Sta imate rusko, a sta americko?

Jugosloveni i mondijalisti , nikad ne mogu da poroste rusiji, sto ne previ gace, kravate, salvete i kola. Rusi se bave ozbiljjnijim stvarima, i nece da gube vreme na gace. Gace mogu i da kupe gde god hoce. Iyra;unali su da im se ne isplati proizvodnja siroke potrosnje, i da im se vise isplati proizvodnja energenata, nuklearnih elektrana, aviona, oruzja i aluminijuma. Nema mecedesa bez aluminijuma koji se uvoyi iy rusije. I vidim, dobro im ide. ruska drzava sasvim ocigledno ima para.

Tako je, prave raketne motore i tenkove.

Al jebga, ne treba mi to, trebaju mi gaće i misker.

- - - - - - - - - -

Ni Windows? Svi smo zaboravili da na ovim kuckalima imamo instaliranu americku pamet. Cuo sam da su poslednjih godina Rusi smislili nesto tako svoje, ali mi nije poznato da neko i ovde to ima.

Ako neko na svom pisiju koristi nekakav ruski operativni sistem, onda, kratko i jasno, nije normalan. :lol:
Navodno Rusija adaptira Linux kao svoj opreativni sistem (iako neće biti ruski, ali ajde).
U svakom slučaju, ko koristi i Linux (i samo Linux) na pisiju, isto tako nije baš normalan.

Poslednja izmena:
Rusi su poreklom Srbi. To je nedavno jedan ruski geneticar dokazao i objavio studiju,tj.rezultate studije. Dakle, ruski naucnik, prirodnjak, izneo tvrdnju za tako nesto.
Pa posto najvise stvari imam iz domace radinosti, odnosno stvari nase proizvodnje, onda se moze reci da su to i ruske stvari.
Iz Rusije imam neke šubare, stare ručne satove koje sam nasledio, pištolj Tokarev i mozda još ponešto od nekih sitnica, a amerićko imam samo jednu košulju za koju ni ne znam gde je jer je nikad nisam nosio zbog neodgovarajuće veličine. Imao sam i neki šešir iz Teksasa ali ni njega nišam video godinama. Ko zna gde se zadenulo...
Od stranih stvari najviše imam kineske, turske, korejske, japanske, nemačke, žabarske.

Руског имам ...СВАШТА-НЕШТО...не знам одакле да кренем...:huh:

Имам " руску сабљу "коју је носио један од мојих прадедова који био Атаман у Царској Русији...а у преговору сам са стрицем да ми да и његов " Наган "...:D:D:D
Имао сам читаву колекцију " Лењинове политичке белетристике на руском " :lol: неколико томова ...и то сам " Лепо тапнуо " на Е-Бају...:D
Имам пуно руског алата ...углавном за обраду метала ... који и дан-данас користим...:D На сваком комаду алата има " угравирана цена " у рубљама или копејкама ;)
Имам руску пумпу за воду " Кама3 "...користио сам је у кући на мору.
Имам " Руски Самовар " у коме када се окупи екипа ..неки пут сремим " кувано вино или ракију " ;) :D
Имам руски фото апарат " Кијев " који повремено користим јер има додатно напајање за блиц...:D
Имам " Сервис за чај " са специјалним држачима шоља који сам купио једном приликом у Кијеву...:D
Имам ...ЈОШ ПУНО...:aha2:

А...америчко ...ту си ме ...ЗАТЕКАО...:(

А...да...имам и компу четворо-језгарни процесор AMD-Phenom, али на њему пише ...Made in China...;)

Имам амерички бријаћи апарат " REMINGTON 100 " ...НЕУНИШТИВ...:aha2:
Користио сам га у ЈНА " читав војни рок ", а његов радни напон је 110V...:per::think:...још је у " употреби "...;) ( набавио сам трафо )

Poslednja izmena:
tema je lepa.

americko imamo od sankcija i okupacije rsk i rs, do bombardovanja srbije, i otimanje kosmeta sa svim materijalnim vrednostima koje ne mogu da se sracunaju kolike su

rusko imamo vekovnu pomoc, podrsku i oslonac, materijalnu, ljudsku i moralnu!, edukaciju nasih elitnih kadrova na ruskim skolama i nauku po ruskoj nauci, oslobodjenje srbije 1944, i ovih godina jedinu nadu u bolje doba kada eu ludilo prodje

ps zbog potrebe foruma tj karaktera uproscenosti pisanja na forumu ovo ukratko, ko razume shvatice

-Руски радио,
-Руски осцилоскоп
-Руски спектрални анализатор,
-Руски генератор функција,
-Руски теренац
-Руску капу
-Руске чаше за вотку
-Руске винске чаше,
-Руски магнетофон,
-Руске рукавице,
-Руски самовар,
-10-так руских предмета високе технологије
-Руске грамофонске плоче
-2 ТБ руских филмова
-Руски калкулатор
-Руске књиге
.......................... ето за почетак, а има мнооооого више.

Задовољан? :think:

У реду је. Задовољио си га.

Rusi su poreklom Srbi. To je nedavno jedan ruski geneticar dokazao i objavio studiju,tj.rezultate studije. Dakle, ruski naucnik, prirodnjak, izneo tvrdnju za tako nesto.
Pa posto najvise stvari imam iz domace radinosti, odnosno stvari nase proizvodnje, onda se moze reci da su to i ruske stvari.
Iz Rusije imam neke šubare, stare ručne satove koje sam nasledio, pištolj Tokarev i mozda još ponešto od nekih sitnica, a amerićko imam samo jednu košulju za koju ni ne znam gde je jer je nikad nisam nosio zbog neodgovarajuće veličine. Imao sam i neki šešir iz Teksasa ali ni njega nišam video godinama. Ko zna gde se zadenulo...
Od stranih stvari najviše imam kineske, turske, korejske, japanske, nemačke, žabarske.

