Šta čitate?

A ja mislim da ga cita pretezno mlada publika koja se pronalazi u njegovim delima i da su njima zanimljivi njegovi romani delom i zbog suvoparnih lektira.

Dakle, ljudi se pronalaze, ako se ti ne pronalazis tvoja stvar.

Svaka cast na procitanom broju knjiga, ali pricati o ukusu je krajnje glupo.

Procitaj ponovo prethodni post. Sve sto sam mislio, napisao sam .

Baš mrzim kad neko uzme da sere za Hari Potera.
Knjiga nije namenjena visokointelektualnim, dubokim filozofima već tačno, deci, tinejdžerima, da čitaju nešto za opuštanje.
Nije loša knjiga, nikako!
Jeste, istina, ne obiluje mudrošću i akadmeskim govorom, ali je zabavna i originalna.
I stvorena je da bude takva.
Btw, ne prozivam nikoga, samo se izjašnjavam.

Ne mora svaka knjiga da bude stvorena radi povećanja intelekta, oštroumnosti, ozbiljnosti, svesti, valjda može i da bude plitka i glupa i da zabavi malo, da rastereti.
Vidojko jeste neotesana propalitetska svinja, ali nekima se i to sviđa.
Nije za svakoga, previše vulgarnosti, sexa, droge, ali eto, j*g, i nije namera bila da bude drugačija.

Poslednja izmena:
Pa da, ako ne mozes kolut napred ti odma uradi salto. :]

Meni je Bukovski tezak ko Trepca i prost i vulgaran, Faktotum mi se ne svidja.

Jedina njegova knjiga koja mi se nije svidela je zapravo Faktotum. Previse me je ubila u pojam, navodi me da razmisljam o besmislu zivota i kako se sve vrti u krug. Mada i Post office je na tu foru.
Buki je Imao je izuzetno zajjeban zivot i sve ono o cemu pise su u stvari slike njegovog zivota.
I svidja mi se zbog surove iskrenosti, cinizma i potpuno ogoljenog i sirovog stila pisanja.

A i jedan od omiljenih pisaca mu je bio upravo Hemingvej. :)

Baš mi se ne sviđa, ta nirvana, mislim, sve ja to pozdravljam, nešto iz budizma sam čak i prisvojila, ali ono, da se dođe u to blaženo stanje nirvane je na prost način rečeno prestajanje čoveka da bude to, nešto tupo, neki vakuum.
S*anje, ne sviđa mi se.
Možda ja to malo površno shvatam, ali, sinko, priroda ti je dala instinkte, nagone, potrebe...

Moja preporuka je više klasike.
Lepo je čitati ali koliko vas knjige koje čitate obogate u rečniku, povećaju vam
fond reči, nauče vas da razgovarate, nauče vas nečim novim?
Šta naučite čitajući pisce, kako kažete, koje svi razumeju,
kojima je jedini jezik, jezik ulice, ružičaste televizije ili tabloida?

Bulgakov - Bela garda
Isak Babelj - Crvena konjica

Poslednja izmena:
Baš mi se ne sviđa, ta nirvana, mislim, sve ja to pozdravljam, nešto iz budizma sam čak i prisvojila, ali ono, da se dođe u to blaženo stanje nirvane je na prost način rečeno prestajanje čoveka da bude to, nešto tupo, neki vakuum.
S*anje, ne sviđa mi se.
Možda ja to malo površno shvatam, ali, sinko, priroda ti je dala instinkte, nagone, potrebe...

Prouci budizam malo vise i bice ti jasno... :)

Jasno je meni, ali mi se jednostavno ne sviđa, za mene je potiskivanje nagona i potreba neljudsko.
Opet kažem, to je moje površno razmišljanje.
Verovatno jer nemam neke tendencije ka verovanju u bilo šta.

