Šta čitate?

Ma opušteno, imaćeš više vremena da spremiš prijemni :)

ma ono, ako se dobro organizuješ, na faksu ćeš imati još veću slobodu, mada zavisi na kom... ali na velikom broju predavanja nisu obavezna, tako da, opušteno

p.s. ala smo otišli u offtopik, ima Kreptoman stvarno da pozeleni :lol:

noup, ne, nikako..
odustala sam od ideje da upisujem fax ove 'dine jer tu stvar zelim da pocnem i odradim kako treba, a trenutna fakd ap situacija sa kicmom me sprecava u tome
nista, trunucu kod kuce jos jednu godinu, mozda se i zaposlim ili odradim pripravnicki i to..
a planiram da upisem zurnalistiku u Novom Sadu...videcemo, videcemo :)

Zavrsio "Tajnu postanka" Tom Noksa... Jaaaako sam impresioniran! Kakva prica! I to sazeta od istorijskih cinjenica! Nisam skoro procitao nista slicno. (Ako izuzmemo Den Brauna)

Jos uvek sam pod utiskom! :)

Poslednja izmena:
(...)

Ako bi, dakle, trebalo da se objasni kako se najpre pojavilo medju ljudima ono shto nazivamo ukusom, otkuda to da su taj ukus ljudi ovi predmeti interesovali mnogo vishe nego drugi i da su bash ti predmeti pokrenuli sudjenje o lepoti pod ovim ili onim okolnostima mesta i drushtva, koji je uzrok toga shto je ukus mogao da naraste do luksuza, i tome slichno, onda bi se principi takvog objashnjenja, velikim delom morali trazhiti u psihologiji. Tako moralisti zahtevaju od psihologa da im objasne chudnovati fenomen shkrtosti, koja apsolutnu vrednost gleda u posedovanju sredstava za ugodan zhivot (ili svaku drugu svrhu), pa ipak sa namerom da od njih nikada ne chini neku upotrebu, ili da im objasne chastoljublje, koje tu vrednost nalazi u prostoj glasovitosti bez neke dalje svrhe, kako bi prema tome objashnjenju mogli da podese svoje propise, ne propise samih moralnih zakona, vec propise za odstranjenje onih prepreka koje se suprotstavljaju uticaju tih zakona; pri chemu se ipak, mora priznati da sa psiholoshkim objashnjenjima, u sravnjenju sa fizichkim objashnjenjima, stvar stoji vrlo rdjavo, da su ona uvek hipotetichna i da se pored tri razlichna osnovna objashnjenja vrlo lako mozhe izmisliti neki chetvrti koji je isto tako prividan, te stoga mnoshtvo takvih vajnih psihologa, - koji umeju da navedu uzroke za svako dushevno nadrazhenje ili uzbudjenje koje se budi u pozorishnim igrama, pesnichkim predstavama i u predmetima u prirodi, pa tu svoju duhovitost nazivaju chak filozofijom, to mnoshtvo ne pokazuje ne samo nekakvo znanje da nauchno objasni najobichniju prirodnu pojavu u materijalnom svetu vec mozhda chak ni sposobnost za to. Izvoditi psiholoshka posmatranja, te dakle skupljati materijal za buduca iskustvena pravila koja treba sistematski povezati, ne gajeci ipak zhelju da se shvate, to je doista jedna prava duzhnost psihologije koja ce teshko ikada moci da polazhe pravo na rang jedne filozofske nauke.

Ali ako jedan sud izdaje sam sebe za opshtevazheci, te dakle ako u svome tvrdjenju polazhe pravo na nuzhnost, bilo da se unapred data nuzhnost zasniva na pojmovima o objektu a priori bilo na onim subjektivnim uslovima pojmova koji im lezhe u osnovi a priori, onda, ako bi se takvom sudu priznalo takvo pravo, bilo bi besmisleno da se ona opravdava time shto bi se poreklo toga suda objashnjavalo psiholoshki. Jer, time bi se postupalo suprotno svojoj vlastitoj svrsi i, kada bi oprobano objashnjenje potpuno uspelo, onda bi ono dokazalo da taj sud apsolutno ne mozhe da polazhe nikakvo pravo na nuzhnost upravo zbog toga shto se mozhe dokazati da je po svom poreklu empirijiski. (...)

180088_1846701889324_1293962137_32297647_3401131_n.jpg

noup, ne, nikako..
odustala sam od ideje da upisujem fax ove 'dine jer tu stvar zelim da pocnem i odradim kako treba, a trenutna fakd ap situacija sa kicmom me sprecava u tome
nista, trunucu kod kuce jos jednu godinu, mozda se i zaposlim ili odradim pripravnicki i to..

jao,pa bicemo komsinice
nemoj da mi se nisi javila kad dodjes

elem,i ja resila,prava u novom sadu i tacka
nema vise premisljanja
:/

@tema-blago cara radovana
tek pocela,ali bukvalno svaki deo procitam po 15 puta,toliko su te misli divne

nije toliki problem sto je u stihu, koliki je problem nas prevod tih stihova, kojim se postize rima, a na racun izvrdavanja originalnih misli...a jeste genijalan, ali meni kad je nesto "obaveza", to me ubija u pojam...

Ni ja ne podnosim kada mi je nesto nametnuto...

P.S. Fausta sam dobio na kraju osmog kao odlican djak! ^^ Hehe, sta se izrodilo iz onog divnog deteta... :mrgreen:

noup, ne, nikako..

daaa, ali sledece 'dine..
za sada sam jos uvek dole.. pijana, nalakiranih noktiju (crno, ofkors) i srecna :lol:

The Vampire Diaries....ali to imas na netu negde jos nije prevedena....
uzmi skini seriju....izaslo je od prilike 40 epizoda....sezona i po...tako nesto....fenomenalna je serija...
kolko je to glupa serija ja nemam reci :neutral:
mnogo je odradjena u fazonu latino americke serije . Sta znam, meni je true blood (prava krv) mnogo provokativnija . ;)
Aj predlozite neku knjigu o vampirima,bilo kakvu..
al ne neko zivo njesra :)

true blood

Back