Sta da upisem???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

marko994

Početnik
Poruka
40
Idem u cetvrtu godinu gimnazije.Dvoumim se da li da idem na filoloski fakultet(da upisem spanski),ili da zavrsim neki kurs spanskog jezika.

Problem je u tome sto ako upisem filoloski fakultet ne znam kako ce mi ici knjizevnost,posto je bas ne obozavam,sto se tice istorije nju mogu da naucim.I normalno kad bih ga zavrsio,imao bih bolji posao,nego kad bih zavrsio kurs.

S druge strane kad pogledam,mozda je bolje da upisem kurs jer mi je za to potrebno samo nekoliko meseci,i mogu odmah i da idem na kurs,uporedo sa skolom.Nece mi biti potrebno 4 godine kao za filoloski.Taman bih mogao odmah posle srednje da se zaposlim.Ova druga opcija je laksa,samo pitanje je da li bih mogao da radim neki dobar posao po zavrsetku kursa.

Nadam se da ce mi vasi saveti biti od koristi.

Haha, kako možeš uopšte da upoređuješ neki kurs, ma koliko dobar bio i fakultet? Ukoliko nigde ne žuriš, upiši fakultet. Sa njim imaš sigurno duplo veće šanse da se zaposliš..
Ni jedan fakultet nije lak, i na svakome ćeš se pomučiti.

samo gledaj na vreme da krenes da spremas prijemni sta god da izaberes uzmi to u obzir

da ne bude maj a ti nisi nista spremio od prijemnog
mada i onda valjda mozes da upises fizicku hemiju

manje je bitno u stvari sta ces upisati, da nesto jako zelis nametnulo bi se samo

Ova druga opcija je laksa,samo pitanje je da li bih mogao da radim neki dobar posao po zavrsetku kursa.

Verovatno ne bi mogao da nađeš nikakav posao. I ako bi ga našao, to bi verovatno bilo nešto privremeno, dok ne nađu nekog stručnijeg. Msm kada bi se mogao naći dobar posao sa nekim kursem, svi bi završavali kurseve i niko ne bi išao na fakultet. :lol:

Verovatno ne bi mogao da nađeš nikakav posao. I ako bi ga našao, to bi verovatno bilo nešto privremeno, dok ne nađu nekog stručnijeg. Msm kada bi se mogao naći dobar posao sa nekim kursem, svi bi završavali kurseve i niko ne bi išao na fakultet. :lol:

Pa ja sam mislio ako zavrsim kurs,da nadjem neki dobar posao,ali samo da ima veze sa jezikom.Normalno da je kad zavrsis fakultet,tu vec pored jezika znas i istoriju i knjizevnost i samim tim imas vece sanse za posao.

samo gledaj na vreme da krenes da spremas prijemni sta god da izaberes uzmi to u obzir

da ne bude maj a ti nisi nista spremio od prijemnog
mada i onda valjda mozes da upises fizicku hemiju

manje je bitno u stvari sta ces upisati, da nesto jako zelis nametnulo bi se samo

Ma nema problema,ja cu prijemni poceti da spremam najkasnije od januara,tako da necu imati takvih problema.

Moći ćeš da nađeš posao sa kursom, ali samo ako ćeš da fizikališeš.
Zato, knjigu u ruke i dobro zagrej stolicu za fax! :D

btw ako ne znaš dovoljno neki jezik, a uvek će doći neko ko zna bolje od tebe (čitaj: diplomirao, magistrirao ili doktorirao), ta veza ti ništa neće značiti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back