Sta i kako da radim, jer ovako ne ide vise

Ne znam ja stvarno nisam sponzorusa, ali neki red se ipak zna ... Na prvom sastanku red je da muskarac plati racun, kao sto je red da joj pridrzi kaput, otvori vrata ... Ja nisam nikako vaspitana u nekom cvecu i romantici, ali to mi je bas lepo ... I glupo mi je to deljenje racuna, danas ce platiti on, sutra cu ja ... I tacka. Nekako dovodi do odvajanja, ne znam, ja bih se isto smorila ... I :dontunderstand: sto se skoro svi tako cude ... Dzentlmenski je platiti pa cak iako ti je devojka bzv ...

Sponzorusa sa stilom:zper:

Ne znam, ja zelim da budem zensko u svakom smislu, da mi se kupuje cvece, otvaraju vrata, placa vecera (sto ne znaci da ja svom decku ne placam, ali taj first date - zna se):rumenko: ... Probala sam u jednom periodu da se tripujem kako sam super emancipovana, insistirala da se racuni dele na pola i to, i nije mi se svidelo, sad me etiketirajte kao sponzorusu i zastarelu, ali ja volem:heart::mrgreen::zper::telefon::manikir:

Ne znam ja stvarno nisam sponzorusa, ali neki red se ipak zna ... Na prvom sastanku red je da muskarac plati racun, kao sto je red da joj pridrzi kaput, otvori vrata ... Ja nisam nikako vaspitana u nekom cvecu i romantici, ali to mi je bas lepo ... I glupo mi je to deljenje racuna, danas ce platiti on, sutra cu ja ... I tacka. Nekako dovodi do odvajanja, ne znam, ja bih se isto smorila ... I :dontunderstand: sto se skoro svi tako cude ... Dzentlmenski je platiti pa cak iako ti je devojka bzv ...

To zavisi od toga gde živiš. U velikom broju zemalja (u kojima ljudi rade još kao klinci, pa tokom studiranja) deljenje računa je sasvim normalna stvar, i nema nikakve veze sa emocijama, već je zapravo stvar lepog vaspitanja. Čovek je odmah stavio karte na sto - i meni je to pošteno.

A kako se nalazi frajer je nauka - ne šalim se - i ja mislim da je potrebno potražnju prilagoditi ponudi. Smuvaj se sa nekim ko je ok, čisto da otvoriš sezonu... a možda će te iznenaditi koliko je taj čovek zaista ok, kada prestaneš da sudiš unapred... ne mora taj čovek da upadne u tvoj svet, vrlo lako može da se desi da on ima neki alternativni, zanimljivi svet koji će da ti se dopadne... a vremenom se ti vaši svetovi isprepletu, i svima lepo :)

Srećno

Duze vremena se razmisljam da li na nekom forumu da izlozim problem. Usamljena sam do granice ocaja. Uopste ne mogu da nadjem decka. Zasto, kako procenite sami?
Zavrsila sam ekonomski fakultet, zivim sama i radim . Sve to u Beogradu.
Fizicki zaista izgledam vise nego pristojno. Lepuskasta sam, treniram fitness godiinama. Aktivna sam drustveno, idem u pozorista,na izlozbe, bioskope, izlazim u grad skoro svakog vikenda , posecujem restorane, kafice ...
Sad u cemu je moj problem i sama se pitam? Mama i drugarice mi kazu da imam visoke kriterijume sto ocekujem obrazovanog, finog i pamrtnog momka. Pa sad ja cu pre biti sama nego u losem drustvu. Par puta su drugarice pokusavale da mi nameste nekog. Jedan kaze nikad nije bio u pozoristu, ili na izlozbi, ja sokirana, dakle razlicita interesovanja. Ovaj drugi vec u 32 stomak do nogu. Treci stavlja na sto 150 din, kaze za njegovu kafu da ja sama sebi platim koka-kolu. :confused:
Na treninzima sam upoznala nekog tipa, ali onog trenutka kad je dosao kod mene u stan i pitao me sta ce mi tolike knjige, meni se odmah smucio. Ne ocekujem naravno dugu vezu, niti mi smeta danasnja brzina odvijanja odnosa. Pod tim mislim da nisam onaj sanjarski tip devojke pomalo staromodne koja bi princa na belom konju. Ja zelim , bre, samo nekog normalnog u sta god to preraslo.
Sad ako mislite zaista da imam previsoke kriterijhume, molim vas da mi pomognete jer ja ne znam kako da ih snizim. Ako treba i to cu. Jer vise zaista nisam u stanju da trpim samocu.
Ako je i to bitno, sama sam vec 2 god. Pre toga sam imala duze i krace veze i vezice, ali je to sve bilo studentsko zaljubljivanje.
Hvala na pomoci, drage zene. :D

