Šta čitate?

megi je bila na festivalu Na pola puta u Užicu

slušala predavanja Veličkovića, Dejana Ilića, Dragane Mladenović, Predraga Lucića, itd.
međutim
juče u prostoriju ulazi jedan čovek koji seda i počinje svoje predavanje sledećim rečima

markes mi je pisao pogovor za novu knjigu koju sam ja imao u planu još kad sam pre ihaha sa Bukovskim sedeo na terasi njegove kuće u san pedru i mrtav pijan diskusovao o poeziji sa njim još pijanijim

ja šlog
čika se zove Vojo Šindolić, čuveni prevodilac, pisac i esejista
svoje pisanje je većinom posvetio poeziji bit generacije i intervjuima sa muzičarima tog perioda

Alen Ginsberg mu je bio najbolji prijatelj
nesuđeni kum mu je Danilo Kiš
Bukovski mu je bio veliki prijatelj, čak nam je i pismo njegovo čitao u kome Bukovski kaže da ne može više da izdrži brak sa svojom ženom i kako to treba okončati
Leonard Koen i Dilan su mu redovni sagovornici
pijančio sa Flojdovcima

i ja sam sad kompletna osoba
čovek je bio veliki prijatelj sa Bukovskim

p.s i da, za najnoviju knjigu Selected poems Ginsberg mu je pisao predgovor, a Markes pogovor. tačka.

megi je bila na festivalu Na pola puta u Užicu

slušala predavanja Veličkovića, Dejana Ilića, Dragane Mladenović, Predraga Lucića, itd.
međutim
juče u prostoriju ulazi jedan čovek koji seda i počinje svoje predavanje sledećim rečima

markes mi je pisao pogovor za novu knjigu koju sam ja imao u planu još kad sam pre ihaha sa Bukovskim sedeo na terasi njegove kuće u san pedru i mrtav pijan diskusovao o poeziji sa njim još pijanijim

ja šlog
čika se zove Vojo Šindolić, čuveni prevodilac, pisac i esejista
svoje pisanje je većinom posvetio poeziji bit generacije i intervjuima sa muzičarima tog perioda

Alen Ginsberg mu je bio najbolji prijatelj
nesuđeni kum mu je Danilo Kiš
Bukovski mu je bio veliki prijatelj, čak nam je i pismo njegovo čitao u kome Bukovski kaže da ne može više da izdrži brak sa svojom ženom i kako to treba okončati
Leonard Koen i Dilan su mu redovni sagovornici
pijančio sa Flojdovcima

i ja sam sad kompletna osoba
čovek je bio veliki prijatelj sa Bukovskim

p.s i da, za najnoviju knjigu Selected poems Ginsberg mu je pisao predgovor, a Markes pogovor. tačka.

jeebem ti ispalio sam se za na pola puta...a gotovo da je preraslo u ritual da svake god palim

fak

jel zavrseno?

http://www.napolaputa.net/raspored-aktivnosti/

nije
sutra neću na predavanja, mada bih volela da slušam Almira Imširevića
idi na čitanje ako možeš u pozorište, mala pozornica. ja ću probati da dođem

čitaju Lucić i Ivan Čolović

a u petak su genijalna predavanja, tu ću sigurno biti
Ivan Čolović - O navijanju i navijačima (a kao uvertira mu se pogodilo današnje divljanje fajtersa kroz ulicu ispod gimnazije :lol: )
Dejan Ilić isto drži predavanje "Roman Vojislava Despotova"

bani, odlično je

http://www.napolaputa.net/raspored-aktivnosti/

nije
sutra neću na predavanja, mada bih volela da slušam Almira Imširevića
idi na čitanje ako možeš u pozorište, mala pozornica. ja ću probati da dođem

čitaju Lucić i Ivan Čolović

a u petak su genijalna predavanja, tu ću sigurno biti
Ivan Čolović - O navijanju i navijačima (a kao uvertira mu se pogodilo današnje divljanje fajtersa kroz ulicu ispod gimnazije :lol: )
Dejan Ilić isto drži predavanje "Roman Vojislava Despotova"

bani, odlično je

fakin jea... iako sam umoran kao ker sutra cu da poranim i da zapalim do gimna

nego, kad su to ludi fajtersi divljali?

ma stoka

nego hvala na informacijama, dosao bih i ranije u ue da sam znao da je ovce nedelje npp

nekako sam to zbacio sa uma

mada i nije bas fascinantan repertoar za pesnicenje al ajde

ne bi to govorio da si slušao Veličkovića kako čita avanture gude Gude u modernoj gradskoj porodici
ili kako je Končita u 1430. epozodi Magabunde otkrila da je nije rodila majka već tetka :lol:

GUDA GUDA NIJE ZNALA ZA STRAH!

Rivju sa danasnjeg pesnicenja:

Dubravka Stojanovic je spikala o potpuno marginalnim cinjanicama karakteristicnim za odredjeno vreme, istovremeno bacajuci hejt na ideju velike srbije, cime je dokazala po ko zna koji put da joj logika nije jaca strana, tj. izostavila je potpuo postojanje uzrocno posledicne veze izmendju faktora koji oblikuju jedno vreme.

Kad je Ivan Colovic zapoceo spiku izasao sam da dopunim dnevnu dozu nikotina i vratio se taman kada jegenijalni Lucic zapoceo

Jedino sto je vredelo te veceri definitivno

Na objektivan nacin je prikazao situaciju u nasem drustvu u poslednjih 20 godina, naravno kroz dosta humora i an krajnje ironican nacin, kako mu i prilici...covek je pokidao

Rivju sa danasnjeg pesnicenja:

Dubravka Stojanovic je spikala o potpuno marginalnim cinjanicama karakteristicnim za odredjeno vreme, istovremeno bacajuci hejt na ideju velike srbije, cime je dokazala po ko zna koji put da joj logika nije jaca strana, tj. izostavila je potpuo postojanje uzrocno posledicne veze izmendju faktora koji oblikuju jedno vreme.

