Šta čitate?

Brate, vidi se da ti postujes filozofske knjige, jel tako?
Pogledajuci dublje u pricu, ispod zmajeva, magije i orkova, moze se sresti prica o casti, ljubavi, prijateljstvu, hrabrosti...
Samo mi reci zasto ne povezujes epsku fantastiku sa knjizevnoscu?

Nije da nesto volim filozofiju koliko mi prija na jako cudan nacin.....msm ja recimo ne mogu da procitam 100 strana Kanta za dan...citam po malo..i to me zadovoljava...

Nemoj da ispadne citao sam ja dosta od tog zanra...

potera,tolkina,poceh i pesmu leda i vatre al mi bila bljutava itd....ali sve je to...nzm mlako..jako mlako......ono ja zanm ljude koji to vole...ja licno ne...voleo sam epsku fantastiku do neke 13 godine i to je to...jos uvek volim da odigram fantasy rpg...ali to dodje to..

Zato sto je karaketerisu tragicni likovi i losa prica..prosto je losa....proslo je vreme kad su me fascinirali vilenjaci i zmajevi...prosto je tako...to je zanr koji se ne menja nije inovativan...vrhunac mu je bio sa tolkinom i sve ostalo je bilo gore od toga..a sam tolkin je nista specijalan...barem ne danas...u svoje vreme je bio revolucionaran svakako..

Nije da nesto volim filozofiju koliko mi prija na jako cudan nacin.....msm ja recimo ne mogu da procitam 100 strana Kanta za dan...citam po malo..i to me zadovoljava...

Nemoj da ispadne citao sam ja dosta od tog zanra...

potera,tolkina,poceh i pesmu leda i vatre al mi bila bljutava itd....ali sve je to...nzm mlako..jako mlako......ono ja zanm ljude koji to vole...ja licno ne...voleo sam epsku fantastiku do neke 13 godine i to je to...jos uvek volim da odigram fantasy rpg...ali to dodje to..

Zato sto je karaketerisu tragicni likovi i losa prica..prosto je losa....proslo je vreme kad su me fascinirali vilenjaci i zmajevi...prosto je tako...to je zanr koji se ne menja nije inovativan...vrhunac mu je bio sa tolkinom i sve ostalo je bilo gore od toga..a sam tolkin je nista specijalan...barem ne danas...u svoje vreme je bio revolucionaran svakako..

Malo gresis oko svega toga, ali opet, tvoje je misljenje sto ne volis EF.Svakog od nas impresioniraju drugacije stvari...Generalno, na epsku fantastiku moze da se gleda kao na nesto opustajuce...Cisto da odmoris mozak...

Brate...strasno...ukus nije za komentar...

uopste ja kad cujem pojam epska fantastika...i povezivanje istog sa pojmom knjizevnosti...odem u vc da ne bi peglirao po podu......ono ukus ti je ubi boze........

Ja totalno volim naucnu fantastiku.....ali to je totalno visi nivo....msm da sve knjige epske fantastike spojene(racunajcu i tolkina)..nemaju kvalitet i mastovitost...prve price hyperiona(covek koji je vikao bog)...ili grada i zvezde ..........

sto se tice igara tu je izniklo par stvarno dobrih rpg-eva na fazon epske fantastike...ali to je sve iz pera jednog lika Krisa Avelona...koji toliko dobro pise da su mu scenariji za igre gotovo filozofski.....i ima par koje je vukao gameplay...

prva prica hiperona me tako podseca na lavkrafta,u svakom pogledu
2 dve su apsolutni krs
vracanje vremena me podseca i na bendzamina batna,i na te fore
lamijina prica je isto bzv
jedino sto me je fasciniralo jeste konzulova prica onaj deo u kome se spominje siri-ta je i penelopu zajebala:lol:
covek je slab pisac,i nasao je da detaljise sa opisima,i uvodi nove pojmove,a ja sad treba da sanjam sta je komlog(ja i tehnika nismo u ljubavi),i nekao mi sam sklop price ne stima.
Kao,lamija pripoveda,i daje detaljan opis svakog udarca u tuci:lol:,msm,moglo je to bolje da se odradi.
za moj ukus,barem na osnovu prve knjige,martin je mnogo,mnogo bolji-barem dok nije poceo da trokira.

