Šta imati za samoodbranu?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mi smo usijane glave, mi balkanci. Poubijali bi smo se. :D

Мало на почетку, док не уђемо у обичаје, да је реч јача од писаних позитивних прописа пропалих институција са 6000 законских аката од 2002.-2024.г.

Криминалац ће увек доћи до оружја.

Смањио би се криминал на минимум. Поштовали би се Уговори и договори иначе ради пушка. Не би плаћали извршитеље, бележнике, банке, судове, администрацију - реч би се поштовала и била би јача од Уговора. Читав концеп би се заокренуо за 180степени

Poslednja izmena od moderatora:
dok se valjaju po asfaltu
kaže prvi
ej stani ček setih se još nešto da ti kažem
ovaj drugi prestao da udara pažljivo sluša
kad je prvi reko šta je imao kaže
ok sad piči

i opet valjanje po asfaltu
akciona komedija sa smrtnim ishodom od dosade
po gledaoca

Извадим жуч, не могу ни да се смејем од болова, мање ране, кад видим њих како се млате и воде дијалог, опет устану проћаскају, опет се леше и тако 5х..

Тачно да добијеш комплек ниже вредности, не можеш ни да се насмејеш ни заплачеш од болова ... :kafa:

rec je dovoljna

jedan novinar nas poznati nebitno je ime, bio na bliskom gde su se klale svakave frakcije i ko god im naleti pod noz bio je klan. njega i njegova dva kompanjiona, pomocnika i fotografa priveli jedni od tih i dok su se spremali da sa njima zavrse jer svo pozivanje na press niie dalo rezultat, taj lik novinar je poceo da im prica price kao iz 1001 noci... znao je 6 jezika cak neke dijalekte sa mesta gde su bili... i pricao bas kao iz 1001 noci, celu noc...sve, price, bajke, fantazije..celo pleme idiota sa krivim nozevima se skupilo oko njega i slusalo...iii, ujutro su ih pustili.

dok su polako odlazili videli su da mestu prilaze neki drugi novinari... ovi divljaci su ih bez pardona iskasapili jer su sa strane posmatrali sta ce biti sa njima.

znaci rec je mnogo puta dovoljna.

Pazite, deco, šta pišete
Screenshot_20240702-133759~2.png

Kako žena a i muškarac da se odbrane , posebno žene ako se nadju u neprijatnoj situaciji
Biber sprej,elektrošoker ili šta još a da je legalno

Šta preporucujete i da li ste imali takva iskustva ?
Pogledajte prilog 1573553
Ovu sliku sam našla na netu pod biber sprej..nikada to nisam koristila a ni znala kako izgleda

Od čega da se odbranis?
Ako je u pitanju čopor pasa imas pistaljke koje emituju zvuk na frekvenciji koja im smeta.
Ako su ljudi, možda suzavac za medvede, mnogo je jači.

Kako žena a i muškarac da se odbrane , posebno žene ako se nadju u neprijatnoj situaciji
Biber sprej,elektrošoker ili šta još a da je legalno

Šta preporucujete i da li ste imali takva iskustva ?
Pogledajte prilog 1573553
Ovu sliku sam našla na netu pod biber sprej..nikada to nisam koristila a ni znala kako izgleda
Mi imamo bodlju od pijanih devojaka koje vole da napadaju u pola noći vikendom.

Ništa više nije legalno; šta ima pod šta još?
Ko kaže da nije legalno? Od 2016. prema tom novom zakonu o oružju i municiji koji važi još uvek, biber sprej i tejzer, šoker, spadaju u dozvoljena sredstva, mogu da se slobodno nabavljaju i nose sa sobom.
Hladno oružje (nož) je prepisan iz starog zakona i namerno je nejasno definisano kao zabrana nošenja "oštrice za napad". Tako naravno policajac može da piše prijavu i oduzme džepni perorez za ljuštenje jabuka od 4cm.
U Nemačkoj je to drugačije rešeno članom #42 koji kaže da je zabranjeno nositi noževe koji se otvaraju jednom rukom.

