Šta čitate?

Iako se i meni desi, koja je poenta da napises to i to i kraj.Ja sam ovo s pocetka shvatila da treba malo o tome diskutovati, iznositi svoje misljenje, razmenjivati...ali me povukli..:P
Sigurno ne pisem samo da bi mi dali eventualno reputaciju za to sto jel'te ja citam neko ozbiljno delo il' cisto da napisem neki post.

vecina zapravo zato pishe

Iako ono, nebitno je da li ti razumes to ili imas u dato doba dovoljno kapaciteta da to procitas bitno je da si faca u virtuelnom svetu, pravis sliku o sebi onako kako ti zelis da te vide i sl.

ae da ne bude da cistu uz ****** pisem na temi ovoj
Pigmalion- komedija; prof. Higins koji se bavi fonetikom se baca na nemogucu misiju koja se sastoji u tome da treba da napravi damu iliti vojvotkinju od obicne, proste cvecarke
jako mi se svidja kako je So prikazao Higinsa i njemu potpuno suprotnog pukovnika Pikeringa koji je 'saucesnik' u toj misiji
Higins je nadrkana, bezosecajna zivotinja koja nimalo ne brine o ljudskoj emotivnoj strani i mnoooogo mi se 'dja :D
knjizica je lepa za opustanje nakon dana pretrpanog obavezama i cimanjima razne vrste

ae da ne bude da cistu uz ****** pisem na temi ovoj
Pigmalion- komedija; prof. Higins koji se bavi fonetikom se baca na nemogucu misiju koja se sastoji u tome da treba da napravi damu iliti vojvotkinju od obicne, proste cvecarke
jako mi se svidja kako je So prikazao Higinsa i njemu potpuno suprotnog pukovnika Pikeringa koji je 'saucesnik' u toj misiji
Higins je nadrkana, bezosecajna zivotinja koja nimalo ne brine o ljudskoj emotivnoj strani i mnoooogo mi se 'dja :D
knjizica je lepa za opustanje nakon dana pretrpanog obavezama i cimanjima razne vrste

Moja srednja je izvodila tu predstavu proshle godine, chini mi se. Bash odlichna je, setjam se da smo padali sa stolica kad smo gledali u pozorishtu. :mrgreen:

Netjesh da se usretjish s tim serijalom. Dzhordan je planirao da napishe 14 knjiga, no, igrom nesretjnih sluchajeva, u medjuvremenu je umro i ostavio sinu u nasledje da zavrshi posao, s tim shto je do sad izdato nekih 7-8. Pa ti vidi da li ti se isplati da chitash i dalje. xD

koliko sam ja cula zeni,koja je spisateljica
i napisao joj je tok radnje,sada samo ona treba da napise to
i imao je rak,tako da bas i nije neka igra slucaja

Eeee, ex Mafi, moras da objasnis to malo...spalice te narod na lomaci jer se samo hvalis time sto citas :mrgreen:

Netjesh da se usretjish s tim serijalom. Dzhordan je planirao da napishe 14 knjiga, no, igrom nesretjnih sluchajeva, u medjuvremenu je umro i ostavio sinu u nasledje da zavrshi posao, s tim shto je do sad izdato nekih 7-8. Pa ti vidi da li ti se isplati da chitash i dalje. xD

koliko sam ja cula zeni,koja je spisateljica
i napisao joj je tok radnje,sada samo ona treba da napise to
i imao je rak,tako da bas i nije neka igra slucaja

Ja sam pak cuo da neki treci zavrsava serijal?:think:

Al me malo sekira ovaj Zmaj...Upadne mu razgolicena zenska u sred noci, a on gu istera iz sobu pod pretnjom upotrebe Jedne moci...:mrgreen:

Uzecu sutra Brave,new world,Huxley.
A,zavrsila sam Kapetanova kci od Puskina. Mislim da je za temu uzeta odvec dovoljno puta ispricana prica. Nimalo inovativno i dinamicno.

Ne slažem se s tobom za Puškina. Zaboravljaš kada je napisano, koja su načela vladala.
Ali to je manje bitno. Lepota stiha, upečatljivost atmosfere, likova i same ljubavi. e, to je majstorstvo.

Poslednja izmena:
Ne slažem se s tobom za Puškina. Zaboravljaš kada je napisano, koja su našela vladala.
Ali to je manje bitno. Lepota stiha, upečatljivost atmosfere, likova i same ljubavi. e, to je majstorstvo.

fabula je, tvrde formalisti, tek građa za sižejno oblikovanje, tkd je obrada teme, a nikako sama tema, uvek u prvom planu. 'seobe' nisu istorijski roman, govorio je sam crnjanski, kao ni 'rat i mir' (negde je šklovski pisao o manipulisanju dokumentarnom građom kod tolstoja). 'grobnica za borisa davidoviča' nema nikakvu političku ni moralnu po(r)uku, 'lolita' nema sociološki karakter, borhesove pripovetke nisu, niti je namera bila da budu, psihološke. sjajne knjige ne zahtevaju velike ideje i teme. bez tolstojevog talenta i stila, karenjina je kliše, ljubavni trougao dostojan možda trećerazrednih pisaca.

Back