@tema-u sledecih par dana:100 godina samoce-markes,Ex ponto-Andric i drugi deo hiperiona,nzm kako se zove.

2 dve su apsolutni krs
jedino sto me je fasciniralo jeste konzulova prica onaj deo u kome se spominje siri-ta je i penelopu zajebala:lol:
covek je slab pisac,i nasao je da detaljise sa opisima,i uvodi nove pojmove,a ja sad treba da sanjam sta je komlog(ja i tehnika nismo u ljubavi),i nekao mi sam sklop price ne stima.
Kao,lamija pripoveda,i daje detaljan opis svakog udarca u tuci:lol:,msm,moglo je to bolje da se odradi.
za moj ukus,barem na osnovu prve knjige,martin je mnogo,mnogo bolji-barem dok nije poceo da trokira.

@tema-u sledecih par dana:100 godina samoce-markes,Ex ponto-Andric i drugi deo hiperiona,nzm kako se zove.

i poter nije epska fantastika.
i ako mss da se epska fantastika svodi na zmajeve,i metle,procitaj boje martina do kraja,barem prvu knjigu;)

Poslednja izmena:
2 dve su apsolutni krs

Ex kakav?:lol: Jel ti poznato?:p

2 dve su apsolutni krs

Druge dve su kasad...i ko jos.....vejntrub.ili silinius......nisam siguran....i apsolutno su odlicne...sad kasadovu pricu znam jedno 20 ljudi koji je nisu svatili...a vejntrubova je totalno filozofska..to je mozda i najbolja prica...a martinova je komedija koliko je smesna....konzulova je meni bila i najgora...svideo mi se njegov motiv za izdaju to mi je bilo super...a prica kao prica mi je bila prosecna...
.covek je svakako los pisac sto se tice stila..naporan mu je stil...ali je u hyperionu napravio fantasticnu radnju..fantasticne likove...fantastican svet.....to je i moguce sto se tice price najvece delo sf....jeste da pomalo vuce na neuromancera al dobro...naravno da ce se tu turati gomila asimovih-knjiga kao bolje i ona cyberpunk sranja.a...al msm...ko jeb.e...

BTw...bendzami baton je sniman 2008 a ovo je pisano 91......

3-4 deo ove knjige su prosecni....veoma je unistio ono sto je kreirao u prve dve...al dobro...nije ih ni potrebno citati...

Greh je porediti simonsa i martina....simons je prosto neuporedivo kreativniji.....ovaj koristi nebrojanu kolicinu gikovskih klise na koju se lozi omladina....

.konzulova je meni bila i najgora...svideo mi se njegov motiv za izdaju to mi je bilo super...a prica kao prica mi je bila prosecna...

..simons je prosto neuporedivo kreativniji.

.covek je svakako los pisac sto se tice stila..naporan mu je stil...ali je u hyperionu napravio fantasticnu radnju..fantasticne likove...fantastican svet.....to je i moguce sto se tice price najvece delo sf.

Monomakse , svaka ti zlatna.

Kazem to jer licno obozavam, ali OBOZAVAM hiperion i pad hiperiona, znas vec
Samo sto mi recimo Sirijusova prica nimalo nije bezveze, mozda zbog toga sto mi se mArtin kao lik svideo i volim njegove replike do kraja knjige, ali dobro.

Takodje..ali bolje nemoj da citas endimion...prsto pokvari utisak..a i malo divljacki prekraja radnju...
nisam nista rekao za martina..on je totalno dobar lik...komican je....narocito kad dobije mozdani udar...

Meni je on najkomicniji tokom citavog razgovora sa tuznim kraljem Bilijem, a delimicno i sa onom urednicom, zaboravih joj ime.
Nego, stvar koja mi se kod njega posebno svidja je sto je on jedini sa Stare Zemlje. Blisko :)

Koliko je pulcerovih tretmana taj proso.
Ili kojih ono..
A svidja mi se i njegova pojava uopste. I satirski osmeh i obrve. Mogu da kazem da mi je omiljeni lik, mada ne mogu skroznaskroz da se odlucim. Svi su mi na svoj nacin

Danas uzeo u biblioteci Poslednje kraljevstvo od Bernarda Kornvela, stvarno super delo, kao i ostala Kornvelova (pre svega serijal o kralju Arturu)...:D

%7B824CFED6-B5DD-41B2-83B9-322041D1956D%7DImg100.jpg

Back