Šta čitate?

grešite o vidojkoviću. ja nešto ne volim da sudim o piscima čije knjige nisam čitala, pa nemojte ni vi. tačno je da su mi njegove "crvenkape" gotovo presele, ali ne zbog vulgarnosti, već zbog monotonosti. pisao je o tome kako je upoznavao razne devojke na netu, kako su se sve se ponašale isto i zajedno polako ginule i kako je uporedno sa tim dobijao inspraciju za knjigu. to je ustvari bila knjiga o pisanju knjige. i to mi je bilo dosadno. ali vidojković ima neverovatan talenat za jednu stvar. ume da neku finu priču provede kroz skroz proste i vrlo vulgarne situacije. sećam se one scene iz "ples sitnih demona" na groblju. marko je došao na sahranu nekog svog ortaka i vidi tamo nekog popa koji ga posmatra. pop ga gleda i razmišlja ko zna o čemu, a on tada počne da izmišlja neke perverzije i misli kako ga pop svojim pogledima samo podržava. to mi je jedan od omiljenih odlomaka.
i sad stoji da marko ima talentna, ali ako bude pisao o tome šta mu se sada dešava, verovatno je propao. ili ga bar ja neću čitati. mora da smisli nešto bolje. pričao je o prošlošti krajnje zanimljivo.. i pitanje je da li želi i da li će uopšte moći da joj se vrati.

Uglavnom citam teenage romane,a trenutno "Princeza u iscekivanju" od Meg Kabot

p.s.
Ja sam osmi razred i interesuje me koje se lektire obicno rade u gimnaziji,u prvoj godini?
Ako neko zna odgovor na moje pitanje,bila bih zahvalna na pomoci :)

Romeo i Julija - Shekspir
Dekameron - Djovani Bokacho
Bozhanstvena komedija - Dante Aligijeri
Ilijada - Homer
Rani jadi - Danilo Kish
Gilgamesh

ufff, ovo je nabacano, neam pojma shta josh, davno je bilo... :p
A shta cje ti to?

pa verovatno pametnica ocje preko leta da prochita neshto od toga.
ju ju, pa ja nisam imao sve to... Ilijadu nisam ni pomirisao, Dekameron ne znam ni shta je, a Bozhanstvenu komediju sam chitao sebe radi, a ne zbog shkole.
shta se radi u Dekameronu?

Dekameron... to su ti neki prijatelji iz Italije, srednji vek valjda... Odu negde na selo, smaraju se i reshe da svaki dan neko ispricha po jednu prichu... njih je deset pa ima uqpno sto pricha, koliko se secjam... Nishta posebno. Ima perverzija :mrgreen:
Ja sam prvih 16 pevanja Ilijade prochitala za jedno veche&prepodne :| a ostalo nisam :mrgreen:

Ilijada - Homer
Rani jadi - Danilo Kish
Gilgamesh
dekameron je zanimljiva knjiga, mi nismo citali celu nego samo nekoliko prica, ali svakako treba procitati :D
ilijada me je potpuno udavila, nikako nisam mogla da se sastavim ko je na cijoj strani, pa oni njihovi bogovi... :roll:
rani jadi su fina knjiga :) , preporucujem za vreme letnjeg da procitas.
gilgames je uzas, dosadno, dosadno, jako dosadno.
bozanstvena komedija - radili smo samo pakao.

Electra:
Ilijada - Homer
Rani jadi - Danilo Kish
Gilgamesh
Ako smem da ovom spisku dodam i "Antigonu"...
Romeo i Julija-procitaj nije lose, samo ja ne volim rime....
Dekameron-sve u svemu jako dokoni ljudi...
B.Komedija-e to citaj samo deo Pakao, jer se Cistiliste i Raj ne rade...
Ilijada-procitala sam je, ali toliko smaaaaraaa, da je to strasno...
Rani jadi-simpa...
Gilgames-ako znas ko je Supermen, onda ovo nemoj ni da citas...
Antigona- nju obavezno procitaj...Nije smorna, kratka je, a zanimljiva...
U prvoj godini se rade sve same gluposti, ali naravno ima izuzetaka...

Back