Šta je bilo sa Kovidom-19?

Kovid-19 je virus ranga gripa. Možda čak i nešto slabiji. Nego je inicijalno, kad se pojavio, napravio velike probleme jer ljudski rod nije imao pripremljen imunitet za njega (prosto se pojavio i raširio naglo). Sad kad su ga svi preležali, on cirkuliše i dalje ali je prilično bezopasan. Naravno, za stare i bolesne može da bude problematičan isto kao i grip.

Kovid je izgovor za inflaciju koja je procentualno mnogo visa u odnosu na prethodne inflacije.
Kovid je izgovor za prodavanje vakcina, farmakomafija se bogatila.
Kovid je izgovor da se pobiju buntovni.
Kovid je izgovor da se pobiju stari i oslobode penzioni fondovi.
Kovid je izgvor za puno toga, a vjerovatno je i socijalni i pishološki eksperiment.
... :)

Poslednja izmena od moderatora:
Ko veruje u tu imbecilnu farsu - trebao bi da nastavi sa vakcinacijom i spasavanjem svoga života.
"imbecilna farsa"!? 😬🤬
imao si za vreme covid-a preko 100 umrlih zdravstvenih radnika u Srbiji. i to nije ni izmišljotina niti preterivanje, možeš da ideš grobove da im posetiš.
idi kod porodica umrlih lekara i sestara/med. tehničara pa njih pitaj šta misle o tome da je sve u stvari bila "imbecilna farsa"!
tvoj nick-name te sasvim dobro opisuje!

prema stavu o vakcinaciji odmah procenim nekoga, da li je pametan, razuman čovek?
u slučaju Sensei-a sam to znao i ranije, pa mi je njegov odgovor samo bio još jedna potvrda o tome.
ja ne procjenjujem pamet covjeka po tome da li se vakcinise ili ne.
Mnogi ljudi imaju neke ozbiljne bolesti, neki su veoma plasljivi/neuroticni, mnogi su natjerani itd.
Pozitivan stav prema vakcini moze da ima i pametan covjek, ali preplasen. Strah je emocija koja se javlja medju prvih par, i nastaje jos dok smo bebe.

Pride, kovid se pojavio na pocetku proljeca, kada Sunce grane od cega imamo D vit, i svi su bili primorani da budu zatvoreni i da sjede, a fizicka aktivnost je najvaznija za dobru psihu i zdravlje.
Ogroooman kortizol od straha i zabrnutosti za poslove, ogranicenja, primoravanja, price o smrti...nije bilo radosti. Naravno da ce se svi porazboljevati i otezati simptome, pa i ti medicinski radnici koje spominjes kao argument - njima je najteze i najstresnije bilo, i ne umrli zatvoreni i naprenuti da rade konstantno.

Uz svo postovanje, ali radoznalost je odlika koja razlikuje ljude koji su odlucili da se edukuju o vakcinama prije samog unosa vakcine u sebe za razliku od onih koji rade sta im se nametne, iz kog god razloga.
Inace, meni je sama ideja prisile u demokratkskom drustvu stvorila sumnju. A da ne spominjem vakcinaciju vakcinama koje nisu ni testirane dovoljno. A da ne spominjem to sto sam ocekivala da ce pandermija da prodje.
A da ne spominjem to sto treba da unesem lijek za nesto do cega ne patim.

Mogla bih da kazem da su pametniji oni sto su postavili pitanje o vakcinaciji, ali to ne mislim, pa i necu reci.
Samo msm da su hrabriji, radoznaliji i otvoreniji. Otvorenost jeste prediktor inteligencije, ali ne znaci sa su svi protiv vakcina pmaetni ili sta god.
Izmedju ostalog, ko sa maj da sudim ko je pametan, a ko glup? To je veoma arogantno, jer podrazzumjeva da smatram da sam iznad nekoga o kome donosim sud. Hrabro i budalasto je iznjeti sud da je sva jedna grupa ljudi koej ne znas glupa ili pametna.

