today i'm an owl
Zainteresovan član
- Poruka
- 165
"Koreni" Dobrica Ćosić.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Derviš i smrt" by Meša Selimović
Nemam komentar. Samo cu reci, steta je ne procitati.
Dostojevski - Zlocin i kazna![]()
U januaru pročitao 10 knjiga (doduše, ne baš obimnih), u februaru nijednu.
Nikad ništa ne radim, a opet nemam slobodnog vremena.
Za leto sam napravio spisak od četrdesetak knjiga (oko 30000 stranica), da nadoknadim propušteno.
Nikad ništa ne radim, a opet nemam slobodnog vremena..
Znam taj fazonE al aj da sam barem uzeo da se spremam za faks, a ja samo povremeno pročešljam pitanja sa prošlogodišnjih testova, Gramatiku pipnuo nisam ko da je ukleta xD
Čekam da mi drugarica fotokopira neku svesku gde je sve to lepo sažeto(što će biti, nadam se, sutra) pa ću da krenem sa spremanjem ozbiljno
I sve uzimam neke kratke knjige da bih imao više vremena za sve ostalo, od maturskih do književnoistraživačkih, i opet ništa ne uradim xD
btw
evo šta sam čitao lately
http://www.goodreads.com/user_challenges/572971
Znači odlučio si se ipak za Filološki, a?
hmm, ne verujem da ćeš uspeti uporedo još jedan, da uskladiš vremenski je nemogućeIpak mislim da su obavezna predavanja i na pravnom... na Filološkom su sto posto, a pored toga se mora dosta učiti, ja imam drugaricu na pravnom koja uči dnevno po 6 sati. Mislim da je kreptoman u pravu za jezike, nisam se dovoljno raspitivao, nije to sad toliko bitno xD
A ja planiram njegovu, 08 opšta književnost.
Ja pre neki dan našao prošlogodišnji prijemni test. Uradio oko 90% (nisam znao dela nekih naših prosvetitelja), a prošle godine najbolje uradila devojka sa 80%.
Ne znam da li se ovo odnosi na srpski jezik i književnost, ali na opštoj gde se radi test od 30 pitanja bilo je ljudi sa 100% a ja imadoh 90%, tako da mi je prilično čudno da na smeru za srpski nije bilo nikog sa više od 80 posto.
Inače, Fjodore, na opštoj je obavezno 2 strana jezika 4 semestra, na svim drugim smerovima (mada ovo još treba proveriti, a i ove stvari se menjaju) potrebno je imati 1 kompletno završen izborni jezik (4 semestra) da bi se diplomiralo.
Btw, ideja sa 2 faksa je super i ja to skroz podržavam, samo što je veliki problem filološkog fakulteta što ćeš često uveče biti na fakultetu zbog jezika, a i predavanja su obavezna na većini predmeta, tako da treba se pomučiti da se uklopiš...što se tiče obima studija, mislim da je realno postići još jedan pored filološkog jer on ruku na srce nije nešto težak fakultet. Priča o komparatistici kao težem smeru od opšte svoje utemeljenje uglavnom nalazi u tome da je njima VEĆINA predmeta dvosemestralna, te time teža za polaganje.
Prijemni test je sa Filološkog fakulteta u mom gradu, ne u Beogradu.
Ohrabri me, sem engleskog mi ništa ne ide, a ni engleski ne baš sjajno.
A za dva fakulteta ću razmisliti još, mada mi je još neko rekao da Filološki nije mnogo težak i da je moguće uporedo studirati još nešto.