Sta i kako da radim, jer ovako ne ide vise

Ooo pa ne moze se tako kroz zivot draga usamljena. Mislim, ocigledno da moze ali vidis da ti se vec lupka o glavu. Kao sto bih rekla prijatelju, i tebi, sledi.. znas, nije lepo, kulturno a ni prihvatljivo za bilo koga ko sebe ceni, koliko ti, da neudostoji nekoga svojim prisustvom vise od jedanput jer taj nije nikada kupio kartu za pozoriste, ili mozda ima siri obim struka od tebe, ili ima svoja pravila koja se razlikuju od tvojih po pitanju placanja racuna na sastanku. Kada i ako shvatis da mozda svaki covek pojedinacno, njegov karakter, ima vise slojeva od afiniteta prema odredjenoj umetnosti, fizickog izgleda, itd. uocices da oni nisu toliko plitki i odbojni vec je moguce da taj problemcic lezi bas u tebi. To sto si lepuskasta, treniras, obrazovana, yada yada.. ne vredi ti ama bas nista ako si emotivno prazna ljustura, i ako ne znas da prozres ispod povrsine. E sad, treba biti dovoljno samokritican i iskren pa priznati to, ali eto za utehu, tada je lako.. ili bar lakse, ali prvo, sidji sa pedastala i smogni snage da hodas medju 'obicnim' ljudima, za pocetak.

Duze vremena se razmisljam da li na nekom forumu da izlozim problem. Usamljena sam do granice ocaja. Uopste ne mogu da nadjem decka. Zasto, kako procenite sami?
Zavrsila sam ekonomski fakultet, zivim sama i radim . Sve to u Beogradu.
Fizicki zaista izgledam vise nego pristojno. Lepuskasta sam, treniram fitness godiinama. Aktivna sam drustveno, idem u pozorista,na izlozbe, bioskope, izlazim u grad skoro svakog vikenda , posecujem restorane, kafice ...
Sad u cemu je moj problem i sama se pitam? Mama i drugarice mi kazu da imam visoke kriterijume sto ocekujem obrazovanog, finog i pamrtnog momka. Pa sad ja cu pre biti sama nego u losem drustvu. Par puta su drugarice pokusavale da mi nameste nekog. Jedan kaze nikad nije bio u pozoristu, ili na izlozbi, ja sokirana, dakle razlicita interesovanja. Ovaj drugi vec u 32 stomak do nogu. Treci stavlja na sto 150 din, kaze za njegovu kafu da ja sama sebi platim koka-kolu. :confused:
Na treninzima sam upoznala nekog tipa, ali onog trenutka kad je dosao kod mene u stan i pitao me sta ce mi tolike knjige, meni se odmah smucio. Ne ocekujem naravno dugu vezu, niti mi smeta danasnja brzina odvijanja odnosa. Pod tim mislim da nisam onaj sanjarski tip devojke pomalo staromodne koja bi princa na belom konju. Ja zelim , bre, samo nekog normalnog u sta god to preraslo.
Sad ako mislite zaista da imam previsoke kriterijhume, molim vas da mi pomognete jer ja ne znam kako da ih snizim. Ako treba i to cu. Jer vise zaista nisam u stanju da trpim samocu.
Ako je i to bitno, sama sam vec 2 god. Pre toga sam imala duze i krace veze i vezice, ali je to sve bilo studentsko zaljubljivanje.
Hvala na pomoci, drage zene. :D
Критеријуме на треба спуштати.

Увек можеш да будеш у некој неозбиљној везици, а кад се појави онај прави лако ћеш то препознати.

