Sta doruckuju Novosadjani

Ја још ништа. Није ми добро. :)
'eeeeebo te, pa kako misliš da se udaš, kada ti svaki drugi post počinje ili završava sa : Није ми добро !!! :shock:
Ovde trebaju zdrave, radine snajke, ono ne mora baš rudarka - Dana, ali je čak i onaj " kum Grom " ( i pored one i onakve imperije od tasta ! ), tražio mladinu potvrdu o regulisanoj vojnoj obavezi !!! :-D

suvo grozdje :):):)
teko toliko da mi otvori apetit, inace suvo grozdje Je::

Preporuka istraživača iz Bostona je da dnevno treba uneti hranu koja ima ORAC kapacitet između 3.000 i 5.000. Ukoliko treniramo, ovu brojku možemo uvećati bar za 20 %. Da bismo izbegli zbrku, evo malog podsetnika ORAC vrednosti za namirnice uobičajene u ishrani koje imaju antioksidativna dejstva.
Voće (100 grama) ORAC
Suvo grožđe 2830
Borovnice 2400
Jagode 1540
Maline 1220
Šljive 949
Avokado 782
Pomorandže 750
Crveni grejpfrut 739
Višnje 670
Kivi 610
Roze grejpfrut 495
Belo grožđe 460
Banane 210
Jabuke 207
Povrće (100 grama) ORAC
Beli luk 1939
Spanać 1260
Bareni spanać 909
Brokoli 890
Pasulj 460
Crni luk 450
Kukuruz 400
Krompir 300

Ja sam danas doručkovala kajganu od dva jaja sa kačakavaljom, četvrtinu tunjevine, kiseli kupus....i sad mi je muka
a080.gif

:lol::lol:....sramota....kajgana od 2 jaja...mislim....jel to pod jedan zub? :lol:

Pa nije problem u ta dva jajeta, nego što sam na to dodala i tunjevinu i sir i 'leb. A zaboravih da dodam da sam posle pojela i par kašikica eurokrema.

pojeo sam jabuku i saku suvog grozdja i dve suve sljive...
upropasti me ova ines :):)

Šta sam ja skrivila sad? :-(

PS. Ja danas još nisam doručkovala, čekam paket koji mi je mama poslala i koji svaki čas treba da mi donesu.
a050.gif

Back