Šta čitate?

alhemichar se svidja samo ranim pubertetlijama i sportistima.
secjam se intervjua iz "tempa".... svakom fudbaleru i skoro svakom sportisti je omiljena knjiga "alhemichar"..... shto dovoljno govori i o njima, i o knjizi.

Keeper:
alhemichar se svidja samo ranim pubertetlijama i sportistima.
secjam se intervjua iz "tempa".... svakom fudbaleru i skoro svakom sportisti je omiljena knjiga "alhemichar"..... shto dovoljno govori i o njima, i o knjizi.
xexexe secam se i ja tih intervijua.. svi do jednog fudbalera su rekli da im je "Alhemicar" omiljena knjiga, zato mi verovatno ni ne pada na pamet da uzmem Koelja u ruke.. :roll:

pray the lord
Topic be resurrected! :lol:
Oki rekoh da oživim malo ovu temu... kad su se već pojavila interesovanja za nju ;)
Ja sam upravo završio sa čitanjem knjige "Umeće Provale" Kevina D. Mitnika upravo sam uzeo nešto lakše literature po savetu druga... da knjigu jednostavno moram pročitati... zove se "Lust 'n' Dust" napisala Ana Vučković... meni je totalno nepoznata knjiga Jel neko možda čitao?... videću kakva je mada deluje interesantno po uvodu.... ;)
A vi čitate li išta osim uputstva za spremanje kornfleksa? :lol:

pa ono.... zadnje sam chitao neka sabrana dela H.L.Borhesa... pre toga "chas anatomije" danilo kish.... sad chitam manifeste ruske avangardistichke umetnosti sa pochetka XX veka.... kazimir maljevich i tako to.... i uvek pomalo neshto za fakultet..... ma hu givz a fuk bout it.

ana vuchkovicj? jao secjam je se kad je objavila prvu knjigu.... moje godishte riba. svaka njoj chast al ja je ne bih chitao pored silnih Borhesa, Kishova, Dostojevskih i Tolstojevskih. secjam se kad je u intervjuu rekla kako su ljudi po gradu seksualno opterecjeni jer stalno grizu usne po autobusima i svuda. :lol: .... mani me tih spisateljica.

Meni stoji, evo vec nekih 10-tak dana, ovde na stolu "Artur i Minimoji" (MiLimoji, sto reche drugarica :lol: ) by Luc Beson... videli ste reklamu za film. Rekose mi ljudi da je stvar mnogo dobra. Radio je covek na prichi i filmu nekih 5-6 godina.
Tako da ono, prijavicu vam kakva je knjizica, samo da se nakanim da je prochitam :P

ja trenutno chitam "Primarna prevencija bolesti zavisnosti", i chituckam josh par struchnih knjiga vezanih za lechenje bolesti zavisnosti...jbg, maturski. Jedva chekam da to zavrshim i predjem na neshto konkretnije.

Ја читам ''Основе рачунарске технике II"... неописиво добра књига... једноставно не дозвољава да је оставиш... таман мислиш прочитао си суштину, кад оно... појави се нови још занимљивији део... :roll:

Dovla:
Ја читам ''Основе рачунарске технике II"... неописиво добра књига... једноставно не дозвољава да је оставиш... таман мислиш прочитао си суштину, кад оно... појави се нови још занимљивији део... :roll:
Pih stručne knjige... i ja isto tako sad čitam "Begining Web Programming with HTML, XHTML, and CSS" i "PHP/MySQL Programming for Absolute Beginner" :P

Мени је много криво што сам у средњој прескочио доста лектира и што сада немам времена за читање... волео бих када бих могао да нађем мало времена да прочитам макар оне главне књиге које би требало да буду прочитане у сваком случају типа Горски вијенац, На Дрини ћуприја, Сеобе, Хамлет итд...

Dovla:
Мени је много криво што сам у средњој прескочио доста лектира и што сада немам времена за читање... волео бих када бих могао да нађем мало времена да прочитам макар оне главне књиге које би требало да буду прочитане у сваком случају типа Горски вијенац, На Дрини ћуприја, Сеобе, Хамлет итд...
Ehh a tek koliko sam ja toga preskočio u srednjoj što se tiče čitanja... od svih knjiga iz srednje... recimo da sam stvarno pročitao samo "Kad su cvetale tikve" :lol:

e pa vidi se da nishta ozbiljno ne chitate.
di je sada mala nish da kazhe kako chita "zle ljude" od dostojevskog.

@cupka. "chokolada" je verovatno po onom filmu... sa dzhoni depom. i nije bash previshe zanimljivo. al film je lep ako nishta drugo.

Dovla:
jao,jao....gorski vijenac :( dusa mi je na nos izasla dok je nisam procitala.jos smo morali da ucimo 100 stihova napamet.a ja lose bubam.u drugom odeljenju su morali 500...ne bih je citala ponovo.
na drini cuprija obavezno da procitas kad stignes i prokletu avliju...i neku andricevu zbirku prica...secam se da sam procitala decu i jos neke...davno to bese,mogla bih opet...andric je tezak,ustvari bavi se teskim temama ali lepo pise,pa ti nekako ne dozvoljava da ga ispustis iz ruku dok ne procitas.
seobe...crnjanski jel? :? i ta je knjiga dobra ali isto teska za citanje.
hamlet....not my cup of tea...i njega sam jedva procitala,al je makar kratak....predstava je bolja :lol: i r&j :roll: ... mnogo je dramatican za moj ukus...

knjige promasaji u lektiri srednje skole - kostana i necista krv :shock: zgadio mi se zivot na ovu drugu.
i ana karenjina.

nikad nisam procitala hazarski recnik...a bas sam htela...nekoliko puta sam kretala,i nikad dalje od hriscanske knjige nisam stigla...zanimljiva je al brate mili,sto je cudno napisana,uvek me ubije u pojam pa ne mogu da zavrsim...

...:)...ja Antigonu nikad nisam ni procitala...:)...Jos uvijek ne znam kako sam uspjela da se izvucem...:)
@keep
mislis da je po filmu...:):)...ali kad vidjoh korice...:)...stvarno me mrzi da je citam..::)

da ne morash ti verovatno ne bi ni chitala, zato su i izmislili to prokleto "moranje".

hazarski rechnik nije uopshte chudno napisan, chakshtavishe, mozhesh ga chitati kako god ocjesh. mozhesh i obichno. ja sam chitao redom. mozhesh i pratiti odrednice iz knjige, preskakati do mile volje. ali najvecji stepen uzbudljivosti knjiga ima kad se chita redom.

seobe jesu crnjanski, jest. :| ....

u svakom sluchaju, nisam u srednjoj sreo nijednu loshu ovakvu il onakvu knjigu. il da mi "nije legla". nema tu u knjizhevnosti, umetnosti uopshte, da ti "ne legne". ako se to desi, ti si kriv, a ne knjiga. nisi bio dovoljno spreman.

mislim da jedino nisam antigonu prochitao. valjda zato shto se nije moralo. :P ...

od Andricja je bukvalno sve mocjno. to iz lektire je samo vrh brega. on ima i odlichnih eseja, pesama, crtica - dnevnika poput "znakova pored puta", ili "ex ponto". od romana tu su josh i "gospodjica" i "travnichka hronika". jedino nisam chitao "nemirna godina" i "zhedj", ne znam shta je to.

ali najjacha knjiga mi je bila "dervish i smrt". ;-)

Back