Ја сам на тај начин проводила периоде између ''оних правих''.;)

Hm, ovde se neko sa mnom nije razumeo :)
Ne radi se o tome da ih ja odmah odbacujem, odmah kapiram ko jeste za mene ko nije. Meni je veoma bitno da ide u pozoriste. To ima dublju malo pozadinu. Ako ide u pozoriste volimo iste stvari, dakle, imamo ista interesovanja. Ja ne verujem u "suprotnosti se privlace". Ako ja idem 2 do 3 puta nedeljno u bioskop ili u pozoriste, poptpuno mi je nepojmljivo da je njemu to strano kad je umetnost jedna od mojih strasti. Gde su onda zajednicke aktivnosti ako smo potpuno razliciti? Kako je moguce to ostvariti?
Sto se placanja tice.. Ja sam prilicno samostalna. Imam svoj stan i ok platu. Ne radi se o novcu vec o manirima i dzentlmenu. To je samo na prvom sastanku.Samo mi se podrazumeva da pri prvom susretu muskarac plati koka kolu. Ako je racun veci od 1000 din, ne bih mu dozvolila da plati ceo, niti bih ja snosila toliki trosak. Platili bi po pola, uvek :)
Еј бре, спусти се на земљу.:D

Ја имам страст према окултном, мој драги је за те ствари потпуно незаинтересован.
Јутрос, кад смо устали, сморила сам га о односу Нептуна као трансцедентне планете са Сунцем...он ме је гледао бело и рекао ми за крај да ли бих имала времена да му испечем јаје на око, с качкаваљем одгозго.

Али зато се супер капирамо интелектуално, емотивно и у кревету.

Разумеш ли поенту?

koliko si ti "pravih" imala:eek::eek::eek:?

devojke se muče da nađu bar jednog...:mrgreen:
Драга, не питај. :lol:

Тренутно сам с трећим по реду ''правим''.:mrgreen:

Ма бре...нема идеалног.
Битно је сложити се по питању кључних ствари.

Постављачица теме пише о уметности као страсти, жели момка који има исту страст као она...али то не гарантује лојалност, оданост, верност....ето, мени је прави код кога набасам на те ствари.:) И да буде озбиљан човек који зна шта хоће од себе и живота! То је неизоставно.

Па док траје- траје. ;)

Zasto se ovo pretvorilo o raspravu o novcu kad to nije tema?
Naravno da ga nece ubiti da je stavio 300 dinara. Ako nije imao, mogao je da kaze, platila bih ja, posto vidim da i to pitate. Imao je 300 din jer ima normalnu platu.
Ja sam sponzorusa i iskljuciva. Dobro i dalje ne vidim kako da nadjem decka.

moj bivsi: je dete sa asfalta- nije za pesacenje( iz manjeg mesta od mene),
nije imao pare za izlaske, za more, planinu da ide sa mnom kada sam ga zvala( bio je zaposlen, a ja student koji se sam izdrzavao). u jednom trenutku mi je prigovorio- ti mene nigde ne vodis :eek::eek::eek:
njemu je to mozda bilo simpaticno, meni nije... jedino mi je zao sto sam bacila vreme i zivce na njega, bilo mi ga zao u jednom trenutku( njemu mene nikada)
@ usamljena- slusaj svoje instinkte, ti ces biti u vazi sa xz osobom

sada sam u sretnoj vezi sa deckom koji je iz male sredine, dala mu sansu samo na nagovor drugarice :)

Poslednja izmena:
Ne znam ja stvarno nisam sponzorusa, ali neki red se ipak zna ... Na prvom sastanku red je da muskarac plati racun, kao sto je red da joj pridrzi kaput, otvori vrata ... Ja nisam nikako vaspitana u nekom cvecu i romantici, ali to mi je bas lepo ... I glupo mi je to deljenje racuna, danas ce platiti on, sutra cu ja ... I tacka. Nekako dovodi do odvajanja, ne znam, ja bih se isto smorila ... I :dontunderstand: sto se skoro svi tako cude ... Dzentlmenski je platiti pa cak iako ti je devojka bzv ...
Слажем се.
И мени је огавно кад мушко нема тај манир.

Узгред, шкртарење видим као једну од најгорих особина.
Бити шкрт значи мноооого више од пуког избегавања плаћања пића.

Тврдичлук је особина која је описана и у психолошко-психијатријским уџбеницима.

To zavisi od toga gde živiš. U velikom broju zemalja (u kojima ljudi rade još kao klinci, pa tokom studiranja) deljenje računa je sasvim normalna stvar, i nema nikakve veze sa emocijama, već je zapravo stvar lepog vaspitanja. Čovek je odmah stavio karte na sto - i meni je to pošteno.