treba ti crnac

Mislim da je ovde sasvim iskrivljena poenta. Ja devojku potpuno shvatam, to je jedan sloj devojaka koje prosto ne znaju, ne zele, smatraju pogresnim da se ponasaju kako nasa sredina nalaze. Obrazovane, vaspitavane pretpostavljam na jedan nacin, sada bi trebalo da zanemare sve to i da procene sta na "muskom" trzistu najbolje prolazi. Ponekad ne znam da li je bolje vaspitavati decu za "univerzalno vreme" ili je bolje lepo ih naviknuti od malena na "nasu sredinu". Uz svo duzno postovanje ali zaista je kod nas cudno videti momke u pozoristu, u galerijama, na kursevima jezika a to je najnormalnija stvar u drugim zemljama tako da je kod nas izbor logicno suzen. Najveci broj momaka sam u inostranstvu upoznala bas u muzejima cini mi se. Sto se placanja tice, ne radi se o tih 200 dinara vec o manirima, ako kazemo da njoj nece da padne kruna sa glave ako plati svoj sok nece ni njemu da padne kruna sa glave ako na svojih 150 doda jos 100 dinara i ponese se kulturno. Ona je lepo kazala da takvo ponasanje ocekuje samo na prvom sastanku i kada se malo bolje setim i meni je grozno kada posle 1,5h poznanstva pocnemo da petljamo oko racuna, ja brzinom svetlosti jurim novcanik po torbi da slucajno on ne plati on ne zna sta ce, izvodimo sprint na 100m ko ce prvi do racuna tako da sam bas zahvalna kada me neko postedi tih muka i opusteno plati tih 200dinara pa cu naravno sledeci put ja. Ako to znaci da sam sponzorusa onda u redu evo javno priznajem da jesam, samo bih dodala da niko nije prokomentarisao da je ona kazala da ne zeli da se udaje vec samo sa nekim srodnim da provodi vreme pa kako ispadne. Malo je jadno da je komentarisemo kao sponzorusu kada svi znamo da se danas bez podobne analize finansijske situacije ne ulazi u veze. Ako mene pita ja bih kazala da se nikako ne menja, mozda samo malo trpeljivije, mozda su bili nervozni pa lupetaju jer ne znaju sta da kazu. Kriterijumi su subjektivni tako da nisam sigurna koliko je izvodnjivo da vam se interesovanja potpuno razmimoilaze a da imate kvalitetnu vezu a valjda samo takva vredi. Svet je veliki ne mora da se omedji Beogradom ili Srbijom...

e,svi govorite kao...neće joj pasti kruna sa glave da plati piće...ali neće ni njemu...
i nije stvar u novcu,nego u stilu...niko neće propasti za tih, ne znam koliko dinara, za kafu...i još nešto...nije problem ni da je ona platila piće...ali za OBOJE...meni smeta u svemu tome to neko odvajanje,za ljude koji imaju namjeru da budu zajedno....

ebote...vazdušasta me pretekla...:))

