Sta hocu?!

Ma ne radim ja sve.
Dete mi danas bilo pod temp.pa ceo dan iz kuce izasla nisam, presvukla se iz pidzame nisam...
I bili su moji, pa ga zabavljali, nisam ja umorna...
Ja sam odmorna i puna energije ali me okolnosti i vreme, sputavaju... i ovaj moj stomacic... ;)
I onda postanem bezvoljna... a to ne volim...

Mislim, mogu ja uvek naci nesto da ribam... kuca je kao rupa bez dna... ali takvi poslovi nisu nesto sto ti ispuni dusu

Sta hocu?
Ne znam!
Ali hocu... sta? Pa ne znam!

Gladna sam... ali ne znam sta bi jela...
Kuva mi se... ali ne znam sta bih kuvala...
Radi mi se... ali ne znam sta...
Cita mi se... ali mi nijedna knjiga ne odgovara...
Ima film... ali mi se uopste ne svidja...
Hoces da kupis sebi nesto? Necu
Hoces da setas? Ne bih

A sta bi?
Ne znam...

Imate li ovakve momente?
Kako ih resavate?

to se pravilno zove depresija
ako je akutno nije strasno...ako predje u hronicno stanje onda se treba posvetiti resavanju problema

menjanjem ustaljenog ponasanja, ubacivanje novih osvezavajucih momenata
ako osecas bezvoljnost da to promenis onda si usla u opasnu fazu
ako imas zelje da ustanes i promenis onda je dobro, uradi to i teraj dalje

ovo ti je vec ko zna koja tema inspirisana dosadom (i to onom losom dosadom, onom sto naginje patologiji tj depresiji) sto nije ni malo dobro, za tebe mislim, shvati to kao alarm da treba da udaris sebi samar i pocnes da osvezavas sebi dan na neki nacin, sta god to bilo...inace moze da se zavrsi lose po tebe....

pocni od sitnica, ne mislism da sad treba da trcis maraton, sitnice koje ce polako jedna po jedna da razbijaju stanje u kome si, a trudnoca nije dobar izgovor, jer ako ces sve da pravdas hormonskim disbalansom zavrsices u onoj opasnoj fazi - poricanje
to sto imas stomak ne znaci da treba da sedis u cosku 9 meseci (karikiram) ....zene sa stomacima do ziba pa ne stignu od raznih poslova i obaveza ni da sednu a kamo li da ne znaju sta ce sa sobom....znaci nije stomak problem, ti si...e sad ako to shvatis dobro je...ako to ne shvatas nego mislis da sam maliciozna krava kad ti ovo pisem onda imas veci problem i kucas na vrata patologije...tvoj zivot tvoja stvar

Poslednja izmena:
otkud ti ideja da je ovo depresija???
nidje veze, a i malo je blesavo gadjat se ozbiljnim stvarima ovako...
Cicak malo pretjerala sa secerom i dosadno joj...i trudna je vec sto godina...:lol:

zato sto nekoliko tema kuka na ovu foru...vidi se iz nekih postova
ja sam prva zagovornik da se pojmom depresija ne razbacuje olako, pa ga necu tako lako upotrebiti ako ne mislim da ipak ima nesto...i lepo rekoh ovo je nesto sto polako ide ka tome....

zato sto nekoliko tema kuka na ovu foru...vidi se iz nekih postova
ja sam prva zagovornik da se pojmom depresija ne razbacuje olako, pa ga necu tako lako upotrebiti ako ne mislim da ipak ima nesto...i lepo rekoh ovo je nesto sto polako ide ka tome....

znas kako, depresija i dosada ipak nisu sinonimi
ja to ne bi ovako razvlacila
ako nista zbog ljudi koji stvarno jesu u depresiji

Metlo, slazem se.
Svakodnevne iste aktivnosti nisu za mene nikakav posao...
Pogotovo sto kad si kuci, spektar aktivnosti ti se suzava...
Jos kad imas dete, kojem se moras prilagoditi...
Pa jos jedno cekas...
I svestan si da narednih par godina samo dajes dajes dajes...
ponavljas iste radnje...

Ne opravdavam se... to je prosto tako...
I naravno da je i drugima tesko... ne smatram se mucenicom...
Cak naprotiv, zahvalna sam na divnom detetu i svemu sto imam...
Samo sto je rutina rutina... svakodnevni sati igranja sa kockicama zamore...
Jedva cekam da pocnu predavanja i fax... da aktiviram mozak... :)

znas kako, depresija i dosada ipak nisu sinonimi
ja to ne bi ovako razvlacila
ako nista zbog ljudi koji stvarno jesu u depresiji

naravno da nisu isto
rekoh vec nisam za dzaba napisala to sto sam napisala
njen zivot njena stvar, mene licno zabole, pitala je videla sam pitanje, napisala svoje misljenje, ne kazemd a treba da guta prozak, kazem da treba da se digne (psihicki i fizicki) jer koraca ka tome da upadne u problem....sve je na njoj, ja ovo iz dobre namere, ona je za mene slovo na ekranu
depresija je slojevito stanje i ima vise vrsta...nemoj misliti da su to samo ljudi koji sede i zure u plafon ceo dan...kompleksna tematika i necu se sada udubljivati u celu pricu...ima svoj pocetak, a eto rekoh meni ovo nejno lici bas na to - pocetak....

