- Poruka
- 2
Alber Kami - Stranac
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Procitao sam ''Na putu''.
Fantasticna knjiga.
Preporucujem.
Sad jel ima neko da mi preporuci neku slicnu knjigu?
I meni bese Besnilo na pocetku nije drzalo paznju,iskreno vise me je podsecala knjiga na neki predvidljiv film,nastavila sam ipak sa citanjem i posle je mnooooogo interesantnije i otkrices pravu sustinu.
Mada meni se mnogo vise svidela knjiga Novi Jerusalim.
Inace ovog leta sam otkrila Selenica.
Knjiga je briljantna, samo treba imati strpljenja!!Sve od Čarlsa Bukovskog, pročitaj od Milana Oklopdžića "C.A. Blues" obavezno, to je legendarna knjiga radjena na taj fazon... Marko Vidojković, Zvonko Karanović, Čak Palahnjuk, Luj Ferdinand Selin - "Putovanje na kraj noći" (obavezno), Džon Fante, Hunter S. Thompson, Selindžer...
potpis. što se toga tiče.
Svidja ti se?Ovde je izostavljeno nekoliko zanrova.
Trebalo bi da se prepravi.
Volim iskljucivo Epsku fantastiku.
Citao sam preko raspusta "Mesecevi vrtovi" od Stivena Eriksona.
Knjiga je FTW i jedva cekam nastavak, ali sam saznao da jako sporo pise.
Ne znam d ali je to istina, ili ovi jedva cekaju nastavak, pa im je sve sporo.
Sada citam "Igra prestola" od Dzordza R. R. Martina.
Knjiga je fina.
To nije tacno.
Ti ne citas taj zanr, pa ga ni ne podnosis, sto je jako pogresno.
Inace da ti kazem da najozibljniji pisci pisu epsku fantastiku i ovo sto ja citam uglavnom citaju ljudi koji u proseku imaju 35-50 godina.
I razlikuj tinejdz od fantastike i epske fantastike.
Tinejdz je npr Harry Potter.
U epsku fantastiku i fantastiku se ubrajaju inace ozbiljni romani.
To nije tacno.
Ti ne citas taj zanr, pa ga ni ne podnosis, sto je jako pogresno.
Inace da ti kazem da najozibljniji pisci pisu epsku fantastiku i ovo sto ja citam uglavnom citaju ljudi koji u proseku imaju 35-50 godina.
I razlikuj tinejdz od fantastike i epske fantastike.
Tinejdz je npr Harry Potter.
U epsku fantastiku i fantastiku se ubrajaju inace ozbiljni romani.
A sta je onda Tolkin?
Amater?
Tolking nije amater , ali nije ni do kolena drugim velikanima.
Tolking nije amater , ali nije ni do kolena drugim velikanima.
Naravno da sam je čitao, zato i govorim. Za mene Tolkin ne valja ništa, niti takvi romani imaju neku vrednost. Slušaj, previše si ubedjen da znaš sve, a ne znaš ništa. Mislim, kakav je to stav - "nisi ih ni čitao, pa ne znaš"? Otkud ti znaš da li sam ih čitao, pa da odmah osudjuješ? Zar zaista misliš da bih osudjivao nešto što ne poznajem.
Svi ozbiljni i učeni ljudi koje ja poznajem čitaju Dostojevskog, Hesea, Hemingveja, Šopenhauera, Remarka, Šilera, Getea, Ničea, etc etc. , a literaturu koju ti uzdižeš shvataju robom za decu. Čak i bajke braće Grim imaju veći stepen umetničkog kvaliteta od toga.
Pomiri se - epska fantastika je žanr za one koji uopšte ne poznaju književnost dobro.
P.S. "Najozbiljniji pisci pišu epsku fantastiku", ahahahah, tebe treba na rehabilitaciju, ne verujem koliko si tupav...
A sta je onda Tolkin?
Amater?
Dzordz R. R. Martin je napravio roman godine.
To je ovo sto ja trenutno citam i mogu ti reci da ima svega.Isprepletena stavrnost i realnost do bola.
Mada, ja vise preferiram knjigu "Mesecevi vrtovi" od Stivena. E.
Vise akcije i brutalnosti je zastupljeno.
Tu je i Den Simons.
Ukoliko volis da poredis babe i zabe,naravno.