Sta i kako da radim, jer ovako ne ide vise

Uvek je tako i bilo... pa čekaj, ako postavljačica teme traži muškarca koji čita, voli pozorište i umetnost, koji je fin i osJećajan, to je u većini slučajeva muškarac koji nema novac (ako je mlad), ili ga nema mnogo (ako je sredovečan) - pogotovo ako mu je to i profesija :) Ovo iz iskustva :mrgreen:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
mozda smo mi samo malo starije od postavljacice ;)... vremenom...

Hm, ovde se neko sa mnom nije razumeo :)
Ne radi se o tome da ih ja odmah odbacujem, odmah kapiram ko jeste za mene ko nije. Meni je veoma bitno da ide u pozoriste. To ima dublju malo pozadinu. Ako ide u pozoriste volimo iste stvari, dakle, imamo ista interesovanja. Ja ne verujem u "suprotnosti se privlace". Ako ja idem 2 do 3 puta nedeljno u bioskop ili u pozoriste, poptpuno mi je nepojmljivo da je njemu to strano kad je umetnost jedna od mojih strasti. Gde su onda zajednicke aktivnosti ako smo potpuno razliciti? Kako je moguce to ostvariti?
Sto se placanja tice.. Ja sam prilicno samostalna. Imam svoj stan i ok platu. Ne radi se o novcu vec o manirima i dzentlmenu. To je samo na prvom sastanku.Samo mi se podrazumeva da pri prvom susretu muskarac plati koka kolu. Ako je racun veci od 1000 din, ne bih mu dozvolila da plati ceo, niti bih ja snosila toliki trosak. Platili bi po pola, uvek :)

Bitno ti je da volite iste stvari? Pa, dobro..nije ti pozoriste valjda jedino interesovanje? Mozda i on voli bioskop, pa mozete zajedno da idete tamo, ili da uzivate u nekoj drugoj zajednickoj aktivnosti... :)

Poslednja izmena:
i oni koji dobiju karte za dž :mrgreen:
Šta znam, imam dosta drugara koji su fini po ovim gore navedem kriterijumima (studirali književnost) i oni nemaju lovu za pozorište. A imaju posao... ali cene su takve da mu to dođe kao neki luksuz...

Ја сам имала колегу на факсу који је студирао књижевност само због риба! Каже, будуће таште га обожавају кад чују да студира књижевност, девојке падају на нос када им доноси цвеће и рецитује стихове...а, каже:''Увек боље звучи када кажем да сам пао из Ренесансне књижевности него из 'Бетона или Крмног биља!'' :mrgreen::zcepanje:

Ovo mi je zapalo za oko :lol: Izgleda da nju nijedan nije privukao na prvi pogled, nije se stvorila hemija............racionalizuje zaljubljenost, trazi prema razumu, a ne prema emocijama........na silu bi htela i zato ne daje sansu.

Некад је и хемији потребно време да проради, треба јој дати шансу..не иде све баш на први поглед! ;)

Tvoje pitanje, usamljena, je šta i kako da radiš;
moj odgovor je: živi stvaran život, a stvaran život se ne nalazi ni u pozorištu ni u knjigama.
Kako ti nije dosadno da dva tri puta nedeljno ideš u pozorište??!! Pa nema dovoljno različitih pozorišta i predstava da bi bilo zanimljivo...
Ja mislim da treba da analiziraš svoj život i navike, meni deluješ kao dosadni snob - knjige, pozorište, bože moj, ti si obrazovana intelektualka - pa šta?! O čemu razgovaraš sa ljudima sa kojima izađeš uveče - vidiš li i njih, žive ljude sa njihovim vrlinama, manama, problemima ili pričaš samo o junacima iz romana i operskim primadonama?
Izvini ako sam gruba, ali i ja sam obrazovana intelektualka, a ljudi me vole zbog moje vrline da slušam, a to je ljudima potrebno - prijatelji koji ih vide, čuju i shvataju.

ma koja crna intelektualka,ja ne znam nikoga da ide 3 puta nedeljno u pozoriste,idi bre a to je obaveza:confused: a ne zadovoljstvo foliranje draga moja,nego sta;)
@tema-vidis da ti je dzaba pozoriste 3 puta nedeljno kad ne znas decka da nadjes:mrgreen:
ja idem jednom godisnje pa imam i muza i dva svalera:mrgreen:

sala sala:lol:

