Übermensch
Iskusan
- Poruka
- 6.016
aristotel o pesnickoj umetnosti.....
zali boze koliko taj covek mraci...
zali boze koliko taj covek mraci...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aristotel ti je zanimljiv jedino ukoliko zelis da citas o samom uspostavljanju filozofije.I Aristotel ti je zanimljiv i raumljiv samo ako si teorijski dobro potkovan,i kad kazem dobro ne mislim na ono sto se uci iz logike.
Tako da,on i ne moze da ti bude zanimljiv
Jedino Dijalozi,tu se malo potrudio da ga neko i razume,i sa tom namerom je i napisao
I eventualno Eudem,I o pravednosti.
mada je od onog malog sto a citucnula,cini mi se da je Fedon bolji od Eudema.
Pa prevod ce ti svakako biti bzv,jer mi se cini da je bas to delo,O pesnickoj umetnosti,bukvalno iskasapljeno-valjda nadjose samo pola,a i ta polovina nije bila bas citljiva,pa bukvalno ne dobijas nista.
a i to ti je strucna literatura,sta god da uzmes od njegovih esoterickih dela,neces razumeti,jer se tu ocekuje ogromno predznanje,u zavisnosti od tematike koja se obradjuje.
Msm,to mu je svojevrsni naucni rad.
Hmm,meni je bila zanimljiva.Potpuno te razumem sto se grimiznog kruga tice.Prve dve stranice-prolazilo mi je kroz glavu da je smao los uvod, treca, cetvrta-vec je citanje bilo usiljeno, i rekla sam sebi dosta.I verujem da necu da joj se vratim vise.
Kapiram da nisam procitala bezbroj knjiga, al nisam bas ni dve samo, pa opet mogu da kazem za svaku , ali bas za svaku makar u najkrupnijim crtama o cemu se radi i da navedem upecatljive likove, imenujem ili ne, znam im karakteristike
Otprilike sam deset puta, ma kakvi deset, tries puta vise naslova filmova pogledala nego knjiga procitala, i isto mogu da kazem ako ne detaljno, makar kljucne stvari o svakom od njih.
Hmm,meni je bila zanimljiva.
Ne mogu da se setim tacno sta se desava,ali znam da mi se dopala.![]()
i mene je uvek fasciniralo kad mi neko proda pricu da se necega ne seca..tipa knjige,filma,igre....msm da se svega sto sam ikad procitao,pogledao,odigrao secam u nekim crtama i mogao bi dosta da kazem o tome.......
dosta me zapanji i kad se ocenjuju lektire..i neko ko je citao lektiru pre fazon 5 dana....pola knjige nzna...
Neki put citanje pocne kao obaveza pa se pretoci u nesto sto te posebno zainteresuje.
to je donekle u redu, ali knjiga je tu da je ja dok je citam dozivim i sazivim se s radnjom, kakvo je to citanje knjige ako treba posle svake glave da vadim papir i olovku i pisem, analiziram.Izvuce sve zanimljivo iz citanja uopste.Dok su mi na primier, podvlacenje, belezenje na marginama, i ostalo sto si naveo konstruktivne i bitne stvari.dokle god to radim usmeno.