A kako se nalazi frajer je nauka - ne šalim se - i ja mislim da je potrebno potražnju prilagoditi ponudi. Smuvaj se sa nekim ko je ok, čisto da otvoriš sezonu... a možda će te iznenaditi koliko je taj čovek zaista ok, kada prestaneš da sudiš unapred... ne mora taj čovek da upadne u tvoj svet, vrlo lako može da se desi da on ima neki alternativni, zanimljivi svet koji će da ti se dopadne... a vremenom se ti vaši svetovi isprepletu, i svima lepo :)

Srećno
Јесте Мувало, плаћање рчуна зависи и од тога где човек живи.
На западу увек свако плаћа своје.
Не морамо даље од Словеније- ту муж плати свој део ручка, жена плати свој део.

Али ми смо у мало другачијем поднебљу.:)

Не очекујем ја да мени све драги плаћа, напротив. Али ја сам увек, на почетку, очекивала мушку иницијативу.

Не знам, то је и по бонтону тако.:neutral:

Еј бре, спусти се на земљу.:D

Ја имам страст према окултном, мој драги је за те ствари потпуно незаинтересован.
Јутрос, кад смо устали, сморила сам га о односу Нептуна као трансцедентне планете са Сунцем...он ме је гледао бело и рекао ми за крај да ли бих имала времена да му испечем јаје на око, с качкаваљем одгозго.

Али зато се супер капирамо интелектуално, емотивно и у кревету.

Разумеш ли поенту?
:lol: Ja isto tako kad pricam o stileto stikli gleda me belo :lol:

Slazem se sa tobom to sto su slicni ne garantuje uspeh veze. Ali ne garantuje nista uspeh. Ona to zeli i to je u redu.
Samo mora da smanji iskljucivost. Ne radi se okriterijumima vec o preranom osudjivanju, kontam da je to njen problem to. Mada iskreno i meni da je neko stavio na prvom sastanku 150 din za kafu ni ja mu se vise ne bih javila na tel. Pa nek sam sponzi 1000 x:manikir:

Слажем се.
И мени је огавно кад мушко нема тај манир.

Узгред, шкртарење видим као једну од најгорих особина.
Бити шкрт значи мноооого више од пуког избегавања плаћања пића.

Не очекујем ја да мени све драги плаћа, напротив. Али ја сам увек, на почетку, очекивала мушку иницијативу.

Не знам, то је и по бонтону тако.:neutral:
Izgleda da smo ovde sve sponzoruse :lol:

:neutral:

Драга, не питај. :lol:

Тренутно сам с трећим по реду ''правим''.:mrgreen:

Ма бре...нема идеалног.
Битно је сложити се по питању кључних ствари.

Постављачица теме пише о уметности као страсти, жели момка који има исту страст као она...али то не гарантује лојалност, оданост, верност....ето, мени је прави код кога набасам на те ствари.:) И да буде озбиљан човек који зна шта хоће од себе и живота! То је неизоставно.

Па док траје- траје. ;)

..dzordzi se ne slaze.. :mrgreen:

Pa to je poenta..sto stavovi nemaju blage veze sa kompatibilnoscu partnera..bas zbog tih sitnica dolazi do mimoilazenja

Po bontonu vrata otvara onaj ko se prvi uhvati za kvaku.

I ne shvatam zasto bi meni neko placao pice ili hranu, mozemo da delimo, a ako ti castis sada, ja cu sigurno sledeci put i na kraju smo na pozitivnoj nuli, cist racun duga ljubav i ovo mi vazi i za prijatelje.

Poslednja izmena:
Hm, ovde se neko sa mnom nije razumeo :)
Ne radi se o tome da ih ja odmah odbacujem, odmah kapiram ko jeste za mene ko nije. Meni je veoma bitno da ide u pozoriste. To ima dublju malo pozadinu. Ako ide u pozoriste volimo iste stvari, dakle, imamo ista interesovanja. Ja ne verujem u "suprotnosti se privlace". Ako ja idem 2 do 3 puta nedeljno u bioskop ili u pozoriste, poptpuno mi je nepojmljivo da je njemu to stranokad je umetnost jedna od mojih strasti . Gde su onda zajednicke aktivnosti ako smo potpuno razliciti? :)

izvini, ali po postu mi ne izgledas kao Pikaso( pa da ti se prasta snobizam i iskljucivost)
apropo umetnosti: ja sam muzicki obrazovana, moje slike su dobile i po neku diplomu... nisam ljubitelj ni filma, ni naseg pozorista preterano. Lubica je suprotnost, nije umetnicki obrazovan, obozava filmove... ali, to nije bitno u nasem odnosu- vec ljubav, postovanje, poverenje