Kad je Ivan Colovic zapoceo spiku izasao sam da dopunim dnevnu dozu nikotina i vratio se taman kada jegenijalni Lucic zapoceo

Jedino sto je vredelo te veceri definitivno

Na objektivan nacin je prikazao situaciju u nasem drustvu u poslednjih 20 godina, naravno kroz dosta humora i an krajnje ironican nacin, kako mu i prilici...covek je pokidao

ranije sam slušala Dubravku,što na Peščaniku, što uživo
nije ona ništa manje objektivno pričala o fenomenu Velike Srbije od Lucića koji isto tako kritikuje nacionalne odlike koje pojedinac gaji
mislim da je ona jedan od retkih istoričara koja može da argumentuje svoju priču ne pozivajući se na "slavnu srpsku prošlost" ili neke društveno prihvaćene nacionalne ideale

ranije sam slušala Dubravku,što na Peščaniku, što uživo
nije ona ništa manje objektivno pričala o fenomenu Velike Srbije od Lucića koji isto tako kritikuje nacionalne odlike koje pojedinac gaji
mislim da je ona jedan od retkih istoričara koja može da argumentuje svoju priču ne pozivajući se na "slavnu srpsku prošlost" ili neke društveno prihvaćene nacionalne ideale

Poenta je u tome sto ne moze da poveze konkretne cinjenice koje oblikuju jedno vreme

na primer?
ne znam o čemu je tačno pričala, zato pitam

npr "dok su ljudi u srbiji gladovali i dok je zivotni vek bio jedva 35 godina, pasic i kompanija su pravili velikosrpske ratne planove"

e sad, nije uocila postojanje uzrocno-posledicne veze izmedju koristi koju pobednici sticu u ratu sa blagostanjem stanovnika u drzavi-pobednici, prostije napredak mora biti necim uzrokovan, u ovom slucaju ratom, sto se i potvrdilo u ekonomskom rastu shs-a 20-ih godina

isto tako govorila je o urbanizaciji, kulturnom napretku, kanalizacionim mrezama i nepostojanjem istih u srbiji s pocetka 20-og veka, a da nije u obzir uzela opstu drustveno-ekonomsku situaciju koja je bila u celini krajnje losa, ne zbog loseg rukovodstva vec spoljasnjih pritisaka

govori o nekim danasnjim elitama koje zagovaraju neonacizam iako se iste svode na samo nekoliko organizacija pred gasenjem

preterano je subjektivna, sto je i sama napomenula na pocetku izlaganja, a subjektivni pristup je poguban za izucavanje istorije

e da, bacila je hejt na jednog od mojih omiljenih istoricara, omrazenog nam ljusica

a nije mu ni do kolena, iskreni da budemo, na stranu politicku orjentaciju navedenih

npr "dok su ljudi u srbiji gladovali i dok je zivotni vek bio jedva 35 godina, pasic i kompanija su pravili velikosrpske ratne planove"

e sad, nije uocila postojanje uzrocno-posledicne veze izmedju koristi koju pobednici sticu u ratu sa blagostanjem stanovnika u drzavi-pobednici, prostije napredak mora biti necim uzrokovan, u ovom slucaju ratom, sto se i potvrdilo u ekonomskom rastu shs-a 20-ih godina

isto tako govorila je o urbanizaciji, kulturnom napretku, kanalizacionim mrezama i nepostojanjem istih u srbiji s pocetka 20-og veka, a da nije u obzir uzela opstu drustveno-ekonomsku situaciju koja je bila u celini krajnje losa, ne zbog loseg rukovodstva vec spoljasnjih pritisaka

govori o nekim danasnjim elitama koje zagovaraju neonacizam iako se iste svode na samo nekoliko organizacija pred gasenjem

preterano je subjektivna, sto je i sama napomenula na pocetku izlaganja, a subjektivni pristup je poguban za izucavanje istorije

e da, bacila je hejt na jednog od mojih omiljenih istoricara, omrazenog nam ljusica

a nije mu ni do kolena, iskreni da budemo, na stranu politicku orjentaciju navedenih

ne mogu sad da odgovaram, iznervirali ste me na sportu
skačete na prvu loptu, ko da sam linčovala nekoga

pišem ti odg kasnije
vezano za ekonomski situaciju tog perioda - nikada ona nije bila toliko loša koliko crnje to nama nastoje da prikažu
jer za sve loše što se desi, odgovorna vlast traži izgovore
ako nije kriva petovekovna okupacija turaka
onda je loša ekonomska situacija

ali detaljnije sutra

ne mogu sad da odgovaram, iznervirali ste me na sportu
skačete na prvu loptu, ko da sam linčovala nekoga

pišem ti odg kasnije
vezano za ekonomski situaciju tog perioda - nikada ona nije bila toliko loša koliko crnje to nama nastoje da prikažu
jer za sve loše što se desi, odgovorna vlast traži izgovore
ako nije kriva petovekovna okupacija turaka
onda je loša ekonomska situacija

ali detaljnije sutra

pa draga moja pogledaj bdp pre i posle carinskog rata i bice ti jasno

istorija je igra u kojoj se cinjenice, ponekad sasvim nebitne, cvrsto medjusobno preplicu

uzrok-posledica

sve se zasniva na tome

kad pocnes sa tog aspekta da posmatras istorijske dogadjaje, onda si istoricar

ona kuuckica je pokazala da nije

Back