STA JE APSOLUTNA ISTINA?

по теби је логично да је земља стара 4,5 милајрде или већ колико?
по теби је логично да се не може објаснити прелазна форма?
по теби је логично да си еволуирао од мајмуна? итд...

та књига ти боде очи, зато што су многи "велики" покушали да је оспоравају па нису успели, а сад ћеш ти један мали форумаш то да урадиш. :rotf:

Zaista ne bih znao koliko je stara Zemlja. No, ako usvojimo starost od nekoliko hiljada godina, pitam se gde su se dotle čuvale one stvari koje su stare nekoliko miliona godina.

b) Morao bi da preciziraš na kakve prelazne forme misliš. Neke su jasne, objašnjene i laboratorijski ponovljive.

c) Ideja da je čovek evoluirao od majmuna pripada kreacionistima. Izmislili su je i podmetnuli da bi imali šta da opovrgavaju i tako opravdaju svoju besmislenu egzistenciju.

d) Ako misliš na Bibliju - ne bode mi oči. Spadam u dosta dobre poznavaoce. Bodu mi oči oni kojima je to jedina knjiga koju su pročitali.

Nego, ne reče li da ti nije do dokazivanja boga, već do logike?

Zaista ne bih znao koliko je stara Zemlja. No, ako usvojimo starost od nekoliko hiljada godina, pitam se gde su se dotle čuvale one stvari koje su stare nekoliko miliona godina.

b) Morao bi da preciziraš na kakve prelazne forme misliš. Neke su jasne, objašnjene i laboratorijski ponovljive.

c) Ideja da je čovek evoluirao od majmuna pripada kreacionistima. Izmislili su je i podmetnuli da bi imali šta da opovrgavaju i tako opravdaju svoju besmislenu egzistenciju.

d) Ako misliš na Bibliju - ne bode mi oči. Spadam u dosta dobre poznavaoce. Bodu mi oči oni kojima je to jedina knjiga koju su pročitali.

Nego, ne reče li da ti nije do dokazivanja boga, već do logike?

преко логике до Бога

по теби је логично да је земља стара 4,5 милајрде или већ колико?

100% logicno.
Naucna istrazivanja, dokazi i CINJENICE to potvrdjuju.

по теби је логично да се не може објаснити прелазна форма?

Pogresno si shvatio pitanje koje obicno postavljaju kreacionisti. Preformulisi ga.

по теби је логично да си еволуирао од мајмуна? итд...

Covek i nije nastao od majmuna.
Vidi se koliko poznajes TE.

Prvo, to uopste ne znaci da mi ne treba da trazimo tu "istinu".
Drugo, jos vaznije, treba da se definise sta je to istina za kojom tragamo.

Mislim da nisam rek'o da ne treba da trazimo istinu, ja bas uvijek ali bas svakog dana pokusavam iole dokuciti sta je to "istina" u svakom i bilo kom pogledu te rijeci.

Ovo drugo --slazem se samo svi imaju razlicito shvatanje sta je to istina(to si mislio).Svi tragaju za nekom svojom istinom---U svakom sl. slazem se.

Mislim da nisam rek'o da ne treba da trazimo istinu, ja bas uvijek ali bas svakog dana pokusavam iole dokuciti sta je to "istina" u svakom i bilo kom pogledu te rijeci.

Dobro, nisam direktno tebi nista ni rekao, nego je to bilo u smislu da ne treba da pred problemom samo stanemo i kazemo "nije nam dato da razumemo.

Pa daj da je definisemo ?!

Ja kazem da ne znam.
Samo znam da postavljam pitanja i trazim odgovore na njih.

Dobro, nisam direktno tebi nista ni rekao, nego je to bilo u smislu da ne treba da pred problemom samo stanemo i kazemo "nije nam dato da razumemo.
.

Ok razumijemo se.Ko je trazi, nesto ce i naci, ko ne treazi sata cemo mu.S druge strane istina zna da bude veoma bolna i ponekad neprihvatljiva i ja mislim da za neke i nije dobro da znaju istinu pravu....

Pa daj da je definisemo ?!
Ne postoji definica istine............:think::think:....................

Ako znas reci nam?

Ok razumijemo se.Ko je trazi, nesto ce i naci, ko ne treazi sata cemo mu.S druge strane istina zna da bude veoma bolna i ponekad neprihvatljiva i ja mislim da za neke i nije dobro da znaju istinu pravu....

Ne postoji definica istine............:think::think:....................

Ako znas reci nam?

"Vojnik je živo biće u vojsci" (Olovka piše srcem)

"Istina je ono što je istinito." :)

"Vojnik je zivo bice u vijsci" - To je istina svakako

"Istina je sve sto je istinito"----STa je to sto je istinito, ovaj gore primjer je dokaz za neko
logicno vidjenje, ali ..................daj jos malo jasnije..ako moze...:think:

He, ne mogu jasnije! Ipak sam ja Zazijavalo :)
Htedoh reći da je prilično besmisleno definisati stvari poput apsolutne istine, ili istine po sebi. Ako ćemo pravo, istina se uvek definiše u odnosu na naš sistem znanja i potreba da nešto dokažemo.
Kada pokušamo da definišemo nešto "samo po sebi" dolazimo do "slobodno visećih konstrukcija" koje nemaju veze sa onim što smo, šta znamo i verujemo. Čak i da su "apsolutno istinite" ove stvari deluju iskonstruisano i nisu uverljive.
Rešenje bi bilo primaknuti naš horizont spoznaje pitanju koje se razmatra, pa će onda sve lepo da se uklopi.

Apsolutno je nebitno sta je istina...dok god postoji laz,istina je sigurna,sakrivena i zasticena
sarenim papiricima sjaja i glamura lazi...verovatno je tako i bolje...mozda bi se razocarali njenom
crno-belom nijansom.:confused:

Back