Duze vremena se razmisljam da li na nekom forumu da izlozim problem. Usamljena sam do granice ocaja. Uopste ne mogu da nadjem decka. Zasto, kako procenite sami?
Zavrsila sam ekonomski fakultet, zivim sama i radim . Sve to u Beogradu.
Fizicki zaista izgledam vise nego pristojno. Lepuskasta sam, treniram fitness godiinama. Aktivna sam drustveno, idem u pozorista,na izlozbe, bioskope, izlazim u grad skoro svakog vikenda , posecujem restorane, kafice ...
Sad u cemu je moj problem i sama se pitam? Mama i drugarice mi kazu da imam visoke kriterijume sto ocekujem obrazovanog, finog i pamrtnog momka. Pa sad ja cu pre biti sama nego u losem drustvu. Par puta su drugarice pokusavale da mi nameste nekog. Jedan kaze nikad nije bio u pozoristu, ili na izlozbi, ja sokirana, dakle razlicita interesovanja. Ovaj drugi vec u 32 stomak do nogu. Treci stavlja na sto 150 din, kaze za njegovu kafu da ja sama sebi platim koka-kolu. :confused:
Na treninzima sam upoznala nekog tipa, ali onog trenutka kad je dosao kod mene u stan i pitao me sta ce mi tolike knjige, meni se odmah smucio. Ne ocekujem naravno dugu vezu, niti mi smeta danasnja brzina odvijanja odnosa. Pod tim mislim da nisam onaj sanjarski tip devojke pomalo staromodne koja bi princa na belom konju. Ja zelim , bre, samo nekog normalnog u sta god to preraslo.
Sad ako mislite zaista da imam previsoke kriterijhume, molim vas da mi pomognete jer ja ne znam kako da ih snizim. Ako treba i to cu. Jer vise zaista nisam u stanju da trpim samocu.
Ako je i to bitno, sama sam vec 2 god. Pre toga sam imala duze i krace veze i vezice, ali je to sve bilo studentsko zaljubljivanje.
Hvala na pomoci, drage zene. :D

2 godine i nije neki period da bi očajavala zbog njega..... A i šta su kriterijumi, kad srce zakuca brže?-ništa ... padaju u vodu kao i sve ostalo.... Tako da je moje lično mišljenje da ne treba da trčiš za ljubavlju, jer će ljubav doći sama po sebi .... na mala vrata ..... kad se najmanje budeš nadala.

Usamljenost je samo jedan od načina da se izrazgovaraš sama sa sobom i shvatiš šta ne želiš u životu .....

pa tako sto nije bas najnormalnije diskvalifikovati nekoga iz prostog razloga sto je samo sebi platio kafu ili sta god vec je pio

mos misliti nece da ti plati koka kolu....spasce ti kruna sa glave sto moras da otvoris novcanik i isfinansiras svoje potrebe (plus jos jednom nisi student,radis!) ...buuuuu :( :rida: ali to je muska obaveza :neutral:

na kraju krajeva mozda je platio samo sebi jer mu je devojka smaracica,ruzna,ne svidja mu se,ne odgovara mu ili sta god vec :neutral:

al meni je bas jadno reci kao...e nije hteo da mi plati pice fuuuuj :neutral:

Наравно да бих платила. Само, да ми је рекао пре одласка на пиће:''Еј, стварно немам лове, не могу да изађем на пиће'', рекла бих:''Ма, дааај, имам ја!''....и ја бих и платила, потпуно је небитно... Или, да ми је у кафићу, пре плаћања рекао:''Ебига, имам код себе само оволико...'' Опет није фрка.

А да одемо, да попијемо пиће, па да извади кинту само за себе очекујући да плаћамо посебно....:eek:....е, ни ја више не бих желела да се поново видим са њим!!! :evil:

Poslednja izmena:

Back