Razumem sta hoces da kazes,ni ja nisam prisvojio sve od budizma. Npr, jedem meso, pijem alkohol ali se trudim tu neku sustinu da izvucem... :) Nemoj da mislis da sam neki pacenik koji nista ne radi hahaha

I dalje sam hriscanin, ali mi se budizam jako svidja... :)

E cao svima :D tek sada sam se ukljucio u temu........ja pored lektire citam naucnu fantastiku Erich von Deniken i Stiven King, takodje i Artur Klark ,Ae recite nesto dobro ako znate

Poslednja izmena:
E cao svima :D tek sada sam se ukljucio u temu........ja pored lektire citam naucnu fantastiku Erich von Deniken i Stiven King, takodje i Artur Klark ,Ae recite nesto dobro ako znate

lavkraft,da
i ne kinga,molim te:sad2:
i din kunc-skroviste,mnogo dobra stvar
nije stvar u fantastici,koliko o tom nekom fenomenu ljudkse psihe,i to
jako dobro,moram jos nesto od njega da procitam

Gabrijel Garcia Markes...moj omiljeni pisac, plus rodjen je isti dan kao i ja :) Sto godina samoca,Ljubav u vreme kolere,i sad sam za rodjendan trazila od brata da mi kupi Ljubav i drugi demoni,tu knjigu je napisao na osnovu jedne legende koju mu je ispricala njegova baka o nekoj 12godisnjoj devojcici koja je imala besnilo ali valjda sposobnost da leci druge ljude i imala je kosu boje bakra koja je rasla i nakon njene smrti,ako nisam sad neshto nalupala :lol:
moja mala skromna biblioteka,koju sam na moju sramotu,pre dve godine skroz zapostavila

umberto eko-ime ruze { to nemam :sad2: }
umberto eko-istorija lepote
umberto eko- istorija ruznoce
Destruktivne emocije,naucni razgovori sa Dalaj Lamom
Shirley MacLaine- Camino,putovanje dushe { radi se o svetom putu Santiago de Compostela u Spaniji }
Krstaski ratovi u ocima Arapa
Purpurni Hibiskus
Zovem se crveno
Imprimatur
U senci nara
neke tri knjige o Cezaru
pet knjiga o Egiptu
plus josh tri,opet o Egiptu
Egipatska magija
recnik simbola { iako bih ja da se dokopam recnika religija }
Istorija Islama
Biblija otrovne masline
ognjena kapija { ne svidja mi se,previshe istorijski }
imam Balzaka,njega isto jako volim
al nikako da nadjem onu knjigu na cijem je glavnom liku zasnovana Ana Karenjina,

Tramvaj zvani ceznja { Blanch Dubois :worth::worth::worth::worth: moj nesudjeni monolog } savetujem svima koji vole izuzetno komplikovane zenske likove,Blansh je savrshena
Stivenson, Dr. Dzekil i Mr Hajd na engleskom :)
Ibzen Lutkina kuca { Nora :heart: }
cvece zla,bodler
imam Sekspira,ali opet,ne dovoljno koliko bih trebala

kad sam imala 12,13 godina volela sam jako Justejn Gordera,tako,light filozofija { Vita brevis-pisma Florije Emilije AUgstinu Aureliju }, Sofija-svet mudrosti, Kci direktora cirklusa }

Ako neko zna josh kojeg dobrog latinoamerickog pisca neka mi javi :) Znam za Borhesa i Nerudu,ali oni pishu pesme,a ja bih romane..

Poslednji Norin monolog kao stvoren za govorenje na prijemnom na FDU. :D

@tema

poezija Crnjanskog

pa upravo :) ja sam trebala da uzmem njen monolog,ali nisam,jer sam se plashila da ce ga previshe njih uzeti,a ako bude vishe Nora onda ce oni moci da uporedjuju koja je bila bolja...

ja sam htela Blansh da uzmem :) ali bila mi je previshe teshka,i mentorka mi je zabranila,i eto..

Back