na tom autu.
Ja sam jednom kupio auto od penzosa u Nemačkoj i nikad više.

Zato kupiš auto koji je normalno vožen i kod koga je na vreme promenjeno
sve što je trebalo da se promeni... :mazi:

Купиш ауто који је купљен нов у Србији. Проблем са тим колима је у томе што њих нема много и што је опрема за наше тржиште сиромашнија него за западно и онда не можеш да имаш најјачу верзију тог аута, али имаш праву километражу и знаш шта возиш.

У Србији се као нови аутомобили купују они са слабијим моторима и лошијом опремом. Чак и да неко хоће да купи ауто са најбољом опремом, то код нас није могуће. Најбоља опрема и најбољи квалитет се ради за западна тржишта.

Има доста аутомобила које су куповале и возиле породице. Углавном су то мања или средња возила која немају велику запремину мотора и велики број КС.

Back