Duze vremena se razmisljam da li na nekom forumu da izlozim problem. Usamljena sam do granice ocaja. Uopste ne mogu da nadjem decka. Zasto, kako procenite sami?
Zavrsila sam ekonomski fakultet, zivim sama i radim . Sve to u Beogradu.
Fizicki zaista izgledam vise nego pristojno. Lepuskasta sam, treniram fitness godiinama. Aktivna sam drustveno, idem u pozorista,na izlozbe, bioskope, izlazim u grad skoro svakog vikenda , posecujem restorane, kafice ...
Sad u cemu je moj problem i sama se pitam? Mama i drugarice mi kazu da imam visoke kriterijume sto ocekujem obrazovanog, finog i pamrtnog momka. Pa sad ja cu pre biti sama nego u losem drustvu. Par puta su drugarice pokusavale da mi nameste nekog. Jedan kaze nikad nije bio u pozoristu, ili na izlozbi, ja sokirana, dakle razlicita interesovanja. Ovaj drugi vec u 32 stomak do nogu. Treci stavlja na sto 150 din, kaze za njegovu kafu da ja sama sebi platim koka-kolu. :confused:
Na treninzima sam upoznala nekog tipa, ali onog trenutka kad je dosao kod mene u stan i pitao me sta ce mi tolike knjige, meni se odmah smucio. Ne ocekujem naravno dugu vezu, niti mi smeta danasnja brzina odvijanja odnosa. Pod tim mislim da nisam onaj sanjarski tip devojke pomalo staromodne koja bi princa na belom konju. Ja zelim , bre, samo nekog normalnog u sta god to preraslo.
Sad ako mislite zaista da imam previsoke kriterijhume, molim vas da mi pomognete jer ja ne znam kako da ih snizim. Ako treba i to cu. Jer vise zaista nisam u stanju da trpim samocu.
Ako je i to bitno, sama sam vec 2 god. Pre toga sam imala duze i krace veze i vezice, ali je to sve bilo studentsko zaljubljivanje.
Hvala na pomoci, drage zene. :D

Nije problem u kriterijumima, niti u nerealnim očekivanjima već u činjenici da ne možeš proceniti čoveka za 5 minuta poznanstva. Jeste ovo vreme ludo i brzo, i svi su u žurbi, pa se sa "zdravo! ja sam ta i ta" nekako naprečac stigne do "što ti je lepa posteljina!".... Instant veze ko supa iz kesice. Elem, moraš da ukočiš sestro. Da prebaciš u prvu, pružiš tipu šansu da ti otkrije sebe...pooolako.....pa možda negde uz put skontaš i da nije tako loš kao što ti se na prvi pogled činio. Ili da okrenemo situaciju..Kako misliš da ti deluješ tim muškarcima "na prvu loptu"? Misliš da ti na čelu piše "pametna, obrazovana, samostalna...traži momka za ozbiljnu vezu"? Teško. Pa čak i da je tvoja želja za odgovarajućim partnerom očigledna, i to ume da uplaši čoveka....Ja bih izula cipele i dala se u trk ako bi mi tip na prvom sastanku rekao "u potrazi sam za adekvatnom suprugom!"..... Pa nisam ja auto da me testira..... Prosto, tvoj stav je ponižavajuć za suprotnu stranu....Jer vrlo lako se može dogoditi da nađeš to što želiš a da taj "obrazovan, voli pozorište i knjige, bogat tip" smatra da si "previše niska, visoka, debela, mršava....grudi ti nisu čvrste ili ne umeš da kuvaš.....a nisi ni adekvatnog porekla...."....
Kako bi se ti osećala da te posmatraju ko bubu pod mikroskopom?
I zato, polako, opušteno, bez tenzije.....Druži se, izlazi, budi pozitivna, smej se, uživaj u činjenici da si mlada, lepa, imaš svoj posao (ne zavisiš ni od koga).... A princ ili žaba...doći će....