Mislim da je ovde sasvim iskrivljena poenta. Ja devojku potpuno shvatam, to je jedan sloj devojaka koje prosto ne znaju, ne zele, smatraju pogresnim da se ponasaju kako nasa sredina nalaze. Obrazovane, vaspitavane pretpostavljam na jedan nacin, sada bi trebalo da zanemare sve to i da procene sta na "muskom" trzistu najbolje prolazi. Ponekad ne znam da li je bolje vaspitavati decu za "univerzalno vreme" ili je bolje lepo ih naviknuti od malena na "nasu sredinu". Uz svo duzno postovanje ali zaista je kod nas cudno videti momke u pozoristu, u galerijama, na kursevima jezika a to je najnormalnija stvar u drugim zemljama tako da je kod nas izbor logicno suzen. Najveci broj momaka sam u inostranstvu upoznala bas u muzejima cini mi se. Sto se placanja tice, ne radi se o tih 200 dinara vec o manirima, ako kazemo da njoj nece da padne kruna sa glave ako plati svoj sok nece ni njemu da padne kruna sa glave ako na svojih 150 doda jos 100 dinara i ponese se kulturno. Ona je lepo kazala da takvo ponasanje ocekuje samo na prvom sastanku i kada se malo bolje setim i meni je grozno kada posle 1,5h poznanstva pocnemo da petljamo oko racuna, ja brzinom svetlosti jurim novcanik po torbi da slucajno on ne plati on ne zna sta ce, izvodimo sprint na 100m ko ce prvi do racuna tako da sam bas zahvalna kada me neko postedi tih muka i opusteno plati tih 200dinara pa cu naravno sledeci put ja. Ako to znaci da sam sponzorusa onda u redu evo javno priznajem da jesam, samo bih dodala da niko nije prokomentarisao da je ona kazala da ne zeli da se udaje vec samo sa nekim srodnim da provodi vreme pa kako ispadne. Malo je jadno da je komentarisemo kao sponzorusu kada svi znamo da se danas bez podobne analize finansijske situacije ne ulazi u veze. Ako mene pita ja bih kazala da se nikako ne menja, mozda samo malo trpeljivije, mozda su bili nervozni pa lupetaju jer ne znaju sta da kazu. Kriterijumi su subjektivni tako da nisam sigurna koliko je izvodnjivo da vam se interesovanja potpuno razmimoilaze a da imate kvalitetnu vezu a valjda samo takva vredi. Svet je veliki ne mora da se omedji Beogradom ili Srbijom...

:worth::worth::worth:
Meni je deljenje racuna strano ako sedim sa jednom osobom, Uvek cu platiti jednom ta drugarica jednom ja. Sva sreca pa nisam imala slucaj da neko 'zaboravi' kad ta osoba treba. Naravno ni to ne mora da bude ono kao pisemo recke, sad je tvoj sad je moj red, vec ko se kad uhvati za novcanik. Kad nas je vise ok mi je da svako plati svoje samozato sto u Srbiji nemaju svi da izruce recimo 1000 din za 4 pica. ;)
i sta ako ja imam novcanicu najmanju od 500 a on isto? da rasitnom pre pica i spremim sitno? ili ja imam 500 a on mi kao da 200 a popio je kratak espreso koji je 110, jer treba kusur 90 da mu vratim?:confused:

nije loše ni deliti...al sa odgovarajućom osobom...ne mislim samo na partnera...u globalu, sa nekim ljudima se prosto "nađeš" i oko tog deljenja računa...:D

kod nas studenata se podrazumeva da se račun deli...i to nam je skroz normalno...neko da 200, neko 300, neko 100 dinara...nebitno...:p

a možda taj momak iz priče ne radi ništa pa zato nije imao da plati račun:think:?

To zavisi od toga gde živiš. U velikom broju zemalja (u kojima ljudi rade još kao klinci, pa tokom studiranja) deljenje računa je sasvim normalna stvar, i nema nikakve veze sa emocijama, već je zapravo stvar lepog vaspitanja. Čovek je odmah stavio karte na sto - i meni je to pošteno.