Po meni, kovid je samo manipulacija nad nasom bazicnom emocijom - strahom.
To nema veze sa pameti ili glupostu.

Mnogi ljudi imaju neke ozbiljne bolesti, neki su veoma plasljivi/neuroticni, mnogi su natjerani itd.
Pozitivan stav prema vakcini moze da ima i pametan covjek, ali preplasen. Strah je emocija koja se javlja medju prvih par, i nastaje jos dok smo bebe.

Pride, kovid se pojavio na pocetku proljeca, kada Sunce grane od cega imamo D vit, i svi su bili primorani da budu zatvoreni i da sjede, a fizicka aktivnost je najvaznija za dobru psihu i zdravlje.
Ogroooman kortizol od straha i zabrnutosti za poslove, ogranicenja, primoravanja, price o smrti...nije bilo radosti. Naravno da ce se svi porazboljevati i otezati simptome, pa i ti medicinski radnici koje spominjes kao argument - njima je najteze i najstresnije bilo, i ne umrli zatvoreni i naprenuti da rade konstantno.

Uz svo postovanje, ali radoznalost je odlika koja razlikuje ljude koji su odlucili da se edukuju o vakcinama prije samog unosa vakcine u sebe za razliku od onih koji rade sta im se nametne, iz kog god razloga.
Inace, meni je sama ideja prisile u demokratkskom drustvu stvorila sumnju. A da ne spominjem vakcinaciju vakcinama koje nisu ni testirane dovoljno. A da ne spominjem to sto sam ocekivala da ce pandermija da prodje.

Mogla bih da kazem da su pametniji oni sto su postavili pitanje o vakcinaciji, ali to ne mislim, pa i necu reci.
Samo msm da su hrabriji, radoznaliji i otvoreniji. Otvorenost jeste prediktor inteligencije, ali ne znaci sa su svi protiv vakcina pmaetni ili sta god.
Izmedju ostalog, ko sa maj da sudim ko je pametan, a ko glup? To je veoma arogantno, jer podrazzumjeva da smatram da sam iznad nekoga o kome donosim sud. Hrabro i budalasto je iznjeti sud da je sva jedna grupa ljudi koej ne znas glupa ili pametna.

kao što sam gore već napisao...
imaš preko 100 zdravstvenih radnika u Srbiji umrlih za kratko vreme od covid-a. možeš grobove da im posetiš i prebrojiš ih, pa ćeš možda doneti zaključak da li se zaista radilo o "manipulaciji"!

kao što sam gore već napisao...
imaš preko 100 zdravstvenih radnika u Srbiji umrlih za kratko vreme od covid-a. možeš grobove da im posetiš i prebrojiš ih, pa ćeš možda doneti zaključak da li se zaista radilo o "manipulaciji"!
Po statistici je umrlo mnogo ljudi od kovida

Ali sta ti tacno to znaci? taj sam podatak nista ne znaci, osim ako ne znas nekog med. radnika medju tim umrlim .

Kao sto vec napisah, i ne umrli kad su puno radili pod tim uslovima koje su im dali, bilo je stresno, samo su gledali jednako preplasene, gripozne ljude, cesto i bas bolesne ljudi od drugih bolesti, koji su isto tako lose zivjeli, u strahu, bez Sunca i kretanja....

I sam sistem lijecenja je bio propisan od WHO, a to je sve upitno.
Siroka tema...