Ko kaže da nije legalno? Od 2016. prema tom novom zakonu o oružju i municiji koji važi još uvek, biber sprej i tejzer, šoker, spadaju u dozvoljena sredstva, mogu da se slobodno nabavljaju i nose sa sobom.
Hladno oružje (nož) je prepisan iz starog zakona i namerno je nejasno definisano kao zabrana nošenja "oštrice za napad". Tako naravno policajac može da piše prijavu i oduzme džepni perorez za ljuštenje jabuka od 4cm.
U Nemačkoj je to drugačije rešeno članom #42 koji kaže da je zabranjeno nositi noževe koji se otvaraju jednom rukom.

Ja sam napisao još; dakle, pored te dve stvari.

Tejzer je prilično zgodan, ko ima pištolj odlično i to, normalno.

Imati i pendrek na izvlačenje nije zgoreg, u automobilu uvek imam i gumeni čekić veliki ili sam ranije imao palicu ga golf, jer sam ja poznati golfer ako pitaju šta će mi.

Ja sam napisao još; dakle, pored te dve stvari.
Aha nisam razumeo.
U pravu si, ništa više. Ako krenes sebe da braniš čak i rukama, ne smeš da naneseš napadaču štetu veću nego što je on tebi pokušao da nanese :lol: Recimo on te šutne a ti mu uzvratiš sa dva tri udarca zatvorenom šakom i slomiš mu nos, to je prekoračenje nužne odbrane...

Aha nisam razumeo.
U pravu si, ništa više. Ako krenes sebe da braniš čak i rukama, ne smeš da naneseš napadaču štetu veću nego što je on tebi pokušao da nanese :lol: Recimo on te šutne a ti mu uzvratiš sa dva tri udarca zatvorenom šakom i slomiš mu nos, to je prekoračenje nužne odbrane...

To mi je najgluplja stvar našeg zakona apsolutno.

Doslovno neko može da ti uđe u stan na tvoje oči i odnosi ti stvari, ti u najboljem slučaju možeš da ga izguraš napolje ili da ga zamoliš da to ne radi.

Čak i šamar pri kom pukne zub je teža povreda, fantastično... :D

Ili, kao, imaš pištolj kod sebe i neko te napadne nožem da te izmasakrira, ti moraš da se biješ na ruke jer nemaš nož, a pištolj je već jači od noža... Kakve budaletine nama kroje živote :D

Neokomunizam, dragi moj @Q. in perpetuum hibernum
Ili nazovi ga kako hoćeš, meni je ovako zgodno.
Ide se polako na apsolutnu kontrolu ljudi od strane svemoćne Države. Ne smeš sam da se braniš, za to je zadužena policija. Ne smeš decu da vaspitavaš kako ti hoćeš, to je posao države, inače oduzeće ti dete. Ne smeš da imaš keš novac nego samo na računu, naravno da bi te kontrolisali... Tako je u celoj EU, Srbija to samo loše kopira.

To mi je najgluplja stvar našeg zakona apsolutno.

Doslovno neko može da ti uđe u stan na tvoje oči i odnosi ti stvari, ti u najboljem slučaju možeš da ga izguraš napolje ili da ga zamoliš da to ne radi.

Čak i šamar pri kom pukne zub je teža povreda, fantastično... :D

Ili, kao, imaš pištolj kod sebe i neko te napadne nožem da te izmasakrira, ti moraš da se biješ na ruke jer nemaš nož, a pištolj je već jači od noža... Kakve budaletine nama kroje živote :D
Bukvalno je tako u EU. Živeo sam u Holandiji, sad u Nemačkoj. Ne smeš ništa ako čuješ provalnika, samo da se zaključaš u sobu, zoveš policiju i moliš boga da stignu na vreme

Back