A kako se nalazi frajer je nauka - ne šalim se - i ja mislim da je potrebno potražnju prilagoditi ponudi. Smuvaj se sa nekim ko je ok, čisto da otvoriš sezonu... a možda će te iznenaditi koliko je taj čovek zaista ok, kada prestaneš da sudiš unapred... ne mora taj čovek da upadne u tvoj svet, vrlo lako može da se desi da on ima neki alternativni, zanimljivi svet koji će da ti se dopadne... a vremenom se ti vaši svetovi isprepletu, i svima lepo :)

Srećno

Znam, ali ja nisam rodjena i odrasla u Sloveniji pa da se tako ponasam, vec u Srbiji;)

Vazdusasta, rekla si pravu stvar:worth::klap:

kako ce da poznaje neko tvoja ocekivanja na prvoj kafi ? :eek: znam da je u filmovima ljubav telepatija ovo/ono, ali ocekivati to u rl... je mallko khm.
Pogresno me citas.
Nisam nigde rekla da neko treba da poznaje moja/tudja ocekivanja odmah.
Vec da mislim da svako ima pravo na svoja ocekivanja i da ja postujem ocekivanja usamljene i da ne osudjujem tudja ocekivanja. Koliko god meni bila nebulozna ili ne. O tome sam govorila. ;)

Pričajte vi šta hoćete, ali otpisati čoveka zato što je na prvom sastanku izjavio da nikad nije bio na izložbi ili u pozorištu, čudi se velikom broju knjiga ili neće da plati piće....zvuči mi kao da ni ne želi da nađe momka.
Ako malo bolje razmislimo, ne postoji ni jedna osoba na svetu kod koje nema bar jedna stvar da nam se ne sviđa. I šta sad? Pa ništa od momka...
Dokle god smeta i jedna jedina stvar odmah u startu, a ne da se prilika da se vidi koliko dobrih strana ima ta osoba, to nije traženje momka, to je traženje nemogućeg.

Ja bih od ovih ponudjenih ipak dala šansu onom sto je stavio 150 dindzi na sto ... razumem ovo za pozorište i čitanje... ali i to je relativno: postoje ljudi koji su pametni, a ne čitaju ili ne vole pozorište, a postoje i totalne sirovine, zavisi o kakvom tipu se radi ... htela sam samo da skrenem pažnju da samo to ipak nije pokazatelj nečijeg intelektualnog kapaciteta... a ove domaćinske izjave tipa neće ga ubiti da stavi 300 dindži na sto kapiram, takva je naša kultura, ali šta ako on ima samo 150 dinara? Da li to znači da ne treba da izadje, jer nema lovu da časti? Ovo je ozbiljno pitanje.

Zao mi je sto si istrpela gomilu nepotrebnih kritika, ali to je forum, ne cudim se.....
Sve sto si navela, TEBI licno smeta, i iti imas svoje razloge.
Necu da sudim ni o tome ko treba da plati racun na prvom sastanku, ni o pozoristu, ljudi su razliciti, ali moje misljenje je da bi trebalo da mozda pokusas na forumu naci momka, na ljisu se bar gledaju i muvaju, a ovde zaista ima gomila naroda razlicitog. Pocnes s nekim da se dopisujes, malo ispitas interesovanja i da li ti odgovara, pa probas i da se vidis na jednom, neobaveznom izlasku. Mozda bi se taj neko posle cele ove price o placanju i nasmejao jer ako se zainteresovao za tebe kao osobu i tu moze nesto da se razvije, mislim da mu je svejedno ko ce da plati.
Moj mozda glup savet je da pocnes da se svrljas po ljisu, citas postove forumasa, postujes, mozda stavis i sliku, mozda se nadje neko ko ti odgovara a ti to sada ne znas
I naravnop nastavi da trazis decka i van foruma ali eto samo sa malo vise opustenosti i da ne uzimass odmah za zlo neke stvari koje ti se ne dopadaju

Back