Некад је и хемији потребно време да проради, треба јој дати шансу..не иде све баш на први поглед! ;)

Ne znam, kod mene je to tako, a ono sto dodje na drugi pogled nema taj intenzitet i labavije je.

bezibre!:
cekajte, glavno pitanje i pitam ozbiljno: jel taj što je platio samo svoju kafu voleo pozorište?!

dzabe i da voli pozoriste, kaad nije imao prilike da se iskaze po tom pitanju.
Ili jeste rekao da ga voli, ali je zeznuo sa tom kafom. A mozda se ona njemu nije svidela, pa je tako hteo da je otkaci.:think:

Duze vremena se razmisljam da li na nekom forumu da izlozim problem. Usamljena sam do granice ocaja. Uopste ne mogu da nadjem decka. Zasto, kako procenite sami?
Fizicki zaista izgledam vise nego pristojno. Lepuskasta sam, treniram fitness godiinama. Aktivna sam drustveno, idem u pozorista,na izlozbe, bioskope, izlazim u grad skoro svakog vikenda , posecujem restorane, kafice ...
Sad u cemu je moj problem i sama se pitam? Mama i drugarice mi kazu da imam visoke kriterijume sto ocekujem obrazovanog, finog i pamrtnog momka. Pa sad ja cu pre biti sama nego u losem drustvu. Par puta su drugarice pokusavale da mi nameste nekog. Jedan kaze nikad nije bio u pozoristu, ili na izlozbi, ja sokirana, dakle razlicita interesovanja. Ovaj drugi vec u 32 stomak do nogu. Treci stavlja na sto 150 din, kaze za njegovu kafu da ja sama sebi platim koka-kolu. :confused:
Na treninzima sam upoznala nekog tipa, ali onog trenutka kad je dosao kod mene u stan i pitao me sta ce mi tolike knjige, meni se odmah smucio. Ne ocekujem naravno dugu vezu, niti mi smeta danasnja brzina odvijanja odnosa. Pod tim mislim da nisam onaj sanjarski tip devojke pomalo staromodne koja bi princa na belom konju. Ja zelim , bre, samo nekog normalnog u sta god to preraslo.
Sad ako mislite zaista da imam previsoke kriterijhume, molim vas da mi pomognete jer ja ne znam kako da ih snizim. Ako treba i to cu. Jer vise zaista nisam u stanju da trpim samocu.
Ako je i to bitno, sama sam vec 2 god. Pre toga sam imala duze i krace veze i vezice, ali je to sve bilo studentsko zaljubljivanje.

Prvo priupitaj Milana Tarota.
A kada Milan Tarot nije baš siguran oko pojedinosti, ti priupitaj i Duleta (aka Kleopatru), ili neka ti savjetima pripomogne gospodin Lazanski.
Onima konektovanima se cent znanja bez problema turi i u glavu, ali božanski narod svoj metar mudrosti lakše primi odpozadi.

Laku noć moja mala barbiko :rumenko:

Prvo priupitaj Milana Tarota.
A kada Milan Tarot nije baš siguran oko pojedinosti, ti priupitaj i Duleta (aka Kleopatru), ili neka ti savjetima pripomogne gospodin Lazanski.
Onima konektovanima se cent znanja bez problema turi i u glavu, ali božanski narod svoj metar mudrosti lakše primi odpozadi.

Laku noć moja mala barbiko :rumenko:

a ima i na fb da pitas npr baba vangu:rumenko: ja ne smem ni da napisem sta je meni prorekla:rumenko:
ili sta dida joze misli o tebi,to je isto interesantno:)

