tiaz:
Basara,Mihailović,Kovač,Petrović su živi pisci. A pravo da ti kažem kod navedenih književnika nisam nailazio na takve teme.
Matijević je dobio NIN-ovu nagradu prošle godine odnosno za najbolji roman u 2003 godini.
A uveliko je doneta odluka za najbolji roman u 2004.
NIN-ovu nagradu je dobio Vladimir Tasić za roman "Kiša i hartija".
Pročitaj ga,nadam se da će ti se svideti.
Eto dodao bih i Tasića,zatim Radovana B.Markovića,
Tu su i Branimir Šćepanović,Filip David,Danilo Nikolić,Aleksandar Gatalica...
Tiaz, nisam zelela da zvucim zlonamerno. Naravno da postoje mnogi pisci, dobri pisci koji tretiraju ozbiljen teme ili im barem prilaze iz malo ozbiljnijeg ugla (ozbiljnije ovde znaci ne-hornbijevsko). Samo sma htela da dam odgovor na temu- sta fali savremenoj srpskoj knjizevnosti? Na svakog Petrovica dodje 38 novinarki koje pisu kojesta. Na zalost, takve lake knjige su prijemcivije za citanje. Mislim da je problem zapravo u samom drustvu- sigurno da mladoj devojci zadojenoj zenskim casopisima nije stalo da cita kako se neki lik patio po logoru, vec voli stvari tipa prevario me, zasto su muskarci sa Marsa a zene sa Jupitera i sl.
Sto se tice Matijevica- znam kada je dobio NIN-a, samo mi i dalje nije jasno kakve veze ima sto ide autobusom. Mislim da je ove godine od tri knjige koje su usle u najuzi izbor zasluzeno pobedio Tasic. OK, mozda je Basara u nekom smislu bolji pisac, ali njegova su dela toliko nabijena sarkazmom da se gubi ostatak ideje *ovo je samo moje misljenje, bolje Basara nego Duska Jovanic*
Sto se tice novca- mislim da se ljudi "vade" na skupocu. Uzmes lepo muza, zenu, cerku, brata, sestru i odete da se upisete u biblioteku. Clanarina- 400 dinara za vas dvoje. Mislim da bi toliko svako mogao da izdvoji, da hoce.