naravno da nisu isto
rekoh vec nisam za dzaba napisala to sto sam napisala
njen zivot njena stvar, mene licno zabole, pitala je videla sam pitanje, napisala svoje misljenje, ne kazemd a treba da guta prozak, kazem da treba da se digne (psihicki i fizicki) jer koraca ka tome da upadne u problem....sve je na njoj, ja ovo iz dobre namere, ona je za mene slovo na ekranu
depresija je slojevito stanje i ima vise vrsta...nemoj misliti da su to samo ljudi koji sede i zure u plafon ceo dan...kompleksna tematika i necu se sada udubljivati u celu pricu...ima svoj pocetak, a eto rekoh meni ovo nejno lici bas na to - pocetak....

ajde..bas na to...:confused:

Metlo, slazem se.
Svakodnevne iste aktivnosti nisu za mene nikakav posao...
Pogotovo sto kad si kuci, spektar aktivnosti ti se suzava...
Jos kad imas dete, kojem se moras prilagoditi...
Pa jos jedno cekas...
I svestan si da narednih par godina samo dajes dajes dajes...
ponavljas iste radnje...

Ne opravdavam se... to je prosto tako...
I naravno da je i drugima tesko... ne smatram se mucenicom...
Cak naprotiv, zahvalna sam na divnom detetu i svemu sto imam...
Samo sto je rutina rutina... svakodnevni sati igranja sa kockicama zamore...
Jedva cekam da pocnu predavanja i fax... da aktiviram mozak... :)

jasno mi je
eto ako ces ozbiljno to sa faksom onda super, to ce te lepo prodrmati
mozes jos nesto
vec smo pisali na tu temu...kursevi svega i svacega, eto sreca pa mozes sebi da priustis, to je lepa i dobra stvar...sta god te interesuje idi na kurs, ili usavrsi to sto vec znas....em da imas zanimaciju, da se ne osetis beskorisnom (opasna pomisao), em za ne daj boze znanja i zanata nikad dosta ;)
u krajnjem slucaju cicak oglase u ruke kasirka u marketu za 15 somica, mesec dana ma neka je, nije da ces sa tih 15 soma da hranis celu porodicu, to je da bi imala obaveze i razdrmanje u zivotu....
sta god....

onda nemas
ili si se stvarno uradila eurokremom opet...:lol:

visak secera nema veze s temom....
aj sad ozbiljno, nije kao da je branim a tebe napadam, ima i ona svoje bisere de se svi izvrnemo sa stolice kad napise :lol: ali cak i nekoliko sitnih (za tebe, mene, beznacajnih problemcica) moze da bude shvaceno kao nesto strasno i problematicno, nemoj misliti da to sto je tebi nesto picckin dim nekome takodje.... sve je to povezao sa karakterom, nacinom zivota, i kolicinom neutronasmitera, a dobro i hormona, i naravno mogucnostima da se cak i neki sitan problem resi, ili nagomilavanje sitnih i zaglavljivanje pri resavanju....pa tako dobijes veliki problem

visak secera nema veze s temom....
aj sad ozbiljno, nije kao da je branim a tebe napadam, ima i ona svoje bisere de se svi izvrnemo sa stolice kad napise :lol: ali cak i nekoliko sitnih (za tebe, mene, beznacajnih problemcica) moze da bude shvaceno kao nesto strasno i problematicno, nemoj misliti da to sto je tebi nesto picckin dim nekome takodje.... sve je to povezao sa karakterom, nacinom zivota, i kolicinom neutronasmitera, a dobro i hormona, i naravno mogucnostima da se cak i neki sitan problem resi, ili nagomilavanje sitnih i zaglavljivanje pri resavanju....pa tako dobijes veliki problem

znas kako, ako crmo ozbiljno
depresija je vrlo ozbiljno stanje ili stanja, bolje receno
i okidaci za depresijumobicno su malo vise od puke razmazenosti i dosade
tako da, vec ti rekoh ne bi ja to ovako razvlacila
imam to u obitelji i znam koliko...kosta izvlacenje iz takvog stanja
znam koliko to mijenja licnost covjeka i koliko je bitna podrska i razumijevanje najblizih pa i okoline...

u cickovom sucaju cinjenica da non stop klopa secere i ugljene hidrate itekako imaju veze s ovim sto pise
od takve ishrane covjek brzo postane bezvoljan, a razdrazljiv....koncentracija nula...
tako da...da sam na njenom mjestu prvo bi to stavila pod kontrolu i odatle krenula dalje

Zato se ja divim zenama koje ostaju kuci, i podizu decu.
Posao im je podizanje dece 24/7 i odrzavanje kuce, kuvanje.
Nista od toga nije lako.

A ono sto je meni najizrazenije u svemu tome je jednolicnost!
Npr.pet godina radis jedno te isto!
Ustajes, hranis, presvlacis, setas, kuvas, cistis, i sve u krug...
Nema napredovanja, nema Hvala, nema Bravo...

Mozda gresim?

pa upravo razmazenost moze da bude dobra podloga za ovo sto ja rekoh, ako je ovo razmazenost, ajde da postavimo tako, to je tvoje to je moje misljenje, nebitno....ali dobra osnova za zaglavljivanje pa onda osecaj bespomoci, nemogucnost resavanja probelema, nagomilavanje sitnih postaju krupno, bezvoljnost i osecaj beskorisntosti kao dva vrlo opasna siptoma....

a i bezveze mi da sad ovde palmudimo o njoj, nek radi sta oce....rekoh da nisam za dz napisala, ne pricam nikad o necemu o cemu ne znam nista....

ja da sam na cickovom mestu ne bih ovakvu temu postavila...al dobro....

Ja hocu nju, ovako:

-PAXP-deijE.gif

- - - - - - - - - -

Pa sta sad, nema slike...?

Back