Druge dve su kasad...i ko jos.....vejntrub.ili silinius......nisam siguran....i apsolutno su odlicne...sad kasadovu pricu znam jedno 20 ljudi koji je nisu svatili...a vejntrubova je totalno filozofska..to je mozda i najbolja prica...a martinova je komedija koliko je smesna....konzulova je meni bila i najgora...svideo mi se njegov motiv za izdaju to mi je bilo super...a prica kao prica mi je bila prosecna...
.covek je svakako los pisac sto se tice stila..naporan mu je stil...ali je u hyperionu napravio fantasticnu radnju..fantasticne likove...fantastican svet.....to je i moguce sto se tice price najvece delo sf....jeste da pomalo vuce na neuromancera al dobro...naravno da ce se tu turati gomila asimovih-knjiga kao bolje i ona cyberpunk sranja.a...al msm...ko jeb.e...
BTw...bendzami baton je sniman 2008 a ovo je pisano 91......
3-4 deo ove knjige su prosecni....veoma je unistio ono sto je kreirao u prve dve...al dobro...nije ih ni potrebno citati...
Greh je porediti simonsa i martina....simons je prosto neuporedivo kreativniji.....ovaj koristi nebrojanu kolicinu gikovskih klise na koju se lozi omladina....
prvo,sto se bendzamina batona tice-film je baziran na prici koja datira iz 1922,pisao Fitzdzelard.
uprkos toj slicnosti,prica mi se dopada,ako gledam celokupno,mozda i najvise.
Kasad...hm,hm...njegova uloga je bila da mu ga zacini,najvaljujuci smrt nekoga od njih,i u toku orgazma mu je i rat najavljen.Sad,kopka me ona njegova jebacica,to je to.
Ukazi mi ako sam omasila poentu,samo ukoliko se ona moze shvatiti na osnovu te jedne knjige.
Pesnik mi je totalni smarac,njegova prica mi je totalni klise, i podsetio me je na samog Simonsa,u onom delu gde je imao ideje,a nije znao ko da ih izrazi.Tako i ovaj-zamisao jeste bogata,ali je bolje da je to dao nekom drugome.
sto se tice zanimljivosti,zaspala sa rekordan broj puta citajuci je,i(zapravo,pocetak pop cire i sire me je vise puta uspavao),i nisam bas nesto izgarala od zelje da je zavrsim.
Po sopstvenom priznanju Martina si samo zapoceo,a naravn,kompetentan si da sudis.
zapravo,kod njega klisea nema,niti imas nevine andjelke i nevaljale djavoljke,klao je i dobre i lose,i ima preko 1000 likova(:,ja bih to nazvala kreativnoscu.
I stil mu je bolji.
elem,odo da citam markesa,nalozila sam se kao blesava