Šta čitate?

Ne mogu da citam ovog Dervisa...Mnogo filozofiranja na temu za moj ukus.Mislim da cu da uzmem nesto od Andrica za sledece citanje.

Dervis je zakon! Meni je krivo sto nemam vise vremena da ga citam. :( Neki su se zalili na spor pocetak, ali se meni ne cini nimalo takvim. Treba razumeti sta prica, pronaci se i citati vrlo pazljivo, jer nije tra la la pricica. ;)

Andric je bio mason zato je i uzeo Nobelovu, a Mesa nije. :P :D

Kad sam bio 5 ili 6 razred, ne sjecam se tacno, ali sjecam se da me je nastavnica srpskog grdila sto nijesam procitao Taras Buljbu. Ja sam joj na to rekao "Procitacu, nadoknadicu ja sve to." I nadoknadio sam skoro, poslije 10 godina :lol:

Derviš je odličan!
Čitam Enciklopediju mrtvih, svidja mi se, mada je malo sirovo.

Da dodam jedan divan deo iz Derviša:

"Šta se to odjednom desi, koji se to kamen iz temelja izmakne pa sve počne da se ruši i odronjava?
Život je izgledao čvrsta zidanica, nijedna pukotina se nije vidjela, a iznenadni potres,
besmislen i neskrivljen, porušio je ponosnu zidanicu kao da je od pijeska".

Poslednja izmena:
Derviš je odličan!
Čitam Enciklopediju mrtvih, svidja mi se, mada je malo sirovo.

Da dodam jedan divan deo iz Derviša:

"Šta se to odjednom desi, koji se to kamen iz temelja izmakne pa sve počne da se ruši i odronjava?
Život je izgledao čvrsta zidanica, nijedna pukotina se nije vidjela, a iznenadni potres,
besmislen i neskrivljen, porušio je ponosnu zidanicu kao da je od pijeska".

aaaa ja volim Enciklopediju mrtvih.
najjača mi je naslovna priča(ne samo zbog ideje o enciklopediji mrtvih nego zbog povezanosti te devojke sa ocem,tu sam se pronašla),mada mi je mnogo lepa i Crvene marke s likom Lenjina baš

Završila sam Ptice umiru pevajući, divna priča, opisi Australije, bila je popularna i serija, negde '80-ih... preporučujem svima, ženskima posebno :klap:

I da, dopala mi se Lovely bones- Divne kosti, brzo se čita, zanimljiva, priča govori o ubijenoj devojčici koja posmatra iz raja kako vreme protiče i ljudi žive bez nje, svog ubicu itd.

ja cu da procitam svaku lektiru, ne zato sto moram, nego zato sto volim da citam...:lol:
i zato sto mislim da je steta neprocitati...
a, jeste...mislim meni...obe :)

joj nikad nisam volio citati lektire...:roll:..
ne zato sto ne volim citati,nego zato sto mi je nametnuto..
Ja obozavam naucne i dokumentare knjige:)...
a citao sam one "Patnje mladog vertera"....:dash:.....ubistvo..

Cica Gorio je knjiga o jednom mamlazu koji misli da se ljubav kupuje,a onda se zgrane sto ga kao siromaha niko ne voli. Plus je patoloski opsednut svojim cerkama.
Jes' voleo ih je,ali ne znam koji bi otac kupio stan ljubavniku svoje cerke i ziveo iznad njihove spavace sobe ne bi li mu,citiram,cerka bila bliza.
Moj sledeci pismeni ce bas biti vedar i poletan. -.-
Prokleta druga godina.

eh,da ti znas koliko boljih knjiga ima,batalila bi te lektire

a i kako to volis da citas,kad na svakih 20 dana uzmes knjigu u ruke :hahaha: i to po 10 strana xD

zato sto imam drugih obaveza....:D
citam druge lektire koje su primarne....Anu radimo tek tamo za mesec dana :P
a, inace, trenutno ne smem da uzimam nista van skolske literature jer nista necu uciti, moraju ocene da se popravljaju :P

Back