Taj sto je objavio studije je zreo za hospitalizacije.

Ni Windows? Svi smo zaboravili da na ovim kuckalima imamo instaliranu americku pamet. Cuo sam da su poslednjih godina Rusi smislili nesto tako svoje, ali mi nije poznato da neko i ovde to ima.

АМЕРИЧКА ПАМЕТ ...:lol::lol::lol:

СВЕ...су први...ДОБИЛИ НА ГОТОВО...од...СРБИНА

Да ...Никола Тесла...није измислио ...НАИЗМЕНИЧНУ ЕЛ. СТРУЈУ...ко зна да ли би се ...КУЦКАЛИ...:per:...:think:

Да ...Никола Тесла...није покренуо 20-ти век...ИСТОРИЈА ЦЕЛЕ ПЛАНЕТЕ...би била...МНОГО ДРУГАЧИЈА...:think: :aha2:

Имам руског мужа, руског председника, руског министра одбране, руског министра спољних послова, руску душу, руско лице, руску дрскост, руско оружје у кући (у Русији, наравно), а од материјалних ствари не набрајам ништа пошто их је превише. Од америчког? Имала сам само једну играчкицу из Мека, неког пингвинчића, био је сладак, али пошто је то кинеске производње, не рачуна се, тако да хвала богу, ђаволско ништа не држим у кући, пу, пу, пу, далеко било.

Neko ce doduse reci kako ovo nije strogo politicka tema, mada znam ljude koji proizvode iz neke drzave ne bi uzeli cak i da im ih dzabe daju. Nece biti da to onda nema i politicku konotaciju. Ionako ne znam gde bih je na drugo mesto smestio.
Licno nemam geografske i politicke predrasude. Od ruskih stvarcica imam 40 godina star casovnik Junost koji sam dobio od dede dok sam jos bio osnovac. Jos uvek radi, naravno ako se navije jer su tad i u razvijenijim drzavama elektronski satovi bili tek u povoju, dok ih kod Rusa nije bilo nikako. Nije narocito precizan, ali je robustan za medalju. Rucni sat inace ne nosim vec 16 godina. Povremeno koristim elektricni brijac koji sam kupio pocetkom devedesetih od jednog Rusa na pijaci. Jos uvek radi bez greske. Imao sam i auto onakav kao sto mi je na avataru, ali sam ga se davno kurtalisao. S njim sam imao i lepih momenata, ali i onih drugih.
Od amerikanskih stvarcica imam Zipo upaljac koji sam davno dobio na poklon. Retko ga koristim jer ga nigde ne nosim. Draga uspomena, pa ne bih voleo da ga izgubim.
I to bi bilo to. A vi?

dlugomire, tema je promašena. Ne samo da nije politička, već je u suvremenom kapitalističkom društvu uopće teško reči što je čije. Danas je gotovo nemoguće pratiti čija je koja korporacija, tko je pravi vlasnik i proizvođač i koja država ima većinski udio dionica u kojem poduzeću, tako da ljudi uglavnom i ne znaju što je američko, a što rusko, japansko ili njemačko. Danas neki vrhunski američki svjetski brendovi uopće nisu više u rukama Amerikanaca, a neki za koje mislim da su južnokorejski, japanski ili britanski, zapravo su američki. I ajde ti sad to sve razdvoji i postavi na mjesto. Nemoguće.

- - - - - - - - - -

Rusko:burgije ,dvogled odlican ,fotoaparat . Americko nista ponekad koka kola.

Što su to burgije?

franshiza-made-by-hand-in-russia-1.jpg

Odlična je ruska novija kinematografija, ali sam ja gledao i odlične palestinske, iranske, izraelske filmove u poslednjoj deceniji (dec. ipo), ono što je nagrađivano i nešto poznato.
Pošto je evropska kinematografija u krizi, a Holivud pukao idejno, došli do izražaja ono malo kvalitetnijih filmova koji se snime u kinematografiji malih zemalja...

Imence i Grigorijevič : )) Rusko imam: vojni dvogled, analogni fotoaparat Zent (mislim x7) i Smenu 8 :lol: Imam dijapozitive i mali projektor sa panoramom Moskve, otvarač za flaše sa maskotom (medom) Olimpijade u Moskvi, više knjiga iz matematike i tehničkih nauka, beletristiku ne, ali imam umetničke monografije, Ermitraž, Šagal, Pikaso..
Američko imam svašta od robe široke potrošnje, od posteljine i malih kućnih pomagala, kravata sa lastišom, dukseva Abercrombie i Fich, košulje, obuću, igračke, i one čuvene njihove majice kojima kragna nije od istog materijala, pa se pri pranju smanjuje, verovatno da se opere 200 x kragna ne bi ni bilo lol....

Ameri imaju dzez a Rusi su bolji u ozbiljnoj (klasicnoj) muzici.
Sto se duhovnosti tice - istok je istok.
Sto se tice masina za svakodnevnu upotrebu - zapad.

Dakle , valjalo bi spajati vrline sa istoka i zapada a ne deliti ih.

Sto se tice mana, nisu dobre odakle god da dolaze.

Za razliku od mana, vrline podrzavaju jedna drugu bilo da su Ruske ili Americke, ili cije god.
Postoji i neka neozbiljna?;)
Mlatite svi do reda praznu slamu da nemate nista iz USA i jedete da ne kazem sta o duhovnosti iz Rusije.
Cije bre filmove gledate, ciju muziku slushate, znam da niko od patriota ne pije koka kolu, ali ja je pijem tu i tamo.

Back