Šta čitate?

Ma ne, drugi semestar PROŠLE godine, ovaj računam kao treći. xD
Tvista nisam čitala, provukoh se na Velika očekivanja. :lol: Za sad, videćemo šta će da me snađe na ispitu.
Ja u trećoj biram smer, ako uzmem jezički nema više književnosti.
opa, al smo napredni :D ne, ja sam u drugom semstru imala biblijsku, dubrovacku i srednjovekovnu. krem de la krem. ali ono, prve dve jos i ok, mozes to nazvati knjizevnoscu, kad krenes malo i uneses se, bude okej. al zitije iliti lazi me lazi, to je smrt.

Aham, oni koji hvale neko delo su , a onda oni koji apsolutno popljuju sve sto im se nije svidelo iznoseci to kao apsolutnu istinu, ne uzimajuci u obzir da im gimnazijica i slobodno vreme izmedju drkanja ***** i igranja igrica koje posvete citanju nije dalo neku dobru osnovu za razvoj kritickog suda- pa nzm, ja bih to nazvala balavcem koji VRISTECI ZELI DA ISKAZE SVOJ POSEBAN STAV.
Inace, Antigona je pa... bolje sto ti se ne svidja, tuzno bi i bilo da ti se svidi.

jaaaooo
nemoj u usta da me uzimas lozano iskompleksirana.
Bedo moja napacena hrhko je veliko znanje ,a tvoje znanje je nista do misaona imenica. Znamo se carice ,dzabe se kacis sa covekom koji zna tacno koliko si jadna i tuzna :(

Ako od razmatranja nekog dela krenes da razmatras osobu, ocekuj isti tretman, da neces mozda da tapsem tvojoj bezrazloznoj aroganciji. Mozes me vredjati koliko hoces, mozes vredjati i dela ljudi cija su imena vekovima zapamcena, dok ce tvoje pamtiti unuci maksimum, dela ljudi koji su ispod nokta imali talenat koliko ti neces da imas ni da se sto puta rodis, ako ti je tako lakse da zivim sa svojom iritantnom licnoscu, slobodno. samo ono, jednostavno ne raspolazes cinjenicama i kapacitetom ;)

mislim da je to potrošeno vreme.
Iako Karenjina nije neko filozofsko delo (mada ima i toga), zahteva određenu zrelost za razumevanje vrlo kompleksnih međuljudskih odnosa u toj knjizi, nešto što ni srednjoškolac ne može doživeti kako treba, a kamoli učenik osnovne škole.

Може колико може, а то да је узалуд, не вјерујем баш... Христос се роди.

Ako od razmatranja nekog dela krenes da razmatras osobu, ocekuj isti tretman, da neces mozda da tapsem tvojoj bezrazloznoj aroganciji. Mozes me vredjati koliko hoces, mozes vredjati i dela ljudi cija su imena vekovima zapamcena, dok ce tvoje pamtiti unuci maksimum, dela ljudi koji su ispod nokta imali talenat koliko ti neces da imas ni da se sto puta rodis, ako ti je tako lakse da zivim sa svojom iritantnom licnoscu, slobodno. samo ono, jednostavno ne raspolazes cinjenicama i kapacitetom ;)

Srecan Bozic I Nova 2013ta ^___^
Zelim ti da u sledecu 2014 udjes bez svih tuga, kompleksa i nesreca koje te proganjaju zadnjih 10 godina i duze .
To bih ti pozeleo i za ovu ,ali vidim da je pros'o voz :(
Lepa pesmica za veliki praznik :D

Какав је Софијин свијет ?

Tek sam poceo, za sad deluje dobro. Filozofski roman, ali ne preterano komplikovan, tek grebanje po povrsini, opet tek sam poceo, mozda kasnije postane komplikovanije.

@Evergreen

Zato sto bih se ubio da moram to da citam sad, ne da mi raspolozenje, a i na raspustu sam, bas ne bih da se mucim razumevanjem moralnih dilema. Mada svejedno moram da obnovim taj roman jer sam zaboravio dosta, citao sam pre godinu dana :D

Sofijin svet je blasfemija za Filozofiju. Veće govnno u životu nisam držao u rukama, mislim da bi to i dalje važilo kad bih se posrao u sopstvene ruke.

akuta, šta je, tvoj mozak je previše ograničen da se i za raspust bavi nečim težim? Pussy

Sofijin svet je blasfemija za Filozofiju. Veće govnno u životu nisam držao u rukama, mislim da bi to i dalje važilo kad bih se posrao u sopstvene ruke.

akuta, šta je, tvoj mozak je previše ograničen da se i za raspust bavi nečim težim? Pussy

Jok, nego raspust sluzi za odmor, ne za (m)ucenje :D Salim se, prosto ne bih sad da se opterecujem i time, hocu da odmorim, dosta mi je sto ucim za prijemni. E sad to sto moram za raspust da obnovim jer ce profesorka odmah prvi cas da nas ebe s tim, to je drugo.

Sto se tice filozofije, Sofijin svet je samo uvod u nju. Citaj Sartra, ali verujem da jesi. Ako nisi ponecu ja komplet sa sobom pa cu da ti dam :P

A dugujem i Mathu Metafiziku od Aristotela.

Znam ja šta ona nastoji da uradi, al' to ne znači da će nekog privući k filozofiji nakon što je pročita. Sama želja za saznanjem ipak nastaje i bez te knjige. Mislim, da sam prvo uzeo nju da čitam pre svih ostalih, možda bi drukčije razmišljao o njoj... ili da sam je uzeo pre nekih 5-6 godina.
Ovako mi je ogavna

al' to ne znači da će nekog privući k filozofiji nakon što je pročita.

ali ne znači ni da neće.

Sama želja za saznanjem ipak nastaje i bez te knjige

najbolje da sad polemišemo kako nastaje želja za saznanjem.

Knjiga predstavlja jedan maksimalno pojednostavljeni pregled istorije filozofije, namenjen prvenstveno onima koji ranije sa istom nisu imali kontakta. I to je jedan prilično dobro odrađen posao, tako da ne razumem pljuvanje s tvoje strane. Ako si ti očekivao da ti ta knjiga pruži kompletan neposredan uvid u istoriju filozofije, ne znam šta da ti kažem, za tako nešto se ide na fakultet.

ali ne znači ni da neće.

najbolje da sad polemišemo kako nastaje želja za saznanjem.

Knjiga predstavlja jedan maksimalno pojednostavljeni pregled istorije filozofije, namenjen prvenstveno onima koji ranije sa istom nisu imali kontakta. I to je jedan prilično dobro odrađen posao, tako da ne razumem pljuvanje s tvoje strane. Ako si ti očekivao da ti ta knjiga pruži kompletan neposredan uvid u istoriju filozofije, ne znam šta da ti kažem, za tako nešto se ide na fakultet.

Lepo rekoh ja, uvod, najprostije receno...

Back