Nije problem u kriterijumima, niti u nerealnim očekivanjima već u činjenici da ne možeš proceniti čoveka za 5 minuta poznanstva. Jeste ovo vreme ludo i brzo, i svi su u žurbi, pa se sa "zdravo! ja sam ta i ta" nekako naprečac stigne do "što ti je lepa posteljina!".... Instant veze ko supa iz kesice. Elem, moraš da ukočiš sestro. Da prebaciš u prvu, pružiš tipu šansu da ti otkrije sebe...pooolako.....pa možda negde uz put skontaš i da nije tako loš kao što ti se na prvi pogled činio. Ili da okrenemo situaciju..Kako misliš da ti deluješ tim muškarcima "na prvu loptu"? Misliš da ti na čelu piše "pametna, obrazovana, samostalna...traži momka za ozbiljnu vezu"? Teško. Pa čak i da je tvoja želja za odgovarajućim partnerom očigledna, i to ume da uplaši čoveka....Ja bih izula cipele i dala se u trk ako bi mi tip na prvom sastanku rekao "u potrazi sam za adekvatnom suprugom!"..... Pa nisam ja auto da me testira..... Prosto, tvoj stav je ponižavajuć za suprotnu stranu....Jer vrlo lako se može dogoditi da nađeš to što želiš a da taj "obrazovan, voli pozorište i knjige, bogat tip" smatra da si "previše niska, visoka, debela, mršava....grudi ti nisu čvrste ili ne umeš da kuvaš.....a nisi ni adekvatnog porekla...."....
Kako bi se ti osećala da te posmatraju ko bubu pod mikroskopom?
I zato, polako, opušteno, bez tenzije.....Druži se, izlazi, budi pozitivna, smej se, uživaj u činjenici da si mlada, lepa, imaš svoj posao (ne zavisiš ni od koga).... A princ ili žaba...doći će....

Jes, pa da otkrije da je iskonski, nepatvoreni sajko :mrgreen:

a ima i na fb da pitas npr baba vangu:rumenko: ja ne smem ni da napisem sta je meni prorekla:rumenko:
ili sta dida joze misli o tebi,to je isto interesantno:)

sta znam..nisam tolio daleko razmisljao. vrhunac moje profesionalne karijere je auto pijaca nedjeljom i dnevnik u 19:30h. i saznanje da pripadam najstarijem i najvecem narodu na svijetu; mozda sam bez zuba, ali sve sa zlatnim kasikama! i sa znanjem kako rijes
siti probleme pregrijavanja ogromne kitajske ekonomije i vodosnabdijevanja u nagorno karabahu. samo me je tesko razumjeti, jer nemam zuba, pa frfljam dok pricam.

sta znam..nisam tolio daleko razmisljao. vrhunac moje profesionalne karijere je auto pijaca nedjeljom i dnevnik u 19:30h. i saznanje da pripadam najstarijem i najvecem narodu na svijetu; mozda sam bez zuba, ali sve sa zlatnim kasikama! i sa znanjem kako rijes
siti probleme pregrijavanja ogromne kitajske ekonomije i vodosnabdijevanja u nagorno karabahu. samo me je tesko razumjeti, jer nemam zuba, pa frfljam dok pricam.

...ma ne...skroz si razumljiv...znanje ti je nemjerljivo, vidi se...

Ma samo opušteno, ne možete u svemu biti isti i imati potpuno ista interesovanja, bilo bi vam dosadno:) Da ti se neki od ova 3 momka stvarno svideo, verovatno bi mu oprostila pozorište:D. Ali slažem se sa postavljačicom da je bolje kad se imaju zajednička interesovanja. Realno, u Beogradu možda 10% populacije uopšte ide u pozorište, a filmove uglavnom skidaju sa neta. Ako i vidim neke momke u bioskopu, uglavnom su tu došli sa devojkama. Uživaj u životu i nemoj stalno biti u frci da nađeš dečka, ali gledaj oko sebe kad već puno izlaziš i ko god ti se svidi daj mu šansu, izađite, popričajte. Čak i ako ti se ne sviđa za dečka, možda postanete drugovi. Nekoliko bezveze sudara nije kraj sveta, biće bolje.

Za početak, izbaci ovu reč iz upotrebe :neutral:
Ko konja da biraš majku mu. Sačuvaj "kriterijume" za srednje godine, missim, sad bi još uvek trebala srcem da se zaljubljuješ.

Znam ja jednu.....sestra od mog dobrog ortaka......bila sa nekim tipom prvo koji je stvarno ok lik ali ebi ga nema fax....mada covek pametniji od vecine koji ga imaju.....ali za nju to nije bilo dovoljno posto nema taj papir......onda bila sa nekim tipom sto ima fax ali sta ce covek zivi u Srbiji pa ima neki krsh posao pa joj to nije odgovaralo ......itd...itd...imala jos tako nekih veza......eto sad vec preko 40 nagurala i solo je.

Back