Sta igrate trenutno?

I dalje igram Morrowind, Dark Elf/Battlemage. z:)

2dlw09l.jpg

Darkest Dungeon, vršljatelj tamnica mračnih, gde se dešavaju ludi rejv obračuni sa svinjljudima, oktohodima, i dupeočima, na pokret-ja-pokret-ti-ili-AI (turn-based) bazi.
maxresdefault.jpg

Sasvim fin rougelike, sa odličnom muzom i umetnoradinošću. Ali ako zajebete stvar, zajebali ste je.

I Gothic Elminage, dok mi se nije ukočio, jer ne radi dobro na XP-u, samo Vista i preko.
elminage.jpg

Isti format, vršljaš ljudima po tamnici, kao da si u podzemnom, rokaš magije i buzdovanom tučeš karakondžule. Smirujuće vrlo. Sve fino. Sve Bensedin.
Ali bato, ova igra ima jednu vrlo naopaku crtu. Nema mapi sine! Moraš da kupiš svaki put po 30X mapi, i troše se nakon svakog otvaranja.
Ako se zagubiš na petom podzemnom nivou, gde svaki prolaz izgleda kao onaj prethodni. Ohohoho.

Skoro zavrsio Dragon's Dogma Dark Arisen za PC

Prvi put da sam video toliko dobro optimizovanu igru za PC u novije doba, obicno su sve sa visokim FPS dropom.

Kombinacija Dark Souls (Skill) i Skyrim(Item based) sto se tice celoukupnog gameplay-a. U pocetku je nemilosrdna, kasnije postaje sve laksa i laksa.

Odlicna integracija sa Xbox controlerom i tastaturom uz mogucnost nekoliko dodatnih podesavanja

Dodao sam SWEETFX ENB sa Nexus-a i igra je dobila veliki intezitet na boji, dodatno ulepsavajuci dozivljaj.

Na momente je slicna Monster-Hunter igri, ali je combat prica za sebe. Jos uvek cu pamtiti koliko mi je trebalo vremena da pobedim prvu Chimera na lvl 36. Sada kada sam LvL 199+ (Infinite) uz odlican luk i strelu, Chimera dodje kao malo predjelo. Koristio sam i kontroller za skills kao i mis za ciljanje. MIslim da je to bio prvi put da sam koristio kontroler i mis zajedno :hahaha:

Odlican RPG prvenstveno i drago mi je da je ova igra videla svetlost dana i na PC-u. Nadam se da ce biti jos ovakvih naslova koji ce biti odlicno optimizovani.

System REQ nisu korektne, igru sam pokrenuo na 60 fps na masini staroj desetak godina. Siguran sam da ko ima monitor 144hz opciju moze komotno da dogura 200 fps i to na UHD.

Dolazak na ostrvo je bio poseban uzitak jer se taj deo osetio kao zasebna igra, neprijatelji suludo jaci i tezi sa sve NECRO bosses poput necro dragon, Death i slicno

darkarisenreview_c_1600.jpg

U sustini svidja mi se kako je sve odradjeno u igri, ali mislim da je mapa premala za moj ukus jer nema puno lokacija. Iako se na pocetku vidi kao ogromna oblast, mapa zauzima tek nekih 20% celoukupnog preview map odeljka. NA momente se vidi da su odredjena mesta reused, sto ne cudi, ali lore to zanimljivo pokriva nagovestavajuci da je celo ostrvo pod utiajem magije zmaja. Niko nije ni siguran da li zaista postoji. :mrgreen:

Moja preporuka za igru. :ok:

Већ сам је завршио. Феноменална игра. Планирам ускоро набавити и четврти дио. Кажу да нема много разлике у односу на трећи што значи да мора ваљати.

Da, prilično su slične, a opet imaju razlika. Far Cry 3 i 4 su zaista genijalne igre. Grafika, priča, pucanje, lov, muzika, humor, emocije...Vrh vrhova!

Back