Bulletdodger
Iskusan
- Poruka
- 6.831
TL;DR Svakom svoje - zashto bi klinac od 15 godina (Dushan, prim. pis.) chitao Dostojevskog ili Nichea?
A shto da ne chita ?
I Tolkinova dela i dela Dostojevskog mogu biti uzhitak za chitanje , samo shto dela Dostojevskog vrlo lako mogu ponuditi vishe od zabave .
Grim - mnogo toga nerazumna deca i tinsi svojataju što se književnosti tiče, ali ja to nisam ni osporavao. Moj odgovor je usledio na njegovu opasku da je "epska fantastika najozbiljnija literatura i da je čitaju ozbiljni ljudi". Kada bih ja video da neki ozbiljan i učen čovek pročita Tolkina, recimo, i u njemu pronadje nešto više od pukih maštarija i zanimljivih zapleta - ja bih se zapitao da li je taj normalan. To odgovara njegovom uzrastu - ali je on toliko nabedjen da od njega nema pametnije osobe na svetu, da daje sebi za pravo da tvrdi kako je EF najozbiljnija! literatura. Koliki moron moraš biti za takvo nešto? Pa makar imao i petnaest godina.
Što se tiče tih "učenih ljudi" tu svrstavam sve one koji imaju ogromno opšte znanje, zasnovano na dugogodinjem proučavanju i čitanju najraznovrsnije literature. To, ako govorimo o domenu poznavanja književnosti.
Lepo recheno.