A kad nam dodje opet neka padermija, i ne nadam se puno, nismo se mi ljudi bas pokazali da smo dovoljno stabilni i jaki u glavi.
Opet ce se svi vakcinisati, i pridonjece vladinom strogom rezimu pod okriljem "sigurnosti".
U strahu smo kao stoka kojoj treba navodjenje jer ne umijemo tada sami da mislimo, zato i teba da nas zatvaraju u stanove, srecnije u kuce, da zivimo kao u taborima.
Po meni bi trebalo omoguciti slobodno kretanje samo nepreplasenim, tj. nevakcinisanim, jer su pokazali visi stepen samokontrole i sposobnosti za samostalno odlucivanje i razmisljanje mimo nametnutog straha i psihologije mase.
Ako neko moze da toliko ima samokontrole, nad bazicnom emocijom ka osto je strah, onda je bezopasan po drustvo.
A vakcinisanima ni vakcine nisu pomogle da otklone strah, i tada su se plasili nevakcinisanih. To je sva poenta ovog socijalnog eksperimenta, kontrola sirokih masa upotrebom straha.
To je bas opasno, preplaseni su labilne mase mogu da budu kontrolisani da ucine ozbiljno zlo pok okriljem sigurnosti.
To je poenta ratova - niko ne zelida ratuje, ali svi ratuju iz straha :) Ako se ne odbranim, ubice me. Ali onda to preraste u vojne napade.
Zato ti i kazem, ovo je mnogo siroka tema u svakom pogledu.

"imbecilna farsa"!? 😬🤬
imao si za vreme covid-a preko 100 umrlih zdravstvenih radnika u Srbiji. i to nije ni izmišljotina niti preterivanje, možeš da ideš grobove da im posetiš.
idi kod porodica umrlih lekara i sestara/med. tehničara pa njih pitaj šta misle o tome da je sve u stvari bila "imbecilna farsa"!
tvoj nick-name te sasvim dobro opisuje!
Kakve veze sa kovidom ima to što su umrli neki zdravstveni radnici?
Pre kovida nisu umirali, bili su besmrtni?
Ili je to, što neko umire od nečega - dokaz da umire baš od onoga što tvrdi vlast? (na stranu godine starosti tih medicinskih radnika, koji su većinom bili penzionisani).

Navedi mi sve smrtonosne epidemije koje su izazvali respiratorni virusi - pre otkrića bojnih otrova.

Jedna napomena - vakcina nije nikakav lek, to je sredstvo koje će ti navodno pomoći kada u budućnosti oboliš od neke bolesti.
Kako?
Tako što:
- ako imaš blage simptome - to je zahvaljujući vakcini
- ako imaš teži oblik - zahvaljujući vakcini nisi završila u bolnici
- ako završiš u bolnici - zahvaljujući vakcini nisi završila na intenzivnoj
- ako završiš na intenzivnoj - zahvaljujući vakcini nisi umrla
- ako umreš - a, jbg, nije efikasna baš 100 posto.
Pretpostavljam da shvataš poentu...

Jedna napomena - vakcina nije nikakav lek, to je sredstvo koje će ti navodno pomoći kada u budućnosti oboliš od neke bolesti.
Kako?
Tako što:
- ako imaš blage simptome - to je zahvaljujući vakcini
- ako imaš teži oblik - zahvaljujući vakcini nisi završila u bolnici
- ako završiš u bolnici - zahvaljujući vakcini nisi završila na intenzivnoj
- ako završiš na intenzivnoj - zahvaljujući vakcini nisi umrla
- ako umreš - a, jbg, nije efikasna baš 100 posto.
Pretpostavljam da shvataš poentu...
Znam, nisam ulazila u to. To je dio apsurda u svoj toj prici.
To je zdravo opažanje realnosti, ali tužno je to što logika prestaje kad ljude preuzme strah. I zao mi je svih tih preplasenih, jer se nisu usudili da razmisljaju, a bocali su se i opet nista nisu u djelu rezonovanja situacije popravili.
Onda smo im krivi mi nevakcinisani, jer krivac mora da postoji.
U glavi da postoji mir je najteza stvar - zato nam sve i jeste kako i jeste. Dokle god drugi rjesava moj problem (vlada) i dok krivim da je drugi kriv za moj problem (nevakcinisani, kad nije usjela vlada), bice nam kako i jeste.
Manjina umije da razmišlja, i da iskontroliše sebe.

A nevakcinisanim u Srbiji skidam posebnu kapu na hrabrosti. Kod nas u R. Srpskoj i niej bilo toliko psihopatske prisile, kao što je to radio A.V.
Jest bilo uslovljavanja, ali ne toliko.

Back